سوشیال سیگنال چیست و چرا بر روی سئو تاثیرگذار است؟!

سوشیال سیگنال چیست؟
به مجموعه تعاملات کاربران شبکه های اجتماعی با وبسایت و یا برند شما سوشیال سیگنال (Social signal) گفته می شود. به بیان ساده تر این تعاملات همان لایک ها، اشتراک گذاری ها و کامنت هایی است که کاربران نسبت به پست های شما در شبکه های اجتماعی انجام می دهند. یعنی هر لایک، کامنت و اشتراک گذاری که از سوی کاربری نسبت به پست های شما (یا پست هایی که درباره وبسایت شماست) صورت می گیرد یک social signal برای وبسایت شما محسوب می شود.
ارتباط سوشیال سیگنال با سئو چیست؟
هدف اصلی گوگل نمایش بهترین نتایج به کاربرانی است که در این موتور جستجو به دنبال مطالب گوناگون هستند. حالا به نظر شما گوگل از چه روش هایی تشخیص می دهد که چه محتواهایی باید در صدر نتایج قرار گیرند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت فاکتورهای زیادی برای تصمیم گیری گوگل وجود دارد که چه وبسایت هایی را در کلمه کلیدی مورد نظر در صدر نتایج نمایش دهد. از مهم ترین این فاکتورها می توان به کامل و جامع بودن محتوا، تعداد بک لینک های داده شده به محتوا و البته ارزش هر یک از بک لینک ها، نرخ کلیک (CTR)، مدت زمان سکون در وبسایت یا همان time on site و در نهایت سوشیال سیگنال ها اشاره کرد.
همانطور که می بینید social signal ها و میزان آنها یکی از عوامل تعیین کننده برای گوگل هستند تا تشخیص دهد یک وبسایت یا یک صفحه از یک وبسایت چه میزان کاربردی و محبوب است. قطعا محتوایی که در شبکه های اجتماعی مختلف به اشتراک گذاشته شده و مورد توجه کاربران قرار گرفته است می تواند شانس بیشتری برای قرار گرفتن در صدر نتایج نسبت به دیگر محتواها و لینک ها داشته باشد.
سوشیال سیگنال ها در کدام شبکه های اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند؟
- تعداد توییت ها و ریتوییت ها، و همچنین میزان محبوبیت توییت ها در Twitter
- تعداد اشتراک گذاری ها در فیسبوک
- تعداد لایک ها و کامنت ها در فیسبوک
- تعداد لایک ها و کامنت های پست اشتراک گذاشته شده در فیسبوک
- تعداد پین ها، اشتراک گذاری ها و فالوورها در پینترست
- و همچنین سیگنال های دریافتی از شبکه های اجتماعی دیگر مانند Reddit، StumbleUpon و Tumblr
حال شاید این سوال برای شما به وجود آمده باشد که چرا نام گوگل پلاس و اینستاگرام در بین این اسامی دیده نمی شود؟
در مورد گوگل پلاس که باید گفت این شبکه اجتماعی از تاریخ 13 فروردین سال 98 دیگر در دسترس نمی باشد و در حال حاضر به فعالیت خود پایان داده است.
و اما در مورد اینستاگرام باید گفت که این شبکه اجتماعی به این خاطر که امکان درج لینک در کپشن ها و پست ها را دارا نیست نمی تواند سیگنالی را به گوگل منتقل کند اما برخی معتقد هستند که گوگل می تواند نام وبسایت و برند شما را در کپشن ها ببیند و مورد تاثیر قرار دهد که البته این در حد یک فرضیه است و فعلا اثباتی برای این موضوع وجود ندارد.
چرا سوشیال سیگنال بر روی سئو تاثیرگذار است؟
محتوا و مطلبی که در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود و مورد توجه و محبوبیت حجمه عظیمی از مردم قرار می گیرد نشان دهنده این است که آن محتوا و مطلب دارای ارزش بالایی است و همانطور که قبل تر هم گفتیم چون گوگل به دنبال معرفی و نمایش بهترین نتایج به جستجوگران است، این مطالب و محتواها را بیشتر مورد توجه قرار می دهد و رتبه آنها را نسبت به محتواها و مطالب مشابهی که در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته نشده اند بیشتر ارتقا می دهد.
چطور می توانیم سوشیال سیگنال طبیعی و رایگان ایجاد کنیم؟
در درجه اول برای ایجاد Social signal هایی طبیعی لازم است تا محتواهایی غنی و با ارزش تولید کنید. محتواهای سرگرم کننده، تحقیقاتی و آموزنده همیشه تعامل مثبت بیشتری را نسبت به دیگر محتواها ایجاد می کند. در ادامه برخی از استراتژی های لازم برای ایجاد Social signal طبیعی را به شما معرفی خواهیم کرد :
- ارسال پست های روزانه : سعی کنید به صورت مستمر و روزانه در شبکه های اجتماعی که دارای سوشیال سیگنال هستند محتوای جذاب و ارزشمند منتشر کنید و نام وبسایت و برند خود را در انتها یا بخش مناسبی از محتوا بگنجانید.
- از تصاویر و ویدئوها استفاده کنید : تصاویر و ویدئوها باعث افزایش تعامل کاربران با محتوای منتشر شده شما می شود. بنابراین در کنار محتوای متنی جذابتان از تصاویر و ویدئوهای جذاب هم استفاده کنید.
- به بازخوردها توجه کنید : خیلی مهم و حائز اهمیت است که به عکس العمل و بازخورد کاربران و دنبال کنندگان خود توجه کنید. سعی کنید به انتقادها پاسخ دهید و به خوبی از آنها برای پیشرفت برند و فعالیت خود در شبکه اجتماعی مربوطه استفاده کنید.
- آنالیتیکس دقیق داشته باشید : ابزارهای رایگان زیادی وجود دارند که می توانید به کمک آنها میزان ریتوییت ها، لایک ها و اشتراگ گذاری ها و دیگر آمارها را مشاهده و بررسی کنید. اگر به خوبی فعالیت خود را در شبکه های اجتماعی مختلف آنالیز کنید می توانید بهتر محتوای مناسب و غیر مناسب برای هر شبکه اجتماعی را تشخیص دهید.
- برگزاری مسابقه : یکی از روش هایی که برندهای بزرگ برای سر و صدا کردن در شبکه های اجتماعی از آن استفاده می کنند برگزاری مسابقات و اعطای جوایز می باشد. در این روش می توانید از کاربر بخواهید دوستان خود را تگ کند یا پست شما را به اشتراک بگذارد و در قبال اینکار به آنها کد تخفیف و یا جایزه بدهید. (البته باید به اندازه کافی ایده شما برای برگزاری مسابقه جذاب باشد تا کاربران و دنبال کنندگان شما کاری را که می خواهید انجام دهند.)
- همکاری با دیگر برندها : سعی کنید با برندهایی که از شما کمی بزرگتر و مردمی تر هستند همکاری و تعامل داشته باشید و کمپین هایی مشترک با یکدیگر ایجاد کنید و یا کمپین ها و محتواهای یکدیگر را به اشتراک بگذارید. (این کار در واقع یک معامله برد برد برای هر دو برند خواهد بود.)
- در تمام شبکه های اجتماعی فعالیت کنید : برای ایجاد سوشیال سیگنال مناسب باید به طور مستمر در حال فعالیت در شبکه های اجتماعی مختلف باشید. با توجه به حوزه فعالیت شما قطعا یک سری از شبکه های اجتماعی برایتان مناسب تر است. سعی کنید ابتدا آنها را بیابید و بیشترین تمرکز خود را به فعالیت در آن چند شبکه اجتماعی معطوف کنید.
جمع بندی
شما به عنوان یک کسب و کار یا استارتاپ تازه تاسیس و یا حتی بزرگ باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از سوشیال سیگنال یکی از ساده ترین راه ها برای بهبود سئو وبسایت و محتوای منتشر شده شماست.
دو کسب و کار که در یک حوزه قرار دارند را در نظر بگیرید که هر دو آنها به طور مستمر در حال تولید محتوا در وبسایت خود هستند اما فقط یکی از این کسب و کارها فعالیت در شبکه های اجتماعی را به طور مستمر انجام می دهد و در حال ایجاد سوشیال سیگنال طبیعی است. گوگل قطعا محتواهای منتشر شده توسط این کسب و کار را به فقط و فقط به دلیل داشتن سوشیال سیگنال مناسب در نتایج بالاتر نمایش می دهد.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که سرمایه گذاری بر روی شبکه های اجتماعی و تولید محتوای جذاب و مستمر در آنها می تواند یک بازگشت سرمایه بسیار مناسب را از طریق پیشرفت در رتبه گوگل و به طبع آن افزایش ورودی ها به وبسایت شما ایجاد کند.
می توانید بهترین دوره های آموزش سئو را از طریق داناپ مشاهده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.