Visual Studio چیست؟ + مزایا و معایب آن
ویژوال استودیو Visual Studio که آن را به اختصار VS یا به صورت کامل تر Microsoft Visual Studio نیز می نامند، یک IDE یا همان محیط توسعه یکپارچه است.
ویژوال استودیو Visual Studio ساخت کمپانی مایکروسافت است و مانند بسیاری از IDE های دیگر، ابزاری است که با استفاده از آن، توسعه دهندگان قادر به کدنویسی و تهیه برنامه های نرم افزاری، ساخت وبسایت ها، طراحی وب اپلیکیشن ها و سایر خدمات وب هستند.
این ابزار شامل :
- ادیتور یا ویرایش کننده کد
- دیباگر debugger
- ابزار طراحی GUIیا Graphical User Interface
- طراحی دیتابیس
می باشد. علاوه بر این Visual Studio هم به صورت نسخه رایگان و هم به صورت نسخه پولی در اختیار کاربران قرار دارد.
زبان های برنامه نویسی قابل پشتیبانی توسط Visual Studio
فهرستی از مهم ترین زبان های برنامه نویسی که در IDE ویژوال استدیو قابل پشتیبانی است، به شرح زیر می باشد:
- C
- C++
- C#
- Visual Basic .Net
- F#
- Fossil
- M
- Python
- HTML/XHTML/CSS
- JavaScript
آشنایی بیشتر با ویژگی های Visual Studio
با استفاده از ابزار Visual Studio، توسعه دهندگان و کدنویسان، قادر به نوشتن کدهای مدیریت شده درست همانند کدهای بومی هستند. این IDE از طیف عظیمی از پلتفرم های توسعه نرم افزارهای مایکروسافت، استفاده می کند. مواردی مانند:
- Windows Store
- Microsoft Silverlight
- Windows API
همانطور که در فهرست زبان های برنامه نویسی قابل پشتیبانی توسط این ابزار مشاهده کردیم، Visual Studio، یک IDE منحصر به یک زبان برنامه نویسی خاص نیست. مورد بعدی درباره Visual Studio، قابلیت اجرای این IDE بر روی هر دو سیستم عامل ویندوز و مک است.
تاریخچه و سیر تکامل ویژوال استودیو
اولین نسخه VS در سال 1997 منتشر شد. نام آن Visual Studio 97 و شماره آن 5.0 بود. آخرین نسخه منتشر شده از VS، شماره 15.0 است که در هفتم مارس سال 2017 به بازار عرضه شد. نام آن را به Visual Studio 2017 نیز می شناسند.
پشتیبانی از نسخه های فریم ورک .Net موجود در آخرین نسخه ویژوال استودیو، 3.5 و 4.7 هستند. زبان Java در نسخه های قدیمی تر VS قابل پشتیبانی بودند اما در نسخه آخر، هیچ گونه پشتیبانی از زبان Java به عمل نیامده است.
سه نسخه متفاوت از Visual Studio برای کاربران این حوزه موجود است که در ادامه به معرفی هر یک از این سه حالت خواهیم پرداخت.
مزایای استفاده از Visual Studio
بخشی از بارزترین مزایا و فوایدی که شامل حال کاربران Visual Studio می شود به شرح زیر می باشد:
- بهره مندی از امکانات و ابزارهای فوق العاده کارآمد Visual Studio که در جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی کاربران تاثیر بسیار زیادی دارد.
- جزئیات تمام ویرایش ها و تغییراتی که کاربر در پروژه ایجاد می کند، توسط Visual Studio ذخیره سازی می شود.
- فایل های پروژه های Visual Studio، در واقع فایل های MSBuild هستند. کاربران می توانند در Command line، با استفاده از MSBuild، پروژه های نوشته شده خود را کامپایل کنند. سپس Command ساخته شده را با اسکریپت های ساخته شده یا سیستم CI ادغام نمایند.
- قابلیت ادغام شدن و هماهنگی با بسیاری از دیتابیس ها را دارد.
معایب یا محدودیت های موجود در استفاده از Visual Studio
با توجه به مطالعات انجام شده بر روی نظرات ثبت شده کاربران Visual Studio در اینترنت، برخی از ایرادات Visual Studio به شرح زیر هستند:
- پشتیبانی فنی Visual Studio نیازمند انجام بهینه سازی هایی است تا از آنچه که هم اکنون موجود است قدرتمند تر ظاهر شود.
- اطلاعیه ها و آموزش هایی که در راستای هر بروز رسانی منتشر می شود، ضعیف است و درباره تمام امکانات و قابلیت های نسخه جدید Visual Studio صحبت نکرده است. از این رو کاربران پس از ماه ها کار کردن با این ابزار، به ناگهان متوجه می شوند که امکاناتی برای انجام برخی از فعالیت های آنها موجود بوده است و آنها نمی دانستند.
- به دلیل غیر مشخصی، پشتیبانی از زبان Java در آخرین نسخه Visual Studio حذف شده است.
معرفی نسخه Community ابزار Visual Studio
این یک نسخه رایگان از Visual Studio است که در سال 2014 منتشر شد. به جز این نسخه، تمام نسخه های دیگر Visual Studio پولی هستند. البته این نسخه شامل بیشتر موارد و امکانات نسخه حرفه ای یا Professional که جلوتر به معرفی آن خواهیم پرداخت نیز می باشد.
با استفاده از این نسخه Visual Studio، یک توسعه دهنده قادر به تولید بسیاری از برنامه های مورد نظر خود می باشد. برنامه هایی نظیر اپلیکیشن های .NET، وب اپلیکیشن ها و مواردی از این دست.
برای مصارف سازمانی، این نسخه از Visual Studio با محدودیت های زیادی رو به رو است. برای مثال اگر سازمان مورد نظر بیش از 250 کامپیوتر و سیستم داشته باشد و درآمد سالانه آن بیش از 1 میلیون دلار باشد، دیگر مجاز به استفاده از نسخه رایگان Visual Studio نیست. در شرکت های کوچکی که برنامه نویسان آن به 5 نفر می رسند، استفاده از نسخه رایگان Visual Studio مجاز و قابل دسترس است.
معرفی نسخه Professional ابزار Visual Studio
این یک نسخه تجاری از Visual Studio است. این نسخه از سال 2010 روانه بازار شد. این نسخه از Visual Studio، از XML و XSLT پشتیبانی می کند و از ابزارهایی مانند Server Explorer برخوردار است. همچنین قابلیت ادغام با Microsoft SQL Server را دارد.
نحوه دریافت و استفاده از این نسخه Visual Studio به این صورت است که کاربر ابتدا به یک نسخه آزمایشی دسترسی پیدا می کند و پس از پایان دوره آزمایشی، موظف به پرداخت هزینه اصلی می باشد تا به این ترتیب بتواند مجاز به ادامه استفاده از این IDE باشد.
هدف اصلی این نسخه از Visual Studio، به شرح زیر است :
- انعطاف پذیری : یعنی فراهم کردن ابزارهایی فوق حرفه ای که هر توسعه دهنده حرفه ای و ماهری برای تولید اپلیکیشن ها و برنامه های مورد نظر خود، به آنها نیاز دارد.
- بهره وری : یعنی ارائه امکانات بسیار قدرتمند مانند CodeLens که به افراد یک تیم قدرت و مهارت بیشتری برای تولید برنامه های مدنظرشان انتقال می دهد.
- همکاری : یعنی ابزارها و امکاناتی که به تمام همکاران مسئول در یک پروژه امکان برنامه ریزی، دسترسی به جداول و اطلاعات پروژه را ارائه می دهد.
- اشتراک : یعنی بهره مندی از مزایای اشتراک مایکروسافت مانند دسترسی به نرم افزارهای مایکروسافت، plus Azure، Pluralsight و مورادی از این دست.
معرفی نسخه Enterprise ابزار Visual Studio
این یک نسخه سازمانی از Visual Studio است که پیش تر در بخش معرفی نسخه Community اشاراتی به آن شد. Visual Studio در این نسخه سازمانی خود، یک IDE سازمان یافته و یکپارچه است که برای استفاده در یک تیم با هر وسعتی که باشد، مناسب ترین گزینه ممکن است.
در این نسخه کاربران اجازه استفاده از نسخه آزمایشی را برای 90 روز دارند. بدیهی است که در پایان روز نودم موظف به پرداخت هزینه جهت ادامه استفاده از نسخه Enterprise می باشند. بیشترین حد امکانات و ابزارهای لازم برای انجام پروژه های تیمی بزرگ و کوچک، در این نسخه از Visual Studio فراهم آمده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.