8 تفاوت 3Ds Max و Revit (مقایسه تری دی مکس و رویت)
زمانی که مبحث مدل سازیهای معماری و دیگر رشتههای مهندسی و طراحی مدلهای سه بعدی و غیره به میان میآید همواره انتخاب نرم افزار مناسب برای اینکار یکی از دغدغههای اصلی افراد است. نرم افزارهای زیادی برای طراحیهای چند بعدی و مهندسی وجود دارند که هر کدام ویژگیهای مختص خود را داشته و برای یکسری کارها مناسبتر هستند. از جمله این نرم افزارها میتوان تری دی مکس (3ds Max) و رویت (Revit) را نام برد. در ادامه سعی داریم به مقایسه دو نرم افزار محبوب تری دی مکس و رویت بپردازیم تا بتوانید از میان این دو یک مورد را برای طراحیهای مهندسی خود انتخاب نمایید. ما در مطلب قبلی نیز به مقایسه رویت و اسکچاپ پرداخته ایم.
هر دو این نرم افزارها ساخت شرکت اتودسک (Autodesk) هستند و هر دو در نوع خود بسیار موفق عمل کرده و طرفداران بسیاری دارند. رویت برای طراحیهای عمرانی و ساختمانی و یا برق و غیره مورد استفاده قرار میگیرد و تری دی مکس نیز مخصوص طراحی اشکال و مدلهای سه بعدی است و در پروژههای معماری و یا ساخت انیمیشن و دیگر تصاویر سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه ابتدا با هر یک از این برنامهها به طور جداگانه آشنا خواهیم شد و سپس به بررسی تفاوت 3ds Max و Revit میپردازیم تا اگر پروژهای در دست دارید بتوانید یکی از این دو برنامه را برای کار خود انتخاب نمایید.
تری دی مکس چیست؟
پیش از مقایسه تری دی مکس و رویت ابتدا بهتر است این نرم افزارها را به طور جداگانه بشناسید. نرم افزار تری دی مکس 3Ds max یکی از موفقترین و معروفترین نرم افزارهای طراحی مدلهای چند بعدی است که امروزه کاربردهای فراوانی دارد. از این نرم افزار برای ساخت انواع مدلهای سه بعدی در معماری، سینما، انیمیشن، بازیهای کامپیوتری و بسیاری موارد دیگر استفادههای فراوانی میشود. اگر نرم افزار تری دی مکس را فرا بگیرید میتوانید در شرکتهای معماری و یا تولید فیلم و انیمیشن مشغول به کار شوید.
تری دی مکس امروزه در میان مهندسان معماری و انیماتورها و بسیاری تخصصهای دیگر بسیار محبوب است. دلیل محبوبیت این برنامه را میتوان در پلاگینهای بسیار کاربردی، محیط کار ساده و کاربرپسند، استفاده آسان، کیفیت خروجی بالا و بسیاری مزیتهای دیگر جستجو کرد.
به کمک تری دی مکس میتوانید تمامی ایدههایی که برای مدل سازی و طراحیهای معماری و غیره به ذهن شما میرسد را به واقعیت تبدیل کنید. این برنامه با ابزارهای کاربردی خود به شما این امکان را میدهد تا مدلهای خود را هر طور که لازم است شکل دهید و به آنچه در ذهنتان است نزدیک کنید.
این برنامه نخستین بار توسط شرکت اتودسک در سال ۱۹۹۶ به بازار عرضه شده و از آن زمان تا کنون آپدیتهای بسیاری روی برنامه اعمال شده و ابزارها ارتقا یافتهاند. از تری دی مکس میتوانید در ساخت تیزرهای تبلیغاتی و جلوههای ویژه فیلمهای سینمایی نیز استفاده نمایید.
مزایای تری دی مکس
از جمله مزایای این برنامه میتوان موارد زیر را نام برد:
- ابزارها و روشهای جدید برای ساخت مدلهای سه بعدی و موشن گرافی
- سرعت بالا در ساخت مدلهای سه بعدی
- نزدیک بودن مدل سازیها به واقعیت و ظرافت بالا در کار
- امکان بزرگنمایی در مدلها
معایب تری دی مکس
از جمله معایب این برنامه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضعف در ابزار ترازبندی
- ضعف در مدیریت تفسیرکننده
- نیاز به وجود یک اصلاحگر جداگانه
- کار کردن فقط روی ویندوز
- ضعف در ابزارهای ساخت انیمیشن
رویت چیست؟
برای درک بهتر مقایسه تری دی مکس و رویت شناخت برنامه رویت به شما کمک خواهد کرد. برنامه رویت revit نیز مانند تری دی مکس یک برنامه مدل سازی برای رشتههای مهندسی به خصوص معماری و عمران، سازه و تاسیسات، برق و غیره است. این نرم افزار امروزه در رشتههای گفته شده کاربرد فراوانی دارد و توسط مهندسان و دانشجویان این رشتهها مورد استفاده قرار میگیرد.
برای ساخت مدلهای ساختمانی و دیگر تاسیسات و همچنین پلانهای معماری میتوانید از رویت استفاده کنید. این برنامه دارای ابزارهای بسیار زیادی است که کار مدل سازی را بسیار آسان میکند و باعث میشود بتوانید هر آنچه در ذهنتان میگذرد را به واقعیت تبدیل کنید. این نرم افزار تنها با ترسیم دو بعدی یک طرح به شما امکان سه بعدی کردن و افزودن جزئیات فراوان را میدهد و شما را از هر برنامه دیگری بی نیاز میکند.
با یادگیری رویت میتوانید در انواع شرکتها ساختمانی و معماری و عمران مشغول به کار شوید و درآمد بالایی داشته باشید. این برنامه نیز توسط شرکت اتودسک ساخته و تولید شده و هر ساله آپدیتهای جدیدی به برنامه اضافه میشود.
مزایای رویت
از جمله مزایای این نرم افزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دقت بالا در مدل سازی
- دارا بودن پارامترهای جداگانه در هر جزء
- کم بودن تعداد تکرار در مدل سازی
- ثبت خودکار اطلاعات پروژه به صورت کامل
معایب رویت
از جمله معایب این نرم افزار میتوان موارد زیر را نام برد:
- تمرکز فقط بر روی طراحی سازه
- سختی کار برای مدل سازی
- کمبود محبوبیت این برنامه
مقایسه تری دی مکس و رویت
برای مقایسه تری دی مکس و رویت ابتدا باید در نظر داشته باشید که برای چه هدفی و در چه بازه زمانی قرار است از این برنامهها استفاده نمایید. میزان تخصص در هر یک از برنامهها و میزان علاقه شخص نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در انتخاب برنامه است. اما مهمترین نکتهای که باید برای انتخاب برنامه مناسب به آن توجه داشته باشید نوع پروژه است.
در واقع نمیتوان گفت که کدام برنامه بین رویت و تری دی مکس بهتر است. این مسئله را نوع پروژه شما مشخص میکند. مسلما برای پروژههای تصویری مانند ساخت انیمیشن و جلوههای ویژه و یا ساخت تیزرهای تبلیغاتی و غیره تری دی مکس انتخاب مناسبتری است. اما اگر قصد مدل سازی و طراحی یک سازه ساختمانی و یا تاسیسات را دارید رویت میتواند انتخاب بهتری باشد.
درباره مدل سازی و ساخت پلانهای معماری نیز هر دو برنامه مناسب هستند و انتخاب یکی از آنها بستگی به علاقه فرد و میزان یادگیری او از هر برنامه دارد. بنابراین ابتدا بهتر است هدف خود و نوع پروژه را به دقت بشناسید و سپس برنامه مناسب خود را با در نظر گرفتن عوامل دیگر مانند زمان و بودجه انتخاب نمایید. در ادامه به بررسی و مقایسه 3ds max و revit از جنبههای مختلف میپردازیم.
1- رابط کاربری
رابط کاربری در هر برنامه در واقع به میزان در دسترس بودن و راحتی استفاده از برنامه و آسان بودن به کارگیری ابزارها گفته میشود. یکی از موارد تفاوت تری دی مکس و رویت در نوع رابط کاربری آنهاست. برنامه تری دی مکس در مقایسه با رویت رابط کاربری پیچیدهتری دارد. ابزارها و برنامهها کمی سختتر در دسترس هستند و ممکن است در ابتدای یادگیری و استفاده از این برنامه کمی گیج کننده باشد.
اما زمانی که کار با تری دی مکس را به طور کامل یاد بگیرید این برنامه بسیاری برای شما جذاب خواهد بود و کار با آن برایتان آسان خواهد شد. در مقابل رابط کاربری رویت سادهتر است و ابزارها به آسانی در دسترس کاربر قرار دارند. بنابراین یادگیری آن کمی آسانتر است و به عنوان یک تازه کار میتوانید به آسانی دستورات را در برنامه اجرا کنید و مدل سازیهایتان را انجام دهید.
2- مدل سازی
از آنجایی که هر دو این برنامهها برای مدل سازی ساخته شدهاند هر دو در این زمینه بسیاری قوی عمل کرده و انتخاب یکی از آنها نسبت به دیگری دشوار است. با برنامههای رویت و تری دی مکس امکان مدل سازیهای پیشرفته و ساده را خواهید داشت و میتوانید آنچه در ذهنتان میگذرد را به واقعیت تبدیل نمایید.
تفاوت تری دی مکس و رویت در این است که تری دی مکس امکان مدل سازی با سمپلهای آماده بیشتری نسبت به رویت دارد و به شما این امکان را میدهد تا تمام بخشهای کار را به صورت دستی نکشید. اما در رویت این مورد چندان دیده نمیشود و تمامی جزئیات باید جداگانه کار شوند.
البته نمیتوان این مورد را به عنوان یک ضعف برای رویت در نظر گرفت. اما به طور کلی مدل سازی با رویت کمی پیچیدهتر از تری دی مکس است و در تری دی مکس احتمالا راحتتر و با سرعت بالاتر میتوانید به طراحی خارجی و داخلی و منظره و غیره مشغول شوید.
3- رندرگیری
رندرگیری در مبحث مدل سازی شامل بخش نورپردازی کار و متریال دهی است که در هر دو این برنامهها بسیار قوی عمل کرده و به درستی انجام میشود. اما برای انتخاب یکی از برنامههای رویت و تری دی مکس برای رندر گیری معمولا انتخاب افراد تری دی مکس خواهد بود. زیرا با پلاگینهای کاربردی این برنامه کار رندرگیری با دقت و کیفیت بالا انجام خواهد شد.
4- متریال سازی
در مبحث متریال سازی نیز نرم افزار تری دی مکس بهتر از رویت عمل کرده و متریالهای با کیفیت تری ارائه کرده است. در این برنامه میتوانید متریال سازی را با دقت و کیفیت بالا انجام دهید که به کار رندرگیری شما نیز کمک خواهد کرد. نرم افزار رویت نیز این امکان را دارا میباشد اما کمی ضعیفتر است و تنها برای ارائه اولیه یک پروژه کاربرد دارد و نمیتوان از آن برای مراحل اجرایی پروژه استفاده کرد.
5- انیمیشن سازی
یکی دیگر از موارد مقایسه تری دی مکس و رویت مبحث انیمیشن سازی آنهاست که به طور قطع نرم افزار تری دی مکس در این زمینه قویتر از رویت است. تری دی مکس به طور معمول یکی از نرم افزارهای کاربردی برای ساخت مدلهای سه بعدی در انیمیشنها شناخته میشود. با وجود اینکه نرم افزارهای بهتری برای انیمیشن سازی در بازار وجود دارند اما امروزه بسیاری از شرکتهای ساخت بازی و انیمیشن از تری دی مکس برای ساخت و طراحی مدلهای خود استفاده میکنند.
6- بازار کار
با وجود اینکه هر دو نرم افزار رویت و تری دی مکس نرم افزارهای بسیاری پر کاربردی در زمینه طراحیهای ساختمانی و معماری هستند، در صورتی که هر یک از این برنامهها را بلد باشید میتوانید به سرعت کار پیدا کرده و در یک شرکت معماری یا عمران مشغول به کار شوید.
اما اگر قصد یادگیری یکی از این برنامهها برای ورود به محیط کار را دارید پیشنهاد ما تری دی مکس است. زیرا با یادگیری این برنامه علاوه بر مبحث طراحی ساختمانی و معماری میتوانید در بحث انیمیشن سازی نیز مشغول به کار شوید و همچنین به صورت دورکاری و فریلنسری نیز کار بگیرید.
7- حجم فایل و سرعت نرم افزار
یکی دیگر از موارد تاثیر گذار در انتخاب برنامه برای مدل سازی سرعت کار برنامه و حجم فایلهای نهایی برای انتقال است. در این زمینه رویت بهتر از تری دی مکس عمل کرده و به دلیل ساده بودن ابزارها و سمپلهای مدل سازی حجم پایینتر و سرعت بالاتری دارد. در مقابل تری دی مکس دارای سمپلهای فراوان است که حجم کار را بالا میبرند و در نهایت حجم فایل خروجی آن نیز معمولا بالاست.
8- طراحی داخلی
اگر شما یک طراح داخلی هستید که قصد دارید در کنار معماری فضا دیزاین داخلی آن را نیز انجام دهید پیشنهاد ما برنامه تری دی مکس است. این برنامه با دارا بودن انواع مدلهای آماده برای طراحی فضای داخلی دست شما را در این زمینه باز میگذارد و به شما این امکان را میهد تا به آسانی آنچه در ذهن دارید را به تصویر بکشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.