12 باور غلط درباره برنامه نویسی که باید آنها را فراموش کرد
برنامه نویسی، با گذر زمان در حال پیشرفت و مبدل شدن به یکی از پر اهمیت ترین شاخه های تخصصی است. امروزه کامپیوترها بخش مهم و بزرگی از زندگی ما را تشکیل دادهاند به طوری که در انجام بسیاری از مشکلات روزمره به داد ما رسیدهاند؛ همچنین بسیاری از مسائل پیچیده مثل آمار گرفتن در ابعاد وسیع و یا محاسبات پیچیده را برای ما به فرایندی سریع و ساده مبدل کردهاند.
خیلی از مردم از تاریخچه کامپیوترها آگاهی ندارند اما این مسئله میتواند برای برنامهنویسان کامپیوتر حائز اهمیت باشد چرا که حاوی مطالب ارزشمند و مفیدی است که ممکن است آیندهٔ شغلی ایشان را در این زمینه تحت تأثیر قرار دهد! در ادامه، 12 باور غلط درباره برنامه نویسی را برای شما گردآوری کردهایم که اگر به برنامهنویسی علاقه دارید و می خواهید آن را شروع کنید، حتماً باید در موردشان اطلاع داشته باشید
باورهای غلط درباره برنامه نویسی
1. ترس از آماتور تلقی شدن توسط دیگران
یکی از تصورات اشتباه برنامه نویسان این است که آنها فکر می کنند اگر شغل خود را به شخص دیگری بگویند، آنها تصور می کنند که وی یک برنامه نویس تازه وارد و آماتور با دانش پایین است. اما واقعیت این است که برنامه نویسی یکی از گسترده ترین شغل هاست و از شاخه های بسیاری تشکیل می شود و اینکه بتوان شخصی را به راحتی در دسته خاص یا آماتور فرض کرد بسیار کار دشواری است.
2. شما باید یک ریاضیدان باشید
هرچند این گفته ۱۰۰درصد درست نیست اما نمی توانیم آن را کاملا هم اشتباه فرض کنیم. ارتباط بین برنامه نویسی و ریاضیات در این حقیقت بازتاب دارد که در هر دوی آنها نیاز به تفکر منطقی است تا بتوان به یک راه حلی قطعی دست یافت.
آنچه گفته شد به این معناست که شما نیاز دارید از ریاضیات استفاده کنید اما داشتن دانش در حد جبر پایه کافی است. توسعه دهندگان وب باید مجموعه ای از مهارت هارا داشته باشند اما با این وجود، هدف برنامه نویسی کدنویسی است، نه حل کردن مسائل پیچیده ریاضی.
اگر ناچارا در قسمتی از کدنویسی مجبور به استفاده از معادلات پیچیده ریاضی شدید، نباید ناامید شوید، چون برنامه های کمکی زیادی در قالب کتابخانه ها در دسترس است که شما می توانید بجای نوشتن آن قسمت از کد در چرک نویس از آن استفاده کنید.
نابلد بودن در ریاضیات به این معنا نیست در برنامه نویسی خوب نخواهید بود. همانطور که عالی بودن در ریاضیات به معنای یک برنامه نویس عالی بودن نیست.
3. شما نیاز به سطح هوشی MENSA-Caliber دارید. (بالاترین سطح هوشی در جهان)
اگر این حقیقت داشت هر برنامه نویسی باید یک عضو از این گروه باشد. درحالی که اینطور نیست. یادگیری کدنویسی می تواند شبیه یادگیری نواختن گیتار باشد. موضوع فقط استعداد نیست، بلکه به تلاش شما برای تسلط یافتن روی آن نیز بستگی دارد پس لازم نیست در مورد میزان هوش تان یا چیزهای دیگر نگران باشید.
در برنامه نویسی به خلاقیت نیاز دارید و باید همیشه به دنبال راه حلی برای مسئله ها بگردید. چیزی که هرکسی در بهره هوشی خود دارد. زبان برنامه نویسی همانطور که اسمش نشان می دهد، زبان هستند و این بدین معناست که اگر شما توانستید زبان خودتان یا یک زبان خارجه را بیاموزید، همانطور هم می توانید کدنویسی را بیاموزید. زبان هایی مثل جاوا ، c ،c++ و پایپتون توسط آدم فضایی ها از یک سفینه دیگر درست نشده اند بلکه افراد معمولی آن را ساخته اند.
4. می توان زبانی را بعنوان بهترین زبان برنامه نویسی انتخاب کرد
برخلاف زندگی روزمره ،وقتی حرف از برنامه نویسی است، نمی توان گفت بهترین زبان کدام است. برای اینکه هر زبان برنامه نویسی برای دستیابی به هدف خاصی نوشته شده است.
به سادگی می توان گفت اگر یک زبان برنامه نویسی شما را به آنچه می خواهید انجام دهید برساند و متناسب با هدفتان باشد، آن زبان بهترین انتخاب شماست. برای مثال اگر شما علاقمند به زبان سطح پایین و کدنویس سیستم عامل هستید، در این صورت زبان اسمبلی بهترین انتخاب برای شماست و اگر در حال ساختن برنامه هستید، می توانید از جاوا ، c++ ، c# استفاده کنید.
بنابراین اینکه کدامیک از این سه برنامه بهترین انتخاب است کاملا به شما و مسئله ای که در حال حل آن هستید بستگی دارد.
5. برنامه نویسی را فقط باید در دانشگاه آموخت
ممکن است این حرف در گذشته درست بوده باشد، چون فقط مکان هایی انگشت شمار در خارج از دانشگاه وجود داشت که کدنویسی را آموزش می داد، امروزه شما می توانید هرآنچه را نیاز دارید، به راحتی بیابید و بیاموزید. فرقی ندارد که یک مبتدی باشید یا یک توسعه دهنده ارشد در یک شرکت برجسته آی تی.
البته دوره های آموزشی دانشگاه بهتر است، چون استاد و دستیارانش در هر مرحله از راه شما را راهنمایی می کنند و درس ها به گونه ای ساخت یافته هستند که ابتدا به شما یاد میدهند چگونه فکر کنید و سپس همه ی آنچه آموخته اید را با آن همراه کنید.
بنابراین فقط بخاطر اینکه دانشگاه نرفته اید یا در کار دیگری سر رشته دارید به این معنا نیست که برنامه نویسی خارج از دسترس شماست. اگر بخواهید منابع آنلاین و یا حتی دوره های آموزشی آنلاین زیادی وجود دارد که می توانید از آن بعنوان سکو استفاده کنید مانند Coursera یا Codecademy.
6. برنامه نویسی برای خانم ها مناسب نیست!
در این مورد وارد بحث فمینیسم می شویم، ولی ادعای اساسی وجود ندارد که بگوید زن ها نمی توانند مانند مرد ها برنامه نویس شوند. برای مثال اولین برنامه نویس در جهان یک زن بوده است. ماریسا مایر، مدیر ارشد یاهو! از اولین برنامه نویس های استخدام شده توسط گوگل بود. همچنین پرس هوپر کسی که نه تنها بعنوان یک برنامه نویس شهرت دارد بلکه بعنوان شخصی که دوره “bug ” و مفهوم آن را به آن صورت که امروزه می دانیم، مطرح کرده است، می شناسیم.
همانطور که گفته شد کمبودی از برنامه نویسان زن وجود دارد.که اشاره به دلیل اصلی آن سخت است،شاید به این خاطر بوده که چه مرد یا زن ، هردو اطلاعات کمی از کدنویسی داشتند ودر باور کلیشه ای که توسط رسانه ها به آن ها داده شد قرار گرفتند.
7. شما برای یادگیری کدنویسی بسیار جوان هستید.
هرگز برای شروع کدنویسی کم سن نیستید.در واقع زود یاد گرفتن کد نویسی مزایای زیادی مانند توسعه مهارت های تحلیلی دارد.بهرحال الگوی یادگیری کودکان با بزرگسالان فرق دارد.کودکان بیشتر بصورت تجسمی فکر می کنند و این چیزی ست که باید در انتخاب اولین زبان برنامه نویسی در نظر گرفت.
8. شما برای یادگیری کد نویسی پیر هستید.
از جهتی دیگر شما هرگز برای یادگیری کدنویسی پیر نیستید.در حقیقت،کسانی که الان توسعه دهندگان برنامه هستند، باید تا آخر عمر به کدنویسی ادامه دهند،چون آی تی و برنامه نویسی از جمله رشته های پویا هستند.
این به این معناست انها باید تا زمان بازنشستگی ادامه دهند.اگر آنها می توانند این کار را کنند پس شما هم می توانید.اگر علاقه مند باشید سن فقط یک عدد است.
9. هزاران خط برای کد نویسی بسیار زیاد است.
اگر شما به برنامه نویسی علاقمند هستید یا قصد شروع آن را دارید، نگاه کردن و چک کردن سورس کدها که هزاران خط دارند بشدت ترسناک و غیر ممکن به نظر می رسد.
اگر نگاه دقیق تری به همه کد ها بیاندازید متوجه می شوید بخش هایی تکراری هستند و کدنویس قسمتی از کدها را بارها در جاهای مختلف استفاده کرده است. بنابراین هزار خط کد مختلف نیست.
جزیی ترین و همچنین پرچالش ترین برنامه نویسی ها از ترکیب همان کدهای جزیی که در شروع یادگرفته اید انجام می شود. به محض اینکه این کدهای جزیی را یاد گرفتید،نوشتن هزاران خط کدنویسی برایتان راحت ترین کار در جهان خواهد بود.
10. سال ها طول می کشد تا یک زبان برنامه نویسی یاد بگیرید.
یاد گرفتن یک زبان برنامه نویسی زمان و تلاش زیادی می برد و پروسه یادگیری هرگر تمام نمی شود اما برای فهمیدن و استفاده از دستورات و توابع یک زبان خاص نیاز به زمان زیادی نداری چرا که همه دستورات، در بیشتر قسمت ها، به زبان انگلیسی هستند.
کار بعدی که باید انجام دهید، یاد گرفتن گرامر است. این کار بیشتر شبیه یادگرفتن قوانین یک زبان خارجه است. این کار از یادگیری دستورات و توابع زمان بیشتری می برد. مخصوصا اگر برنامه نویسی را با یک زبان سطح پایین اسمبلی انجام می دهید و با رجیستر سروکار دارید. مجددا یادآور می شویم که این غیرممکن نیست! به محض اینکه بر گرامر مسلط شوید آماده اید. البته به این معنا نیست که کار تمام شده است ولی می توانید خودتان کدهایی بنویسید و برنامه ای را توسعه دهید.
پس وقتی نگاهی به بازه زمانی می اندازید به این نتیجه می رسید که نیاز به کار سخت چند ماهه هست نه چند ساله.
11. سال ها طول می کشد تا بتوانید به درآمد یک برنامه نویس برسید.
همانطور که اشاره کردیم ،یاد گرفتن برنامه نویسی سال ها طول نمی کشد و همچنین کسب درآمد با مهارت های کدنویسی نیاز به سال های زیادی ندارد. البته نباید انتظار داشته باشید با یا گرفتن c++، یک ساله شغلی در یک شرکت معتبر و بزرگ پیدا کنید اما شغل های دیگری هستند که با توجه به مهارت ها و سطح تجربه تان برایتان مناسب خواهد بود. کار در بعضی شرکت ها نیاز به تجربه هایی دارد که شما بخاطر نداشتن این تجارب نمی توانید در آنجا شاغل شوید. برای شروع یک کار، ضبط دوره های آموزش ویدئویی می تواند ایده خوبی باشد.
اینگونه علی رغم مسایل مالی، می توانید تجربه هم بدست بیاورید، به اضافه اینکه همیشه شانسی وجود دارد که استخدام تمام وقت شوید. همچنین همیشه میتوانید تلاش کنید مستقل شوید و مشتری های خودتان را پیدا کنید.
بعضی مردم دوست دارند در خانه راحتشان کار کنند و از ساعات کاری انعطاف پذیر لذت ببرند. این دلیل افزایش کدنویسان است که این مسیر را برای زندگیشان انتخاب کرده اند.
12. کدنویسی کاری است که ساعات زیادی طول می کشد و حوصله سر بر است.
ما اصلا نباید نگران این مورد باشیم،ولی هستیم. برنامه نویسی به زمان، تلاش و حوصله زیادی نیاز دارد ولی قانونی ندارد. حتی کدنویسانی که ساعات زیادی کار می کنند، پاداش خوبی برای تلاششان می گیرند و شکایتی از آنها نمی شنوید. البته می توانید مستقل شوید و برای خودتان ساعت کاری و سرعت کار تنظیم کنید.
اگر همه ی این باورها درست بود، تعداد کمی حاضر بودند برنامه نویس شوند. درحالی که خلافش درست است.
قطعا برنامه نویسی شغلی در آینده است و شما می توانید بدون در نطر گرفتن سن، جنسیت، مقام یا سطح هوشی قسمتی از این آینده باشید.
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که تمام چیزی که شما برای آموختن برنامه نویسی به آن نیاز دارید، تلاش و شوق به آموختن است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.