کتابخانه Knockout.JS چیست + مزایا و معایب آن
توسعه دهندگان برای کار با زبان های برنامه نویسی مختلف از کتابخانه های متنوعی استفاده می کنند. امروز در داناپ یکی از کتابخانه های مربوط به زبان جاوا اسکریپت به نام Knockout.JS را مورد بررسی قرار داده و مزایای و معایب آن را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.
کتابخانه Knockout.JS چیست؟
کتابخانه Knockout.JS یکی ازکتابخانه های بی شمار زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت به شمار می رود. این کتابخانه مبتنی بر معماری MVVM توسعه یافته است و به برنامه نویسان در ساخت وبسایت های قدرتمند کمک می کند. این کتابخانه روشی آسان و بدون دردسر را برای مدیریت رابط های پیچیده و دیتا محور در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد.
استیو سندرسون، کارمند مایکروسافت در 5 جولای سال 2010 کتابخانه Knockout.JS را به عنوان یک پروژه منبع باز توسعه داد. عبارت KO به عنوان مخفف کتابخانه Knockout.JS استفاده می شود، این کتابخانه از تمام مرورگرهای اصلی نظیر گوگل کروم، فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر، Opera و Safari پشتیبانی می کند.
مزایای کتابخانه Knockout.JS
1- دیتا بایندینگ (Data Binding) در کتابخانه JS به صورت اعلانی (Declarative) است. مولفه های HTML و DOM از طریق قابلیت دیتا بایندینگ که از یک سینتکس بسیار ساده استفاده می کند به مُدل متصل می شوند. استفاده از این ویژگی دسترسی به قابلیت ریسپانسیو بودن را راحت تر می کند.
2- رابط کاربری (UI) در این کتابخانه به صورت اتوماتیک رفرش می شود. هرگونه تغییر در View به صورت خودکار در Data Model اعمال می شود بنابراین نیازی به کدنویسی جانبی نیست. البته برعکس این رویه نیز اتفاق می افتد به گونه ای که تغییرات Data Model نیز به صورت خودکار در View اعمال می شوند.
3- این کتابخانه مجهز به قابلیت شناسایی تزریق وابستگی ها است. در حقیقت رابطه بین Attributeها و توابع/کامپوننت های کتابخانه KO بسیار شفاف است به گونه ای که هرگونه تغییر در داده های مربوط به Attributeها را به صورت خودکار شناسایی کرده و بخش های تحت تاثیر را نیز به روز رسانی می کند.
4- قالب های (Templates) کتابخانه KO به عنوان یک روش آسان و مرسوم برای توسعه ساختار رابط های کاربری پیچیده در اختیار برنامه نویسان قرار دارند.
5- کتابخانه KO یک کتابخانه کاملا خالص برای زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت محسوب می شود که قابلیت همکاری با تمام فریم ورک های موجود در بازار را دارد. در حقیقت کتابخانه KO جایگزین jQuery به شمار نمی رود اما برای ارائه قابلیت های هوشمند به عنوان ابزاری مکمل مورد استفاده توسعه دهندگان قرار می گیرد.
6- کتابخانه JS بسیار کم حجم و کوچک است.
7- این کتابخانه به صورت کاملا مستقل از دیگر فریم ورک ها کار می کند و با تکنولوژی های دیگر سمت سرور (Server-Side) و سمت کاربر (Client-Side) سازگاری دارد.
8- تمام امکانات کتابخانه KnockoutJS به صورت منبع باز و کاملا رایگان در اختیار توسعه دهندگان قرار دارد.
9- فایل های کتابخانه Knockout.JS نظیر APIها، نمونه کارها و آموزش ها به صورت کامل در وبسایت رسمی آن موجود است.
معایب کتابخانه Knockout.JS
1- ازدیاد View Model
یکی از معایب کتابخانه Knockout.JS ازدیاد View Model است. برخی از وب اپلیکیشن ها از روش ثابتی برای نمایش دیتا استفاده نمی کنند و همین امر باعث افزایش چشمگیر View Modelها می شود. برای مثال برنامه نویسان مدل Employee را در دو فرمت لیست سفارشی (Custom List) و جدول استاندارد (Standard Tabular) رندر می کنند. همانطور که مشاهده کردید دو View متفاوت برای رندر کردن داده های مشابه وجود دارد؛ به عبارت دیگر می توان گفت که در پشت پرده دو View Model جاوا اسکریپت ساخته شده است.
2- Binding Expressions
یکی دیگر از معایب کتابخانه Knockout JS مربوط به دشواری در یادگیری آن است. برنامه نویسان KO کدهای HTML را با data-bind attributes طراحی کرده و Propertyهای خود را نیز به عنوان observable تعریف می کنند، اما دیباگ کردن (Debug) این فرآیند در برخی اوقات بسیار دشوار می شود. به عبارت دیگر ما برای طراحی HTML باید سینتکس Expressionها را نیز یاد بگیریم.
1 2 3 |
There are <span data-bind="text: myItems().length"></span> items <button data-bind="enable: myItems().length < 5">Add</button> |
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.