معرفی کتابخانه Backbone.JS + مزایا و معایب آن
کتابخانه Backbone.JS یکی از ابزارهای محبوب زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت است که به لطف معماری MVC امکانات زیادی را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. در این مطلب به بررسی کتابخانه Backbone.JS پرداخته و مزایا و معایب آن را نیز به شما معرفی خواهیم کرد، پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
کتابخانه Backbone.JS یک کتابخانه بسیار کم حجم برای زبان جاوا اسکریپت است که امکان توسعه و ساخت اپلیکیشن های سمت کاربر (Client-Side) که در مرورگرهای وب اجرا می شوند را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد. این کتابخانه مدل معماری MVC را به توسعه دهندگان ارائه می دهد. این معماری داده ها را به مُدِل و DOM را به نَما تبدیل می کند سپس این دو را از طریق رویدادها (Events) به یکدیگر متصل می کند. این کتابخانه در سال 2010 توسط جرمی اشکنَز توسعه داده شده و در اختیار برنامه نویسان جاوااسکریپت قرار گرفت.
چه زمانی از کتابخانه Backbone.JS استفاده می شود؟
فرض کنید با استفاده از جاوا اسکریپت یا jQuery در حال توسعه یک اپلیکیشن با تعداد کدهای بی شمار هستید، در این صورت اگر کارهای زیر را انجام دهید اپلیکیشن شما بسیار پیچیده می شود:
- جایگزین کردن یا اضافه نمودن عناصر DOM در اپلیکیشن
- ساخت ریکوئست در برنامه
- نمایش انیمیشن در اپلیکیشن
- افزایش تعداد خطوط کد
اگر می خواهید در کنار طراحی مطلوب از تعداد کدهای کمتری نیز استفاده کنید باید سراغ کتابخانه Backbone.JS بروید. این کتابخانه عملکرد قابل قبولی داشته و ساختار سازمان یافته ای برای توسعه اپلیکیشن های مورد نظر را در اختیار شما قرار می دهد. تعامل در کتابخانه BackboneJS از طریق رویدادها (Events) انجام می پذیرد و این موضوع باعث می شود که شفافیت کدها حفظ شده و نگهداری از آنها نیز آسان تر شود.
مزایای کتابخانه Backbone.JS
- کتابخانه Backbone JS به لطف توابع جاوااسکریپت روشی آسان برای توسعه اپلیکیشن ها و طراحی فرانت اند (Front-End) را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد.
- کتابخانه BackboneJS اجزای سازنده (Building Blocks) نظیر مدل ها، نماها، رویدادها، روترها و کالکشن ها را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد تا با استفاده از آن بتوانند وب اپلیکیشن ها سمت کاربر را اسمبلی کنند.
- کتابخانه بک بون جی اس یک کتابخانه بسیار ساده است که به جداسازی منطق بیزنس (Business Logic) و رابط کاربری (UI) کمک می کند.
- این کتابخانه به صورت منبع باز و کاملا رایگان در اختیار توسعه دهندگان قرار دارد و حدود 100 افزونه جداگانه نیز برای آن موجود است.
- این کتابخانه همانند ستون فقرات پروژه به توسعه دهندگان در سازمان دهی کدهای خود کمک می کند.
- کتابخانه Backbone JS دیتا مدل را مدیریت می کند به گونه ای که داده های کاربر را با همان فرمت سمت کاربر (Client-Side) در سمت سرور (Server-Side) نیز نمایش می دهد.
- این کتابخانه وابستگی نرم (Soft Dependency) با jQuery و وابستگی سخت (Hard Dependency) با js دارد.
- این کتابخانه امکان توسعه اپلیکیشن های سمت کاربر و اپلیکیشن های موبایل در یک قالب سازمان یافته را برای برنامه نویسان فراهم می کند.
معایب کتابخانه Backbone. JS
-
بازدهی کم :
Backbone.JS به عنوان یک کتابخانه بازدهی کمتری نسبت به فریم ورک های دیگر جاوا اسکریپت دارد. در حقیقت Backbone.JS خیلی در کدنویسی به شما کمک نمی کند و برای بازدهی هرچه بهتر باید اکثر فرآیند کدنویسی را خودتان انجام دهید. دلیل اصلی این موضوع نیز در واقع به عدم وجود قابلیت 2-Way Data Binding در کتابخانه BackboneJS برمی گردد.
-
معماری نامشخص :
از آنجایی که کتابخانه Backbone.JS آنچنان ایده ای در اختیار شما نمی گذارد بنابراین معماری آن در برخی از اوقات مبهم و نامشخص جلوه می کند که در نهایت سرعت توسعه برخی از عناصر پروژه را کاهش می دهد.
-
نشت حافظه مموری :
نشت حافظه مموری یکی از نقاط منفی کتابخانه Backbone.JS به شمار می رود که برای برنامه نویسان غیرحرفه ای مشکلات بسیار زیادی را پدید می آورد. بنابراین اگر خیلی با دستورالعمل های زبان جاوااسکریپت آشنایی ندارید بهتر است از انتخاب کتابخانه Backbone.JS صرف نظر کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.