10 بهترین فریم ورک های PHP + ویژگی های هرکدام
زبان برنامه نویسی پی اچ پی یکی از معتبرترین زبانهای برنامهنویسی است. اگرچه پی اچ پی به اندازه جاوا اسکریپت یا پایتون محبوب نیست، اما استفاده از آن بسیار فراگیر است. در واقع، نزدیک به 80 درصد از تمام وب سایت ها از PHP در سمت سرور خود استفاده میکنند. دلایل بسیار زیادی برای استفاده وبسایتها از زبان برنامهنویسی پی اچ پی وجود دارد. امنیت بالا، قابلیت توسعه پذیری، قابلیت کار با پایگاه داده و همچنین فریم ورکهای php باعث میشوند تا این زبان، محبوبیت زیادی در برنامه نویسی بک اند وبسایتها داشته باشد.
آشنایی با ابزارهای برنامه نویسی مانند فریم ورک ها، کتابخانه ها و دیگر ابزارهای کمکی، برای بهبود سرعت و کیفیت کدنویسی در زبان های مختلف ضروری است. فریم ورک ها (framework) به برنامه نویسان الگویی برای ساخت برنامه های نرمافزاری ارائه میدهند. همانطور که از نام فریم ورک به معنای چارچوب مشخص است، آنها مانند یک چارچوب عمل میکنند تا کدنویسی برای شما کوتاهتر و سادهتر شده و کدهای نوشته شده ساختار بهتری داشته باشند.
همه برنامه نویسان ترجیح میدهند کدهای خود را در بازه زمانی کوتاه تری تکمیل کنند. فریم ورک ها و ابزارهای مختلف برای تحقق این هدف ایجاد شدهاند. در اکثر زبان های برنامهنویسی، این ابزارها توسط تیمهای تحقیق و توسعه و برنامهنویسان علاقهمند، ایجاد میشوند. زبان php هم مانند سایر زبانها، تعداد زیادی فریمورک دارد. در ادامه این مقاله مهمترین فریم ورکهای php را معرفی و بررسی میکنیم.
مزایای استفاده از فریمورک ها
در بسیاری از پروژه های برنامه نویسی به ویژه در پروژههای طراحی و ساخت اپلیکیشن ها، وبسایتها و پلتفرمها، برنامه نویسان مجبور هستند کدهای تکراری زیادی بنویسند. معمولا برنامه های مختلف ویژگیهای مشترک زیادی دارند؛ بنابراین برنامه نویسان برای جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی، از فریم ورک ها استفاده میکنند.
تصور کنید برای نوشتن هر برنامه جدید، یک دور از ابتدا بخواهید همه پیشنیازهای برنامه را طراحی کنید. این طراحی آنقدر وقت و انرژی از شما میگیرد که در نهایت فرصت کمتری برای نوشتن کدهای اصلی برنامه خواهید داشت. عملکرد فریم ورک ها بر همین اساس است. آنها یک پایه و اساس مناسب را برای شما آماده کردهاند تا شما به کمک این امکانات و حتی با طراحی امکانات جدیدتر، اقدام به کدنویسی میکنید.
چهارچوبها کدها و بخشهای مشخصی را به صورت پیشفرض در اختیار برنامه نویسان قرار میدهند. با کمک گرفتن از آنها فرصت بسیار زیادی برای تحقیق و توسعه و یافتن راهحل و همچنین رفع اساسی مشکل مدنظر پیدا میکنند.
استفاده از فریم ورک مزایای بسیاری دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
- افزایش سرعت کدنویسی با کاهش حجم کدنویسی
- افزایش امنیت کدها با کاهش احتمال ایجاد باگ
- Cross-platform بودن (قابلیت اجرا در چند پلتفرم)
- حجم نرمافزارهای بسیار کمتر خواهد بود
- پشتیبانی از انواع دیتابیس ها
- پشتیبانی از سیستم های مدیریت محتوا (CMS)
- افزایش خوانایی کدها
- دریافت بروز رسانی منظم
- ایجاد فرصت بیشتر برای پرداختن به ایدهها
البته توجه داشته باشید برای استفاده از فریم ورک های php ، باید مهارت و توانایی بالایی در کدنویسی با این زبان داشته باشید. در واقع frameworkها برای افرادی کاربردی هستند که با اصول کدنویسی آشنا هستند.
چرا باید از فریم ورک های php استفاده کنیم؟
در قدم اول، شما باید بدانید که چرا میخواهید از PHP استفاده کنید؟ قبل از جواب دادن به این سوال بهتر است بدانید که PHP یک زبان برنامهنویسی همه منظوره است که به صورت ویژه در محیط های توسعه وب به خوبی عمل می کند. کدهای پی اچ پی، برخلاف زبانهای برنامه نویسی دیگر مانند جاوا اسکریپت، یک زبان بکاند است که در سمت سرور فایل HTML ایجاد کرده و برای کلاینت ارسال می کند.
پس استفاده از این زبان به همراه فریم ورکهای php می تواند به برنامه نویسان کمک کند که فرآیند توسعه وب را با سرعت بیشتری انجام دهند؛ زیرا در فرآیند برنامهنویسی بخش زیادی از کدها، تکراری خواهند بود. تکرار کدها برای برنامهنویس در دراز مدت میتواند بسیار خستهکننده باشد و اینجاست که استفاده از فریم ورک ها کاملا مفید واقع می شود.
فواید کلی استفاده از فریم ورک ها :
- نیاز نیست همه کدها را شما بنویسید، بسیاری از کدها، بخشها و دستورالعملها از قبل طراحی شدهاند.
- شما فقط بر روی خواسته خود تمرکز می کنید. به همین واسطه نرمافزار نهایی شما با خواسته شما مطابقت بیشتری خواهد داشت.
- از فرصتی که به دست میآورید برای رفع مشکلات احتمالی استفاده خواهد کرد. چالشهای برنامهنویسی با سادهسازی دستورات سریعتر رفع میشوند.
- استفاده از این دستورالعملها، شما را به یک برنامهنویس حرفهای تبدیل میکند. این در حالی است که تمرکز بر روی کدنویسی بدون استفاده از ابزارها، پیشرفت زیادی برای شما به همراه نخواهد داشت.
- بیشتر شرکت ها، استارتاپ ها و وبسایت ها از این ابزارها استفاده میکنند. برای گرفتن یک جایگاه شغلی مناسب، داشتن تسلط به هر یک از این ابزارها، به موفقیت شما کمک بیشتری میکند.
بهترین فریم ورک های PHP برای استفاده کدام موارد هستند؟
یکی از چالشهای برنامهنویسان PHP انتخاب فریمورک مناسب برای برنامهنویسی با این زبان است. شما میتوانید برای هر پروژه منحصربهفرد، از هر یک از این ابزارها استفاده کنید از آنجایی که زبان برنامهنویسی پی اچ پی یک زبان نسبتا قدیمی است، فریمورک های متنوعی دارد.
هر یک از فریمورک ها دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. اینکه کدام فریمورک بهترین گزینه است، تا حد زیادی به نوع پروژه و ترجیح شخصی شما بستگی دارد. ما در ادامه به معرفی 10 فریمورک برتر پی اچ پی میپردازیم.
پیشنهاد میشود توضیحات هر یک از این موارد را به دقت مطالعه کنید. پس از مطالعه این فریم ورک ها، منابع آموزشی آنها را بررسی کنید. هیچ چیز بهتر از آزمایش اینها به شما برای انتخاب مسیر برنامهنویسی کمک نخواهد کرد. پس بعد از مطالعه این مقاله و بررسی منابع آموزشی مرتبط، دست به کار شوید و مسیر خود را پیدا کنید.
10 بهترین فریمورک های PHP
با توجه به تعداد وب سایت های جهانی که از PHP استفاده میکنند، سادگی برنامه نویسی با این زبان و همچنین فریم ورک های قدرتمند آن، تعجبی ندارد که PHP انتخاب اصلی بسیاری از برنامهنویسان پروژه های وب باشد. ما در ادامه 10 مورد از بهترین فریم ورک های PHP را معرفی خواهیم کرد و ویژگیهای شاخص یک از آنها را به طور خلاصه بیان میکنیم. هر یک از این فریم ورک ها نکات مثبت خاص خود را دارند. با توجه به نوع پروژه، علاقه مندی و تواناییهای شما هر یک از این فریم ورک ها قابلاستفاده هستند.
1- فریم ورک لاراول (Laravel)
لاراول یکی از محبوبترین فریم ورک های PHP است که در سال 2011 منتشر شد. لاراول به طور نسبی جدید است اما طرفداران زیادی دارد. لاراول توانایی مدیریت راحت و امن برنامههای پیچیده وب را دارد و نسبت به رقبای خود دارای سرعت بالاتری است. لاراول به دلیل داشتن سینتکس زیبا، تمایل بیشتر به مقیاس بندی، طراحی خاص و تمایل زیاد آن به پیشرفت، برای کاربران جذاب و دوست داشتنی است.
علاوه بر این ها، یادگیری استفاده از لاراول برای مبتدیان آسان است. انجمنها و منابع یادگیری بسیار مناسبی برای استفاده از آن وجود دارد. هر کس باتوجه به تمایل خود میتواند به راحتی به منابع آموزشی مختلف، حتی با زبان مادری خودش، دسترسی داشته باشد.
این فریم ورک یک نقطه ضعف نیز دارد و آن این است که لاراول روی بعضی از هاست های اشتراکی به خوبی عمل نمیکند. در عین حال، لاراول برای ساخت برنامههای پیچیده به اندازه کافی کارآمد است. همچنین ویژگی های فنی آن مانند موتور قالب، مسیریابی، امنیت و احراز هویت به کمک شما خواهند آمد تا برنامههای حرفهایتری را طراحی کنید.
وبسایتهای زیادی از این فریمورک بهره میبرند. وبسایت Invoice Ninja طبق اطلاعات سایت infostride مشهورترین و بزرگترین سایتی است که با لاراول طراحی شده است. به طور خلاصه مهمترین ویژگیهای لاراول عبارتاند از:
- سرعت بالا
- امنیت زیاد
- تمایل زیاد به پیشرفت
- پشتیبانی از برنامههای پیچیده
- و منابع مختلف آموزشی
2- فریم ورک Zend
Laminas Project که به طور رسمی با نام فریم ورک Zend شناخته میشود، یک فریمورک مبتنی بر کامپوننت (component-based) است. این ابزار شیءگرا و مبتنی بر معماری MVC است که به شما امکان میدهد فقط اجزای مورد نظر خود را به صورت کتابخانه های جداگانه بارگیری کنید. یادگیری zend آسان است و منابع آموزشی آن به وفور در دسترس هستند.
Laminas Project شامل بخش های مولفه، MVC، Mezzio و ابزارهای API است. Mezzio به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا برای پی اچ پی میان افزار (middleware) بسازند. میانافزار، فرمت خاصی برای ایجاد پل بین سختافزار و نرمافزار است. ابزارهای API نیز به برنامهنویسان کمک میکنند تا APIهای RESTful بسازند. همچنین وبسایتها و پلتفرمهای زیادی از این فریمورک بهعنوان ابزار کمکی در کنار امکانات دیگر استفاده میکنند.
به طور خلاصه، برخی از مهمترین ویژگیهای این فریمورک به شرح زیر هستند:
- سرعت و امنیت بالا
- یادگیری آسان
- پیروی از تمام قواعد زبان برنامهنویسی پی اچ پی
- به همراه داشتن ابزارهای آی پی قدرتمند
3- فریم ورک CodeIgniter
CodeIgniter یکی دیگر از فریم ورک های PHP است که بسیار محبوب و ساده طراحی شده است. با کمی تنظیم آن می توان، از سرعت و انعطافپذیری بالای آن استفاده کرد. کدایگنیتر در بین برنامهنویسان پی اچ پی بسیار معروف است چرا که برنامهنویسان را قادر میسازد برنامههای وب بسیار مقیاسپذیر بسازند. CodeIgniter همچنین به خاطر حجم بسیار کمی (حدود 2 مگابایت) که دارد ستودنی است.
از معایب CodeIgniter میتوان به داشتن کتابخانههای کمتر نسبت به سایر رقبا و مدیریت دشوار کدها اشاره کرد. CodeIgniter یک فریم ورک متنباز، رایگان و قدرتمند است. نصب و استفاده از آن بسیار آسان و سریع اتفاق میافتد. طبق آمار وبسایت Hunter سایتهای زیادی از جمله nickfinck از CodeIgniter برای بکاند خود استفاده میکنند. همچنین از کدایگنیتر برای وبسایتهای حوزه تلکام و خدمات ارائه اینترنت به مراتب بیشتر استفاده میشود.
به طور خلاصه برخی از مهمترین ویژگیهای CodeIgniter عبارتاند از:
- حجم بسیار کم
- سرعت بالا
- یادگیری آسان
- انعطافپذیری زیاد
4- فریم ورک فالکون (Phalcon)
فالکون یک فریم ورک فول استک است که برای ارائه یک حالت غیرسنتی از ساخت وب اپلیکیشنها معرفی شد. یک واقعیت جالب در مورد Phalcon این است که فریم ورک فالکون به زبان C نوشته شده و به نوعی یک افزونه از زبان C برای پی اچ پی است. بااینحال، بهعنوان یکی از فریمورکهای PHP، برای استفاده از Phalcon نیازی به استفاده از زبان C ندارید.
فالکون یکی از سریعترین، سبکترین و بهترین ابزارهای توسعه وبسایت است. وبسایتهایی که حجم بسیاری بالایی از مخاطبان را سرویسدهی میکنند، به چنین ابزاری نیازمند خواهند بود. طبق آمار و ارقام و تستهای انجام شده، فالکون توانایی پوشش بیش از 4500 درخواست در ثانیه را دارد. این در حالی است که باقی ابزارها، نهایتا میتوانند 1000 درخواست را در یک ثانیه پاسخگو باشند.
این آمار نشان دهنده آن است که وبسایتهای بزرگ، سرویسهای آنلاین و بسیاری از کسبوکارهایی که در بازه زمانی کوتاه، مقدار زیادی بازدیدکننده دارند، قطعا به فالکون نیاز خواهند داشت. علاوه بر این ها، زمان پاسخگویی به هر درخواست در فالکون از همه فریمورکها کمتر است. ویژگیهای برجسته Phalcon شامل موارد زیر هستند:
- معماری سطح پایین
- کامپایل کد
- مدیریت حافظه
- معماری MVS
- مجهز به ORm
- استفاده از منابع کم
- امنیت بیشتر به علت رمزنگاری
- دارای قابلیت مدیریت کتابخانه های جاوا اسکریپت
- حفاظتهای امنیتی و عدم خواندن فایلها
5- فریم ورک Slim
Slim یک فریمورک میکرو برای پی اچ پی است. فریم ورکهای میکرو جایگزینی برای فریم ورک های فول استک هستند. آنها از عملکردهای محدودتری پشتیبانی میکنند. اگرچه ممکن است این یک نقطه ضعف به نظر برسد، اما ابزارهای میکرو مانند Slim می توانند همه چیز را ساده نگه دارند. درواقع، شروع یک پروژه توسعه وب نیازی به پیچیدگی بیش از حد ندارد و برنامهنویسان باتجربه می توانند در صورت تمایل یا زمانی که بخواهند، عملکردهای اضافی را به کدها اضافه کنند.
طبق آمارهای وبسایت builtwith، علاقه مندی و بهرهگیری از این فریم ورک رو به افزایش است. وبسایتهای زیادی در بخشهای مختلف خود از slim استفاده میکنند. slim بهصورت ویژه در وبسایتهای کشور آمریکا بیشتر استفاده میشود.
به طور خلاصه، برخی از مهمترین ویژگیهای این فریمورک شامل موارد زیر هستند:
- سادگی در استفاده
- یادگیری آسان
- قابلیت افزودن عملکردهای اضافی
- مسیریابی URL، رمزگذاری سشنها، کوکیها و HTTP سمت کلاینت
- توسعهدهندگان PHP از Slim برای ساخت APIهای RESTful و وبسرویس استفاده میکنند.
- این ابزار یکی از آیندهدارترین فریمورکهای php است.
6- فریم ورک Symfony
Symfony یکی از فریمورک های قدیمی است که در سال 2005 معرفی شده و به واسطه این قدمت، قابل اعتماد است. Symfony نه تنها یک فریمورک بلکه مجموعهای از مولفهها و کتابخانههای PHP است که قابلیت استفاده مجدد دارند. اجزای قابل استفاده مجدد، تکرار را در فرآیند کدگذاری کاهش می دهند.
در اصل، Symfony از فریم ورک Spring که یک فریم ورک میکرو برای جاوا است، الهام گرفته شده است. همانطور که گفته شد، Symfony شباهتهای زیادی با Lavarel دارد، اگرچه شروع آن کمی پیچیدهتر است، اما قدرت زیادی را برای برنامهنویسان ایجاد میکند. از Symfony میتوان برای ایجاد پروژههای بزرگ استفاده کرد.
ویژگیهای Symfony مانند پشتیبانی از پایگاهداده، سیستم اجزای ماژولار و نوار ابزار دیباگینگ بسیار کارآمد هستند. این مزیتها برنامه نویسان PHP را ترغیب به استفاده از این ابزار برای ساخت وب اپلیکیشنها، API ها، میکروسرویس ها و وبسرویسها می کند.
به طور خلاصه مهمترین ویژگیهای Symfony عبارتاند از:
- توسعه سریع و آسان
- راحتی و آسودگی
- انعطاف پذیری و کاربرپسند بودن
- ماندگاری بالا
- قابلیت گسترش
- پایداری و تداوم
- استفاده آسان
- تست آسان
- معماری MVS
- جامه کاربری گسترده
- بروز رسانی مداوم
7- فریم ورک FuelPHP
FuelPHP یک فریمورک پی اچ پی است که از معماری MVC استفاده میکند و ساختارهای محتوا را «ویجت سازی» میکند. FuelPHP به شما سرعت، سادگی و انعطافپذیری ارائه میکند. مزایای این ابزار منحصربهفرد شامل ماژولار بودن، توسعهپذیری، سازماندهی بهتر کد و قابلیت استفاده مجدد از کدهاست.
این یک ابزار بسیار جوان است. FuelPHP در سال 2014 معرفی شد. سازندگان آن معتقد هستند هرآنچه که در سایر ابزارها مفید و قدرتمند بوده است را به صورت تجمیعی در این ابزار استفاده کردهاند. بر طبق ادعای آنها، سرعت بالا، امکانات بسیار زیاد و همچنین قدرت بالا در انجام عملیات مختلف از ویژگیهای این فریم ورک است.
برخی از مهمترین ویژگیهای FuelPHP شامل موارد زیر هستند.
- امنیت با ویژگیهایی نظیر CSRF، URIs، XSS، output encoding
- امنیت با فیلترکردن ورودیها
- پشتیبانی از معماری Mvc
- سادگی و انعطافپذیری
8- فریم ورک PHPixie
این ابزار نیز مانند FuelPHP، از معماری MVC استفاده میکند. PHPixie با استفاده از کامپوننتهای مستقلی ساخته شده است که میتوان از آنها در خود فریمورک استفاده کرد. اجزای PHPixie ماژولار بودن کدها را با حداقل وابستگی تضمین میکنند.
این ابزار در ابتدا یکی از اجزای افزودنی در پروژه کوهانا بود. پس از اینکه PHPixie توسعه پیدا کرد و بخشهای زیادی از این پروژه را پوشش داد، به برنامهای مستقل تبدیل شد. سرعت بالا و کارایی زیاد آن برای ایجاد پروژههای متوسط و سبک، باعث شده است که یکی از محبوبترین فریمورکهای php شود.
شاخصترین ویژگی های این PHPixie به طور خلاصه عبارتاند از:
- پشتیبانی از معماری Mvc
- سرعت بالا
- امنیت بالا
9- فریم ورک CakePHP
CakePHP یک ابزار توسعه سریع است که از فریم ورک Ruby on Rails زبان برنامه نویسی Ruby الگوبرداری شده است. CakePHP منبع باز است و به حداقل پی اچ پی 5. .9 نیاز دارد. این فریم ورک، پیکربندی کمی لازم دارد و به راحتی نصب و استفاده میشود. CakePHP مجموعهای کامل از کتابخانهها با اجزای مفید است.
این ابزار به شکل سنتی در ایران مورد استقبال برنامهنویسان PHP بوده است. قابلیتهای مناسب و امکان ایجاد پروژههای بزرگ و برنامههای کاربردی، باعث محبوبت زیاد این ابزار در بین کاربران شده است. CakePHP همچنین دارای مجموعه متنوعی از ویژگیهای امنیتی مانند رمزگذاری، هش رمز عبور و حفاظت CSRF است. یکی از معایب آن این است که در ایجاد وبسرویس Restful API در مقایسه با سایر رقبا توانایی کمتری دارد. مهمترین ویژگیهای CakePHP شامل موارد زیر هستند:
- نصب و استفاده آسان
- داشتن کتابخانههای متعدد
- داشتن قابلیتهای امنیتی متنوع
10- فریم ورک Yii
Yii انتخاب خوبی برای افراد تازهکار در برنامهنویسی PHP است. مستندات Yii بسیار جامع است. با استفاده از Yii میتوانید با نحوه ساخت یک برنامه آشنا شوید و اطلاعات بیشتری درباره کار با پایگاهداده یا الگوهای MVC کسب کنید. در زبان چینی، Yii به معنای «ساده و تکاملی» است.
Yii در ابتدا با مشکلات و ایرادات اساسی معرفی شد. پس از تلاشهای بسیار، نسخه دوم آن بدون مشکل به کاربران معرفی شد. این نسخه با داشتن قابلیتهای مناسب برای تولید پروژههای کوچک تا بزرگ، محبوبیت زیادی پیدا کرد. علاوه بر معماری MVC، برخی از مهمترین ویژگیهای Yii شامل موارد زیر هستند:
- مدیریت خطاها
- تست واحد و عملکرد
- اقدامات امنیتی مانند CSRF و XSS
- سیستم ذخیره لایهلایه
- استفاده آسان
چگونه فریم ورک PHP مناسب را انتخاب کنیم؟
انتخاب یکی از بهترین فریمورک های PHP یک تصمیم دشواری خواهد بود. با نگاهی به ابزارهای ذکر شده در بالا و مقایسه هرکدام با یکدیگر، متوجه خواهید شد که بسیاری از آنها مزایای فراوانی را ارائه می دهند. برای مثال فریم ورک ها مانند Phalcon و Laravel برای پروژه های بزرگ و پیچیده مناسب هستند. CodeIgniter نیز قدرت بسیار زیادی دارد، اما راهاندازی و پیکربندی آن کمی زمان بر است.
واضح است که هنگام مقایسه فریمورک ها با یکدیگر، انتخابهای زیادی وجود دارد. با بررسی هر یک از آنها و همچنین راهنمایی گرفتن از مشاوران و توسعهدهندگان حرفهای نرمافزار حرفهای، میتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. همچنین نیاز است که به تواناییهای کدنویسی خود، پروژههایی که تمایل دارید در آنها حضور داشته باشید و همچنین بازار کار این ابزارها را بررسی کنید. به طور حتم اگر بتوانید تسلط خوبی در هر یک از این فریم ورک ها داشته باشید، همواره جایگاه شغلی مناسبی برای شما وجود خواهد داشت.
جمعبندی
استفاده از PHP به عنوان بخشی از ساختار توسعه بکاند در وب سایت شما الزامی نیست، اما با توجه به محبوبیت این زبان، بد نیست که در مورد استفاده از آن تجدیدنظر کنیم. سوال مهمی که باید از خود بپرسید این است که وقتی تصمیم به استفاده از PHP گرفتید، کدام یک از فریمورکهای PHP میتواند به بهترین شکل در مسیر توسعه وبسایت و یا اپلیکیشن، شما را یاری کند؟
تقریبا هر یک از فریمورکهای PHP میتواند مزایای اصلی این زبان را به شما ارائه دهد و این یعنی انعطافپذیری و کارایی بالاتر در برنامهنویسی با استفاده از آنها میسر میشود. در این مقاله ده مورد از بهترین فریمورک های PHP را به شما معرفی کردیم. در رابطه با اینکه استفاده از کدام فریم ورک ها اولویت دارد باید فاکتورهای مختلفی را بررسی کنید.
به طور مثال نوع پروژه، میزان مهارت شما در برنامهنویسی و زیرساختهای موجود برای استفاده از فریمورک مهمترین معیارها هستند. بنابراین بهتر است قبل از تصمیمگیری بهخوبی تحقیق کنید و با هر فریم ورک بهدرستی آشنا شوید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
پیشنهاد ما بررسی چهار مورد اول یعنی Laravel, Laminas Project, CodeIgniter و فالکون است. این ابزارها، معروفترین و پرکاربردترین موارد در بین برنامهنویسان php هستند. بهتر است حتما این موارد را برای کدنویسی در پروژههای خود آزمایش کنید.
درباره مهدی یحیائی
مهدی یحیایی هستم، مدیر ارشد سئو، مسلط به امور CRM و MBA دنیای دیجیتال با خلاقیت ما، زیباتر میشه.
نوشته های بیشتر از مهدی یحیائی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.