17 بهترین سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی
سایت های فریلنسری باعث افزایش شانس یافتن پروژه و فرصتهای شغلی جدید برای فریلنسرها میشوند و این مسیر را برای آنها ساده و آسان میسازند. یک سایت فریلنسری خوب به شما کمک کند تا بتوانید بدون توجه به موقعیت مکانی خود و همچنین فارغ از تمام وقت بودن، دورکار بودن و میزان سابقه کاری، پروژه های مختلفی را از کارفرما دریافت کنید و انجام دهید.
همچنین سایت های فریلنسری میتوانند برای آن طرف قضیه نیز مفید باشند: اگر نیاز به استخدام فریلنسر برای انجام کارهای کسب و کارتان دارید، استفاده از این سایتها کمک به سزایی به شما خواهد کرد.
برای یافتن یک سایت فریلنسری مناسب باید به فاکتورهای زیادی توجه کنید. برخی از آنها، دارای مشاغل و فرصتهای بیشتری نسبت به سایر سایتهای دیگر هستند. اما برخی دیگر از سایتها، حیطههای کاری متنوعتری را پوشش میدهند.
زمانی که در حال جستجوی بهترین سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی هستید احتمالا با وبسایتهایی مواجه خواهید شد که سرعت بیشتری در حین لیست کردن مشاغل و پیشنهادات کاری دارند در حالی که برخی دیگر از آنها سرعت بسیار پایینتری نسبت به بقیه دارند. همچنین شما باید به درصدهای کمیسیون آن سایتها و سرعت واریز درآمدها نیز توجه داشته باشید.
در این مقاله، لیستی از بهترین سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی را جمعآوری کردهایم تا بتوانید از آنها برای خود اشتغالی، استفاده کنید. در واقع برای آنکه بتوانید در این زمینه به موفقیت برسید باید بدانید که کدام سایت، مناسب شما است و این مقاله کمک حال شما خواهد بود.
تفاوت سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی
پیش از آنکه به معرفی بهترین سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی بپردازیم بیایید به تفاوتهایی که این دو مدل وبسایت با یکدیگر دارند بپردازیم. یکی از تفاوتهای مهمی که میان سایت های فریلنسری خارجی و ایرانی وجود دارد، مدل کسب و کار آنهاست.
به عنوان مثال، 99Designs از طریق ایجاد رقابت در میان طراحان برای به دست آوردن پروژه، درآمدزایی میکند. طبق گفته TechCrunch، وبسایت 99designs در حال حاضر 90 درصد از درآمد خود را از طریق مسابقات طراحی به دست میآورد.
این وبسایت این امکان را به طراح میدهد تا برای اثبات مهارتهای خود با سایر فریلنسرهای دیگر به رقابت بپردازد. اگر فردی ماجراجو و اهل مسابقه دادن هستید و به تخصص خود اطمینان کامل دارید، استفاده از این وبسایت، راه مناسبی برای نشان دادن تواناییهای خود و جذب مشتریان بیشتر است.
برخی از وبسایتهای خارجی، پس از اطلاع از نیازها و مهارتهای مورد نیاز شما، خودشان یک فریلنسر پیدا میکنند و همچنین خدمات دیگری مانند مدلسازی مالی و ارزشگذاری را به شما ارائه مینمایند؛ مدلهایی که تاکنون در ایران ندیدهاید.
از سوی دیگر، سایت های فریلنسری ایرانی میتوانند مشتریان و کارفرمایان بیشتری را برای افرادی که ساکن ایران هستند پیدا کنند. آنها میتوانند بر روی یک صنعت خاص تمرکز نمایند. در همین این راستا چند وقتی است که پلتفرمهایی ایجاد شدهاند که با تمرکز بر دانشجویان و فارغالتحصیلان به آنها کمک می کنند تا مشاغل مرتبط با زمینه تخصصی خود را پیدا کنند.
همچنین همانطور که میدانید، پرداخت در سایت های فریلنسری خارجی به صورت دلاری است و عمدتا مبالغ بیشتری از این راه، رد و بدل میشوند هر چند که باید اکانتها و حسابهای مالی خاصی را برای ثبت نام و فعالیت در سایت های فریلنسری خارجی ایجاد کنید. حالا که با تفاوتهای میان سایتهای فریلسنری ایرانی و خارجی آشنا شدید بیایید به بررسی بهترین آنها بپردازیم.
بهترین سایت های فریلنسری خارجی
1. Toptal
وبسایت Toptal برای کشف بهترین استعدادهای فریلنسر جهان طراحی شده است. مهمترین مزایای این وبسایت عبارتند از: فراهم کردن موقعیتهای باکیفیت، داشتن فرآیند فیلتر دقیق و ارائه جوایز پرسود. از سوی دیگر مهمترین عیب این وبسایت آن است که موانع زیادی برای ورود دارد.
در واقع Toptal، گستردهترین پایگاه داده مشاغل یا کاربران را ندارد، اما نکته اصلی اینجاست: این سایت فقط فریلنسرهای باکیفیت و دارای کلاس جهانی را فهرست میکند. به همین دلیل است که شرکتهایی مانند مایکروسافت و سیلز فورس برای یافتن فریلنسرهای برتر از Toptal استفاده میکنند.
همانطور که ذکر شد، Toptal از فرآیند فیلتر دقیقی استفاده میکند تا اطمینان حاصل نماید که فقط بهترین نامزدها در دسترس هستند. آنها این فرآیند را با بررسی زبان و شخصیت، آزمونهای مهارت، نمایش زنده و پروژههای آزمایشی انجام میدهند. این موارد، همگی برای یافتن استعدادهایی در سطح جهانی صورت میگیرند. طبق صحبتهای مسئولان این شرکت، تنها 3 درصد از متقاضیان فریلنسری، در فهرست آن قرار میگیرند. شایان ذکر است که Toptal از کارشناسان صنایع مختلف برای انتخاب فریلنسرهای مناسب هر پروژه استفاده میکند.
در واقع این موضوع، مانع بزرگی برای ورود به این وبسایت به شمار میآید. اما اگر نیمه پر لیوان را ببینیم متوجه میشویم که با این شرایط فریلنسرها میتوانند پروژههای پرسود را انتخاب کنند و شرکتها نیز فریلنسرهای باکیفیتی را پیدا خواهند نمود. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که Toptal فقط با توسعهدهندگان، طراحان، کارشناسان مالی و مدیران محصول و پروژه کار میکند.
عناوین شغلی خاص و موانع زیادی که برای ورود وجود دارند به این معنی است که موارد زیادی پیش خواهد آمد که از دید Toptal مناسب نخواهند بود. اما اگر شما فریلنسری در سطح جهانی هستید یا به دنبال آن میباشید که راه خود را به سمت یک شغل باکیفیت بینالمللی باز کنید، این سایت نقطه شروع خوبی خواهد بود.
2. Guru
GURU دارای بازار آزاد بزرگ و انعطاف پذیر. مهمترین مزیای استفاده از این وبسایت عبارتند از: داشتن پایگاه بزرگی از کاربران، ارائه گزینههای مقرون به صرفه و داشتن فریلنسرهای تأییدشده و معتبر.
وبسایت Guru یکی از بزرگترین سایت های فریلنسری است که بیش از دو میلیون فریلنسر و 800 هزار کارفرما را در فهرست خود جای داده است. این موضوع به معنای آن است که میتوانید متخصصان زیادی را در زمینههای مختلف بیابید. سایت Guru حوزه های برنامه نویسی و توسعه، طراحی، نوشتن، فروش، بازاریابی و مدیریت را پوشش میدهد و همچنین میتوانید فریلنسرهایی را پیدا کنید که در حوزه های حقوقی، مهندسی و آموزشی کار میکنند. همین موضوع نشان از حجم گستردگی مشاغلی است که این سایت، پوشش میدهد.
پایگاه داده عظیم سایت برای هر فریلنسر، دارای تأییدیه است پس میتوانید مطمئن شوید که فردی را استخدام میکنید که از نظر قانونی تأییده شده است. پرداخت ایمن و کارمزدهای پایین این سایت باعث میشوند تا این فرآیند هم برای فریلنسرها و هم برای کارفرمایان، قابل اعتماد باشد.
همچنین فریلنسرهای Guru با توجه به بازخوردهایی که در سایت دریافت میکنند، رتبهبندی میشوند بنابراین میتوانید قبل از تماس با افراد، عملکرد آنها را مشاهده کنید. همچنین این سایت، نرخهای متعددی را برای استخدام افراد تعیین کردهاست و شما میتوانید بر اساس قیمت ثابت، نرخ ساعتی، نرخ مبتنی بر کار یا هزینههای متغیر، اقدام به استخدام فریلنسر نمایید؛ پس میتوان گفت که Guru انعطاف زیادی برای تمام افراد درگیر پروژه ایجاد میکند. همچنین شما میتوانید پروژهها را از طریق داشبورد سایت، مدیریت کنید.
برای پیوستن به سایت Guru چه به عنوان یک فریلنسر و چه به عنوان کارفرما، نیازی به پرداخت هزینه نیست اما این سایت برای هر پرداختی که صورت میگیرد از هر دو طرف، هزینه دریافت میکند. میتوانید از طریق عضویت پولی در این سایت، از خدمات ارزشمند بیشتری بهرهمند شوید: اگر شما فریلنسر هستید، میتوانید پیشنهادات بیشتری دریافت کنید، هزینههای کمتری بپردازید و رتبه خود را افزایش دهید. و اگر شما کارفرما هستید میتوانید هزینههای کمتر، آگهیهای شغلی نامحدود و دسترسی بینهایت به فریلنسرهای برتر داشته باشید.
3. Upwork
یکی از معروفترین و بهترین سایت های فریلنسری، Upwork میباشد. مهمترین مزایای استفاده از این وبسایت عبارتند از: ارائه بستری ایدهآل برای ثبت قراردادهای بلند مدت، تمرکز بر حوزه نرمافزار و بازاریابی و داشتن بستری مناسب برای پروژههای پیچیده.
وبسایت Upwork یکی از مشهورترین سایت های فریلنسری خارجی است. دلایل زیادی برای استفاده از این سایت وجود دارند. این وبسایت، فهرست فریلنسرها را در هر شغل و صنعتی که میتوانید تصور کنید فهرست میکند. با این وجود Upwork بر بازاریابی و توسعه نرمافزار تمرکز دارد.
سایت Upwork، فریلنسرها را تأیید و بررسی میکند، بنابراین میتوانید مطمئن شوید که فردی را استخدام میکنید که از نظر قانونی تأیید شده است. حتی میتوانید قبل از ارائه پیشنهاد، نمونه کار یک فریلنسر را بررسی کنید. فریلنسرها میتوانند از مقالات و منابع مختلف برای یافتن کار و رشد حرفه خود استفاده کنند.
هنگامیکه شرکتی پروژهای را ارسال کرد، فریلنسرها میتوانند برای آن موقعیت درخواست دهند. کارفرمایان از این طریق میتوانند بهترین فریلنسری که مناسب کارشان است را پیدا کنند. طیف گستردهای از قراردادهای کوتاهمدت و بلندمدت در Upwork وجود دارند. به لطف وجود بستر چت متنی و ویدیویی در این سایت، چت کردن برای فریلنسرها و کارفرمایان آسان است.
توانایی Upwork در یافتن فریلنسرهای مناسب برای پروژهها باعث شده است تا فریلنسرهای باکیفیت، برای هر پروژه یافت شوند. دیگر مزیت این سایت آن است که فریلنسرها میتوانند به صورت رایگان در آن ثبتنام کنند. طبق معمول، Upwork نیز از طرفین معامله، کارمزد دریافت میکند، اما اگر بر پروژههای بزرگتر کار میکنید، این نرخ، کمتر خواهد بود.
4. Freelancer.com
سایت Freelancer.com، یک سایت ساده و سرراست میباشد که گزینههای زیادی دارد. مهمترین مزایای استفاده از این وبسایت عبارتند از: رقابتی بودن پلتفرم آن، ارائه مجموعه گستردهای از فریلنسرها و آسان بودن برقراری ارتباط.
سایت Freelancer.com، یکی از سادهترین و همزمان مشهورترین سایت های فریلنسری میباشد پس جای تعجب نیست که شرکتهایی مانند آمازون، آی بی ام و گوگل به آن اعتماد دارند. در واقع سایت Freelancer، یکی از بزرگترین سایت های فریلنسری در دنیا است. این شرکت ادعا میکند که دارای مجموعه جهانی متشکل از پنجاه میلیون کاربر است که در بیش از 1800 مهارت مختلف، تخصص دارند.
اگر کارفرما هستید، میتوانید نمونه کارهای فریلنسرها را بررسی کنید و گزینه مد نظر خود را انتخاب نمایید. سایت Freelancer.com میگوید که 80 درصد کارفرماهایی که در وبسایتش، درخواستی را ثبت میکنند در عرض فقط 60 ثانیه از یک فریلنسر پیشنهاد دریافت میکنند! جامعه فریلنسرهای این سایت به نحوی است که برای انواع پروژههای بزرگ و کوچک مناسب میباشد و در صورت نیاز به راهنمایی میتوانید از کارشناسان استخدام و مدیریت پروژه آن کمک بگیرید.
همچنین این سایت دارای ماژولهایی برای ایدهپردازی و یادگیری درباره موضوعات مختلف است که تجربه همهجانبه و عالی را فراهم میکند. کارفرمایان میتوانند انواع پروژهها (با هر اندازهای) با هر نوع روش پرداخت را در سایت ارسال نمایند و پرداخت تنها زمانی صورت میگیرد که از کار راضی باشند. چت لایو و اپلیکیشن اختصاصی سایت، مدیریت پروژه را آسان میسازد. فریلنسرها میتوانند از این برنامه برای حفظ ارتباط با مدیران و دریافت انواع اعلانها درباره آگهیهای شغلی مرتبط با خود استفاده کنند.
پایگاه داده عظیم کاربران Freelancer.com، آگهیهای شغلی سرراست و اپلیکیشن تلفن همراه، همگی جزء مزایای خوب این وبسایت هستند که باعث میشوند تا Freelancer.com، به گزینه فوقالعادهای برای فریلنسرها و کارفرمایان تبدیل شود.
5. Fiverr
سایت فریلنسری Fiverr یک استارتاپ بین المللی و بسیار محبوب در حوزه خدمات فریلنسری است که بیش از 3 میلیون سرویس مختلف را در خود جای داده است. قیمت های ارائه شده برای خدمات این سایت از 5 دلار است که دلیل اسم گذاری آن نیز همین عدد 5 یعنی Five می باشد.
مدل کسب و کار Fiverr کمی متفاوت از دیگر سایت هاست. در این پلتفرم فریلنسرها خدمات یا به اصطلاح گیگ های (GiG) خود را منتشر می کنند و کارفرمایان خدمات مورد نیاز خود را سفارش می دهند. البته کارفرمایان امکان ارسال پروژه و دریافت پیشنهاد را نیز دارند. در واقع فایور به هر 2 صورت عمل می کند که باعث جذابیت بیشتر آن برای فریلنسرها و کارفرمایان شده است.
در سایت fiverr خدمات متنوع بسیاری وجود دارد. از خدماتی مثل طراحی سایت و طراحی لوگو و نویسندگی و ترجمه گرفته تا توسعه وب و موبایل و وکالت حتی نوازندگی که نشان از جامعیت این سایت دارد.
6. People Per Hour
people per hour دارای طیف گستردهای از دسته بندیها میباشد. مهمترین مزایای استفاده از این سایت عبارتند از: وجود فرصتهای متنوع، وجود جامعه بینالمللی و رتبهبندی مستقیم.
بیش از سه میلیون فریلنسر و یک میلیون کسب و کار در حیطههای مختلف از این سایت استفاده میکنند. از SEO گرفته تا توسعه وب تا نوشتن محتوا، صداگذاری و بازاریابی همگی از طریق People Per Hour در دسترس هستند. اگر برای شغلی به فردی نیاز دارید (مهم نیست چقدر کارتان سخت و پیچیده است) میتوانید او را در People Per Hour بیابید.
کارفرمایان میتوانند تمامی پروژههای کوچک و بزرگ خود را در این سایت قرار داده و پست کنند. رتبهبندی و کامنت هایی که در مورد فریلنسرها وجود دارند به معنای آن هستند که میتوانید افرادی را انتخاب کنید که به احتمال زیاد میتوانند برای کار شما ایدهآل باشند.
فریلنسرها میتوانند برای صدور گواهینامه اقدام کنند؛ این کار باعث میشود تا آنها از نظر کارفرمایان، قابل اعتمادتر باشند. همچنین فریلنسرها میتوانند برای ایجاد پروفایل جذابی که منجر به متمایز شدن آنها میشود نیز در People Per Hour وقت بگذارند. فریلنسرها هم میتوانند برای جذب کارفرمایان آگهی ارسال کنند. این سایت از سیستم AI سفارشی استفاده میکند تا بتواند فریلنسرها را به پروژههایی که با تجربه و تواناییهایشان مطابقت دارند، برساند.
فریلنسرها و کارفرمایان میتوانند با استفاده از Project Streams این سایت که امکان ارتباطگیری آسان، اشتراک دارایی و مدیریت پروژه را فراهم میکند، با یکدیگر همراه شوند. همچنین پرداختهای این سایت به سرعت و آسانی و دربستری کاملا امن صورت میگردد. و خوشبختانه، کارمزد گرفتهشده از طرفین معامله نسبت به سایر وبسایتهای دیگر، کمتر میباشد؛ این موضوع باعث میشود تا این سایت به انتخاب خوبی برای کارفرمایان و فریلنسرها تبدیل شود.
7. Aquent
Aquent مناسب انواع کارهای مرتبط با خلاقیت و بازاریابی است. مهمترین مزایای استفاده از Aquent عبارتند از: ارائه فرصتهای خلاقانه، تطبیق هوشمندانه استعدادها و اطلاعات مبتنی بر هوش مصنوعی.
بسیاری از بازارهای فریلنسری بر داشتن پایگاه داده عظیمی از فریلنسرها و مشاغل مختلف تمرکز دارند، اما این موضوع برای Aquent صدق نمیکند. در عوض، این سایت خلاقیت و تنوع را در اولویت قرار میدهد و از یادگیری ماشینی برای تطبیق پروژهها با استخدامکنندگان خبره استفاده میکند و این استخدامکنندگان هستند که استعداد مناسب را پیدا میکنند.
سایت Aquent میگوید که روشهای یادگیری ماشین، پردازش زبان و تجزیه و تحلیل تصویر، اطلاعات و نتایج بهتری را هنگام تطبیق پروژهها با فریلنسرها ارائه میدهند. همچنین Aquent قول میدهد که پروژهها و نرخهای خوبی را به فریلنسرها ارائه دهد.
این سایت فقط یک پلتفرم فریلنسری به حساب نمیآید. این شرکت به منظور کمک به فریلنسرها برای بهبود تواناییهای خود، تعداد زیادی از دورههای آنلاین و ماژولها را ارائه میدهد. همچنین Aquent دارای تیمهای داخلی است که میتوانند کارهای خلاقانه و تکنیکی را انجام دهند. این موضوع مثل آن است که بتوانید یک بخش کامل را به طور همزمان استخدام کنید.
سایت Aquent ارزان نیست. همچنین این وبسایت، پایگاه داده بزرگی نیز ندارد. این نکته را به خاطر داشته باشید که Aquent بر چند حوزه کلیدی مانند محتوا، وظایف خلاقانه، بازاریابی و فناوری تمرکز دارد. اگر میخواهید کسب و کارتان از خلاقیت، تنوع و برابری پیروی کند (یا اگر یک فریلنسری هستید که از این نوع محیط کاری قدردانی میکند) میتوانید از این سرویس استفاده کنید.
8. 99 designs
وبسایت 99 designs، سایتی تخصصی برای طراحان و خلاقان میباشد. مهمترین مزایای استفاده از این سایت فریلنسری عبارتند از: مخصوص مشاغل خلاق بودن، داشتن دستههای مربوطه و بستری ایدهآل برای همکاری و مشارکتها.
همانطور که از نام آن پیداست، 99 designs بر طراحی تمرکز دارد. اگر به لوگو، برندینگ، جلد کتاب یا وبسایت نیاز دارید، این سایت همان مکانی است که باید به آن نگاهی بیندازید. همچنین اگر در هر یک از این زمینهها، فریلنسر هستید نیز باید از این سایت استفاده کنید.
کارفرمایان میتوانند از دو روش مختلف برای یافتن فریلنسرهای مناسب خود در 99 designs استفاده کنند. آنها میتوانند از روش سنتی بازاریابی برای فهرست کردن پروژهها و مشاهده پیشنهاد فریلنسرها استفاده کنند یا میتوانند با پرداخت هزینه به 99 designs، طراح ایدهآل خود را پیدا کنند.
فریلنسرهای خلاق میتوانند به صورت رایگان عضو شوند و در رقابت میان با سایر فریلنسرها پیشنهاد خود را ارائه کنند. سایت 99 designs، برای بررسی مشروعیت فریلنسرها، آنها را در هنگام پیوستن به سایت، مورد بررسی قرار میدهد. بیش از نود دسته مختلف طراحی نیز در سایت وجود دارند، بنابراین شما میتوانید به راحتی کار پیدا کنید.
طبق معمول، 99 designs هنگام اتمام کار، هزینههایی را دریافت میکند. همچنین زمانی که فریلنسرها با مشتری جدیدی کار میکنند، هزینههای بیشتری وجود خواهند داشت پس میتوان گفت که 99 designs سایت ارزانی به حساب نمیآید. با این وجود اگر در زمینههای خلاقیت کار میکنید، به یافتن کاری در این حیطه نیاز دارید و میخواهید مطمئن شوید که در یک محیطی مشارکتی و تشویقی کار باکیفیتی میکنید میتوانید از 99 designs بهره ببرید.
9. Solidgigs
Solidgigs گزینه خوبی برای یادگیری و یافتن فرصتهای مختلف است. تعداد فرصتهای زیادی برای فریلنسری وجود دارند و همین موضوع میتواند باعث گیج شدن فریلنسرها شود. خوشبختانه Solidgigs با بررسی دستی بیش از 100 شغل مختلف اقدام به یافتن بهترین فرصتها برای فریلنسرها میکند.
هدف Solidgigs یافتن بهترین فرصتهای شغلی میباشد و به همین دلیل این سایت، فهرستی از مشاغل برتر را نیز تنظیم میکند و آنها را به صندوق ورودی شما می فرستد؛ بنابراین می توانید به سرعت، بهترین قراردادها را منعقد کنید و یا پیشنهادی برای آن ارسال کنید.
اگر شما فریلنسری هستید که میخواهد از لیست فرصتهای شغلی که توسط Solidgigs انتخاب شده است دسترسی پیدا کند، باید هزینهای پرداخت کنید. هزینه دوره آزمایشی استفاده از این سایت، 2 دلار میباشد که سی روز اعتبار دارد. پس از پایان این دوره نیاز است تا برای هر ماه 19 دلار بپردازید. این موضوع باعث شده است تا Solidgigs به یکی از معدود سایت های فریلنسری تبدیل شود که از فریلنسرها، هزینه اولیه میگیرد.
همچنین Solidgigs، مقالات، دورهها، پادکستها و ابزارهای متعددی را به فریلنسرها ارائه میکند به همین دلیل فریلنسرها میتوانند از آن به عنوان بستری برای افزایش دانش خود استفاده کنند.
بهترین سایت های فریلنسری ایرانی
در طول دهه گذشته، افراد زیادی در ایران به فریلنسری علاقهمند شدهاند. اگر از دوستان یا خانواده خود بپرسید، حداقل یک نفر را خواهید دید که به عنوان فریلنسر کار می کند. طبق گزارش فوربس، فریلنسرها در حال حاضر 35 درصد از شاغلان ایالات متحده را تشکیل می دهند و در سال گذشته نزدیک به یک تریلیون دلار درآمد داشتهاند. همین موضوع نیز برای کشور ما نیز صدق میکند و مبالغ کلانی از طریق همکاری کارفرمایان با فریلنسرها مبادله میشود.
محبوبیت فریلنسری در ایران، در حال افزایش است. با رشد فریلنسرها، شاهد رشد وبسایتهایی نیز در کشور هستیم که به فریلنسرها کمک میکنند تا بتوانند پروژههای مد نظر خود را بیابند.
شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که چرا باید فردی یک سایت فریلنسری ایرانی را به جای یک سایت فریلنسری خارجی انتخاب کند. همانطور که در شرح تفاوت این دو نوع وبسایت نیز گفته شد، عدم دسترسی ایرانیان به سیستم های پرداخت بین المللی مانند پی پال و مسترکارت مهمترین دلیل رجوع فریلنسرهای ایرانی به سایت های فریلنسری ایرانی است.
دلیل دیگر، موانع زبانی و ترجیح کار با یک فریلنسر فارسیزبان میباشد. البته شایان ذکر است که با وجود تمامی این محدودیتها، برنامه نویسان، طراحان و بسیاری دیگر از فریلنسرهای ایرانی با سایت های فریلنسری خارجی کار میکنند. در ادامه به بررسی مهمترین سایت های فریلنسری ایرانی خواهیم پرداخت.
1. پونیشا
مهمترین مزیتهای استفاده از سایت فریلنسری پونیشا عبارتند از: داشتن رابط کاربری مناسب، سرعت بالا و پرداخت امن. هم فریلنسرها و هم کارفرمایان میتوانند با استفاده از سایت پونیشا، از خدماتی در زمینههای اپلکیشن اندروید و بازی، برنامهنویسی وب و نرمافزار، خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ، طراحی قالب وردپرسی، طراحی گرافیک و لوگو و غیره بهرهمند شوند.
مهمترین نکتهای که این وبسایت به کاربران ارائه میدهد آن است که پرداختها را در بستری کاملا امن و سریع انجام میدهد. همین موضوع باعث شده است تا تعداد فریلنسرها و کارفرمایانی که از این سایت برای یافتن پروژه و فریلنسر استفاده میکنند، رو به افزایش باشد.
همچنین کاربرانی که در خارج از ایران اقامت دارند نیز میتوانند اقدام به تعریف پروژه نمایند و یا اگر فریلنسر هستند، اقدام به ارائه پیشنهاد برای اخذ پروژه کنند. سرویس پرداختی این کاربران از طریق پیپال، مسترکارت و Visa کار میکند. همچنین پونیشا با برگزاری انواع میتینگها و دورههای آموزشی به فریلنسرها کمک میکند تا تجربه کاری بهتری داشته باشند.
2. کارلنسر
مهمترین مزایای کارلنسر استفاده از این سایت عبارتند از: دسترسی به بانک اطلاعاتی وسیعی از متخصصان و کارفرمایان، عدم دریافت کمیسیون از کارفرمایان و راحت بودن ارتباط میان فریلنسر و کارفرما.
سایت فریلنسری کارلنسر، یکی از مهمترین سایت های فریلنسری ایرانی میباشد که با هدف ایجاد بستری مناسب برای خوداشتغالی فریلنسرهای ایرانی به وجود آمدهاست. این سایت، حجم وسیعی از مشاغل را پوشش میدهد. هم فریلنسرها و هم کارفرمایانی که در حیطههای ساخت و طراحی اپلیکیشن، طراحی UI و UX، تولید محتوای متنی و تصویری، برنامهنویسی، معماری، بازاریابی و غیره کار میکنند میتوانند با استفاده از این وبسایت، بهترین کار (یا فریلنسر) را بیابند.
کارفرمایانی که از کارلنسر استفاده میکنند، نیازی به پرداخت حق کمیسیون نخواهند داشت. از سوی دیگر، خود فریلنسرها نیز میتوانند با پرداخت هزینه ناچیزی در هر ماه از مزایای متعددی مانند ارائه پیشنهادات بیشتر، بهرهمند شوند.
3. کارخانه
یکی دیگر از بهترین سایت های فریلنسری ایرانی سایت فریلنسری کارخانه است. کارخانه مشابه Fiverr عمل می کند و به این صورت است که فریلنسرها خدمات خودشان را بر روی سایت منتشر می کنند و کارفرمایان خدمات آنها را بررسی می کنند و سفارش می دهند. از مزایای کارخانه می توان به رابط کاربری جذاب، امکان برقراری ارتباط با فریلنسر قبل از ثبت سفارش، پرداخت امن و جامعه مخاطبین بزرگ اشاره کرد.
در کارخانه تقریبا می توان در تمامی حوزه ها خدمات فریلنسری دریافت کرد. از طراحی سایت و طراحی لوگو گرفته تا طراحی تیزر تبلیغاتی و موشن گرافیک و ترجمه و تولید محتوا. یکی از مزایایی که این سایت برای کارفرمایان دارد این است که قیمت ها نسبتا پایین تر از سایر سایت ها هستند. مزیتی که برای فریلنسرها دارد نیز امکان دریافت سفارش های متعدد به دلیل جامعه بزرگ کارفرمایان این سایت است.
کمیسیون دریافتی در سایت فریلنسری کارخانه 20 درصد می باشد که فقط از فریلنسر دریافت می شود و کارفرما نیازی به پرداخت کمیسیون ندارد.
4. انجام میدم
سایت انجام میدم با داشتن طیف وسیعی از فریلنسرهای باکیفیت، انجام درست پروژهها را تسهیل میبخشد. مهمترین مزیت استفاده از این سایت فریلنسری آن است که کاربران میتوانند با مقایسه بستههای مختلف خدمات براساس قیمت، سوابق فروشنده و نظر مشتریان قبلی، بهترین فریلنسر را بیابند.
تا این لحظه و براساس آماری که خود این سایت ارائه کردهاست، تاکنون نزدیک به 325 هزار سفارش کار در این وبسایت انجام شده است. این عدد برای یک سایت فریلنسری ایرانی، رقم قابل توجهی میباشد.
از سوی دیگر، “انجام میدم” مانند سایر سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی دیگر با مهیا کردن بستر همکاری میان فریلنسر و کارفرما، در زمان و هزینههای آنان صرفهجویی میکند. مهمترین خدماتی که این سایت بر آنها تمرکز کردهاست عبارتند از: برنامهنویسی، تایپ، ترجمه، نویسندگی، گرافیک، تبلیغات و بازاریابی. البته که مشاغل دیگری نیز در این سایت ارائه شدهاند.
5. پارسکدرز
پارسکدرز، یکی از قدیمیترین و معتبرترین سایت های فریلنسری ایرانی است که نزدیک به 14 سال است که در زمینه ایجاد ارتباط میان فریلنسر و کارفرما کار میکند. مهمترین مزیت این وبسایت آن است که زمینههای شغلی متنوع و مختلفی را پوشش میدهد؛ در واقع طبق آماری که خود این سایت منتشر کردهاست نزدیک به 600 تخصص متنوع توسط فریلنسرهای آنها پوشش داده شده است. خدمات مرتبط با فناوری اطلاعات، نرمافزار و وبسایت، تلفن همراه و دستگاههای هوشمند، نویسندگی، نگارش و تولید محتوا، معماری، طراحی، علوم مهندسی و غیره، همگی در این سایت در دسترس هستند.
از سوی دیگر، جامعه فریلنسرهایی که در این سایت حضور دارند نیز بسیار بزرگ است و همین موضوع باعث شده تا کارفرمایان بتوانند با سرعت بیشتری، متخصصان مد نظر خود را بیابند.
آنها همچنین آموزشهای مختلفی برای فریلنسرها ارائه میدهند. این آموزشها توسط متخصصانی صورت میگیرند که مورد تأیید پارسکدرز هستند به همین دلیل میتوان به بخش وبلاگ این سایت نیز برای افزایش دانش خود در این زمینه، تکیه کرد. نکته مثبت دیگر این سایت آن است که عضویت در آن رایگان میباشد. پس اگر فریلنسری هستید که به دنبال آن است که به صورت رایگان عضو یک سایت فریلنسری شده و به سرعت، پروژه مد نظر خود را بیابد میتوانید همین الان از خدمات پارسکدرز بهرهمند شوید. البته شایان ذکر است که به منظور ارتقای حساب کاربری خود نیاز است تا هزینهای را پرداخت کنید.
6. تایپیران
امروزه شغل تایپیست، یکی از مشاغل مورد علاقه فریلنسرهای ایرانی است و وبسایتهای زیادی در این زمینه اقدام به خدمترسانی میکنند. سایت تایپیران، از جمله سایت های فریلنسری ایرانی است که تمرکز خود را بر این زمینه قرار دادهاست. آنها که اولین و بزرگترین مرکز تخصصی تایپ در ایران هستند با تکیه بر پایگاه عظیم فریلنسرهای خود و همچنین تجربه طولانی خود در این زمینه، بستر مناسبی برای کارفرمایان و فریلنسرهای متقاضی این کار، فراهم نمودهاند.
در واقع خدمات مختلفی که به تایپ مرتبط هستند مانند کار با اکسل، پاورپوینت، تایپ از وویس و تحقیق، همگی در این سایت مورد پوشش قرار میگیرند. با توجه به حجم بالای تقاضای فریلنسرها برای انجام چنین پروژههایی، تایپیران اقدام به ارزیابی آنها میکند تا از بالا بودن کیفیت پروژههای انجام شده مطمئن شود. همچنین آنها بخشهای متنوعی مانند سنجیدن سرعت تایپ را نیز به کاربران ارائه میدهند تا بتوانند روند پیشرفت خود را مشاهده کنند.
کمیسیونی که تایپیران از مشتریان خود دریافت میکند، 15 درصد از کل مبلغ پرداختی است که با توجه به بالا بودن عرضه و تقاضا، میتوان از دائمی بودن پروژهها آسودهخاطر بود.
7. پارس فریلنسر
پارس فریلنسر از جمله سایت های فریلنسری ایرانی است که با فراهم کردن بستر پرداخت ایمن، خیال کارفرما و فریلنسر را از این بابت راحت میکند. در واقع هزینه پرداختی کارفرما در نزد پارس فریلنسر محفوظ میماند و زمانی که کارفرما، پروژه را تحویل گرفت و از نتیجه کار رضایتمند بود، این مبلغ برای فریلنسر، آزاد میشود.
اما پارس فریلنسر به جز ارائه خدمات پرداختی ایمن، مزایای دیگری را نیز به کاربران خود ارائه میکند. اولین مزیت آن است که کارفرمایان میتوانند پروژهها را به صورت رایگان ایجاد کنند. از سوی دیگر این سایت، هیچ کمیسیونی از مشتریان خود دریافت نمیکند و همین موضوع باعث شده است تا افراد زیادی نسبت به استفاده از آن ترغیب شوند.
همچنین فریلنسر و کارفرما میتوانند از طریق اپلیکیشن چت آنلاین این سایت، با یکدیگر صحبت کنند و در صورت نیاز، فایلی را مبادله نمایند. به طور کلی کاربران میتوانند با کمک راهنمایی که در این سایت قرار گرفتهاست بهترین استفاده را از خدمات آن ببرند.
8. حامی ورکس
حامی ورکس از جمله سایت های فریلنسری ایرانی است که توسط نخبگان دانشگاههای امیرکبیر، تهران و علم و صنعت تأسیس شده است. آنها با طراحی صفحهای که دارای UI و UX مناسبی است سعی داشتند تا بستری را فراهم کنند که هم کارفرما و هم فریلنسر بتوانند به آسانترین شیوه، بیشترین بهره را از خدمات ببرند. با وجود آن که این سایت نسبت به برخی دیگر از سایت های فریلنسری ایرانی، قدیمیتر است اما تعداد پروژههای زیادی در آن انجام شدهاند.
کارفرمایان و فریلنسرها میتوانند در زمینههای متعددی مانند ترجمه آنلاین، تولید محتوا، بازاریابی اینترنتی، کارهای فنی و مهندسی، طراحی، برنامهنویسی، تایپ و انجام پروژه، اقدام به یافتن بهترین فریلنسر/شغل نمایند.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی دقیق مهمترین سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی پرداختیم. از آنجایی که امروزه در ایران، شاهد افزایش تقاضای کار به صورت ریموت و فریلنسری هستیم، آشنا شدن با این سایتها میتواند در این مسیر، کمک به سزایی به شما کند. در واقع شما میتوانید از طریق مقایسه این سایتها با یکدیگر، بهترین سایت فریلنسری مناسب برای شرایط خود را انتخاب کنید.
سوالات متداول
فعالیت در سایت فریلنسری ایرانی بهتر است یا خارجی؟
این کاملا به سطح تخصص و مهارت های شما بستگی دارد. اگر به زبان تسلط کافی دارید و می توانید با کارفرمایان خارجی صحبت کنید و در کار خود یک متخصص حرفه ای هستید، سایت های خارجی درآمد به مراتب بیشتری برای شما خواهد داشت.
آیا درآمد فریلنسری در ایران خوب است؟
بله، در ایران نیز مثل دیگر کشورها این شغل به سرعت در حال پیشرفت است و هر روز موقعیت های شغلی بیشتری برای فریلنسرها در داخل ایران به وجود می آید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.