Drupal چیست؟ + مزایا و معایب فریم ورک دروپال
فریم ورک دروپال (Drupal) یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا (CMS) به شمار می رود که در بین سازمان های بین المللی، بخش های دولتی، موسسات آموزش عالی و NGOهای مختلف از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. امروز در داناپ قصد داریم به توضیح فریم ورک دروپال پرداخته و مزایا و معایب آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فریم ورک دروپال چیست؟
دروپال Drupal یک فریم ورک انعطاف پذیر با مقیاس پذیری بسیار بالاست که مدیران وبسایت ها از آن برای انتشار یا به اشتراک گذاری محتوای وبسایت در دستگاه های مختلف استفاده می کنند. صاحبان کسب و کارهای اینترنتی، مدیریت محتوا را از طریق فریم ورک دروپال به راحتی هرچه تمام تر می توانند انجام دهند. آنها همچنین از طرف جامعه کاربری بسیار قدرتمند و منبع باز دروپال نیز پشتیبانی می شوند.
متخصصان حوزه فناوری به منظور توسعه امکانات مورد نظر خود به دنبال فریم ورکی قابل اعتماد، انعطاف پذیر و امن می گردند. آنها همچنین به یک پلتفرم با معماری قدرتمند و سازگار با اپلیکیشن های ثالث نیاز دارند. فریم ورک دروپال مطابق با نیازهای فنی و تجاری مورد نظر، تمام ویژگی های مذکور را در اختیار آنها قرار می دهد.
صاحبان کسب و کار نیز نوآوری های دیجیتالی خود را در بستر پلتفرم دروپال تقویت می کنند. در حال حاضر حدود یک میلیون سازمان معتبر نظیر کمپانی تسلا موتورز و The Economist از این فریم ورک برای مدیریت محتوای وبسایت خود استفاده می کنند. علاوه بر این ارگان های دولتی نظیر وبسایت کاخ سفید، شرکت داروسازی Pfizer، دانشگاه هاروارد، دستگا دولتی کشور استرالیا و شرکت Time Inc نیز از سیستم مدیریت محتوای Drupal استفاده می کنند.
هزاران سازمان در سراسر جهان طرح های خود درباره طراحی و معماری دروپال را در جامعه کاربری کاملا منبع باز آن با دیگران به اشتراک می گذارند. توسعه دهندگان این فریم ورک نیز به لطف استانداردهای مدرن حاکم بر فضای وب (اعتماد و چابکی) همواره نوآوری های جدید را برای مشتریان، جامعه کاربری و مردم سراسر جهان توسعه می دهند.
مزایای فریم ورک Drupal
فریم ورک دروپال امکانات بومی و ماژول های کاربردی بسیاری را به کاربران ارائه می دهد. در حقیقت این فریم ورک یک پلتفرم برای تکنولوژی های تحول آفرین نسل آینده است به گونه ای که از ایجاد هرگونه آشفتگی در کسب و کار شما نیز جلوگیری می کند. به طور کلی این فریم ورک امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما قرار می دهد که مهم ترین آنها به شرح زیر است :
1- مقیاس پذیری بالا :
دروپال قادر است بزرگ ترین و پرترافیک ترین وبسایت های موجود در فضای وب را به خوبی مدیریت کند. برای مثال سایت های پرترافیکی نظیر Weather.com یا وبسایت هایی نظیر Grammy.com که در یک مقطع کوتاه بازدیدکنندگان بالایی دارند، همگی از فریم ورک دروپال برای مدیریت محتوای خود استفاده می کنند. علاوه بر این نشریاتی نظیر SI.com نیز برای انتشار و مدیریت محتوای خبری خود از سرویس های این فریم ورک استفاده می کنند.
2- سازگاری با موبایل :
شما با استفاده از فریم ورک دروپال می توانید وبسایت های واکنش گرا (Responsive) توسعه دهید. علاوه بر این شما می توانید اپلیکیشن هایی را توسعه دهید که تجربه کاربری یکپارچه ای در دستگاه مختلف برای بازدیدکنندگان به ارمغان می آورند.
3- یکپارچگی با اپلیکیشن های دیگر :
فریم ورک دروپال را به راحتی می توان به تکنولوژی های موجود در حوزه دیجیتال مارکتینگ و سایر اپلیکیشن های دنیای کسب و کار متصل کرد. علاوه بر این قابلیت API-first در این فریم ورک نیز اتصال محتوا به وبسایت ها و اپلیکشن های دیگر را برای شما فراهم می کند.
4- امنیت :
تیم توسعه دهنده دروپال به صورت شبانه روزی برای برقراری امنیت در وبسایت های دروپال تلاش می کنند. توسعه دهندگان دروپال با توجه جامعه کاربری کاملا منبع باز آن سعی می کنند حفره های امنیتی را شناسایی کرده و Patchهای مورد نیاز را به کاربران تحویل می دهند.
5- انتشار محتوای آسان :
این فریم ورک ابزارهای ضروری برای تولید و انتشار محتوا نظیر ادیتور WYSIWYG را در اختیار کاربران قرار می دهد. در حقیقت نویسندگان، ناشرین، ادمین ها و توسعه دهندگان همگی از دروپال استفاده می کنند چرا که این فریم ورک تمام ویژگی های مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می دهد.
6- معماری محتوای انعطاف پذیر :
شما می توانید با استفاده از قابلیت Admin Interface معماری محتوایی مناسبی ایجاد کنید. در حقیقت شما می توانید محتوای مناسب با هر موقعیت نظیر فایل های ویدیویی، تصویر یا pdf را با استفاده از ابزارهای قدرتمند این فریم ورک به کاربران نمایش دهید. منوهای سفارشی این فریم ورک نیز تجربه کاربری بسیار لذت بخشی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان می آورد به گونه ای که می توانند محتوای وبسایت شما را در دستگاه های مختلف به راحتی مشاهده نمایند.
7- مدیریت چند وبسایت :
شما با استفاده از فریم ورک دروپال می توانید تمام وبسایت های مربوط به سازمان، برند یا کمپین های تبلیغاتی خود را در یک پلتفرم مدیریت کنید. علاوه بر این توسعه و پیاده سازی چندین وبسایت به لطف دروپال بسایر آسان و سریع انجام می شود.
8- ابزارهای نامحدود برای کسب و کار :
صاحبان کسب و کار می توانند با توجه به نیازهای خود از ابزارهای دروپال استفاده کنند. این فریم ورک برخلاف سیستم های مدیریت محتوای دیگر خواسته های خود را به کسب و کار شما نمی کند و هیچ محدودیت یا اجبار خاصی برای استفاده از ابزارهای فریم ورک ندارد.
9- استک های (Stacks) قدرتمند :
فریم ورک دروپال مبتنی بر تکنولوژی مدرن به نام LAMP Stacks کار می کند. این فناوری شامل 4 پلتفرم Linux، Apache، MySQL و PHP است که در کنار هم نیازهای مختلف سازمان های مختلف را بر طرف می کند.
10- پشتیبانی از زبان فارسی :
شما با استفاده از فریم ورک دروپال می توانید یک وبسایت را برای مناطق جغرافیایی مختلف راه اندازی کنید. در حقیقت این فریم ورک از زبان های بسیاری پشتیبانی کرده و امکان ترجمه و بومی سازی محتوای درون وبسایت را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین از زبان فراسی نیز پشتیبانی می کند و شما می توانید به راحتی به کمک این سیستم مدیریت محتوای محبوب وبسایت فارسی خود را راه اندازی کنید.
11- جامعه کاربری با استعداد و با تجربه :
جامعه کاربران دروپال اصول صحیح کار با این فریم ورک را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. در حقیقت اگر سوالی برای شما پیش بیاید، کاربران دیگر به شما در پیدا کردن پاسخ آن کمک می کنند. علاوه بر این توسعه دهندگان دروپال نیز به تجربه جامعه جهانی کاربران دسترسی دارند که این ویژگی در نوع خود بی نظیر است.
12- ارائه محتوا به عنوان یک سرویس :
شما می توانید با استفاده از فریم ورک دروپال و دیتا مدل سازمان یافته آن محتوای خود را در اشکال مختلف در صفحات وب نمایش دهید. علاوه بر این شما می توانید محتوای وبسایت خود را به اپلیکیشن ها یا صفحات سمت کاربری که مجهز به سرویس REST هستند نیز منتقل کنید. در حقیقت معماری و APIهای منبع باز دروپال به شما اجازه می دهد تا به راحتی با منابع و ابزارهای دیگر ارتباط برقرار کرده و محتوای خود را با فرمت های گوناگون در تمام کانال ها به اشتراک بگذارید.
معایب فریم ورک دروپال
سیستم مدیریت محتوای دروپال علی رغم تمام مزیت های خود دارای نکات منفی نیز می باشد که در ادامه مهم ترین آنها را به شما معرفی می کنیم.
1- سختی کار:
توسعه یک وبسایت با استفاده از دروپال برای آن دسته از افرادی که تاکنون تجربه خاصی در این زمینه نداشته اند بسیار دشوار است. اگرچه درک توابع ابتدایی این فریم ورک خیلی زمان نمی برد اما برای تسلط کامل بر روی آن ممکن است ماه ها زمان نیاز داشته باشید.
2- رابط پیشرفته :
سیستم های اجرایی فوق حرفه ای موجود در دروپال کار با این فریم ورک را بسیار دشوار می کند. علاوه بر این، دروپال به علت دارا بودن رابط کاربری پیچیده به راحتی قابل درک نیست.
3- هاست مورد نیاز قدرتمند :
قبل از استفاده از دروپال باید هاست هایی که نرخ ارزان قیمتی دارند را به طور کلی فراموش کنید و خود را برای پرداخت هزینه های بالای هاستینگ آماده کنید.
4- عدم دسترسی رایگان به طرح های باکیفیت :
اکثر کاربران دروپال طرح های پروژه خود را به صورت مستقل انجام می دهند و همین امر منجر به کمبود طرح های با کیفیت برای طراحی سایت می شود.
5- مشکل در نصب آپدیت ها و ماژول ها :
فریم ورک دروپال برای آن دسته از توسعه دهندگانی که قبلا با CMSهای ساده تر مثل وردپرس سر و کار داشته اند بسیار پیچیده است چرا که نصب آپدیت ها و ماژول های دروپال از طریق پروتکل انتقال فایل (FTP) انجام می پذیرد و به سادگی وردپرس یا جوملا نیست.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.