چرا مغازه باز کردن اشتباه است؟

یکی از متداول ترین اقدامات در کشور ما مغازه باز کردن است. کاری که در ظاهر، ساده به نظر می رسد اما یکی از پرچالش ترین و بحرانی ترین حوزه های اشتغال در ایران محسوب می شود! چرا که سطح رقابت بسیار بالاتر رفته و نیاز و آگاهی مشتریان نیز به شکل بسیار محسوسی تغییر کرده است. در حال حاضر می توان گفت شاید بیش از 80 درصد یا حتی بیشتر، باز کردن مغازه منجر به موفقیت نمی شود و بسیاری نیز با انبوهی از زیان مجبور به توقف فعالیت می شوند.
چرا اینگونه است؟
اغلب افرادی که اقدام به باز کردن مغازه می کنند این تصور را دارند که اوضاع به مرور بهتر می شود، شاید افراد کمی آن را می شناسند و با گذشت زمان، افراد بیشتری برای رفع نیاز و خرید به آنها مراجعه می کنند. باید گفت غالبا چنین نیست و نه تنها با گذشت زمان، اوضاع خوب نمی شود بلکه بسیار بدتر می شود. حال باید گفت چرا؟
- آمار پایانه های فروش نشان می دهد که میل به خرید اینترنتی بشدت افزایش پیدا کرده است.
- اغلب افراد، خریدهای حضوری خود را از مراکز خرید بزرگ و اصلی انجام می دهند.
- دوره رونق بسیاری از کسب و کارها به زیر 5 سال رسیده است!
- مغازه برای منطقه جغرافیایی محدودی می تواند دسترسی داشته باشد.
و موارد متعدد دیگر که 4 مورد فوق از اصلی ترین دلایل می باشد.
خرید اینترنتی به دور از ترافیک در عرض چند دقیقه
این مساله بخصوص در شهرهای بزرگ که ترافیک، یک مُعضل بزرگ محسوب می شود خرید اینترنتی یک راهکار عالی برای صرفه جویی در زمان و حتی هزینه است. امروزه بسیاری از خریدهای خرد و کلان از طریق بستر اینترنت انجام می شود که مزیت های بسیاری نسبت به روش های سنتی دارد.
خرید حضوری از مراکز خرید متمرکز
اغلب افراد خریدهای حضوری خود را در مراکز خرید بزرگ و متمرکز انجام می دهند تا مجور نباشند مسیر زیادی را برای این مساله طی کنند. این مساله زمانی مطرح است که اقلام متعددی مورد نیاز است و معمولا مغازه ها چنین تنوعی ندارند و فرد می بایست به چندین مغازه دیگر مراجعه نماید.
دوره کوتاه رونق حوزه های کسب و کار
یکی از مهم ترین دلایلی که باز کردن مغازه را یک اقدام اشتباه به تصویر می کشد این است که اغلب حوزه های کسب و کار، دوره رونفق بسیار کوتاهی دارند. معمولا مغازه دازی به شکلی است که می بایست سالها بگذرد تا بصورت آهسته، افرادی مشتری دائمی آن شوند. اما در شرایط فعلی تا این زمان سپری شود دیگر آن اقلام یا خدمات نیز موضوعیت نخواهند داشت.
محدودیت جغرافیایی
یکی از بزرگترین اشکالات مغازه، محدود بودن به منطقه کوچک است. برای مثال اگر شما مغازه لوازم یدکی خودرو داشته باشید بسیار بعید است یک شخص مسیری بیش از یک کیلومتر را طی کرده و از مغازه شما خرید کند مگر اینکه مجبور باشد و چاره دیگری نداشته باشد. این مثال برای اکثر حوزه های دیگر نیز صدق می کند.
راهکار چیست؟ چکار کنیم؟
به غیر از چند مورد بخصوص و مشمول استثا مانند اتومکانیکی، آرایش و پیرایش، تعمیرات و مواردی از این دست در سایر حوزه ها امکان اینکه برای رفع آن نیاز؛ مراجعه حضوری نداشته باشیم کاملا مقدور است. اگر در حوزه ای که فعالیت می کنید حتما نیاز به داشتن مغازه دارد مانعی برای اینکار وجود ندارد فقط باید توجه داشته باشید که جذب مشتری از مغازه بسیار سخت شده است و دیگر توجیهی ندارد مبلغ زیادی بابت اجاره یا خرید مغازه صرف شود. شما می توانید مغازه را با هزینه پایین و مناسب بدون در نظر گرفتن اصطلاحاً پاخور بودن آن تهیه نمایید و سپس از طرق زیر برای جذب مشتری تلاش نمایید:
- عضویت و فعالیت جدی در پلتفرم هایی مانند اسنپ، تپ سی، دیجی کالا، اُکالا و …
- فعالیت حرفه ای با تولید محتوا و ارائه خدمات در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و …
- راه اندازی وب سایت
در این صورت می توانید بدون محدودیت به کل شهر، استان و حتی کل کشور خدمات و محصولات خود را عرضه نمایید.
راه اندازی وب سایت به ساده ترین شکل
یکی از بهترین و موثرترین اقداماتی که می توانید برای جذب مشتری و مدیریت کسب و کار خود انجام دهید راه اندازی وب سایت بصورت فروشگاه آنلاین است. اینکار یکسری اقدامات فنی را می طلبد اما کار سختی نیست و می توانید شخصا برای انجام آن اقدام نمایید. روش ساده ای که وجود دارد این است که هاست و دامنه را که جزو ملزومات اصلی وب سایت هستند از میزبان فا خریداری کرده و در مراحل ثبت سفارش، قالب فروشگاهی را انتخاب نمایید. در این صورت یک سایت فروشگاهی برای شما راه اندازی می شود که با فعال کردن درگاه پرداخت و درج محصول در آن می توانید محصولات و خدمات خود را در آن عرضه کنید.
پیشنهاد مطالعه اول: هاست چیست
پیشنهاد مطالعه دوم: آموزش راه اندازی آنلاین شاپ
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.