4 ترفند استفاده از گیمیفیکیشن در مارکتینگ

امروزه کسب و کارها در تمام حوزه ها از المان های بازی ها استفاده می کنند تا به سود دهی بیشتری برسند. حال به نظر شما می توانیم از گیمیفیکیشن در مارکتینگ استفاده کنیم؟
روش های زیادی برای اضافه کردن گیمیفیکیشن به مدل کسب و کار شما وجود دارد. برای مثال برنامه های وفادارسازی مشتری یا یک ویژگی جدید مثل Progress bar در linkedin که پیشرفت شما در تکمیل پروفایلتان را نشان می دهد.
۴ ترفند کلی برای استفاده از گیمیفیکیشن در مارکتینگ شما وجود دارد که قصد داریم در این مطلب به معرفی و توضیح این 4 روش بپردازیم :
۱- جایزه در قبال اشتراک گذاری اجتماعی
این مورد معمولابه عنوان هک رشد شناخته می شود. شرکت هایی که از جوایز برای تشویق کاربران به اشتراک گذاری مطالب/محصولات خود استفاده می کنند، در واقع به نوعی کاربران خود را در فرآیند مارکتینگ شریک می کنند و البته اکثر آنها هم به نتایج خوبی می رسند. برای مثال شرکت اوبر به کاربران خود گفت که اگر فردی را به سیستم معرفی کنید یک سفر رایگان خواهید داشت. (دقیقا کاری که اسنپ هم در ایران انجام داد.)
یا به عنوان مثالی دیگر دراپ باکس در ازای معرفی و دعوت هر نفر ۵۰۰ مگابایت فضای رایگان به شما هدیه می داد.
۲- ایجاد عادت اولیه
در این ترفند شما ابتدا خدمات خود را در مدتی مشخص ارائه می نمایید و سپس از کاربر درخواست خرید یا ثبت نام می کنید. در چنین شرایطی کاربر به دلیل عادتی که برایش ایجاد شده به راحتی عمل مورد نظر شما را انجام می دهد. مثلا در وبسایت codeacademy شما بدون ثبت نام می توانید کدنویسی کنید و نتیجه آن را به صورت آنلاین تماشا کنید. بعد از مدتی این سایت از شما درخواست ثبت نام می کند و قطعا شما چون در این مدت به استفاده از آن عادت کرده اید، ثبت نام را انجام می دهید.
۳- ایجاد حس اضطرار
اضافه کردن یک تایمر معکوس تکنیک دیگری است که می تواند به راحتی باعث افزایش فروش و در نهایت افزایش درآمد شما شود.
woot.com سایت دیگری است که از این روش استفاده می کند. در این سایت از یک progress bar استفاده می شود که اجناس باقیمانده را نشان می دهد و کاربر را ترغیب به خرید و تصمیم گیری آنی می کند.
۴-ایجاد رقابت به کمک لیدربورد (Leaderboard)
یکی دیگر از روش های ایجاد رقابت بین کاربران استفاده از لیدربورد یا همان جدول رقابت است. Teleflora مثال بارز استفاده از لیدربورد است. این سایت به ازای دلارهای مصرف شده ،نظرات نوشته شده، کامنت های فیسبوک و … به شما امتیاز می دهد این امتیازها در نهایت با تخفیف ها مبادله می شوند و همچنین این جدول برندگان ویترینی از بهترین کاربر ها نیز می باشد.
نمونه های ایرانی گیمیفیکیشن
بسیاری از برندهای ایرانی مانند دیجی کالا و نوین چرم معادل درصدی از خرید کاربران به آنها کارت تخفیف فیزیکی یا مجازی می دهند و یا با افزایش فعالیت کاربر در سایت اسنپ فود می توانید کد شارژ دریافت می کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.