آموزش ساخت تصاویر متحرک با ایلوستریتور (به همراه تمرین)
آموزش جامع طراحی لباس با ایلوستریتور illustrator (پروژه محور)
آموزش جامع ایلوستریتور Illustrator برای بازار کار
پکیج آموزش جامع موشن گرافیک – Motion beast
آموزش انیمیت تصاویر ایلوستریتور در افترافکت
پکیج جامع illustrator – کاملا پروژه محور
آموزش جامع ایلوستریتور illustrator
آموزش جامع ایلوستریتور illustrator
ایلوستریتور چیست؟
ایلوستریتور یا ایلاستریتور (illustrator) یکی از محبوب ترین نرم افزارهای طراحی گرافیک است که در سال 1987 توسط کمپانی بزرگ Adobe تولید و منتشر شد. به کمک این نرم افزار می توان انواع طرح ها و فایل های گرافیکی را طراحی کرد. بسیاری از لوگوها، تصاویر وکتور و آیکون هایی که می بینید توسط ایلوستریتور طراحی شده اند.
نرم افزار illustrator یک نرم افزار برداری است که در آن خبری از پیکسل ها نیست. به همین دلیل می توانید با هر سایز و ابعادی که مورد نیازتان است طراحی خود را انجام دهید و با بالاترین کیفیت از آن خروجی بگیرید.
در واقع در نرم افزارهای برداری، این بردارها هستند که با توجه به ویژگی های هندسی یک گرافیک خاص را توصیف و به تصویر می کشند. بنابراین با کوچک و بزرگ کردن المان هایی که طراحی کرده اید، هیچ تغییری در کیفیت آنها ایجاد نمی شود.
وکتور چیست؟
ما در یک مطلب به طور کامل به سوال وکتور چیست؟ پاسخ داده ایم. اما لازم است در اینجا و قبل از گذراندن دوره های آموزشی بدانید که منظور از طرح ها و فایل های وکتور دقیقا چه چیزی است.
در طراحی های وکتور به جای پیکسل های رنگی، بردارها بر پایه فرمول های ریاضی هستند که تصویر را ایجاد می کنند. به تصاویری که تشکیل شده از پیکسل ها هستند نیز رستر (Raster) گفته می شود. به عنوان مثال تمامی عکس هایی که شما به کمک دوربین ها ثبت می کنید از نوع تصاویر رستر هستند که مجموعه ای از پیکسل ها با رنگ های مختلف تصویر را ایجاد می کنند.
برای درک بهتر طراحی وکتور و رستر به تصویر زیر نگاه کنید. در بالا یک عکس که به صورت رستر را مشاهده می کنید و در پایین آن یک طرح وکتور قرار دارد:
کاربردهای ایلوستریتور
نرم افزار illustrator دارای کاربردهای بسیاری است و شما با گذراندن دوره های آموزش illustrator می توانید با فعالیت در بخش های مختلف حوزه طراحی کسب درآمد کنید. از جمله کاربردهای این نرم افزار محبوب می توان به موارد زیر اشاره داشت :
1- نقاشی دیجیتال
2- طراحی محصولات چاپی
3- طراحی جلد کتاب
4- موشن گرافیک
5- طراحی لوگو با ایلوستریتور
6- طراحی بنرهای تبلیغاتی
7- طراحی کاراکتر بازی
8- طراحی اینفوگرافیک
9- طراحی آیکون
10- طراحی فونت
11- و…
مزایای نرم افزار illustrator
نرم افزار ایلاستریتور دارای مزیت های فراوانی است که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد:
1- همگام شدن با نرم افزارهای دیگر Adobe
اگر تاکنون طراحی کرده باشید حتما می دانید که چقدر نیاز است تا یک فایل طراحی را در نرم افزارهای مختلف بتوانید وارد کنید و آن را ویرایش کنید. بزرگترین مزیت ایلوستریتور این است که از خانواده Adobe می باشد و به صورت کاملا یکپارچه طراحی شده تا کاربران بتوانند بدون هیچ مشکلی فایل های خود را بین نرم افزارهای مختلف Adobe مثل فتوشاپ، افتر افکت، پریمیر و… جابه جا کرده و از آن استفاده کنند.
2- پشتیبانی از فرمت های گوناگون
شما در ایلوستریتور می توانید طیف وسیعی از فرمت های فایل ها را برای ذخیره کردن انتخاب کنید. برای مثال می توانید از فرمت SVG استفاده کنید که در واقع یک فرمت از تصاویر گرافیکی وکتور با قابلیت مقیاس پذیری است. یا می توانید از طراحی خود خروجی VML، WMF یا حتی PDF بگیرید! در واقع ایلوستریتور علاوه بر از فرمت های رایج تصاویر مثل Jpeg و PNG و… از بیش از 30 فرمت مختلف دیگر نیز پشتیبانی می کند و جای هیچگونه نگرانی در این باره برای شما باقی نمی گذارد.
3- سفارشی سازی نوار ابزار
نرم افزار ایلوستریتور دارای ویژگی های بسیار زیادی است که شاید خیلی از آنها برای شما کاربردی نداشته باشند. بنابراین می توانید خیلی راحت محیط کاری خود را سفارشی سازی کنید و ویژگی ها و ابزارهای مورد نیاز خود را در دسترس قرار دهید تا با بالاترین سرعت و تمرکز بتوانید طراحی کنید.
4- قابلیت بازیابی فایل ها
یکی از مزیت های جالب ایلوستریتور امکان بازیابی فایل های طراحی است. فرض کنید شما ساعت ها در حال طراحی هستید و ناگهان برق قطع می شود و کامپیوتر شما به طور کامل خاموش می شود! احتمالا شما با خود فکر می کنید که کل زحمات این چند ساعت از دست رفته و باید از ابتدا شروع کنید. اما اینطور نیست چرا که ایلوستریتور در اکثر مواقع به صورت اتوماتیک از پروژه شما سیو می گیرد تا در صورت لزوم آخرین نسخه سیو شده را به شما ارائه کند. پس دیگر نیاز نیست نگران از دست رفتن پروژه های خود به دلایل مختلف باشید.
5- امکان استفاده از اسکریپت ها
مزیت فوق العاده دیگر نرم افزار ایلاستریتور این است که می توانید در آن از اسکریپت ها استفاده کنید. در واقع هم می توانید از اسکریپت های آماده استفاده کنید و هم خودتان این اسکریپت ها را به کمک نرم افزارهایی مثل Visual Basic یا جاوا اسکریپت بنویسید و در برنامه از آنها استفاده کنید.
6- پلاگین ها و پنل های متعدد
شما در ایلوستریتور تقریبا هر کاری را می توانید انجام دهید و این امکان به دلیل وجود جعبه ابزار و پلاگین های مختلف ایلوستریتور است. شما در این نرم افزار می توانید هم از ابزارهای داخلی آن استفاده کنید و هم پلاگین هایی را دانلود کرده و به آن ویژگی های مورد نظر خود را اضافه کنید.
آیا یادگیری ایلوستریتور دشوار است؟
جواب این سوال در یک کلمه خیر می باشد. ایلوستریتور نیز مانند دیگر نرم افزارهای خانواده ادوبی دارای رابط کاربری قابل فهم و روان است که با کمی کار با آن می توان کار با کل نرم افزار یا یاد گرفت. البته یادگیری این نرم افزار به کمک دوره های آموزشی بسیار سریع تر و راحت تر می باشد و در مدت کوتاهی می توانید کار با این نرم افزار محبوب را بیاموزید.
بنابراین شما برای یادگیری ایلوستریتور می توانید از بخش های مختلفی وارد شوید. یکی از گزینه های مناسب گذراندن دوره های آموزش طراحی لوگو با ایلوستریتور می باشد که به صورت پروژه محور می توانید هم کار با منوها را بیاموزید و هم طراحی لوگو را یاد بگیرید.
همچنین برای یادگیری دوره های آموزش ایلوستریتور بسیاری در فضای وب موجود است که می توانید کار خود را با آنها شروع کنید.
ما در این صفحه بهترین دوره های آموزش ایلاستریتور را برای شما گردآوری کرده ایم تا بهترین دوره را بر اساس نیاز خود انتخاب و مشاهده نمایید.
سوالات متداول
چقدر یادگیری ایلوستریتور زمان می برد؟
در واقع یادگیری و تسلط بر ایلوستریتور به شما و میزان تمرین هایی که انجام می دهید دارد. یادگیری استفاده از ابزارهای نرم افزار ساده است اما استفاده هدفمند از آنها و ایجاد یک طرح خلاقانه نیاز به تمرین و کسب تجربه دارد.
بازار کار ایلوستریتور در ایران چطور است؟
با توجه به فراوانی کسب و کارهای اینستاگرامی و اینترنتی و نیاز این کسب و کارها برای طراحی لوگو، طراحی بنرهای تبلیغاتی و...، موقعیت های شغلی فراوانی برای ایلوستریتور در ایران وجود دارد.