اینماد چیست – راهنمای جامع ثبت نام در ای نماد و اخذ نماد اعتماد الکترونیکی
اینماد یا ای نماد که به آن نماد اعتماد الکترونیکی گفته می شود مجوزی است که باید فروشگاه های اینترنتی که محصولات یا خدمات خود را به صورت آنلاین به فروش می رسانند دریافت کنند و در وبسایت خود در معرض نمایش کاربران قرار دهند.
قطعا یكی از مهم ترین نکات توسعه کسب و کارهای اینترنتی، جلب اعتماد خریداران و یا کاربرانی است که می خواهند با آسودگی خاطر و در کمال امنیت از خدمات و یا محصولات آن کسب و کار اینترنتی بهره ببرند.
مطابق بررسی های صورت گرفته، تاییدیه کسب و کار اینترنتی از سوی یک موسسه معتبر، می تواند بیشترین تاثیر را در جلب اعتماد برای کسب و کارهای اینترنتی به ارمغان آورد. همچنین خریداران می توانند از محفوظ ماندن اطلاعات خود، احساس امنیت کنند و مطمئن باشند که اگر اطلاعات شخصی آنان مورد سو استفاده قرار گرفت به مراجع قانونی می توانند مراجعه کنند. در ایران، مركز توسعه تجارت الكترونیكی مسئولیت ایجاد زیر ساخت های امنیت و اعطای اینماد یا همان نماد اعتماد الكترونیكی به کسب و کارهای اینترنتی را برعهده دارد.
دریافت ای نماد برای ساماندهی بهتر و امن تر در کسب و کارهای اینترنتی با اجرای تحول اقتصادی در سال 1387 از سوی وزارت صنعت،معدن و تجارت به تصویب رسید. این طرح همچنین به منظور پیشگیری از جرایم مالی فتا و اطلاع رسانی ایمن خریداران از فروشگاه های آنلاین اجرا شده است.
انواع اینماد
به منظور طراحی و عملکرد بالاتر انواع سایت های فروشگاهی، سه نوع اینماد براساس تعداد ستاره ها تعریف می شود :
- نماد اعتماد الکترونیک موقت : با حداقل معیارهای موجود برای طراحی سایت های فروشگاهی و تنها به منظور سرعت بخشیدن به ادامه فرایند اخذ اینماد مورد بررسی قرار می گیرد.
- نماد اعتماد الکترونیک دائم تک ستاره : فرایند بررسی سایت فروشگاهی پس از اخذ نماد موقت شروع می شود و مرکز توسعه تجارت الکترونیک سایتهای فروشگاهی را ملزم به رعایت برخی نکات میکند که پس از اعمال آن معیارها، نماد اعتماد الکترونیک دریافت میشود.
- نماد اعتماد الکترونیک دائم دو ستاره : برای امنیت بیشتر میان انتقال اطلاعات سایت و بازدیدکنندگان، می توان با نصب گواهی ssI، نماد الکترونیک را به دو ستاره تبدیل ساخت.
شرایط درخواست نماد اعتماد الکترونیکی
مطابق با فصول دستورالعمل های اعطای نماد اعتماد و نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی، آن دسته از کسب وکارهایی كه اقدام به عرضه كالا و خدمت از طریق وبسایت خود می نمایند و در قبال آن وجه دريافت می كنند، كسب و كار اينترنتي تلقی شده و مشمول دریافت نماد اعتماد الكترونيكي خواهند بود که پس از راه اندازی کامل کسب و کار اینترنتی خود می بایست درخواست نماد اعتماد الکترونیکی را ارائه دهند، بنابراین اگر در وبسایت خود، کالا و یا خدمتی برای فروش عرضه نکرده اید، مشمول نماد اعتماد الکترونیکی نیستید. ثبت دامنه برای دریافت نماد اعتماد الزامی است و همچنین حداقل سن مجاز 18 سال تمام میباشد. در صورتی که متقاضی دارای کمتر از 18 سال سن می باشد، ارائه حکم رشد از دادگاه الزامی است.
هزینه دریافت ای نماد
نماد اعتماد الکترونیکی اعتبار دو ساله دارد و با دریافت هزینه 175 هزار تومانی اعطا می گردد. برای اخذ اینماد نیاز به مراجعه حضوری نیست و تمامی فرآیندهای ارزیابی کسب و کار به مدت زمان یکروزه انجام میگیرد، به شرط آن که استعلامات الکترونیکی مجوزها مورد تایید باشند و مجوزهای قانونی کسب و کار دریافت شده باشد.
مدارک لازم جهت ثبت درخواست
- متقاضیان حقیقی :
1- تصویر پروانه / مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
2- اسناد هویتی متقاضی( شناسنامه، کارت ملی و مدرک وضعیت نظام وظیفه) تغییر یابد
- متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری) :
1- تصویر آگهی روزنامه رسمی
2- تصویر اصل اساسنامه
3- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
4- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
5- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شركت(در صورت وجود)
6- تصویر پروانه / مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
- متقاضیان دولتی
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وبسایت به دستگاه دولتی مزبور و معرفی نماینده معرفی شده در پرونده نماد در متن نامه
فرآیند اخذ نماد اعتماد الکترونیکی
شما می توانید با مراجعه به سامانه enamad.ir به صورت غیر حضوری اقدام به دریافت اینماد یا همان اینماد کنید. پس از ورود به سایت در قسمت ثبت نام، مشخصات هویتی، تماس، مدارک و اطلاعات کسب و کار خود را در سایت بارگذاری کرده، آن گاه در صورت بررسی، احراز هویت شما تایید و موفق به دریافت نماد خواهید شد.
مراحل ثبت نام در سامانه اینماد
در ادامه روش دریافت لوگو اینماد به صورت گام به گام به روایت تصویر، آموزش داده شده است :
به سایت مراجعه کنید و بر روی گزینه ثبت نام و دریافت نماد کلیک کنید.
با ورود به پنل کاربری بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک کنید. دقت کنید نام کاربری که در این مرحله تعریف می کنید غیر قابل تغییر و دائمی می باشد.
از منوی نوع شخصیت، شخص حقیقی – تبعه ایران را انتخاب کنید ولی اگر می خواهید نماد را به اسم شرکت خودتان دریافت کنید روی گزینه شخص حقوقی-تجاری کلیک کنید.
با انتخاب شخص حقیقی – تبعه ایران فرم به شکل زیر تغییر می کند. ردیف های مربوطه را تکمیل کنید آن گاه بر روی هر دو شرط زیر کلیک کرده سپس دکمه «تایید» را کلیک کنید.
با تکمیل اطلاعات، فلش «ثبت نام با موفقیت انجام شد» ظاهر می شود. سپس به آدرس ایمیل خود مراجعه کنید و بر روی لینک فعال سازی ارسال شده کلیک کنید تا حساب کاربری شما فعال گردد.
کاربری شما تایید شد حالا می توانید بعد از تایید لینک فعالسازی ارسال شده به ایمیل حساب کاربریتان با نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه اینماد شوید.
س از ورود با نام کاربری و رمز عبور،صفحه پروفایل شخصی شما در سامانه ای نماد نشان داده می شود. روی گزینه «تکمیل اطلاعات» در سمت راست صفحه کلیک کنید.
سپس تمام فیلدهای ستاره دار را تکمیل کنید و بر روی گزینه ذخیره «کلیک» کنید.
در صورت تکمیل صحیح تمام گزینه ها،پس از ذخیره فرم، پیام زیر را مشاهده خواهید کرد.
در صورتی که هر مرحله ای برای شما قابل انجام نبود، مطابق تصویر زیر بر روی گزینه «کارهای در دست انجام» کلیک کنید و پیام نمایش داده شده را مشاهده کنید سپس نسبت به رفع مشکل اقدام کنید.
پس از تکمیل فرم اطلاعات، روی گزینه «بارگذاری مدارک» کلیک کنید.
در این قسمت، بارگذاری کارت ملی و تصویر صفحه اول شناسنامه ضروری و بقیه موارد اختیاری است.
در صورتی که بارگذاری هر مدرک صحیح باشد پنجره ای باز می شود که نشان می دهد ثبت اطلاعات شما موفقیت آمیز بوده است بعد از آن بر روی گزینه «تایید» کلیک می کنید.
پس از بارگذاری مدارک، نوبت به احراز اطلاعات می رسد. از منوی سمت راست بر روی احراز اطلاعات کلیک کنید.
در صفحه احراز هویت، به منظور تایید تلفن همراه ثبت شده، کد ارائه شده را به شماره ای که مشاهده می کنید، پیامک کنید.
پس از ارسال پیامک به مدت 10 دقیقه صبر کنید سپس گزینه خروج از سامانه را انتخاب کرده و مجددا با نام کاربری و رمز عبور خود وارد شوید. بنابراین تاییدیه تلفن همراه شما ثبت می گردد. برای تلفن ثابت هم باید همین روند تکرار شود.
بعد از احراز هویت، بر روی گزینه «کسب و کار» کلیک کنید.وقتی منوی زیر نمایش داده شد، آن گاه روی گزینه «افزودن کسب و کار» کلیک کنید.
در فرم زیر باید اطلاعات کسب و کار و فروشگاه اینترنتی خود را وارد نمایید. توجه داشته باشید در این فرم «نوع فعالیت» را غیر صنفی انتخاب کنید سپس با بررسی وبسایت شما توسط کارشناس مربوطه چنان چه طبق نظر کارشناسانه او کسب و کار شما در دسته فعالیت های صنفی قرار می گیرد، با اعلام کارشناس، «نوع فعالیت» را به صنفی تبدیل کنید.
چنان چه بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی،دارای ملک اداری یا تجاری نیستند، باید آدرسی که با اداره کسب و کار بتوان در تماس بود را در سامانه ثبت کرد. پس از تکمیل فرم روی گزینه «ذخیره» کلیک کنید.
وارد بخش مدیریت کسب و کار شوید و بر روی گزینه «افزودن کسب و کار» کلیک کنید.
با کلیک روی گزینه «انجام تاییدیه فنی» صفحه زیر ظاهر می شود.
تنها با انجام یکی از مراحل زیر، تاییدیه فنی شما انجام می گیرد.
اکنون باید نوع خدمتی که در وبسایت ارائه می دهید، مشخص گردد. با کلیک روی گزینه «لیست خدمات و مجوزها» به صفحه زیر هدایت می شوید که در این قسمت باید نوع خدمتی که در فروشگاه خود ارائه می دهید را مشخص کنید.تکمیل هر چهار بخش الزامی می باشد.
اگر پس از انتخاب خدمت مورد نظر، خدمت ارائه شده نیاز به ارائه مجوز از مرجع ذیصلاح داشته باشد در مرحله بعد باید اسکن مجوز مربوطه را بارگذاری نمایید.
اکنون روی گزینه «تکمیل فرم نظرسنجی» کلیک کنید.
به صفحه کسب و کار خود برگردید و اکنون بر روی گزینه «احراز اطلاعات کسب و کار» کلیک کنید.
احراز اطلاعات کسب و کار شامل سه بخش است. انجام احراز ایمیل کسب و کار، تلفن کسب و کار و آدرس کسب و کار اجباری است.
در این مرحله، پرونده شما آماده ارسال به کارشناس است. روی گزینه «ارسال پرونده جهت بررسی کارشناس» کلیک کنید. پس از ارسال پرونده امکان ویرایش اطلاعات وجود نخواهد داشت.
البته قبل از ارسال پرونده، می توانید چک لیست الزاماتی را که وبسایت کسب و کار مطابق آن توسط کارشناس بررسی می شود مشاهده کنید.
بعد از تایید ارسال پرونده، بر روی گزینه «تایید» کلیک کنید.
در این مرحله وضعیت به «در حال بررسی» تغییر می کند و باید منتظر نظر کارشناسان باشید. این فرایند ممکن است چند روزی به طول انجامد.
اگر در چک لیست نمایش داده شده به وضعیت عدم تایید برخورد کردید بر روی گزینه «توضیحات»، موارد نقض اعلام شده از سوی کارشناس را مطالعه کرده و نقص اعلام شده را بررسی کنید. پس از برطرف نمودن کلیه موارد تایید نشده در چک لیست، حتما بر روی گزینه «ارسال» کلیک کنید تا پرونده جهت بررسی مجدد به کارشناس ارجاع شود.
پس از تایید پرونده توسط کارشناس، وضعیت به صورت «بررسی مدارک فیزیکی» نشان داده می شود. در این مرحله بر روی گزینه «دریافت تعهدنامه» کلیک کنید. فایل را پرینت گرفته و تکمیل کنید سپس در دفترخانه گواهی امضا نموده و به همراه کپی برابر اصل مجوزهایی که در بخش «لیست خدمات و مجوزها» بارگذاری کرده اید (در صورت بارگذاری مجوز) به صندوق پستی 6385-14155 ارسال نمایید.
چنانچه مدارک ارسالی فاقد شرایط ذکر شده باشد، به تایید کارشناس مسئول تایید مدارک نخواهد رسید. در این حالت وضعیت را به صورت «عدم تایید مدارک فیزیکی» مشاهد خواهید کرد. اکنون باید نسبت به رفع نقص موجود در مدارک اقدام نمایید و مجددا مدارک را ارسال کنید.
پس از تایید مدارک فیزیکی، وضعیت را به صورت «در حال بررسی توسط مدیر» مشاهده خواهید کرد. در صورت تایید مدیر، وضعیت به «تایید نهایی» تبدیل می شود. حال بر روی گزینه «دریافت کد نماد» کلیک کنید. کد اعلام شده باید توسط برنامه نویس بر روی صفحه اول وبسایت قرار گیرد. بعد از آن لوگوی اینماد بر روی وبسایت نمایش داده خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.