6 بهترین زبان های برنامه نویسی برای واقعیت مجازی (VR)
استفاده از واقعیت مجازی (VR) به تدریج تبدیل به یک فناوری مورد استفاده در صنایع مختلف شده است. تا همین اواخر، استفاده از این فناوری مختص صنایع پزشکی و آزمایشگاهی بود و یا در پارک های تفریحی (مربوط به موضوعی خاص) به عنوان یک محصول که بیشتر جلب توجه میکرد از آن یاد می شد.
پیشرفت فناوری هدست واقعیت مجازی (VR headset)، باعث شده تا تقاضا برای این محصول جذاب در میان خانواده ها و جوانان افزایش پیدا کند. متناسب با این افزایش تقاضا جستجو برای توسعه VR در حال افزایش است و استفاده از فناوریها و کتابخانههای جدید VR (برای توسعه دهندگان) رو به گسترش است. با این تفاسیر کدام زبان برای واقعیت مجازی (VR) مناسب است؟ در این مقاله به معرفی بهترین زبان های برنامه نویسی برای واقعیت مجازی میپردازیم.
بهترین زبان های برنامه نویسی برای واقعیت مجازی
1- #C
سی شارپ یکی از پرکاربردترین زبان ها برای توسعه واقعیت مجازی و یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای بازی سازی است و همه اینها به لطف Unity است. از یونیتی در ابتدا صرفا به عنوان یک فریمورک بازی سازی استفاده می شد، اما در چند سال گذشته به آرامی به یک ابزار همه منظوره تبدیل شده است. یونیتی ابزارهایی برای توسعه انواع تجربیات واقعیت مجازی ارائه می دهد.
علاوه بر این، Unity آموزشها و مثالهای زیادی در مورد نحوه کدنویسی واقعیت مجازی (VR) ارائه میدهد. همچنین یونیتی با داشتن کامیونیتی بزرگ خود کمک شایانی به توسعه دهندگان خود میکند چرا که به راحتی میتوانند با هم در ارتباط باشند و از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.
برای ساخت برنامه های واقعیت مجازی در یونیتی میتوانید از کتابخانه StereoKit که مربوط به زبان سی شارپ است استفاده کنید. با استفاده از تکنولوژی دات نت (Net.) به راحتی قادر خواهید بود تا تجربه ساخت برنامه های واقعیت مجازی را به دست آورید. اگر به دنبال زبانی با کتابخانه و فریموک های قوی برای توسعه برنامههای واقعیت مجازی هستید، C# به خوبی میتواند نیاز شما را برطرف کند.
2- ++C
++C در جامعه برنامه نویسان به عنوان یک زبان بسیار کارآمد و موثر شناخته میشود. این زبان برای مدت طولانی یکی از پرتقاضاترین ها برای توسعه برنامههای سه بعدی، بهویژه بازیهای ویدیویی بوده است و به این زودیها از محبوبیت آن کاسته نمیشود.
Unreal Engine یک فریمورک ++C برای نرم افزارهای سه بعدی بلادرنگ (real time) است. Unreal Engine همچون Unity، ابزارهایی برای توسعه تجربیات VR ارائه می دهد. اگر می خواهید تجربه توسعه هدست های واقعیت مجازی را داشته باشید، داشتن دانش زبان ++C یکی از ملزومات است. به عنوان مثال، SDk (مخصوص رایانه شخصی) مربوط به هدست واقعت مجازی Occulus Rift S به زبان ++C نوشته شده است.
3- Java
جاوا توسط Sun Microsystems ابداع شد، اما اکنون شرکت Oracle مالک اصلی آن است. این زبان شی گرا برای برنامه های واقعیت مجازی، زبانی ایده آل محسوب میشود. زبان جاوا به لطف پلتفرم اندروید دارای کامیونیتی گسترده از توسعه دهندگان مختلف است که بخشی از آن ها توسعه دهندگان واقعیت مجازی هستند.
جاوا دارای API مخصوص به خود است که به آن JAVA 3D API میگویند که به برنامه های VR اجازه می دهد تا گرافیک های سه بعدی تولید کند و موقعیت و جهت بدن کاربر را نظارت کند که در نهایت باعث ایجاد تجربه کاربری شگفت انگیزی خواهد شد.
پلتفرم اندروید به لطف داشتن کاربران بیشمار خود در استفاده از گوشیهای هوشمند و همچنین مزیت استفاده از این پتانسیل برای دستیابی به راه حلهای کمهزینه برای ساخت هدستهای واقعیت مجازی، آن را به یکی از محبوبترین راهحلهای هدف VR در کنار سایر پلتفرمهای موبایل تبدیل کرده است.
4- JavaScript
جاوا اسکریپت زبان برنامه نویسی اینترنت است. جاوا اسکریپت به دلیل پرکاربرد بودن و راحتی در یادگیری، محبوبیت زیادی در بین توسعه دهندگان وب دارد. جاوا اسکریپت به عنوان یکی از گسترده ترین زبان ها برای توسعه واقعیت مجازی مورد استفاده قرار گرفته میشود.
از آنجایی که اکثر مرورگرهای وب از این زبان استفاده میکنند، سازگاری خوبی با پلتفرم WebVR دارد که از آن برای ایجاد برنامه های واقعیت مجازی مبتنی بر وب استفاده می شود. بنابراین اگر می خواهید برنامه های واقعیت مجازی مبتنی بر وب بسازید، جاوا اسکریپت میتواند انتخاب مناسبی باشد.
Three.js یک کتابخانه سهبعدی جاوا اسکریپت است که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا تجربیات VR را خلق کنند. کتابخانه Three.js یک فریم ورک بسیار کارآمد به نام A-Frame دارد که یک ساختار ECS (entity-component-system)، قابل ترکیب و قابل استفاده مجدد را ارائه می دهد که با استفاده از آن قادر خواهید بود صحنه های سه بعدی را خلق کنید. به راحتی تگ اسکریپت A-Frame را در فایل HTML خود قرار دهید و مشغول به توسعه تجربیات واقعیت مجازی شوید. علاوه بر این توسعه دهندگان دسترسی نامحدودی به جاوا اسکریپت، DOM API، three.js، WebVR و WebGL دارند.
Babylon.js یکی دیگر از کتابخانههای واقعیت مجازی برای جاوا اسکریپت به شمار میرود. یک موتور رندر وب که دارای ابزارهایی برای ساخت برنامههای VR است. همچنین ViroReact، یک کتابخانه React Native است که به توسعهدهندگان خود اجازه میدهد تا به سرعت تجربیات واقعیت مجازی را با استفاده از این فریم ورک، نمونهسازی و ایجاد کنند. بنابر مطالبی که گفته شد اگر میخواهید برنامههای واقعیت مجازی بر بستر وب توسعه دهید، استفاده از زبان جاوا اسکریپت کار را برای شما ساده میکند.
5- Python
زبان پایتون ممکن است اولین زبانی نباشد که هنگام توسعه واقعیت مجازی به آن فکر کنید اما استفاده از آن، به ویژه برای توسعه دهندگان بی تجربه و تازه کار مزایای زیادی دارد. یکی از دلایل اصلی این امر این است که درک آن ساده و بدون پیچیدگی است.
Vizard یکی از بزرگترین و بهترین پلتفرمهای توسعه نرم افزار مبتنی بر پایتون است که برای ایجاد برنامه های کاربردی واقعیت مجازی (VR) ساخته شده است. این پلتفرم توسط بسیاری از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و همچنین ناسا استفاده می شود.
علاوه بر این، بسیاری از برنامه های کاربردی واقعیت مجازی از Python به عنوان یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی استفاده می کنند، مانند VRED، یک راه حل سه بعدی برای استفاده در نرم افزار Autodesk است که برای نمونه سازی اولیه خودرو به طراحان اجازه می دهد تا از طرح های خود در یک محیط VR استفاده کرده و آن ها را آزمایش کنند.
6- Swift
همانطور که می دانید سوئیفت (swift) زبان برنامه نویسی رسمی اپل است. اگرچه ممکن است به اندازه سایر زبان هایی که به آن اشاره شد شناخته شده نباشد، اما اگر تجربه کار با این زبان را داشته باشید، طراحی برنامههای AR (واقعیت افزوده) ساده خواهد بود.
اپل علاوه بر داشتن زبان برنامه نویسی رسمی خود، دارای SDK به نام ARKit است. در نتیجه، اگر Swift را بشناسید، طراحی اپلیکیشنهای واقعیت افزوده (با واقعیت مجازی متفاوت هستند می توانید مقاله ) برای دستگاههای iOS کار دشواری نخواهد بود.
نتیجه گیری
اگر می خواهید شروع به توسعه برنامه های واقعیت مجازی یا Virtual Reality کنید، بهترین و منعطف ترین زبان ها برای انجام این کار #C یا ++C خواهند بود. آنها بیشترین کاربرد را از میان بهترین زبان های برنامه نویسی برای واقعیت مجازی را دارند و در نتیجه اگر در میانه راه به مشکل خوردید میتوانید آن را با سایر توسعه دهندگان مطرح کرده و به راه حل برسید.
یکی از بزرگترین مزایای استفاده از فریمورکهای چند پلتفرمی مانند Unity یا Unreal Engine، علیرغم ایرادهایشان، این است که شما به راحتی قادر خواهید بود از محصول نهایی خود در سایر پلتفرم ها استفاده کنید، در نتیجه یک بار برنامه را توسعه میدهید و در پلتفرمهای دیگر از آن خروجی میگیرید.
سایر زبان هایی که در این مقاله به آن ها اشاره شد میتوانند برای شروع تجربه کار با VR مناسب باشند اما در مقایسه با زبان های #C یا ++C که کامیونیتی و مخاطب هدف بیشتری دارند میتوانند چالش برانگیزتر باشند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.