نرخ پرش چیست و چگونه می توان آن را کاهش داد؟

نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce rate) یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو سایت می باشد. هنگامی که یک کاربر وارد یکی از صفحات سایت شما شده است و بدون بازدید از دیگر صفحات وبسایت از آن خارج شود اصطلاحا عمل پرش اتفاق افتاده است. این خروج می تواند از طریق بستن مرورگر، کلیک روی دکمه بازگشت و یا کلیک روی لینکی خارجی در وبسایت شما باشد. بنابراین به درصد کلی کاربرانی که وارد وبسایت شما می شوند و بدون بازدید از صفحات دیگر از آن خارج می شوند، Bounce rate گفته می شود.
برای درک بهتر این موضوع فرض کنید شما وبسایتی با بازدید روزانه 1000 نفر دارید. اگر نرخ پرش وبسایت شما 70 درصد باشد، در واقع روزانه از هر 1000 نفر بازدید کننده 700 نفر بدون اینکه صفحه ای دیگر از وبسایت شما را باز کنند از آن خارج می شوند.
چک کردن نرخ پرش :
برای مشاهده میزان نرخ پرش وبسایتتان می توانید از ابزار گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید نرخ پرش را می توانید به راحتی در داشبورد اصلی گوگل آنالیتیکس مشاهده و رصد نمایید :
تاثیر نرخ پرش روی سئو :
به طور کلی مهم ترین فاکتور رتبه بندی گوگل رضایت کاربران است. به این معنی که هرچه وبسایت شما مطالب با کیفیت تر و مفیدتری را ارائه کند، گوگل شما را به رتبه های بالاتر در نتایج منتقل می کند. حال شاید بپرسید گوگل این موضوع را از کجا منوجه می شود؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که برخی فاکتورها مانند نرخ کلیک، مدت زمان سپری شده روی صفحات شما و نرخ پرش، فاکتورهایی هستند که رفتار و عکس العمل کاربران نسبت به محتواهای مختلف را نشان می دهد.
برای درک بهتر این موضوع فرض کنید کاربری با جستجو کلمه کلیدی کسب و کار اینترنتی وارد وبسایت شما می شود و بعد از 20 ثانیه روی دکمه back مرورگر کلیک می کند و سپس بر روی لینکی دیگر در نتایج کلیک می کند. گوگل به راحتی این رفتار کاربر را متوجه شده و اگر درصد قابل توجهی از کاربران این رفتار را نشان دهند، وبسایت شما را در نتایج پایین تر می برد.
همانطور که گفته شد یکی از فاکتورهای مورد توجه الگوریتم های رتبه بندی گوگل، نرخ پرش می باشد که در ادامه به 19 نکته مهم برای بهبود نرخ پرش اشاره خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید :
چگونه نرخ پرش (Bounce rate) را کاهش دهیم؟
به طور کلی بالا بودن نرخ پرش دلایل زیادی می تواند داشته باشد. شاید سرعت وبسایتتان پایین باشد و یا شاید مطالب بی کیفیتی دارید. در ادامه می خواهیم به تمام نکات مهم برای کاهش نرخ پرش بپردازیم و آنها را بررسی کنیم :
1. بهبود و افزایش سرعت وبسایت :
به مقدار زمانی که طول می کشد تا یک صفحه از وبسایت به طور کامل بارگذاری شود، سرعت بارگذاری صفحه (speed page) گفته می شود. زمان بارگذاری به عواملی مانند هاست، طراحی سایت و بهینه بودن سایت بستگی دارد. این مورد هم برای کاربران و هم موتورهای جستجو فوق العاده مهم است. احتمال اینکه کاربران منتظر بارگذاری یک سایت کند بمانند خیلی کم است و از طرفی گوگل به خاطر این موضوع امتیاز منفی برای شما در نظر می گیرد.
بر اساس یک تحقیق صورت گرفته توسط مرکز تحقیقاتی آکامای و سیستم آنالیز Dynatrace حدود ۵۰ ٪ از افرادی که در فضای آنلاین فعال هستند، انتظار دارند که یک صفحه وب در ۲ ثانیه یا مدت زمانی کمتر بارگذاری شود. از طرفی در همین تحقیقات آمار جالبی استخراج شده که ۷۹ ٪ افرادی که با وبسایتی مشکل دارند، هیچ وقت به آن باز نمی گردند و حتی ۴۴ ٪ آنها به دوستشان از تجربه بد خود می گویند که یک بازاریابی دهان به دهان منفی به حساب می آید. پس مشخصا لازم است که جهت کاهش نرخ پرش باید سراغ راهکارهایی برویم که سرعت وبسایت ما افزایش یابد :
1. استفاده از سیستم فشرده سازی GZIP :
این راهکار ساده به شما کمک می کند که سرعت وبسایت خود را شدیدا افزایش دهید. سیستم GZIP بدون کاهش کیفیت عکسها و ویدیوها، حجم آنها را ۷۰ ٪ کاهش می دهد. اگر شک دارید که سایت شما از GZIP استفاده می کند یا خیر، فقط کافیست که به این وبسایت مراجعه کنید و تست مورد نظر را انجام دهید.
2. فراخوانی کدهای Javascript و استایل وبسایتتون به صورت جداگانه :
فراخوانی کدهای Javascript و استایل وبسایتتون به صورت جداگانه، سبب می شود که مرورگر فقط یک بار این موارد را بخواند و همین مهم سبب می شود که سرعت وبسایت شما کاهش یابد و در نتیجه شاهد افزایش نرخ پرش باشیم.
3. بهینه سازی تصاویر :
حین ذخیره سازی تصاویر در فتوشاپ و فایرورکس، حتما از گزینه ذخیره سازی برای وب (Web for Save) استفاده کنید. این گزینه بدون کاهش کیفیت تصاویر، حجم فایل تصویری شما را به اندازه چشمگیری کاهش می دهد.
4. گیج نکردن مرورگر با ریدایرکت ها :
تعداد زیاد ریدایرکت ۳۰۱ ،باعث سردرگمی مرورگر شده و در نهایت سرعت بارگذاری صفحه وبسایت شما کاهش می یابد. زیرا مقصد تغییر پیدا می کند و مرورگر سعی دارد که مقصد نهایی را نمایش دهد.
همچنین می توانید سرعت وبسایت خود را با استفاده از ابزار گوگل به نام Google Pagespeed Insights اندازه گیری کنید.
2. استفاده از متن واضح و شفاف در دکمه فراخوان :
یکی از تحقیقات SmallBizTrends نشان داده که ۷۰ ٪ کسب و کارهای B2B کوچک به دلیل نداشتن یک دکمه فراخوان مشخص، نرخ پرش بالایی دارند. توجه داشته باشید که همه جزییات دکمه های فراخوان، اهمیت بسیار بالایی دارند و لازم است که به بهترین نحوه ممکن آن را طراحی و در جای مناسب خود قرار دهید.
اگر یک صفحه فرود بلند دارید سعی کنید پیام اصلی و یا دکمه فراخوان را چندین بار تکرار کنید. این مورد به تقویت هدف و ایجاد ارتباط بین محتوا کمک می کند. سعی کنید از کلماتی روشن برای دکمه های فراخوان استفاده کنید. برای مثال اگر قصد دارید یک کتاب را بصورت رایگان ارائه دهید به روشنی بنویسید ”دریافت رایگان کتاب” و از کلماتی شبیه ”دانلود”،”اشتراک” و ”ارسال” استفاده نکنید.
3. تقسیم بندی کاربران و هدایت ترافیک ورودی :
اگر شما با کاربران مختلف از لحاظ جنسیت ، سن، محل زندگی و غیره رو به رو هستید می توانید صفحه های با طراحی و محتوای مناسب برای هریک از این تقسیم بندی ها در نظر بگیرید. اگر قصد پیاده سازی این روش را دارید اطمینان حاصل کنید که از لحاظ فنی قادر به تحلیل و آنالیز هر یک از آنها هستید.
4. ایجاد وبلاگی جامع بر اساس منابع معتبر :
محتوای مفید، همیشه قابلیت اشتراک گذاری دارد و از همه مهم تر سبب می شود که افراد بیشتر در وبسایت شما جستجو کنند. براساس یک بررسی صورت گرفته، مشخص شده که روزانه حدود ۲۷ میلیون محتوا توسط کل کاربران اینترنت به اشتراک گذاشته می شود.
وبلاگ ها به کسب و کارها کمک می کنند که رابطه قوی تری میان مخاطبان خود و کسب وکارشان بسازند و فقط لازم است که یک استراتژی مشخص و کامل به این منظور آماده گردد.
ایجاد تعامل یکی از اهداف اصلی وبلاگ های کسب وکارهاست و همین محتوای وبلاگ یک کسب و کار است که باعث می شود تا افراد در مورد صنعت و محصولات آن بروز بمانند.
5. سازگاری وبسایت با موبایل :
امروزه استفاده از تلفن های همراه هوشمند و انواع گجت هایی که قابلیت اتصال به اینترنت و مرور صفحات وب را دارند بسیار گسترش یافته است، بنابراین لازم است که سایت خود را برای پذیرایی از این کاربران نیز بهینه و کارآمد کنید. قابلیت نمایش صحیح عناصر و محتوا و همچنین نحوه چیدمان آنها در کنار قابل کلیک بودن (clickable) از مهم ترین مواردی است که باید در این زمینه رعایت شود.
طراحی ریسپانسیو (Responsive) به معنای نمایش صحیح سایت در دستگاه های مختلف با سایز صفحه نمایش مختلف است. جهت بررسی اینکه آیا سایت شما به صورت ریسپانسیو و استاندارد طراحی شده است یا خیر می توانید از ابزار Friendly-Mobile Google استفاده کنید. اگر مشکلی وجود داشته باشد می توانید گزارشی در مورد خطاها مشاهده کنید.
به یاد داشته باشید که کاربران گوشی های هوشمند، مشتریان بالقوه کسب وکارتان هستند و با برقراری شرایطی مناسب برای آنها، می توانید میزان نرخ پرش را کاهش دهید.
گوگل می گوید بعید است ۶۱ درصد از کاربران به سایتی که مشکل نمایش در تلفن همراه دارد برگردند.
6. کنترل صدا را در نظر بگیرید :
بیشتر کاربران اگر چیزی بشنوند که خوششان نیاید بلافاصله وبسایت شما را ترک می کنند. هر چیزی که صدا می دهد، از قطعات صوتی تا ویدیوهایی که خود به خود پخش می شود را از صفحه حذف کنید. چه موسیقی باشد چه کلام. اگر صفحه فرود نیاز به صدا و موسیقی دارد یا در ویدیو صدا پخش می شود، حتما بررسی کنید که امکان کنترل حجم صدا و قطع کردن آن وجود داشته باشد.
7. تاثیر عنوان جذاب در کاهش نرخ پرش:
عنوانها و سرتیترها علاوه بر مرتبط بودن باید جذاب هم باشد تا مخاطب را به خواندن و در نهایت انجام عملی ترغیب کند. یک عنوان روشن که باعث جلب توجه و البته در بخش مناسبی از صفحه درج شده باشد می تواند تعامل بیشتری را رقم بزند!
8. اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما با مرورگر کاربران سازگار است
کاربران شما ممکن است با دستگاه ها و سیستم عامل های مختلف و از طریق مرورگرهای متفاوت به سایت شما وارد شوند. برخی از المانهای سایت ممکن است در هر مرورگر به صورت متفاوتی نمایش داده شده و یا حتی جا به جا شود. بنابراین وضعیت ورودی کاربران از طریق مرورگرها و سیستم عامل های مختلف را بررسی کنید تا نسبت به آن سایت خود را با مرورگرهای کاربران سازگار کنید.
9. از پاپ آپ (Popup) استفاده نکنید !
آیا واقعا در این رابطه نیاز به مشاوره دارید؟ استفاده کردن از پنجره های پاپ آپ باعث از بین رفتن اعتماد و از دست دادن مشتری در یک دوره زمانی می شود. شاید پاپ آپ یک بهبود جزیی را برای شما به وجود بیاورد اما این فقط به درد ارایه آمار در یک جلسه هفتگی می خورد نه چیز دیگر! همچنین از کادرهای پیغام جاوا اسکریپت که از شما می پرسند “آیا واقعا می خواهید این پنجره را ببندید” نیز هرگز استفاده نکنید.
10. تصاویر مهم هستند
یک تصویر خوب، مثلا اسکرین شاتی از محصولی که ارائه می دهید، می تواند در یک لحظه درک اولی های از اینکه محصول چه هست، چه شکلی است (یعنی کاربردپذیری یک محصول نرم افزاری) و برخی از ویژگی ها و امکاناتش به مخاطب منتقل کند. مثلا اگر کاربر به دنبال نرم افزاری است که فایل MPEG را به AVI تبدیل کند، اسکرین شاتی از یک دکمه بزرگ بگذارید که روی آن نوشته “تبدیل MPEG به AVI”. بازدیدکننده بدون آنکه حتی یک کلمه از متن را بخواند بلافاصله متوجه می شود که این نرم افزار همان کار مورد نظرش را انجام می دهد.
11. یک کادر جستجوی خوب اضافه کنید
کاربرها اغلب وقتی چیزی را که می خواهند بلافاصله پیدا نکنند، آن را جستجو می کنند. فراهم آورن کادر جستجوی خوب در کاهش نرخ پرش بسیار موثر است. مثلا بتوانند بر اساس صفت در محصولات شما جستجو کنند.
12. افزودن لینک های داخلی بیشتر
منو و لینک های ناوبری باعث می شود که بتوانید مهمترین بخش ها و دسته های سایت خود را به کاربران و موتورهای جستجو معرفی کنید، بنابراین از سالم بودن و در دسترس بودن این لینک ها اطمینان حاصل کنید. همچنین هنگامی که در یک مقاله امکان ارتباط با بخش ها و معرفی دیگر مقالات مرتبط فراهم است حتما لینک داخلی (Internal link) را مدنظر داشته باشید.
13. بازکردن لینک های بیرونی در یک صفحه جدید
ممکن است در برخی مقالات و صفحات لینک های را به دیگر سایت ها قرار دهید. این لینک ها بهتر است در یک تب جدید در مرورگر کاربران باز شود. اگر از ور دپرس استفاده می کنید می توانید به وسیله پلاگین تمام لینک های سایت خود را به این شکل تغییر دهید و در سایت های غیر وردپرسی کافی است به لینک های بیرونی خصوصیت ”target=”_blank را اضافه کنید.
14. لینک های شکسته خود را کاهش دهید.
لینک های شکسته و غیرفعال باعث ایجاد تجربه کاربری ضعیف می شوند و این به معنای افزایش نرخ پرش خواهد بود. با استفاده از ابزارهایی مانند Screaming Frog تمام لینک های شکسته را در سایت خود شناسایی و شروع به رفع آنها کنید.
15. صفحه 404 را مفیدتر کنید
حتی گوگل هم پیشنهاد می کند که صفحه 404 سایت خود را مفید و بهینه طراحی کنید. این به معنای این است که اگر حتی کاربران به این صفحه رسیدن، با ارایه محتوا و لینک های مفید آنها را به بهترین صفحات سایت خود هدایت کنید.
نکاتی برای طراحی صفحه 404 استاندارد :
- صفحه 404 را با طراحی گرافیک خلاق و جذاب ارایه دهید، اما نه به حدی که کاربر تصور کند وارد سایت دیگری شده است.
- لینک های معرفی به مقالات جذاب سایت را قرار دهید و حتما توجه کنید دسترسی به صفحه اصلی نیز وجود داشته باشد.
- یک فرم مناسب جهت ارسال گزارش، می تواند اعتماد و ارزش را به کاربران هدیه دهد.
- فرم جستجو از اصلی ترین اجزای صفحه 404 است.
16. امکان ناوبری سایت را ساده کنید
دسترسی سریع و ساده به منو و دسته بندی ها در سایت های محتوایی بسیار مهم است. بر طبق تجربه کاربری بهتر است منوها همواره قابل نمایش و تا سه سطح طراحی شده باشند. همچنین سعی نکنید گرافیک بیش از حد نوآورانه و شگفت انگیزی را اعمال کنید ! فقط کافی است به کاوش کاربران در سایت کمک کند.
17. تاثیر بصری اولیه
وبسایت شما باید تصویری از کیفیت ارائه دهد، همچنین تصویری از محصول یا خدماتی که ارائه می کنید؛ مثلا برای هتل، راحتی و خوش برخوردی یا برای فروشگاه آنلاین، قابلیت اعتماد و برای وبلاگ یا مرجع، دانش و یادگیری…
18. پاراگراف های کوتاه بنویسید
بازدیدکنندگان در بخش اول نگاهی سریع و اسکن شده به صفحه شما دارند. اگر می خواهید ویژگی و مزایای خاصی حتما دیده شوند آنها را به صورت پاراگراف های کوتاه و لیست بندی شده نمایش دهید.
19. مقالات بلند را به چند پست تقسیم کنید
اگر مقاله آموزشی با چند هزار کلمه دارید بهتر است آن را به سرفصل های مختلفی تقسیم کنید تا از طرفی نرخ پرش صفحه کاهش پیدا کند و از طرفی به کاربران در زمان بندی و درک موضوع کمک کند. به خاطر داشته باشید امکان مشاهده و دسترسی به تمام سرفصل ها را در هر پست فراهم کنید.
نتیجه گیری :
کاهش نرخ پرش سایت بر طبق دستورالعمل های که خواندید به شما کمک خواهد کرد تا کاربران خود را راضی نگه ندارید و این به طور طبیعی باعث افزایش نرخ تبدیل سایت شما خواهد شد. توجه داشته باشید حتی بعد از اجرای موفقیت آمیز این روش ها، اگر محتوایی با کیفیت بالا ارایه نشود ممکن است مجدد نرخ پرش بالا را تجربه کنید.
بنابراین مهم است همواره به وضعیت محتوای سایت اهمیت دهید تا کاربران پس از ورود به سایت به دیگر محتوای شما علاقمند و زمان بیشتری را برای کاوش در سایت شما بگذراند.
منبع : Anetwork
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.