مقایسه افتر افکت و پریمیر – کدام بهتر است؟
یکی از بحث های مهم در میان تدوینگران همیشه مقایسه افتر افکت و پریمیر و بررسی ویژگی ها و تفاوت های آنها بوده است. در واقع زمانی که بحث ادیت و ویرایش ویدیوها به میان میآید همواره انتخاب نرم افزار مناسب برای ادیت دغدغه اصلی افراد است. ادیت یک ویدیو میتواند شامل اضافه کردن صدا، تصویر، زیرنویس، موسیقی، افکتها و جلوههای ویژه و بسیاری موارد دیگر باشد.
یک نرم افزار ادیتور ویدئو میتواند بر اساس نیاز خود و ویژگیهایی که قرار است به فیلم اضافه کند یکی از برنامههای ادیت را انتخاب نماید. برنامه ادوبی پریمیر و همچنین برنامه افتر افکت دو مورد از اصلی ترین برنامههای ادیت ویدیو هستند که امروزه کاربرد فراوانی دارند. در این مقاله سعی داریم به مقایسه افتر افکت و پریمیر و بیان ویژگیهای هرکدام بپردازیم.
تفاوت افتر افکت و پریمیر تنها در ساختار ظاهری آنها نیست و این دو برنامه از لحاظ رابط کاربری و امکاناتی که در اختیار می گذارند نیز تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. با این حال شباهتهایی را نیز میتوان در میان آنها پیدا کرد. برای ادیت ویدیو خود میتوانید با توجه به ویژگیهای هر کدام از این دو برنامه و کاربرد آنها یکی را انتخاب کنید.
هر دو این نرم افزارها بسیار کارآمد و پر از ویژگیها و امکانات ویژه هستند که مخاطب را شگفت زده میکنند. تنها کافیست نیاز فیلم خود برای ادیت را بدانید و برنامه مناسب برای ادیت را انتخاب کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور جداگانه با ویژگیهای هر نرم افزار آشنا شوید و سپس با خواندن مقایسه آنها بتوانید تصمیم خود را نهایی کنید. همچنین می توانید بهترین دوره های آموزش افتر افکت و آموزش پریمیر را در داناپ مشاهده کنید.
نرم افزار افتر افکت چیست؟
نرم افزار افتر افکت (After effects) یکی از برنامههای ادیت ویدیو است که امروزه طرفداران بسیاری دارد و بسیار پر کاربرد است. در مقایسه افتر افکت با پریمیر میتوان گفت که هر دو این نرم افزارها توسط شرکت ادوبی ساخته شدهاند و کیفیت بالایی دارند. این نرم افزار امروزه توسط بسیاری از تدوینگران فیلمهای مختلف و همچنین تولید کنندگان محتوا در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد.
با استفاده از نرم افزار افتر افکت میتوانید به ویدیوهای خود صدا، تصویر، جلوههای ویژه، انواع افکت، زیرنویس، موسیقی و بسیاری ویژگیهای دیگر را اضافه کنید و تصاویر و فیلمهای جذابی به وجود آورید. این برنامه در سطوح مبتدی تا حرفهای میتواند مورد استفاده قرار گیرد و برای انواع فیلمها کاربرد مخصوص به خود را دارد.
محیط برنامه بسیار دوستانه و ساده طراحی شده و هر ساله آپدیتهایی برای برنامه توسط شرکت ادوبی ارائه میشود که کار با برنامه را برای تدوینگران سادهتر و امکانات آن را بیشتر میکند. شما میتوانید به آسانی کار با این برنامه را بیاموزید و در حوزههای مختلف تدوین و ادیت ویدیو مشغول به کار شوید.
کاربردهای افتر افکت
یکی از مهمترین تفاوت های پریمیر و افتر افکت در نوع کاربرد آنهاست. تدوینگران برای ادیت ویدیوهای مختلف با توجه به امکاناتی که قرار است استفاده کنند و تغییراتی که قرار است روی فیلم ایجاد کنند یکی از این دو برنامه را انتخاب میکنند. افتر افکت کاربردهای مخصوص به خود را دارد که در ارائه خدمات در این زمینهها بسیار موفق عمل کرده و مورد اعتماد و استقبال بسیاری از تدوینگران قرار گرفته است.
از جمله کاربردهای افتر افکت در دنیای تدوین فیلم میتوان به حذف پرده سبز در تصاویر، ساخت انواع تیتراژ برای فیلمها، ساخت انواع انیمیشنهای معمولی و یا سه بعدی، ساخت و طراحی شخصیتهای مختلف، جلوه دادن و قرار دادن انواع افکتها روی ویدیو، اضافه کردن پلاگین روی فیلم و غیره اشاره کرد. در ادامه با برخی از این کاربردها در ادیت و تدوین ویدیو آشنا خواهیم شد.
1- ساخت جلوههای ویژه با افتر افکت
ساخت جلوههای ویژه یکی از مهمترین انواع تفاوت افتر افکت و پریمیر است که در این مورد افتر افکت بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی جلوههای ویژه شامل اضافه کردن تصاویر همراه با حرکات و افکتهایی مخصوص میشود که در دنیای واقعی نمیتوان آنها را به تصویر کشید. در واقع جلوههای ویژه به ساخت تصاویری گفته میشود که در دنیای واقعی وجود ندارند و یا ساخت آنها و تصویر برداری از آنها زمان و هزینه زیادی در بر دارد.
با ساخت انواع جلوههای ویژه برای فیلمهای سینمایی میتوان تمامی تخیل و ساختههای ذهن کارگردان را به آسانی به تصویر کشید بدون اینکه نیاز به فیلمبرداری با دوربین باشد. در برخی موارد مانند ساخت موجودات فضایی و عجیب، صحنههایی که در طبیعت وجود ندارند، انفجارهای عظیم و اجسام بزرگ و بسیاری صحنه های دیگر از این دست میتوان از جلوههای ویژه در افتر افکت استفاده کرد.
2- ساخت موشن گرافیک با افتر افکت
یکی دیگر از کاربردهای افتر افکت ساخت موشن گرافیک است. موشن گرافیک به طور کلی به صحنههایی گفته میشود که شامل تصاویر گرافیکی همراه با حرکت میباشند. این تصاویر در واقعیت تصویر برداری نشده و تماما توسط برنامه ساخته میشوند و به آنها حرکت داده میشود.
تصاویر گرافیکی که با افتر افکت ساخته میشوند کاربردهای فراوانی دارند. از جمله این کاربردها میتوان تبلیغات برندهای مختلف و ساخت انواع فیلمهای کوتاه با مفهوم خاص را مثال زد. این تصاویر به آسانی با افتر افکت قابل اجرا هستند و امروزه کاربرد فراوانی در ساخت انواع ویدیوهای تبلیغاتی دارند.
3- ساخت انواع کامپوزیت با افتر افکت
در برنامه افتر افکت میتوانید تصاویر را در چند لایه مختلف با یکدیگر ترکیب کنید و تصویر نهایی را بسازید. این تصاویر در هر لایه میتواند شامل بخشهای مختلفی باشد. در نهایت تمامی این بخشهای روی هم قرار میگیرند و تصویر آن صحنه از فیلم را به وجود میآورند.
نرم افزار پریمیر چیست؟
در ادامه مقایسه افتر افکت و پریمیر بهتر است با نرم افزار پریمیر (Adobe Premiere Pro) نیز آشنا شویم تا بهتر بتوانیم میان این دو برنامه یکی را برای ادیت ویدیو انتخاب کنیم. نرم افزار پریمیر نیز مانند افتر افکت یکی دیگر از برنامههای ادیت ویدیو است که کاربردهای فراوانی دارد. این برنامه به عنوان یکی از قدیمیترین نرم افزارهای ادیت ویدیو شناخته میشود که هنوز هم طرفداران مخصوص به خود را دارد.
نرم افزار پریمیر قابلیت ادیت کردن انواع ویدیوهای تبلیغاتی، فیلمها و سریالهای تلویزیونی و سینمایی و فیلمها و تصاویر ساده را به شما میدهد. همچنین آپدیتهای این برنامه هر ساله قویتر و بهتر از سال قبل ظاهر میشوند و محیط برنامه را مجهزتر و سادهتر در اختیار کاربران قرار میدهند.
این نرم افزار مانند یکی استودیو فیلم سازی کوچک در کامپیوتر شماست که تمامی امکانات لازم برای ادیت ویدیو را در اختیار شما قرار میدهد. با یادگیری این برنامه میتوانید از سطوح مبتدی تا حرفهای فیلمهای مختلف را ادیت کنید و به عنوان یک تدوینگر استخدام شوید. در ادامه با کاربردهای این برنامه بیشتر آشنا خواهیم شد.
کاربردهای پریمیر
برای مقایسه افتر افکت و پریمیر میتوان گفت که در میان این دو برای ادیت فیلمهایی که با دوربین تصویر برداری شدهاند پریمیر گزینه مناسبتری است. امروزه بسیاری از فیلمهای و سریالهایی که جلوههای ویژه چندانی ندارند و یا موشن گرافیک در ساخت آن ها به کار نرفته توسط پریمیر ادیت و ساخته شدهاند.
این برنامه امروزه کاربردهای فراوانی دارد و به عنوان یک تدوینگر هرگز نمیتوانید امکانات بی نظیر این برنامه را نادیده بگیرید. از جمله کاربردهای ادوبی پریمیر میتوان به ادیت و جابجایی صحنهها در انواع فیلمهای گرفته شده با دوربین، صدا گذاری روی صحنه های مختلف، تنظیم نور و رنگ ویدیو، حذف برخی صحنه های فیلم، افزودن تصاویر و واترمارکهای مختلف به صورت ثابت یا متحرک به فیلم، ترکیب تصاویر و فیلمهای مختلف با یکدیگر، افزودن موسیقی، تدوین فیلمهای چند بعدی و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
مقایسه افتر افکت و پریمیر
تا اینجا با برنامههای افتر افکت و پریمیر و برخی کاربردهای آنها آشنا شدهاید. زمانی که میخواهید یک ویدیو را ادیت کنید به عنوان یک تدوینگر باید بدانید که بر اساس کاربردهای هر برنامه کدام یک از آنها مناسب ویدیو شماست و چگونه میتوانید نتیجه نهایی را به بهترین شکل بسازید. نمیتوان به طور کلی بیان کرد که کدام یک از این برنامهها بهتر هستند و باید از کدام استفاده کنید، زیرا هر یک استفاده مخصوص به خود را دارند و ميتوانید در موارد مختلفی آنها را به کار بگیرید.
برای اینکار باید بتوانید به آسانی ویژگیهای این دو برنامه را از هم تشخیص دهید و بدانید که با توجه به تغییراتی که قرار است روی فیلم ایجاد شود کدام برنامه مناسب شماست. همچنین از لحاظ محیط کار نرم افزار میتوانید در نظر بگیرید که با کدام یک از آنها راحتتر هستید.
با وجود تفاوتهای زیادی که محیط کار این دو برنامه با یکدیگر دارند اما شباهتهایی نیز دیده میشود و محیط هر دو برنامه به سادهترین نحو ممکن طراحی شدهاند تا کار را برای کاربران راحتتر کنند. همچنین برخی ویژگیهای و امکانات این دو برنامه مشابه است و ویدیو را میتوانید با هر دو آن ها ادیت کنید. انتخاب با شماست که با افتر افکت راحتتر هستید و یا با پریمیر. در ادامه با تفاوت افتر افکت و پریمیر و مقایسه این دو در بخشهای مختلف بیشتر آشنا خواهید شد.
1- تفاوت در تایم لاین
یکی از مهمترین موارد مقایسه افتر افکت و پریمیر در بخش تایم لاین آنهاست. تایم لاین در این دو برنامه مشترک است و به بخشی گفته میشود که به صورت خطوط نواری شکل در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و به صورت لایهای بخشهای مختلف یکی تصویر را میسازند. این بخشها میتوانند شامل تصویر اصلی، صدا، نور و رنگ، زیرنویس، تصاویر و ویدیوهای دیگر و غیره باشند. تمامی مواردی که لازم است به یک فیلم اضافه کنید در بخش تایم لاین به آن افزوده میشوند.
در مورد تایم لاین میتوان گفت که پریمیر توسط کاربران بیشتر مورد استقبال قرار گرفته و تدوینگران از تایم لاین پریمیر راضیتر بودهاند. تایم لاین پریمیر کمی پیچیدهتر ساخته شده و امکانات بیشتری به کاربر میدهد. در این بخش میتوانید به دقت ویدیو اصلی را ویرایش کنید و بخشهای مختلف را به آن بیفزایید.
از طرفی تایم لاین افتر افکت بسیار سادهتر طراحی شده و برخی افراد برای کار با آن راحتتر هستند. اما این سادگی باعث میشود که شما ابزارهای کمتری برای کار همزمان با چند فیلم و تصویر مختلف داشته باشید. به طور کلی میتوان گفت که اگر فیلم شما طولانی است و قرار است افکتها، تصاویر و فیلمهای و صداهای زیادی به آن افزوده شود پریمیر تایم لاین بهتری به شما ارائه میدهد. اما اگر در حال ساخت یک فیلم کوتاه با جزئیات فراوان و تصاویر موشن گرافیکی هستید افتر افکت انتخاب مناسبتری است.
از لحاظ سرعت کار با تایم لاین نیز پریمیر کمی سریعتر از افتر افکت عمل میکند و از این بابت نیز برتری دارد. به دلیل اینکه در تایم لاین پریمیر تمامی امکانات لازم برای ادیت ویدیو در کنار هم قرار گرفتهاند تدوینگر راحتتر میتواند تغییرات لازم را روی ویدیو ایجاد کند. با این حال ممکن است این پیچیدگی در ابتدا کمی کار را سخت کند اما با عادت کردن به فضای پریمیر میتوانید سرعت کارتان را تا حد زیادی بالا ببرید.
2- تفاوت در ویرایش
یکی دیگر از موارد مقایسه افتر افکت و پریمیر مبحث ویرایش است که در هر دو این برنامهها بسیار کاربردی و مناسب برای اهداف مشخص تهیه و تولید شده است. به عنوان مثال پریمیر یک نرم افزار ویرایشی است که برای پروژههای طولانی و فیلمهای بلند و دارای افکتها و افزودنیهای فراوان مناسبتر است. اما تمرکز افتر افکت بیشتر روی افزودن جلوههای ویژه و ساخت و خلق تصاویر جدید قرار گرفته است.
همچنین ویژگی موشن گرافیک یکی دیگر از امکانات افتر افکت است که امکان ادیت ویدیو را بدون گرفتن تصاویر با دوربین به شما میدهد. در مورد ویژگی ویرایش نمیتوان گفت که کدام یک از این دو برنامه بهتر هستند. زیرا هر کدام ویژگیهای مخصوص به خود را دارند و برای کارهای مختلف مناسب هستند.
اگر میخواهید یک ویدیو کوتاه ولی با جزئیات بالا و تصاویر اضافی که توسط دوربین ضبط نشدهاند را ادیت کنید افتر افکت انتخاب مناسبتری است. اما اگر روی یکی پروژه طولانی کار میکنید مانند یک فیلم سینمایی یا یک سریال تلویزیونی بهتر است از پریمیر استفاده کنید تا سرعت کار شما بالا برود.
به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که برای ادیت یک تصویر طولانی که با دوربین گرفته شده است افتر افکت کار را بسیار کند میکند و برنامه مناسبی نیست و بهتر است از پریمیر استفاده کنید.
یکی دیگر از قابلیتهای ویرایشی که پریمیر از آن بهره میبرد و در افتر افکت دیده نمیشود امکان قرار دادن تصاویر ضبط شده توسط چند دوربین در کنار یکدیگر و در صحنههای مختلف است که امتیاز مثبتی به شمار میآید.
3- تفاوت در میکسر صدا
از دیگر انواع تفاوت افتر افکت و پریمیر در تنظیمات صدا است که اصطلاحا به این بخش میکسر صدا نیز گفته میشود. در هر ویدیو که برای ادیت به تدوینگر ارائه میشود علاوه بر تصاویر و صحنههای مختلف صدای موجود روی این صحنهها نیز اهمیت بالایی دارد و باید ادیت شود. گاهی نیاز است صداهای خارجی به صحنهها اضافه شود. گاهی صدای صحبت کسی که در صحنه حضور ندارد و گاهی موسیقی روی فیلم از جمله مواردی هستند که به عنوان صوت به این تصاویر اضافه میشوند.
بنابراین یک برنامه ادیت فیلم باید یک تنظیم کننده صدای مناسب نیز داشته باشد تا این بخش از پروژه نیز به درستی انجام شود. در این زمینه پریمیر بسیار قویتر عمل کرده و دارای یک میکسر و تنظیم کننده صدای فوقالعاده با ویژگیهای فراوان است که دست تدوینگر را در انتخاب و جابجایی صداها روی تصاویر بسیار باز میگذارد.
در مقابل افتر افکت در این زمینه چندان میکسر صدای مناسبی ندارد و تدوینگران برای میکس صدا از این برنامه استفاده نمیکنند. با این حال این ویژگی دلیلی بر ضعف کلی این برنامه نیست زیرا افتر افکت نیز امکاناتی دارد که پریمیر از آن ها محروم است.
برای استفاده همزمان از ویژگیهای افتر افکت و پریمیر میتوانید ابتدا تنظیماتی که لازم است در افتر افکت روی ویدیو انجام شود را ایجاد کنید و سپس برای تنظیمات صدا و دیگر تغییراتی که افتر افکت از آن ها بی بهره بوده ویدیو نهایی را وارد پریمیر کرده و تغییرات صدا و دیگر تغییرات لازم را روی آن اعمال نمایید.
4- تفاوت در مدیریت فایل
یکی دیگر از ویژگیهایی که در مورد برنامههای ادیت ویدیو باید در نظر داشته باشید توانایی مدیریت فایل است. سرعت و قدرت برنامه پریمیر در این زمینه بسیار بالاست و اگر فایل شما حجم زیادی داشته باشد و یک فیلم بسیار طولانی باشد که قصد دارید آن را ادیت کنید این برنامه مناسب شماست.
در حالی که برنامه افتر افکت کمی در این زمینه ضعیف تر عمل کرده و توانایی مدیریت فایلها با حجم خیلی زیاد را ندارد. اما این مسئله نقطه ضعف افتر افکت نیست و تمرکز آن بر ایجاد و تولید جلوههای ویژه و موشن گرافیک در خود برنامه است. بنابراین بهتر است مدیریت فایلها و ادیت فیلمهای تصویر برداری شده با دوربین را به پریمیر بسپارید.
5- تفاوت در ساخت ماسک
یکی از مهمترین ویژگیهای برنامههای ادیت ویدیو توانایی ماسک کردن است که افتر افکت در این زمینه بسیاری قوی عمل کرده است و امکانات بسیاری دارد. این ویژگی در بسیاری از فیلمها و ویدیوهای تبلیغاتی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
به طور کلی ساخت ماسک یا ماسک کردن به امکان پوشش بخشی از تصویر، صدا، افکت و باقی موارد گفته میشود تا در بخشی دیگر از تصویر مجدد نمایش داده شود. نرم افزار افتر افکت برای ایجاد جلوههای ویژه و موشن گرافیک امکانات بسیار خوبی برای ماسک کردن دارد.
در مقابل پریمیر توانایی ماسک کردن را به روش کاملا ابتدایی و ساده ارائه میدهد و کار را کمی سخت و طولانی میکند. بنابراین اگر قصد ماسک کردن تصاویر را دارید بهتر است انتخاب شما افتر افکت باشد.
6- تفاوت در افکت ها
یکی دیگر از موارد مقایسه افتر افکت و پریمیر در افکتهایی است که به تصاویر میدهند. در این مورد نیز افتر افکت امکانات بهتری نسبت به پریمیر دارد و افکتهای پیشرفته و فوقالعادهای به کاربران ارائه میدهد. این افکتها شامل متحرک سازی، تغییر رنگ و نور، تغیر شفافیت و بسیاری جلوههای دیگر میشوند.
این افکتها در افتر افکت علاوه بر امکان اجرا بر روی تمام صحنهها امکان تغییر در تنظیمات را دارند و میتوان بیشتر آنها را به تصویر مورد نظر نزدیک کرد. با افتر افکت میتوانید پرده سبز را حذف کنید و انواع جلوههای ویژه را با کمک این افکتها به تصویر بکشید.
سوالات متداول
افتر افکت بهتر است یا پریمیر؟
هر کدام از این نرم افزارها برای اهداف مختلفی تولید شده اند و با وجود یکسری شباهت ها تفاوت های بسیاری دارند و با توجه به نیاز شما می تواند یک گزینه بهتر از دیگری باشد.
کدامیک برای ویرایش ویدئو بهتر است؟
هر دو نرم افزار ویژگی های زیادی را برای ادیت ویدئو در اختیار قرار می دهند اما با این وجود برای ادیت ویدئوهای ساده پریمیر و برای ادیت فیلم و آثار هنری افتر افکت گزینه بهتری است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.