معامله گری چیست؟
امروزه انجام معاملات در بازارهای مالی بسیار متداول شده و افراد زیادی به سمت این فعالیت مالی روانه میشوند. در این زمینه بسیار مهم است که آموزشهای ابتدایی به شکل مناسبی دریافت شود. معامله گری با سرمایه گذاری بسیار تفاوت دارد که در نگاه اول ممکن است به یک شکل باشند. بسیاری از افراد فکر میکنند که معامله و حضور در بازار مالی به عنوان یک شغل دوم میباشد. این موضوع کاملا اشتباه است؛ زیرا این حرفه که بسیار سخت و پیچیده است نیاز به دقت و تمرکز بالایی دارد.
اگر علاقه مند به معامله گری هستید و میخواهید در بازارهای مالی حضور داشته باشید اما اطلاعات کمی در این زمینه دارید، توصیه میکنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به این مهم دست پیدا کنید.
معامله گری چیست و معامله گر کیست؟
اگر دست و پا شکسته در بازارهای مالی فعالیت دارید، حتما به کلماتی نظیر معامله گری، تریدر، نوسان و سرمایه گذاری برخورد کرده اید. این اصطلاحات در بازارهای مالی و تحلیل گری رواج دارند. معامله گری به مفهومی اطلاق میشود که در آن شخص معامله گر در بازارهای مالی اقدام به خرید و فروش یک دارایی میکند. این دارایی ممکن است سهام بورس، ارز دیجیتال، جفت ارز فارکس و … باشد. در واقع اصلیترین علتی که یک معامله گر به دنبال انجام معامله است، کسب سود میباشد. این کسب سود از تفاوت بین قیمت خرید و فروش حاصل میشود.
در طرف مقابل کلمه معامله گری، با اصطلاح معامله گر مواجه میشویم. معامله گر شخصی است که کنترل یک معامله را در اختیار دارد. این شخص با استفاده از دانش و اطلاعاتی که در بازار دارد اقدام به پیشبینی روند آتی قیمتها کرده و بر اساس اطلاعات دریافتی، اقدام به خرید و فروش دارایی مورد نظر میکند. معامله گر باید به مهارتهای مختلف و قدرتمندی مجهز باشد تا بتواند در بازار موفق و پیروز شود.
معامله گری چه تفاوتی با سرمایه گذاری دارد؟
یکی از مهمترین موضوعاتی که در بازارهای مالی مطرح میشود، تفاوت بین معامله گری و سرمایه گذاری است. این موضوع به قدری مهم بوده که معامله گر را ملزم به درک و بررسی تفاوت این دو میکند. تفاوتهای ظریف و کوچکی که بین این دو مفهوم وجود دارد، زمینهساز تمایز آنها میشود. جالب است بدانید سرمایه گذاری زیرمجموعه معامله گری است. در سرمایه گذاری، شخص سرمایه گذار تمایل به کسب سود در بلند مدت دارد و معمولا در بازار به صورت تخصصی حضور ندارد. به عنوان مثال یک شخص یک قطعه زمین را به قصد سرمایه گذاری خریداری میکند. او پس از ۳ سال اقدام به فروش زمین خود کرده و سود خود را از معامله دریافت میکند.
این موضوع برای معامله گری متفاوت است. معامله گر سعی دارد با حضور فعالتر در بازار و بررسی تمام جوانب، در بازه زمانی کوتاه مدت اقدام به انجام معامله کند. بنابراین استراتژی او کسب سود کم از معاملات زیاد است. به طور کلی باید بدین صورت عنوان کرد که معامله گری تخصصیتر و حرفهای تر بوده و به دانش زیادی در بازارهای مالی نیازمند است.
آیا معامله گری همان تحلیل گری است؟
در ادامه این موضوع، بحثی جالب به میان میآید. آیا معامله گری همان تحلیل گری است؟ جواب خیر است. تحلیل گری نیز شاخهای دیگر در حوزه مالی و معامله است. هدف معامله گر و تحلیل گر کاملا متفاوت بوده و این دو شخص به دنبال اهداف خود در دو مسیر متفاوت میروند. معامله گر تنها خواهان کسب سود از بازار و معاملات خود است. در طرف مقابل تحلیل گر سعی دارد قیمتها را بررسی کند و الگویی میان آنها پیدا کند. همچنین تحلیل گر قصد دارد آینده بازار و رفتار دیگر معامله گران را نیز بررسی کند.
معاملهگر در بازه زمانی کوتاه، معاملات زیادی انجام میدهد.
به زبان ساده باید بدین صورت بیان کرد که معامله گری به دنبال کسب سود از معاملات است اما تحلیل گری به دنبال آینده قیمت و بررسی حرکات و نوسانات آن است.
انجام معامله چه مزایا و معایبی دارد؟
معامله گری برای شخص معامله گر دارای مزایا و معایب خاص خود میباشد. این حرفه در کنار تمام پتانسیلها و ارزشمندیهایی که دارد، نقاط ضعفی را نیز در بر میگیرد. در ادامه با این موارد آشنا میشویم تا اطلاعات مناسبتری درباره این حرفه کسب کنیم.
مزایا
- امکان انجام آن با سرمایه کم.
- امکان کسب سود مناسب.
- عدم نیازمندی به ابزارها و امکانات تخصصی.
- عدم نیازمندی به تحصیلات خاص.
- مقابله با تورم و افزایش سرمایه.
- کسب استقلال شغلی
- امکان نقد شوندگی بالا.
معایب
- ریسک بالای انجام آن به دلیل نیازمندی به تسلط بر روی احساسات و هیجانات موجود در آن.
- نیاز به کسب علم و دانش ترید برای کسب موفقیت.
- غیرقابل پیشبینی بودن.
- اهمیت بالای مدیریت سرمایه که در صورت عدم تحقق آن، سرمایه شخص از بین میرود.
- عدم برخورداری از تحرک فیزیکی و مضر بودن برای سلامت جسمی شخص.
در چه بازارهایی میتوان معامله گری کرد؟
برای اینکه بتوانید معامله گری را آغاز کنید، نیاز دارید بازارهای موجود برای آن را بررسی و پیدا کنید. تعدادی از بازارهای فعال و دارای کاربر زیاد در سراسر جهان وجود دارند که افراد زیادی از آنها استفاده میکنند. بازار بورس اوراق بهادار، بازار بورس کالا، بازار ارزهای دیجیتال، بازار فارکس و … از جمله این موارد میباشند.
جمع بندی نهایی
معامله گری یک شغل مناسب و مفید است که میتواند بازدهی زیادی برای معامله گر به ارمغان بیاورد. در وهله اول برای شروع کار این حرفه، نیاز دارید علاقه خود را به آن بررسی کنید. زیرا در صورتی که تمایلی به این حرفه نداشته باشید، نمیتوانید با آن ارتباط برقرار کنید و این موضوع باعث شکست شما در معاملات میشود. در گام بعدی شخص معاملهگر باید دائما اطلاعات خود را بروزرسانی کند تا بتواند در بازار متلاطم مالی دوام بیاورد. علم و دانش و کسب مهارت در این بازار حرف اول را میزند و شخصی که از این موارد برخوردار نباشد، نمیتواند چندان در این بازار دوام بیاورد.
شما میتوانید با مراجعه به سایت www.karimishad.com و مشاهده دوره رایگان، به اطلاعات مناسبی درباره معامله گری و انجام آن برسید همچنین میتوانید از مشاوره ی رایگان استفاده نمایید. توصیه میکنیم حتما با اطلاعات و دانش کامل وارد این بازارها شوید. زیرا در صورت ورود بدون آگاهی، سرمایه خود را از دست میدهید. در پایان امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات مفیدی از آن بدست آورده باشید.
این مطلب تبلیغاتی بوده و داناپ نسبت به محتوای آن از خود سلب مسئولیت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.