پریمیر چیست؟ + کاربردها، مزایا و معایب آن
ادوبی پریمیر (Adobe Premiere)، یکی از نرم افزارهای محبوب کمپانی ادوبی است که از آن برای تدوین و ویرایش فیلم های مختلف استفاده می شود. پریمیر پرو بر روی هر دو سیستم عامل مک و ویندوز قابل نصب، اجرا و استفاده است.
پریمیر، قابلیت انجام ادیت بر روی ویدیو های مختلف، تیزرهای تبلیغاتی، فیلم های تلویزیونی و همچنین ویدیوهای آنلاین را دارد. اگرچه پریمیر خود به تنهایی یک نرم افزار پرکاربرد و دارای امکانات بسیار زیاد است، اما به دلیل اینکه جزئی از مجموعه نرم افزارهای Creative Cloud کمپانی ادوبی است، می توان از آن در کنار نرم افزارهای حرفه ای دیگری مانند فتوشاپ و افترافکت استفاده کرد و خروجی های شگفت انگیزی را حاصل شد.
پریمیر Premiere چیست؟
اگر یکی از کاربران قدیمی کمپانی ادوبی باشید، به احتمال زیاد به خوبی می دانید که پسوند CC در پایان نام برخی از نرم افزار های این کمپانی، بیانگر عضویت آن نرم افزار در مجموعه نرم فزارهای Creative Cloud کمپانی ادوبی است.
این یعنی این نرم افزار امکان تهیه اشتراک مخصوص Creative Cloud را برای کاربر خود فراهم می کند. با خرید این اشتراک نیز، کاربر علاوه بر آنکه قادر است میان نرم افزارهای مختلف عضو Creative Cloud ارتباط برقرار کرده و در یک پروژه از همه آنها استفاده کند، قادر به خرید ابزارهای کمکی و تصاویر مختلف موجود در فروشگاه ادوبی نیز می باشد.
تا سال 2013، ادوبی پریمیر، عضو Creative Cloud نبود و به همین خاطر در انتهای نام این نرم افزار به جای پسوند CC از پسوند CS که بیانگر عضویت این نرم افزار در مجموعه Creative Suit می باشد، استفاده شده بود.
از آن سال به بعد، ادوبی این نرم افزار را به مجموعه CC انتقال داد و دیگر از نسخه CS پشتیبانی نکرد. اگرچه بسیاری از افراد هنوز از نسخه CS استفاده می کنند اما محدوده استفاده آن ها در این حالت بسیار محدود است. ضمن آنکه از بروز رسانی و پشتیبانی برای نسخه مورد استفاده توسط آن ها خبری نیست.
این در حالی است که نسخه ادوبی پریمیر CC، هر 12 الی 18 ماه با یک بروز رسانی جدید همراه است. البته این بروز رسانی ها گاهی بسیار نامشهود و ناملموس هستند به طوری که ممکن است یک کاربر نرم افزار پریمیر، متوجه تفاوتی بین نسخه سال قبل با سال جدید این نرم افزار نشود.
رابط کاربری پریمیر بسیار ساده و قابل فهم می باشد. این سادگی به کاربران این نرم افزار کمک می کند تا خیلی سریع کار با آن را یاد بگیرند. اکثر علاقمندان به Premiere با گذراندن یک دوره آموزش پریمیر می توانند کار با آن را به طور کامل یاد بگیرند که این مساله به دلیل رابط کاربری ساده و قابل فهم این نرم افزار است.
کاربرد نرم افزار پریمیر
پریمیر برای تمام ویرایش هایی که قصد دارید بر روی یک ویدیو انجام دهید تا از کیفیت لازم جهت پخش و نمایش برخوردار شود، قابل استفاده است. در این برنامه هم می توانید یک ویدیو، فایل صوتی، تصویر گرافیکی و مواردی از این دست را به صورت آماده، وارد کرده و بر روی آن ویرایش هایی انجام دهید و هم می توانید خودتان از صفر یک سند جدید باز کرده و به ساخت یک ویدیو، فایل صوتی و موارد مذکور بپردازید.
در نرم افزار پریمیر، تعداد زیادی فایل ویدیویی یا صوتی و یا تصویری، قادر به قرار گرفتن در کنار یکدیگر و ادغام شدن با یکدیگر هستند. همچنین قابلیت افزودن نوشته، افکت های تصویری مختلف و هزاران تغییر دیگر بر روی تمام این فایل ها در نرم افزار پریمیر، موجود است.
چه کسانی از پریمیر استفاده می کنند؟
شرکت های تولید کننده ویدیو و تیزر، پایگاه های خبرگزاری، متخصصین مارکتینگ و بازاریابی و شرکت های طراحی و گرافیک از جمله کاربران نرم افزار پریمیر هستند.
همچنین افرادی مانند تدوین گران ویدیو، مدیران تولید و محصول، مدرسان دوره های آنلاین، مدیران مارکتینگ و طراحان رسانه ای، از جمله اشخاصی هستند که به صورت انفرادی و برای انجام پروژه هایی نظیر تولید محتوای تصویری، از نرم افزار پریمیر استفاده می کنند.
تاریخچه نرم افزار ادوبی پریمیر
آنچه که ما امروزه با عنوان Adobe Premiere Pro CC مورد استفاده قرار می دهیم، نسخه توسعه یافته از یک برنامه ساده منتشره شده در سال 1991 است. این نرم افزار یکی از برنامه های کامپیوتری تابع سیستم های ویرایش غیر خطی بوده است.
نامی که امروز می شناسیم یعنی Premiere Pro، اولین بار در سال 2003 معرفی شد و پس از آن برای تمامی نسخه های بروز رسانی شده این نرم افزار مورد استفاده قرار گرفت.
هر نسخه منتشره شده از این نرم افزار، شامل تغییراتی در ساختار خود بود که برخی از آنها به شرح زیر است:
- پریمیر پرو 1.5، نسخه ای بود که پس از اولین PPro منتشر شد و در آن ضمن اضافه شدن گزینه های کمکی بسیار کمی، باگ ها یا همان ایردات نسخه قبلی نیز بر طرف شده بود.
- اما پریمیر پرو 2، تغییرات مشهود تری نسبت به نسخه قبلی یعنی پرو 1.5 داشت. یک فضای کاری جدید با ظاهری نوین، امکانات و feature های جدید و همچنین بهینه سازی توانایی همکاری این نرم افزار با سایر نرم افزارهای ادوبی، از جمله مواردی بود که این بروز رسانی با خود به همراه داشت. قابلیت هایی مانند، امکان ویرایش چندین دوربین، ضبط به فرمت DVD، پردازش سریع GPU و پشتیبانی از HD/HDV همگی از امکاناتی بودندن که همزمان با رونمایی از این نسخه، معرفی شدند.
- Premiere Pro CS 3، در سال 2007 منتشر شد. یکی از بارزترین امکاناتی که این نسخه با خود به ارمغان آورده بود، امکان بازسازی زمان بود. اتفاق دیگر درباره این نسخه، معرفی پشتیبان سیستم مک برای این نرم افزار بود.
- Premiere Pro CS 4، که در اکتبر 2008 منتشر شد، مسیر انجام کارها را ساده تر و سریع تر کرده بود. همچنین تعداد فرمت فایل های قابل خوانش در نرم افزار را افزایش داده بود.
- Premiere CS 5، در اپریل 2010 منتشر شد. در این نسخه، Mercury Playback Engine، بارزترین و مهمترین امکان اضافه شده به این نرم افزار بود. به کمک این ابزار، خروجی گرفتن پروژه ها از نرم افزار پریمیر، کاری بسیار ساده تر و سریعتر شده بود. از دیگر تغییرات در این نسخه می توان به بهینه سازی و رفع ایرادات ابزارها و امکانات نسخه قبلی اشاره کرد.
- Premiere Pro CS 6، در می 2012 منتشر شد. این نسخه، تغییرات ظاهری زیادی در فضای کاری این نرم افزار پدید آورد. بهینه سازی های انجام شده در آن نیز مربوط به تنظیمات لایه ها، افکت rolling shutter repair، سه راه متفاوت برای اصلاح رنگ ها، مرورگر جدید و مواردی از این قبیل بود. همچنین در آن سال، کاربران با سه مفهوم Adobe Prelude، SpeedGrade و Adobe Creative Cloud آشنا شدند.
این آخرین سالی بود که پریمیر به صورت نرم افزار بدون اشتراک و به اصطلاح به صورت تک-نرم افزار در بازار وجود داشت، چرا که از آن سال به بعد، پریمیر برای همیشه به مجموعه Creative Cloud پیوست.
- و سرانجام، Premiere Pro CC، در سال 2013 منتشر شد. این نسخه نسبت به نسخه های قبلی با پیشرفت های چشمگیر و زیادی مواجه بود. قابلیت های Link & Locate، امکان تغییر و طراحی TimeLine توسط کاربر، قابلیت های مربوط به ادغام کردن فایل های صوتی، موتور Lumetri Deep Color، توانایی ویرایش چند دوربینه، امکان استفاده از پریمیر به همراه فتوشاپ، افترافکت و سایر نرم افزارهای CC و بسیاری از این قبیل موارد، همگی از نوآوری های نسخه منتشر شده در سال 2013 بودند.
- تغییرات و بروز رسانی ها به همین شیوه در هر 12 الی 18 ماه پس از اولین Premiere CC منتشر شده در سال 2013، ادامه داشت. برای مثال در سال های 2015، 2017 و 2018 هرکدام به صورت مجزا، شاهد آپدیت های جدید شامل پیدایش و معرفی امکانات و ابزارهای نوین در پریمیر بودیم.
تا جایی که در سال 2018، یعنی نسخه Premiere Pro CC 12، امکان جدیدی جهت ارائه الگوهای موشن گرافیک به ادوبی پریمیر اضافه شد. پیش از این یک کاربر پریمیر برای دسترسی به این امکان حتما باید از نرم افزار افترافکت در پروژه خود استفاده می کرد، اما از 2018 به بعد دیگر نیازی به استفاده از افترافکت در کنار پریمیر برای دسترسی به امکانات موشن گرافیک نبود.
آشنایی با محدودیت های پریمیر
یکی از محدودیت های این نرم افزار در رابطه با ابعاد تصاویر و ویدیوهایی است که قصد وارد کردن آنها به نرم افزار را دارید. به این ترتیب، باید بدانید، بیشترین حد مجاز برای ابعاد فریم یک تصویر یا ویدیویی که قصد باز کردن آن در پریمیر را دارید، 256 مگاپیکسل است.
آشنایی با فرمت فایل های قابل اجرا توسط پریمیر
در اینجا فهرستی از فرمت های قابل ورود به پریمیر و قابل خروجی گرفتن از آن را در اختیار قرار داده ایم.
- Multimedia container Format (3GPp, 3G2)
- Advanced Audio Coding (AAC)
- Audio Interchange File Format (AIFF)
- Apple video compression format (Apple ProRes)
- Adobe Sound Document (ASND)
- Microsoft AVI
- Types 1 & 2 (.avi)
- Broadcast WAVE format (BWF)
- Raw DV stream (DV)
- Animated GIF (GIF)
- MPEG-1 Video Files (MV1)
- MPEG-4 audio
- MPEG-4 video files
- QuickTime format (MOV)
- MP3 audio (MP3)
- QuickTime Movie (MP4)
- MPEG-1 and 2 (MPEG, MPG, MPE)
- Media eXchange formt (MXF)
- Audio Project Format (OMF)
- Windows Waveform (WAV)
- and Windows Media
- Windows only (WMV)
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.