20 ابزار فوق العاده برای برنامه نویسی در سال 2020

استفاده صحیح از ابزارهای برنامه نویسی یکی از مهم ترین ارکان برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای است. ابزارهای بسیار متعددی برای کدنویسی، مدیریت کدها، برقراری ارتباطات تیمی و… وجود دارد که ما در این مطلب قصد داریم 20 مورد از محبوب ترین ابزارهای برنامه نویسی که می تواند برای شما مفید باشد را معرفی کنیم.
1- GitKraken
ابزار GitKraken یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) است که در پلتفرم های ویندوز، لینوکس و Mac پشتیبانی می شود. از زمان شروع به کار این ابزار در سال 2014، میلیون ها برنامه نویس از GitKraken به همراه ابزارهای دیگر نظیر GitHub و GitLab برای مدیریت سورس کنترل استفاده کرده اند. طبق نظرسنجی وبسایت codingsans.com ابزار GitKraken برای 4 سال متوالی به عنوان محبوب ترین ابزار رابط کاربری گرافیکی انتخاب شده است.
2- Visual Studio Code
این ابزار در واقع یک ویرایشگر کد محسوب می شود، برای توسعه و اشکال زدایی (Debugging) اپلیکیشن های وب یا کلاد (Cloud) مورد استفاده برنامه نویسان قرار می گیرد. این ابزار همچنین در بررسی سال 2019 سایت Stackoverflow بیشترین رای را به عنوان بهترین محیط توسعه اپلیکیشن به دست آورد.
3- Postman
ابزار Postman یک پلتفرم اشتراکی برای سرعت بخشیدن به فرآیند توسعه API به شمار می رود. این ابزار با صعود 19 پله ای از سال 2017 همانند یک ستاره در زمینه برنامه نویسی می درخشد.
4- Visual Studio
این ابزار را نباید با گزینه شماره 2 (Visual Studio Code) اشتباه گرفت. محیط توسعه یکپارچه Visual Studio شامل ابزارها و سرویس های متنوعی است که در اکثر پلتفرم ها و زبان های برنامه نویسی مورد استفاده قرار می گیرند. این ابزار با صعود 9 پله ای نسبت به سال 2018 و جهش 2 پله ای در سال 2019 به عنوان یکی از بهترین IDE ها سال 2020 محسوب می گردد.
5- Docker
ابزار داکر در واقع یک پلتفرم کانتینر (Container Platform) است که برای ساخت، مدیریت و برقراری امنیت در اپلیکیشن مورد استفاده برنامه نویسان قرار می گیرد. این ابزار با سقوط دو پله ای و از دست دادن جایگاه خود نسبت به سال قبل هنوز هم به عنوان یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین ابزارهای سال 2020 به شمار می رود.
6- Git
ابزار Git یک سیستم کنترل ورژن توزیع شده (DVCS) محسوب می شود که برای ردیابی تغییرات سورس کدها مورد استفاده توسعه دهندگان قرار می گیرد. این ابزار با سقوط 2 پله ای نسبت به سال قبل هم چنان به عنوان بهترین VCS توسط 90% توسعه دهندگان مورد استفاده قرار می گیرد.
7- GitHub
گیت هاب یک سرویس میزبانی وب محسوب می شود که دارای بیش از 100 میلیون مخزن Git است. این وبسایت برای پروژه هایی که از سورس کد گیت استفاده می کنند طراحی شده است و با 4 پله صعود نسبت به سال 2019، گیت هاب هم اکنون با 40 میلیون کاربر به فعالیت خود ادامه می دهد.
8- Sublime Text
این ابزار در واقع یک ویرایشگر کد Cross-Platform به شمار می رود که برای مدیریت کدها، زبان های نشانه گذاری و Prose مورد استفاده برنامه نویسان قرار می گیرد. سابلایم تکست نسبت به سال قبل یک پله صعود کرده است و از سال 2017 تا کنون بین 10 ابزار محبوب برنامه نویسان قرار دارد.
9- IntelliJ IDEA
این ابزار یکی از IDE های زبان برنامه نویسی جاوا محسوب می شود که توسط شرکت نرم افزاری JetBrains پشتیبانی می شود. این ابزار تجربه ای سریع و لذتبخش از کدنویسی را برای برنامه نویسان به ارمغان می آورد. با صعود یک پله ای نسبت به سال قبل، این ابزار در چند سال اخیر همواره بین رتبه های 9 تا 11 فهرست جای داشته است.
10- Command Line
این رابط کاربری متنی برای صدور دستورات به یک برنامه کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد؛ در واقع برنامه نویس دستورات مورد نیاز را از طریق خطوط متنی زنجیروار به برنامه ارسال می کند. این ابزار به تازگی به لیست محبوب ترین ها اضافه شده است.
11- PhpStorm
این ابزار در واقع یک IDE برای زبان برنامه نویسی PHP به شمار می رود که از طرف شرکت نرم افزاری JetBrain نیز پشتیبانی می شود. این IDE با فریم ورک ها و ابزارهایی دیگری نظیر Symfony، لاراول، Drupal، وردپرس و غیره نیز سازگار است. پس از یک دوره غیبت کوتاه در سال 2019، ابزار PhpStorm با دو پله صعود نسبت به سال 2018 به لیست محبوب ترین ها بازگشته است.
12- Oh My Zsh
این ابزار یک فریم ورک منبع باز است که برای مدیریت کانفیگ های ZSH مورد استفاده برنامه نویسان قرار می گیرد. اگرچه این ابزار انجمن محور (Community-Driven) به تازگی در فهرست برترین ها قرار گرفته است ولی توانسته توجه بسیاری از توسعه دهندگان را به خود جلب کند.
13- Slack
نرم افزار مدیریت پروژه Slack بهترین گزینه برای تبادل، آرشیو و جستجوی اطلاعات محسوب می شود. این ابزار با 1 پله سقوط نسبت به سال قبل هنوز هم به عنوان یکی از کاربردی ترین ابزارهای مدیریت پروژه در تیم های برنامه نویسی مورد استفاده قرار می گیرد.
14- GitLab
این ابزار در واقع یک پلتفرم جامع دوآپس (DevOps) محسوب می شود که در قالب یک اپلیکیشن در دسترس اعضای تیم برنامه نویسی قرار می گیرد. با توجه به افزایش محبوبیت GitHub، جایگاه این ابزار نسبت به سال قبل شش رتبه تنزل یافته است.
15- Chrome DevTools
به مجموعه ای از ابزارهای توسعه دهنده که در روی مرورگر کروم نصب شده اند Chrome DevTools می گویند. این ابزار نسبت به سال های قبل محبوبیت خود را از دست داده است. این ابزار در سال 2019 رتبه هفتم را به خود اختصاص داده بود.
16- iTerm2
ابزار iTerm2 در واقع یک شبیه ساز ترمینال برای سیستم عامل macOS به شمار می رود. این ابزار علیرغم عدم حضور در فهرست سال قبل، با دو پله صعود نسبت به سال 2018، دوباره در صف محبوب ترین ها قرار گرفته است.
17- Atom
ابزار Atom یک ویرایشگر کد منبع باز است که قابلیت اجرایی به صورت Cross-Platform را دارد. این ابزار نسبت به سال های قبل با کاهش رتبه چشمگیری مواجه بوده است. این موضوع از محبوبیت رو به رشد ابزارهایی نظیر VScode و Visual Studio نشات گرفته است.
18- Android Studio
این ابزار در واقع یک IDE رسمی برای توسعه اپلیکیشن های پلتفرم اندروید است. اندروید استودیو با کاهش رتبه 1 پله ای نسبت به سال 2019 بازهم به عنوان محبوب ترین ابزار در میان برنامه نویسان موبایل به شمار می رود.
19- PyCharm
نرم افزار PyCharm یک IDE سازگار با زبان برنامه نویسی پایتون است که توسط شرکت JetBrain پشتیبانی می شود. این ابزار در سال های 2019 و 2018 در فهرست محبوب ترین ها حضور نداشت اما با چند پله کاهش رتبه نسبت به سال 2017 باز هم به عنوان یکی از کاربردی ترین ابزارهای برنامه نویسی به فهرست سال 2020 برگشته است.
20- Unity
نرم افزار Unity یک ابزار Cross-Platform برای طراحی و توسعه بازی های 2D، 3D، VR و AR مورد استفاده برنامه نویسان قرار می گیرد. این ابزار به تازگی به فهرست برترین ابزارهای برنامه نویسی اضافه شده است.
ترند های چند سال اخیر
1- ابزار Postman یکی از اعضای ثابت این فهرست به شمار می رود. این ابزار در اولین فهرست ما مربوط به سال 2017 در رتبه 13 قرار داشت ولی روند رو به رشد خود را در سال های آتی ادامه داد. ابزار Postman در سال 2018 در رتبه 9 قرار گرفت و سپس با صعود 4 پله ای در سال 2019 در رتبه پنجم فهرست بهترین ها قرار گرفت؛ این ابزار در فهرست امسال در رتبه سوم قرار دارد.
2- 13 مورد از بهترین ابزارهای برنامه نویسی سال 2020 در 4 سال اخیر نیز در این فهرست حضور داشته اند.
3- 3 محصول از شرکت نرم افزاری JetBrain در فهرست امسال قرار گرفته اند.
4- ابزارهای Oh My Zsh و Unity برای اولین بار است که در لیست بهترین ابزارهای برنامه نویسی قرار می گیرند.
5- گیت هاب نیز به عنوان یک از محبوب ترین ابزارهای برنامه نویسی چند سال اخیر محسوب می شود. این ابزار با رشد 4 پله ای نسبت به سال قبل هم اکنون در جایگاه هفتم قرار دارد. به نظر می رسد این موضوع به ضرر ابزار GitLab نیز تمام شده باشد.
6- اگرچه برخی از ابزارهای پلتفرم لینوکس در فهرست سال 2019 حضور داشتند اما جایگاهی در بهترین های امسال بدست نیاوردند.
7- ابزار Chrome DevTools بیش ترین کاهش رتبه را نسبت به سال قبل دارد به گونه ای که از رتبه هفتم فهرست سال قبل به جایگاه پانزدهم تنزل یافته است.
8- ابزار iTerm2 برای اولین بار در فهرست سال 2018 در رتبه 19 قرار گرفت. با اینکه این ابزار در لیست سال قبل حضور نداشت اما در سال 2020 دوباره به فهرست ابزارهای محبوب بازگشته است.
9- ابزار PhpStorm نیز در سال های 2017 و 2018 در لیست بهترین ابزارهای برنامه نویسی حاضر بود. اگرچه این نرم افزار در سال 2019 موفق به کسب آرای کافی نشد اما به نظر می رسد باز هم محبوبیت سابق خود را بدست آورده است.
10- ابزار PyCharm نیز پس از موفقیت در سال 2017، دو سال متوالی از لیست بهترین ها خط خورد. با این حال این ابزار در سال 2020 در جایگاه نوزدهم قرار دارد.
11- ابزار Atom که رتبه دوم فهرست بهترین ابزارهای سال 2017 را کسب کرده بود امسال در جایگاه هفدهم قرار گرفت.
12- ابزار Git نیز 3 سال متوالی رتبه چهارم را از آن خود کرده بود اما امسال به جایگاه ششم تنزل پیدا کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.