10 شغل اینترنتی پردرآمد در ایران
ما در این مقاله به طور کامل پردرآمدترین شغل های اینترنتی در ایران را بررسی خواهیم کرد بنابراین تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. گسترش ارتباطات، پیاده سازی مفهوم دهکده جهانی و به خصوص در دو سال اخیر، شیوع بیماری کرونا در دنیا سبب شد که بسیاری از مشاغل، به روش های مجازی و راه دور برای کسب درآمد روی بیاورند.
کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و طی این دوران، ده ها شغل جدید با شیوه های کسب و کار مدرن بر اساس ارتباطات اینترنتی شکل گرفته است که بسیاری از آنها به موفقیت های چشمگیری نیز رسیده اند. این نوع کسب و کارها که به مشاغل اینترنتی معروف هستند، بر مبنای دانش، مهارت، حرفه و آموزش شکل گرفته اند.
در گذشته، شغل های مرسومی که آینده دار بودند، محدود به پزشکی، مهندسی، خلبانی و تدریس در دانشگاه می شدند؛ اما امروزه و به خصوص در چند سال اخیر، چه بسا بسیاری از مشاغل اینترنتی به وجود آمده اند که درآمد آنها چندین برابر یک مهندس و یا پزشک است.
مزایای کسب و کارهای اینترنتی
مشاغل اینترنتی مزایای زیادی دارند که در زیر بطور خلاصه به مهمترین آن ها اشاره می کنیم:
1- عدم نیاز به مکان خاص در اکثر مشاغل اینترنتی
همه ما می دانیم که برای ارائه یک محصول یا خدمات به روش سنتی باید مکانی را در نظر گرفت. تهیه مغازه، واحد تجاری، فروشگاه، انبار و غیره برای شروع یک کسب و کار سنتی جزو ضروریات بود. اما کسب و کار ایتنرنتی عموماً نیاز به مکان خاصی ندارد؛ هر شخص می تواند از محل سکونت خود و تنها با اتصال به اینترنت و استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، محصول خود را معرفی کرده و به فروش بگذارد. همچنین ممکن است شخص خدماتی را به صورت راه دور ارائه دهد که نیاز به مراجعه حضوری نباشد.
2- عدم وجود محدودیت سنی
از سوی دیگر، شروع یک کسب و کار اینترنتی محدودیت سنی ندارد؛ افراد بازنشسته که حرفه و یا دانش کافی در یک زمینه خاص دارند و یا افراد نوجوان که در زمینه ای دارای مهارت هستند، می توانند یک کسب و کار اینترنتی را شروع کنند و به موفقیت برسند.
3- عدم نیاز به سرمایه اولیه قابل توجه
مزیت دیگر کسب و کارهای اینترنتی، نیاز به سرمایه اولیه کم و ناچیز است. در مقایسه با روش های سنتی که می بایست محصولات زیادی را خریداری کرده و آنها را در یک مکان به فروش برسانید، کسب و کارهای اینترنتی نه نیاز به سرمایه اولیه زیاد برای خرید کالا دارد و نه مکان خاصی برای ارائه محصولات. به عنوان مثال شخصی را فرض کنید که سرعت تایپ بالایی دارد. تنها با استفاده از اینترنت و یک سیستم کامیپوتری و یا حتی گوشی تلفن همراه، می تواند با هزاران کارفرما که جهت تایپ متون خود به نیروی دورکار نیاز دارند، همکاری کرده و به کسب درآمد بپردازد.
4- پتانسیل درآمدی بالا برای بانوان
همچنین محدودیت جنسیتی نیز در کسب و کارهای اینترنتی وجود ندارد؛ یک زن خانه دار که دستپخت خوبی دارد و یا هنر شیرینی و کیک پزی را آموخته است، قادر است با فروش محصولات خانگی خود به درآمد بالایی دست یابد. بسیاری از بانوان با تولید انواع مختلف صنایع دستی در خانه می توانند یک کسب و کار اینترنتی را آغاز کنند؛ بافت انواع فرش، دوخت انواع لباس، چرم دوزی، حصیربافی و ده ها هنر دیگر امروزه به روش های کسب درآمد قابل توجه برای بانوان تبدیل شده اند.
پیش نیازهای شروع یک کسب و کار اینترنتی
برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی از کجا باید شروع کرد؟ چه چالش هایی در این مسیر وجود دارد؟ و چگونه می توان یک کسب و کار اینترنتی موفق را بنا نهاد؟ با مطالعه موارد زیر پاسخ این سوال ها را پیدا می کنید:
1- شناسایی مهارت های خود و تقویت آنها
اگر می خواهید یک شغل اینترنتی موفق با درآمد قابل توجه داشته باشد، قابلیت ها و توانایی های خود را ارزیابی کنید. ببینید در چه زمینه ای مهارت دارید، چه حرفه خاصی را بلدید و چگونه می توانید این آموخته ها و مهارت ها را به پول تبدیل کنید. شاید نیاز باشد که مهارت های خود را در یک زمینه تقویت کنید، بنابراین از آموزش و کسب تجربه امتناع نکنید. مطمئن باشید که با پشتکار زیاد، تنها با صرف مدت زمان کمی برای تقویت مهارت های خود، می توانید برای همیشه روی درآمد قابل توجهی حساب کنید.
2 – ایده کسب و کار اینترنتی
بعد از آنکه از دانش و مهارت خود اطمینان حاصل کردید، به دنبال ایده بگردید. یکی از مهم ترین پیش نیازهای شروع یک کسب و کار اینترنتی موفق، ایده جدید و کارآمد است. ایده باید نو و تازه باشد، هرچه ایده های نویی را دنبال کنید، احتمال موفقیت شما در آن کسب و کار بیشتر خواهد بود. از سوی دیگر، کارآمدی ایده هم مهم است.
یک ایده کارآمد، باید مشکل مهمی را شناسایی کرده و برای حل آن، راه کار مفید و سازنده ای ارائه کند. تحقیق در زمینه های مرتبط با مهارت هایتان می تواند به شناخت مشکلات کمک کند. جنبه های مختلف یک حرفه را مطالعه کرده و نیاز جامعه را به آن حرفه بررسی کنید. شناخت نیازها، اولین پله در طرح ایده است. اگر در طرح ایده مردد هستید و یا نمی توانید از مهارت های خود در طراحی یک ایده استفاده کنید، در ادامه این مقاله نمونه هایی از ایده های پردرآمد کسب و کارهای اینترنتی را بررسی می کنیم.
3 – چگونگی پیاده سازی ایده
بعد از طراحی ایده جدید و کارآمد، لوازم مورد نیاز برای پیاده سازی ایده را شناسایی کنید. برخی از ایده ها برای آنکه به مرحله اجرا برسند نیاز به لوازم و تجهیزات خاصی دارند. مثلاً یک زن خانه دار برای فروش محصولات دست دوز خود، نیاز به مواد اولیه نظیر پارچه و نخ، لوازم خیاطی، بسته بندی و ارسال دارد. یا شخصی که از طریق تایپ یا ترجمه متون، کسب درآمد می کند به سیستم کامپیوتری یا لپ تاپ، گوشی تلفن همراه و اینترنت نیاز دارد تا بتواند ایده و مهارت خود را به مرحله اجرا برساند.
4- شناخت مخاطب هدف، بازاریابی و تبلیغات
بازار هدف خود را شناسایی کرده و برای جذب مشتری، تبلیغات کنید. بازاریابی و تبلیغات یکی از مهم ترین مراحل شروع یک کسب و کار اینترنتی است. شناسایی بازار هدف به صورت دقیق و صحیح، معرفی محصول به بازار هدف و در نهایت جذب مشتری، عواملی هستند که ایده طراحی شده و اجرا شده را به کسب درآمد می رسانند. به عبارت دیگر، اگر ایده نو و کارآمد باشد و تجهیزات لازم برای پیاده سازی ایده هم در اختیار شما باشد، اما بازار هدف به خوبی شناسایی نگردد و تبلیغات کافی برای محصول یا خدمات صورت نگیرد، نمی توان انتظار داشت که ایده مطرح شده به درآمدزایی مطلوب برسد.
5- درک اهمیت ایجاد اعتماد در مشتریان
در نهایت پس از ارائه محصول و یا خدمات خود، از رضایت مشتری و مصرف کننده اطمینان حاصل کنید. پاسخگویی حتی پس از ارائه محصول، می تواند اعتماد مشتری را به کسب و کار شما افزایش دهد. یکی از نکات چالش برانگیز در کسب و کارهای مجازی، اعتماد متقابل میان فروشنده و خریدار است. اگر پس از مرحله فروش، همچنان به جلب اعتماد خریدار پایبند باشید، آینده روشنی را برای کسب و کار اینترنتی خود تضمین کرده اید. رضایت مشتری، نوعی تبلیغات مثبت برای کسب و کار شماست، در نقطه مقابل نیز عدم رضایت مشتری می تواند تبلیغات منفی برای شما به دنبال داشته و به کسب و کارتان آسیب وارد کند.
معرفی 10 شغل اینترنتی پردرآمد در ایران
در این بخش، 10 شغل اینترنتی پردرآمد در ایران را بررسی خواهیم کرد. اما دقت کنید که کسب و کارهای اینترنتی موفق محدود به این 10 مورد نیستند و تنها نمونه هایی با هدف کسب شناخت از فضای کسب و کار اینترنتی و کمک به ایده پردازی شما در این مقاله ارائه خواهد شد.
1- ساخت اپلیکشین و طراحی بازی
اگر به روند تکامل کامپیوتر به عنوان یک ابزار بزرگ در قرن گذشته نگاه کنید، خواهید دید که همزمان با ساخت کامپیوترهای اولیه با هدف ساده سازی محاسبات، بازی های کامپیوتری نیز ساخته شده و مورد استقبال مخاطبان به خصوص در سنین پایین قرار گرفت.
همچنین با طراحی گوشی های هوشمند که از استانداردهای سیستم های عامل پیروی می کنند، طراحی و ساخت اپلیکیشن های مختلف نیز برای رفع نیاز افراد جامعه در زمینه های گوناگون به یک حرفه پرمخاطب تبدیل شد. اگر به زبان ها و فریم ورک های برنامه نویسی مثل آیونیک، زامارین و یا ری اکت نیتیو مسلط هستید، اگر ایده های جدید برای ساخت اپلیکیشن های کاربردی دارید، و از همه مهم تر نیاز جامعه مخاطب خود را شناخته اید، می توانید در این زمینه یک کسب و کار اینترنتی پردرآمد را آغاز کنید.
خواه ناخواه، بسیاری از بخش های خدماتی و اجتماعی در جامعه امروزی، به سمت مجازی شدن پیش می روند. از بخش های درمانی و پزشکی گرفته تا بانک ها، هتل ها، ادارات دولتی، فروشگاه های زنجیره ای و غیره. همگی به نوعی درگیر روش های نوین ارتباطی از طریق فضای مجازی شده اند.
به عنوان مثال اکثر بانک ها در کشور، روش های جایگزین مراجعه حضوری مشتریان را برای ارائه خدمات بانکی معرفی کرده اند. از تلفن بانک، اینترنت بانک و سامانه های USSD گرفته تا ارائه اپلیکیشن های همراه بانک که برای نصب روی دستگاه های تلفن همراه هوشمند طراحی شده است، همگی به منظور تسهیل خدمات دهی و صرفه جویی در زمان و هزینه افراد در نظر گرفته شده است.
به خصوص با شیوع بیماری کرونا در جهان و ایران، حفظ سلامت افراد و خدمت رسانی از راه دور، از اولویت های همه بخش های دولتی و خصوصی قرار گرفته است. بنابراین با طرح یک ایده جدید در جهت رفع نیاز افراد جامعه، طراحی و ساخت یک اپلیکیشن کاربردی برای مخاطبان و در نهایت معرفی محصول خود به بازار هدف، از این راه کسب درآمد کنید.
در کنار اپلیکیشن های متعددی که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند، بازی های مجازی و اینترنتی بسیاری نیز ارائه شده است. البته باید در انتخاب نوع بازی و هدف از طراحی آن دقت کافی داشت؛ بازی های اینترنتی به همراه آموزش مطالب درسی امروزه مورد استقبال والدین قرار گرفته است، زیرا بازی و آموزش را با هم ادغام کرده تا یادگیری نکات درسی به صورت مجازی برای کودکان خسته کننده نباشد. ایده های نوین در زمینه بازی سازی و پیاده سازی آنها به خصوص در شرایط امروز کشور می تواند شروع مناسبی برای یک کسب و کار اینترنتی پردرآمد باشد.
2- برنامه نویسی و طراحی سایت
امروزه در همه زمینه ها، سایت های اینترنتی متعددی وجود دارند. از کوچک ترین سایت های فروش و معرفی محصول، تا ارائه خدمات آموزشی، خدمات اجتماعی، موسیقی و فیلم، تالارهای گفتمان و پرسش و پاسخ، خدمات دولتی، ثبت و پیگیری درخواست ها و غیره.
همه این خدمات و محصولات برای ارائه به مخاطبان نیاز به سایت هایی دارند که به صورت ساده و در عین حال کامل و جامع طراحی شده باشند. اگر به برنامه نویسی سایت علاقه دارید و در این زمینه دارای تجربه و مهارت هستید، یکی از زمینه های کسب و کار اینترنتی که از درآمد بالایی نیز برخوردار است، طراحی سایت است.
تنها ابزار مورد نیاز شما یک سیستم کامپیوتری، یک اینترنت و دانش کافی در زمینه برنامه نویسی است. همچنین توانایی کار با سیستم های مدیریت محتوای رایگان نظیر wordpress و joomla نیز می تواند در شروع این کار به شما کمک کند. این سیستم ها رابط کاربری ساده تری دارند و بسیاری از نیازهای شما را در طراحی سایت با کمک افزونه های آماده، برطرف می کنند و هیچ نیازی به داشتن دانش برنامه نویسی ندارند! (در دسته برنامه نویسی می توانید دوره های آموزشی رایگان بسیاری برای آموزش کار با وردپرس و راه اندازی وبسایت بدون دانش برنامه نویسی تهیه کنید.)
البته طراحی سایت یک حرفه جدید و رو به رشد است که مسلماً طی سال های آینده همچنان جای پیشرفت داشته و همواره یک نیاز مهم در تجارت الکترونیک و کسب و کار محسوب می گردد. بنابراین اگر به دنبال یک شغل اینترنتی پردرآمد با آینده درخشان هستید و مهارت برنامه نویسی وب را در خود می بینید، قطعا در این زمینه موفق خواهید شد.
3- طراحی گرافیک، گویندگی و ادیت ویدئو
خدمات گرافیکی، طراحی لوگو و ادیت عکس، طراحی بنر و بروشورهای تبلیغاتی یکی دیگر از مشاغل اینترنتی پردرآمد است که امروزه مورد توجه صاحبان کسب و کار قرار گرفته است. بسیاری از مشاغل به منظور تبلیغ محصول و یا خدمات خود به بروشور، لوگو، بنر تبلیغاتی و یا حتی ویدئوهای تبلیغاتی نیاز دارند که در سایت و یا سایر شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند.
اگر طراح و گرافیست خوبی هستید و با محیط های نرم افزاری نظیر فتوشاپ آشنایی دارید، می توانید در زمینه طراحی لوگو، بروشور و بنر فعالیت کرده و از طریق کسب و کار اینترنتی، محصولات و خدمات خود را ارائه دهید و به درآمد قابل توجهی دست یابید. همچنین بسیاری از افراد امروزه به تبلیغات ویدئویی و یا صوتی برای معرفی محصولات خود روی آورده اند.
اگر از صدای گیرا و جذابی برخوردارید و فن بیان خوبی دارید، می توانید در زمینه نریشن و گویندگی و تولید پادکست فعالیت کرده و از این طریق کسب درآمد کنید. مهارت در ساخت ویدئوهای تبلیغاتی، که مستلزم آشنایی با محیط های نرم افزاری نظیر پرمیوم است، نیز می تواند یکی از زمینه های مناسب برای کسب درآمد از طریق ساخت ویدئوهای آموزشی و یا تبلیغاتی برای سایرین باشد. شما با در اختیار داشتن یک سیستم کامپیوتری و اینترنت، در حالی که در اتاق خود نشسته اید، می توانید با ساخت ویدئوها و یا ارائه خدمات گرافیکی، به کسب درآمد بپردازید. (در دسته های هنر و گرافیک و همچنین چند رسانه ای می توانید دوره های آموزشی بسیاری برای آموزش کار با نرم افزارهای گرافیکی و یا ادیت و ویرایش ویدئو و صوت تهیه کنید.)
4- نویسندگی و تولید محتوا
در ادامه مشاغل اینترنتی پردرآمد، باید به نویسندگی و تولید محتوا اشاره کرد. اگر با فضای مجازی آشنایی داشته باشید، می دانید که هرگونه خدمات و یا محصولی که در فضای اینترنت و شبکه های اجتماعی ارائه می شود، نیاز به معرفی و توضیح دارد. همچنین ممکن است با سایت های اینترنتی مواجه شده باشید که در مورد یک موضوع خاص، نکات آموزشی ارائه می کنند. تمام این متن های آموزشی و تبلیغاتی توسط افرادی تهیه می شوند که به کار نویسندگی آشنا بوده و دستور زبان فارسی و علائم نگارشی را می شناسند. همچنین قدرت بیان مسئله و قلم قوی دارند و با همین مهارت، در مورد هر موضوعی که بخواهند، می نویسند.
علاوه بر مهارت نویسندگی، مهارت های جانبی دیگر برای یک تولید محتوای قوی، مورد نیاز است. ممکن است نیاز باشد با مطالعه مطالب و مقالات انگلیسی، در مورد یک موضوع خاص تولید محتوا کنید؛ بنابراین تسلط به زبان انگلیسی می تواند به موفقیت شما در این زمینه کمک شایانی کند. همچنین اصول نویسندگی در فضای اینترنتی با نویسندگی در روزنامه و مجلات کمی متفاوت است. قواعد سئو و استفاده و تکرار کلمات کلیدی برای نگارش یک محتوای اینترنتی امری ضروری است. از همه مهم تر، باید پیچیده ترین و تخصصی ترین مطالب را با زبانی ساده بازنویسی کنید تا فهم آن برای مخاطب، آسان تر باشد.
همانند شغل گرافیست و طراح تبلیغاتی، تولید محتوا نیز یکی از مشاغل اینترنتی نوظهور است که با گسترش اینترنت و فضای مجازی، رشد کرده است و همچنان در حال توسعه بوده و می توان آینده روشنی را برای آن متصوّر بود. بنابراین اگر به نویسندگی علاقه دارید و در مورد مسائل و موضوعات جدید علمی و آموزشی، کنجکاو هستید، می توانید با یادگیری یک سری نکات اولیه، در زمینه نگارش و تولید محتوا فعالیت کرده و درآمد قابل توجهی از این راه کسب کنید.
5- سئو و بهینه سازی سایت های اینترنتی
به دلیل توسعه بیش از پیش کسب و کارهای اینترنتی و رونق تجارت الکترونیک، رقابت در این بازار نیز وارد مرحله جدیدی شده است. بسیاری از مشاغل به استفاده از اینترنت برای ارائه محصولات خود روی آورده اند و برای جذب مخاطب، لازم است از همه رقبای خود پیشی گرفته و به بیان ساده، بهتر دیده شوند.
امروزه تقریباً همه افرادی که به دنبال یک محصول یا خدمات خاص در محیط اینترنت جستجو می کنند، از ابزارهای جستجوی مرسوم کمک می گیرند که موتور جستجوی گوگل متداول ترین آن هاست. شما به عنوان صاحب یک کسب و کار اینترنتی برای آنکه در شغل خود موفق باشید باید کسب و کار و محصولات خود را به گوگل معرفی کنید. گوگل به عنوان یک ابزار جستجوی فوق العاده هوشمند، باید سایت، زمینه کاری، محصولات، روش های عرضه و خدمات پس از فروش کسب و کار شما را بشناسد تا معرف خوبی برای شما باشد.
امروزه مخاطبانی که در گوگل به دنبال یک محصول یا خدمات خاص هستند، معمولاً به جستجوی یک سری کلمات کلیدی مشخص اکتفا کرده و اولین سایت هایی که توسط گوگل نمایش داده می شود را انتخاب می کنند. بنابراین کسب و کارهایی که با استانداردهای تعریف شده گوگل مطابقت بیشتری داشته باشند، در صدر نتایج جستجو در گوگل قرار خواهند گرفت.
معیارهایی چون رعایت کلمات کلیدی، عدم استفاده از مطالب تکراری و کپی برداری شده از سایت های دیگر، طراحی جذاب گرافیکی سایت برای جذب مخاطب و مدت زمانی که مخاطب در سایت شما می ماند، سرعت باز شدن صفحه سایت، استفاده از لینک های تبلیغاتی در سایر سایت ها و غیره، همگی آیتم هایی هستند که بر اساس آنها، یک سایت در رتبه بالاتری در گوگل قرار می گیرد. مهارت بهینه سازی یک سایت و بهبود رتبه سئو برای سایت های اینترنتی، یکی از زمینه های شغلی است که امروزه رشد قابل توجهی داشته است. اگر با تکنیک های بهینه سازی سایت آشنایی دارید، یکی از مشاغل اینترنتی پردرآمد که برای شما توصیه می شود، بهینه سازی یا سئوی سایت است. (در دسته دیجیتال مارکتینگ می توانید دوره های آموزشی بسیاری برای یادگیری سئو و روش های بهبود رتبه سایت تهیه کنید.)
6- مدیریت شبکه های اجتماعی (ادمین)
امروزه رونق کسب و کارهای اینترنتی از طریق فضای مجازی، زمینه ساز ظهور کسب و کارهای جدیدی شده است که به صورت دورکاری و تنها با کمک بستر اینترنت، قابل انجام بوده و از درآمد قابل قبولی نیز برخوردارند. یکی این کسب و کارها، مدیریت شبکه های اجتماعی به عنوان ادمین است.
همه صاحبان مشاغل، چه حقیقی و چه مجازی، می دانند که برای معرفی محصولات و افزایش فروش خود باید از شبکه های اجتماعی استفاده کنند. شبکه های مجازی نظیر تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک، توئیتر و غیره، به صورت گسترده توسط صاحبان کسب و کارها برای ارائه محصولات استفاده می شود.
از آنجایی که صاحبان کسب و کارهای بزرگ معمولاً وقت کافی برای مدیریت شبکه های اجتماعی خود ندارند، شما به عنوان یک ادمین می توانید این کار را بر عهده گرفته و از این طریق کسب درآمد کنید. مهارت های نویسندگی و گرافیکی برای جذب مخاطب، هنر برند سازی، تبلیغات و کپشن نویسی می تواند به شما در موفقیت در این حرفه کمک کند.
7- کسب درآمد از طریق شهرت در فضای مجازی (اینفلوئنسر)
اگر فردی مشهور در فضای اینستاگرام یا یوتیوب هستید، می توانید از راه تبلیغات برای کالاها و یا خدمات ارائه شده توسط دیگران، کسب درآمد کنید. نمونه های زیادی از افراد مشهور در فضای اینستاگرام، امروزه تنها با تبلیغ یک برند خاص، درآمدهای میلیونی دارند.
اینفلوئنسرهایی که مخاطبین و دنبال کننده های زیادی دارند، در حال خوردن غذای یک رستوران خاص و یا در حین استفاده از یک برند لوازم آرایش، در مورد آن محصول تبلیغ کرده و به این ترتیب از تولید کننده های محصولات دستمزد دریافت می کنند.
این درآمد ممکن است برای یک بار تبلیغات، به صورت درصدی از فروش و یا مادام العمر باشد. اگر مخاطبین زیادی در شبکه های اجتماعی دارید و این توانایی را در خود می بینید که با تبلیغ یک محصول خاص، بسیاری از مخاطبین خود را به استفاده از آن محصول ترغیب کنید، می توانید یک اینفلوئنسر باشید و از این روش برای کسب درآمدهای بالا استفاده کنید.
8- آموزش مجازی و برگزاری وبینارهای آموزشی
توسعه زیرساخت های آموزش مجازی در کشور به خصوص در زمان همه گیری ویروس کرونا، باعث شد که مسئله آموزش مجازی بیش از پیش مطرح گردد و بسیاری از والدین برای حفظ سلامت فرزندان خود، از این روش های آموزش استفاده کنند.
همچنین برای کسب آموزش در زمینه های مختلف، دیگر نیازی به حضور فیزیکی در کلاس های آموزشی نیست و امروزه این فرآیند در اکثر زمینه ها به صورت مجازی صورت می گیرد. اگر در زمینه علمی و آموزشی، ورزشی، هنری، فنی و غیره دارای مهارت هستید و به تدریس و آموزش نیز علاقه دارید، به راحتی می توانید با برگزاری کلاس های آموزش مجازی و انتقال دانسته های خود به دیگران، به کسب درآمد بپردازید.
امروزه بسیاری از نشست ها و کنفرانس های علمی، کلاس های آموزشی و دوره های کسب مهارت به صورت مجازی و در قالب وبینار انجام می شود و حتی در پایان این دوره ها نیز، مدارک مستند و معتبر ارائه می گردد. حتی افراد متعددی هستند که با برگزاری لایوهای آموزشی در محیط اینستاگرام، به آموزش یک موضوع خاص می پردازند و به این ترتیب مخاطبان زیادی کسب کرده و به یک اینفلوئنسر تبدیل می شوند.
آموزش موضوعاتی چون روش های کسب درآمد، دیجیتال مارکتینگ، بورس و ارز دیجیتال، برنامه نویسی و… نمونه هایی از این آموزش های مجازی هستند که مخاطبان و علاقه مندان بی شماری دارند.
همچنین در پلتفرم های آموزش ویدئویی مانند داناپ شما می توانید یکبار دوره آموزش ویدئویی خود را ضبط کنید و با همکاری پلتفرم نسخه های متعددی از آن را بفروشید و کسب درآمد کنید. (برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش تدریس در داناپ مراجعه کنید.)
9- همکاری در فروش محصولات و خدمات اینترنتی
یکی دیگر از زمینه های رو به رشد در حوزه کسب و کارهای مجازی، همکاری در فروش محصولات یک فروشگاه یا محصولات تولیدی توسط اشخاص حقیقی به عنوان واسطه است. سایت هایی نظیر دیجی کالا و ایسام، از این نمونه ها هستند.
در این گونه کسب و کارها شما با راه اندازی یک سایت و یا کانال در شبکه های اجتماعی، محصولات اشخاص مختلف را در یک زمینه خاص و یا در همه زمینه ها، به فروش گذاشته و به ازای فروش محصولات، بخشی از درآمد آنها را به عنوان پورسانت به خود اختصاص می دهید. این واسطه گری ممکن است در حوزه ارائه خدمات نیز باشد.
به عنوان مثال سایت های کاریابی، افرادی که دارای مهارت خاصی هستند را ثبت نام می کنند و در مقابل، کارفرمایانی که به دنبال شخصی برای انجام پروژه های خود می گردند، عنوان و توضیحات پروژه را در این سایت ها ثبت می کنند. با ایجاد ارتباط غیرمستقیم بین کارفرما و متخصصین فریلنسر، قراردادهای مجازی جهت انجام پروژه از طریق سایت های واسطه منعقد می گردد و درصدی از مبلغ قرارداد که توسط کارفرما پرداخت می شود، سهم سایت می شود. شما هم می توانید با راه اندازی یک سایت و یا شبکه مجازی، خدمات و یا محصولات عرضه کنندگان را به افراد متقاضی ارائه دهید و مبلغی را به عنوان پورسانت دریافت کنید.
10- درآمدزایی از طریق بورس و ارزهای دیجیتال
اگر قدرت تحلیل بالایی داشته و به تحلیل بازار سرمایه علاقه دارید، ورود به بازار بورس و یا ارزهای دیجیتال یکی دیگر از روش های کسب درآمد اینترنتی است که برای هر فرد آگاه در این زمینه امکان پذیر است. هر فردی از داخل منزل و تنها با استفاده از اینترنت و یک کامپیوتر و یا حتی گوشی موبایل، می تواند به ترید در بازار بورس یا ارزهای دیجیتال بپردازد و با استفاده از سرمایه خود و یا دیگران، به کسب درآمد بپردازد.
افراد زیادی طی چند سال اخیر از طریق ورود به بازار سبدگردانی و یا سیگنال دهی در بازار بورس، توانستند درآمدهای میلیونی کسب کنند. شما با استفاده از سرمایه دیگران و تنها بر اساس اطلاعات و قدرت تحلیل خود در بازار سرمایه، قادر خواهید بود سرمایه دیگران را افزایش داده و درصدی از افزایش سرمایه را نیز به خود اختصاص دهید. البته این روش کسب درآمد اینترنتی نیاز به اطلاعات کافی در زمینه بورس، بازار سرمایه، نوسان گیری، تحلیل تکنیکال و… دارد.
کسب درآمد از طریق ارزهای دیجیتال نیز مشابه بورس است، با این تفاوت که شما با پول مجازی و دیجیتالی خرید و فروش می کنید. مزیت و تفاوت دیگر این روش با بورس داخلی کشور این است که خرید و فروش در بازار ارزهای دیجیتال، از طریق دلار صورت می گیرد و با توجه به ارزش ریالی دلار در ایران، می تواند درآمد قابل توجهی را برای شما به ارمغان آورد. این روش نیز همانند ورود به بازار بورس، نیاز به قدرت تحلیل و پیش بینی بالا، اطلاعات جامع در مورد ماهیت بازار و روش های خرید و فروش ارز دیجیتال دارد. (برای کسب درآمد دلاری از ارزهای دیجیتال می توانید پکیج آموزش جامع کهکشان ارز دیجیتال را تهیه و مشاهده نمایید.)
نتیجه گیری
در این مقاله با 10 مورد از پردرآمدترین و پرطرفدارترین مشاغل اینترنتی در ایران آشنا شدیم. علاقه فردی، سطح مهارت و دانش شما در هر زمینه، امکانات و تجربیاتی که در اختیار دارید و در نهایت شناخت بازار هدف، عواملی هستند که به شما در انتخاب یکی از این مشاغل و یا سایر کسب و کارهای اینترنتی کمک خواهند کرد.
اینترنت به عنوان یک فضای ارتباطی جدید و گسترده با ده ها ویژگی منحصر به فرد، بستری را برای رونق کسب و کارهای مجازی به وجود آورده است و هزاران نفر با طراحی و پیاده سازی ایده های جدید و پول ساز، توانسته اند طی این سال ها به درآمدهای غیر قابل تصور دست یابند. بنابراین کافی است قابلیت ها و علایق خود را بشناسید، ایده پردازی را در خود پرورش دهید و از این فضای جدید برای راه اندازی یک کسب و کار پردرآمد استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.