آموزش تایپ اسکرپیت (TypeScript)
آموزش جامع جاوا اسکریپت برای هکرها
آموزش ارسال درخواست در React (با روش های مختلف)
آموزش جامع ری اکت ReactJs + انجام پروژه
پکیج آموزش جامع جاوا اسکریپت
آموزش جامع نود جی اس NodeJS
آموزش پکیج منیجر npm
آموزش پکیج منیجر Yarn
آموزش جامع ریداکس Redux – پروژه محور
آموزش راه اندازی وبسایت با زبان های Node.js و PHP
آموزش پایه جاوا اسکریپت Javascript
جاوا اسکریپت چیست؟
به طور کلی صفحات وب از 3 بخش کدهای جاوا اسکریپت، Html و Css تشکیل شده اند. Html ساختار اصلی و اسکلت هر صفحه را تعیین می کند، Css به عناصر صفحه استایل می بخشد و جاوا اسکریپت وظیفه انجام تعامل با کاربر را بر عهده دارد.
زبان برنامه نویسی Javascript یک زبان شی گرا و مبتی بر متن می باشد که هدف اصلی آن پویا و تعاملی کردن صفحات وب و اپلیکیشن هاست. بنابراین رابط کاربری یک سایت یا اپلیکیشن به کمک جاوا اسکریپت می تواند پیشرفت چشم گیری داشته باشد و بدون آن تبدیل به یک محصول مرده و بی جان خواهد شد که کاربر انگیزه ای برای استفاده مجدد از آن ندارد!
جاوا اسکریپت یکی از محبوب ترین زبان ها برای توسعه وب و موبایل است که به کمک آن پروژه های بسیار بزرگی در دنیا راه اندازی و پیاده سازی شده اند. همچنین بازار کار این زبان برنامه نویسی در کل دنیا همیشه داغ بوده است و به همین دلیل هر ساله تعداد افراد بیشتری به دنبال آموزش جاوا اسکریپت و یادگیری این زبان محبوب می روند.
کاربردهای Javascript
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی بسیار کاربردی و مهم است که بدون آن توسعه وبسایت ها و اپلیکیشن های امروزی تقریبا غیرممکن خواهد بود. در ادامه به مهم ترین کاربردهای این زبان برنامه نویسی محبوب اشاره خواهیم کرد:
1- طراحی وب سایت
جاوا اسکریپت در طراحی سایت نقش بسیار مهم و پر رنگی را ایفا می کند. می توان به جرات گفت که بدون Javascript نمی توان یک وب سایت امروزی و مدرن را با توجه به تعاریف مهمی مثل رابط کاربری و تجربه کاربری طراحی کرد. چرا که به کمک جاوا اسکریپت می توان تعامل با کاربر را افزایش داد.
2- طراحی اپلیکیشن موبایل
به کمک فریم ورک های قدرتمند جاوا اسکریپت مثل ری اکت نیتیو (React Native) می توان برای پلتفرم ها و سیستم عامل های مختلف اپلیکیشن های موبایل حرفه ای و امروزی طراحی کرد.
3- طراحی بازی برای مرورگر
به کمک جاوا اسکریپت می توان بازی هایی که در بستر مرورگر انجام می شوند را توسعه داد. در اکثر بازی های مخصوص مرورگرها از جاوا اسکریپت استفاده شده است.
4- توسعه بک اند
به لطف وجود فریم ورک قدرتمند و محبوب نود جی اس (Node.Js) شما می توانید از جاوا اسکریپت برای توسعه بک اند سایت و اپلیکیشن خود نیز استفاده کنید. nodejs در واقع یک محیط اجرایی چند پلتفرمی در سمت سرور است که امکان کدنویسی سمت سرور را برای شما فراهم می کند. این فریم ورک به دلیل مزایای فراوانی که دارد یکی از گزینه های اصلی و محبوب برای توسعه بک اند محسوب می شود.
5- توسعه برنامه برای پهبادها
شاید برایتان عجیب باشد اما به کمک جاوا اسکریپت حتی می توانید برخی از پهبادها (Drone) را نیز برنامه نویسی کنید. بعضی از پهبادها دارای سیستم عامل های ساده ای هستند که به شما امکان نصب Node.js و نوشتن برنامه برای پهباد را می دهند.
6- طراحی اپلیکیشن برای ساعت های هوشمند
یکی از برندهای ساعت هوشمند به نام پبل (Pebble) دارای یک فریم ورک جاوا اسکریپتی مخصوص به خود به نام Pebble.js است که به شما امکان طراحی و توسعه اپلیکیشن برای این برند از ساعت های هوشمند را می دهد.
مزایای جاوا اسکریپت
زبان JS دارای مزایای بسیاری است که آن را تبدیل به یک زبان برنامه نویسی محبوب و حیاتی در توسعه سایت ها و اپلیکیشن های وب کرده است. در ادامه مهم ترین مزایای جاوا اسکریپت را به شما معرفی خواهیم کرد:
1- ایجاد تعامل در صفحات وب
اصلی ترین و مهم ترین کاربرد و وظیفه جاوا اسکریپت جان بخشیدن به صفحات وب با ایجاد تعامل با کاربران است. به عنوان مثال منوهای کشویی، مگامنوها، صفحات پاپ آپ لاگین و ثبت نام در سایت، زوم کردن روی تصویر محصول، تغییر رنگ دکمه ها در زمان هاور شدن، پیشنهاد کلمات در زمان جستجو در باکس جستجو و… همگی به لطف جاوا اسکریپت انجام می شود. بنابراین می توان تصور کرد که صفحات وب بدون جاوا اسکریپت چقدر می توانند بی روح و بی جان باشند.
2- افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب
صفحاتی از وب که با جاوا اسکریپت توسعه داده شده اند با سرعت بیشتری بر روی مرورگر بارگذاری می شوند. علت این اتفاق این است که جاوا اسکریپت هم بر روی سیستم کاربر و هم بر روی سرور قابل اجراست و به همین دلیل زمانی که کاربر صفحه ای را باز می کند یا تعاملی با صفحه ایجاد می کند و در واقع درخواستی به سرور ارسال می کند، این درخواست بدون رفتن به سرور و در خود مرورگر بررسی و ارزیابی می شود و به همین علت درخواست ها با سرعت بیشتری پاسخ داده می شوند و نیازی به ارسال به سرور برای پاسخ دهی ندارند.
3- افزایش سرعت توسعه
جاوا اسکریپت دارای فریم ورک های بسیار قدرتمندی از جمله ری اکت (React.Js)، انگولار (Angular.Js)، ویو جی اس (Vue.JS) و… است که به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا به راحتی بخش های مختلف یک اپلیکیشن یا سایت را مثل منوهای کشویی، دکمه های رادیویی، باکس های جستجو و… با کمترین انرژی و صرف زمان به صفحات مورد نظر خود اضافه کنند. در واقع این فریم ورک ها به توسعه دهندگان کمک می کنند تا از کدهای از پیش نوشته شده استفاده کنند و همین امر باعث افزایش سرعت فرآیند توسعه می شود.
4- مولتی پلتفرم بودن
شما به کمک جاوا اسکریپت می توانید برای سیستم عامل ها و پلتفرم های مختلف از جمله ویندوز، اندروید و ios اپلیکیشن های مورد نظر خود را طراحی و توسعه دهید. برای مثال فریم ورک React Native به شما کمک می کند تا اپلیکیشن های مختلف را برای سیستم عامل های اندروید و ios طراحی کنید.
5- سازگاری با زبان های برنامه نویسی دیگر
یکی از مهم ترین مزیت های جاوا اسکریپت این است که بدون مشکل می توانید از آن در کنار دیگر زبان های برنامه نویسی در پروژه خود استفاده کنید و کدهای جاوا اسکریپت را با آنها ادغام کنید.
مسیر یادگیری جاوا اسکریپت
یادگیری اصولی آموزش برنامه نویسی نیازمند طی کردن یک مسیر درست است. شما برای یادگیری جاوا اسکریپت نیز مانند دیگر زبان ها نیاز است تا ابتدا یکسری پیش نیازها را بیاموزید تا مسیر یادگیری برای شما هموار شود. پیشنهاد ما این است که قبل از گذراندن دوره های آموزش جاوا اسکریپت پیش نیازهای زیر را بگذرانید :
1- آشنایی با ES6
2- آشنایی با Bundler
3- آشنایی با یک Package Manager
4- آشنایی با Task Runner
5- آشنایی با تست نویسی در جاوا اسکریپت
پس از یادگیری پیش نیازها می توانید به سراغ یادگیری جاوا اسکریپت و سپس فریم ورک های آن برای برنامه نویسی فرانت اند و بک اند بروید. از محبوب ترین فریم روک های جاوا اسکریپت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1- نود جی اس (Node.JS) (مشاهده دوره های آموزش Node js)
2- ری اکت جی اس (React.JS) (مشاهده دوره های آموزش React)
3- انگولار جی اس (Angular.JS)
4- ویو جی اس (Vue.JS)
5- ری اکت نیتیو (React Native) (مشاهده دوره های آموزش React native)