زبان برنامه نویسی Scala چیست؟ + مزایا و معایب اسکالا
زبان برنامه نویسی اسکالا (Scala) یک زبان برنامه نویسی شی گرا، تابعی و چند منظوره است که در سال 2003 توسط مارتین ادرسکی Martin Odersky معرفی شد و تا به امروز مرتبا به میزان محبوبیت آن افزوده شده است. جالب است بدانید که نام اسکالا آمیزهای است از “scalable” و “language” به معنی زبان مقایسپذیر است.
این زبان تلفیقی از زبانهای شیگرا همچون روبی و جاوا با زبانهای تابعی همچون Haskell و Erlang است. یادگیری زبان برنامه نویسی Scala نسبت به زبان های دیگر دشوار است اما افرادی که این سختی را به جان می خرند و این زبان را می آموزند، متوجه ارزش آن خواهند شد.
دلایل محبوبیت زبان اسکالا
هدف از طراحی زبان برنامه نویسی اسکالا، طراحی یک جاوای بهینهتر بوده است که البته علاوه بر Scala زبانهای دیگری مثل Kotlin و Ceylon نیز تاکنون سعی کردهاند یک جاوای بهتر باشند.
این در حالی است که در این زبانها سعی شده سینتکس تا حد امکان نزدیک به زبان جاوا باشد و صرفاً منحنی یادگیری این زبانها نسبت به زبان جاوا کمی بهتر شود.
اما اسکالا با این ذهنیت طراحی شده که محدودیتهای زبان جاوا را رفع کند و توسعهدهندگان بتوانند با شکستن ساختارها و الگوهای به کار گرفته شده در زبان جاوا، کدهای کمتر اما در عین حال بهینهتری را بنویسند و شاید یکی از دلایل سختی یادگیری این زبان هم همین مسئله باشد.
کاربرد های زبان برنامه نویسی اسکالا :
- برنامه نویسی سمت سرور
- جریان داده با Akka
- پردازش موازی دسته ای
- تجزیه و تحلیل داده ها با Spark
- تفسیر AWS lambda
- اسکریپت ad hoc در REPL
- برنامه های تحت وب
- سیستم های توزیع شده
- تولید نرمافزار مقیاسپذیر به روشی چابک و سریع
- سرویس های REST
ویژگی های زبان برنامه نویسی Scala :
- متنباز (Open source)
- رایگان
- تابعی
- شیگرا
- موجز و منعطف
- استاتیک و شامل بررسی زمان کامپایل (Type-safe)
- دارای طیف وسیعی از کتابخانهها (امکان استفاده از کتابخانههای جاوا)
چرا باید زبان اسکالا را یاد بگیریم؟
علاوه بر این موضوع، Scala زبانی است که کاملا با جاوا تعامل دارد و از تمام کتابخانه ها و برنامه های نوشته شده با جاوا هم می توان در آن استفاده کرد. از طرف دیگر اسکالا یک زبان تابعی (Functional) است که در سایر زبان ها به این قدرت وجود ندارد.
همانطور که می دانید، زبان تابعی، زبانی است که در آن با توابع نیز مانند متغیرها عمل می شود و شما می توانید همانطور که ورودی های توابع پارامترهای عادی هستند، توابع را هم به عنوان ورودی یک تابع دیگر ارسال کنید یا اینکه یک تابع را مشابه یک متغیر عادی مقدار دهی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.