7 بهترین فریم ورک های UI ری اکت React js
استفاده از فریم ورک های UI ری اکت (React.js) به ما کمک می کند تا سایت هایی با ظاهری چشمگیر بسازیم و همچنین آنها را سریع تر، آسان تر و با کدنویسی کمتر به سرانجام برسانیم. در این مقاله قصد داریم تعدادی از این کتابخانه های کاربردی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید از آنها در پروژه های ری اکت خود استفاده کنید.
7 بهترین فریم ورک های UI ری اکت React js
1. فریم ورک Material UI (MUI)
Material UI (MUI) یک فریم ورک رابط کاربری عالی برای React با چندین کامپوننت و تمپلیت از پیش ساخته شده است. این فریم ورک شامل اسلایدر، منوی کشویی (drop-down) و ابزارهای جهت یابی (navigational tools) است که از پیش ساخته شدهاند. مزیت این نوع فریمورکها این است که شما دیگر لازم نیست خودتان تمام این کدها را بنویسید و میتوانید به توسعه برنامهتان سرعت ببخشید. همچنین امکان سفارشی سازی هرکدام از کامپوننتها نیز وجود دارد.
علاوه بر این MUI دارای ویژگی تغییر تم IDE (محیط توسعه نرمافزار) است، به طوری که امکان استفاده از تم گوگل (متریال دیزاین) را نیز دارید. همچنین قادر خواهید بود کدهای خودتان را با ابزارهای CSS سفارشی سازی کنید. با این ویژگی استایل و کامپوننت ها را کنترل میکنید.
هدف این ویژگی ها تسریع روند توسعه و امکان سفارشی سازی کامل است. علاوه بر این، این فریمورک باعث ایجاد سازگاری بین رابط کاربری و نیازهای طراحی میشود.
یکی از اشکالات استفاده از MUI این است که برخی از مستندات آن برای مبتدیان نوشته نشده است. برای استفاده حداکثری از این فریمورک UI ری اکت، نیاز دارید تا تجربه توسعه در سطح پایهای را داشته باشید. علاوه بر این، مستندات اغلب با تمام بهروزرسانیهای رابط مطابقت ندارند.
به طور کلی، MUI مناسب کسانی که کار با React.js را شروع کردهاند نیست. با این حال، اگر به دنبال یک کتابخانه گسترده از کامپوننتها و گزینه های سفارشی سازی تقریبا نامحدود هستید، ممکن است این فریمورک UI به کارتان بیاید.
2. فریم ورک Grommet
اگر به دنبال یک سیستم طراحی وب جامع هستید، از Grommet استفاده کنید. این یک گزینه کاربرپسند است که شامل بسیاری از کامپوننتهای UI مفید و دستورالعملهای دقیق برای استفاده از زبان برنامهنویسی، لیاوت (layout) و موارد دیگر است.
در واقع، Grommet بر ارائه بسیاری از کامپوننتهای طرحبندی (layout components) تمرکز دارد که در سایر فریمورکهای UI در دسترس نیستند. همچنین Grommet دارای چندین الگوی طراحی و پترنهای مختلف است.
Grommet یکی از در دسترس ترین فریمورک های UI است. همچنین شامل ابزارهایی مانند برچسب های صفحه خوان (screen reader tags) و ناوبری صفحه کلید (keyboard navigation) است تا رابط کاربری مطلوب تری داشته باشید. علاوه بر این از استاندارد (WCAG) یا Web Content Accessibility Guidelines پشتیبانی میکند.
با تمام این تفاسیر Grommet نسبت به دیگر فریم ورک های Ui ری اکت کمتر قابل سفارشی سازی است. این سادگی می تواند برای مبتدیان مفید باشد، اما سایر کاربران ممکن است احساس محدودیت کنند. Grommet همچنین از CSS خارجی (external) استفاده می کند، به این معنی که باید مراقب اعمال استایل های سراسری در کار خود باشید.
3. فریم ورک React Redux
شما فقط باید مقادیری را که از کامپوننت خود می خواهید تنظیم کنید و React Redux آنها را به طور خودکار اجرا و به روز می کند. به این ترتیب، این یک رابط ساده است که به شما امکان می دهد کدهای خود را در محیط های مختلف آزمایش کنید و نتایج را به طور دقیق مقایسه کنید.
علاوه بر این، React Redux یکی از رابط های کاربری برای اشکال زدایی برنامه ها (debugging applications) است. React Redux با استفاده از DevTools برای شناسایی تغییرات در وضعیت برنامه شما، ثبت آنها و ارسال گزارش خطا همراه است. این ویژگی ها React Redux را به ابزاری ضروری برای تنظیم دقیق جزئیات برنامه های شما تبدیل می کند.
علاوه بر این، React Redux به طور خودکار عملکرد برنامه را بهینه سازی می کند. UI فقط پس از تغییرات قابل توجه کامپوننتها دوباره رندر میشود. در نتیجه، می توانید برنامه هایی را طراحی کنید که با ظرفیت کامل خود اجرا شوند.
استفاده از React Redux می تواند زمان بر باشد. هر بار که می خواهید عملکرد برنامه خود را تغییر دهید، باید چندین خط کد در فایل های مختلف بنویسید. بنابراین، این فریمورک UI ری اکت، مناسب پروژه های پیچیده و بزرگ نیست.
4. فریم روک React Router
اگر به دنبال یک رابط کاربری مسیریاب (router UI) برای استفاده همراه با یک رابط دیگر هستید، React Router میتواند انتخاب خوبی باشد. این راهحل مسیریاب همه کامپوننتهای برنامه شما را با URLهای آنها مطابقت میدهد و تضمین میکند که تجربه یکپارچه را به کاربران خود ارائه میکنید.
React Router می تواند یک صرفه جویی در زمان باشد که سرعت برنامه شما را افزایش می دهد. به طور معمول، یک برنامه دارای حدود چهار لایه لیاوت (layout) با سلسله مراتب (hierarchies) متفاوت است. خوشبختانه، React Router به طور خودکار لیاوت های شما را همراه با URL تغییر میدهد، این امر باعث میشود که روتهای کمتری را ایجاد کنید.
علاوه بر این، روتر React به طور خودکار بهترین مسیرها را برای برنامه شما انتخاب می کند. چندین احتمال را ارزیابی می کند، آنها را رتبه بندی می کند و خاص ترین مسیر را رندر می کند. به لطف این ویژگی، نیازی نیست که ترتیب روت (route) خود را به سختی تنظیم کنید.
به خاطر داشته باشید که React Router ساده ترین رابط کاربری روتر موجود نیست. جایگزین های کوچکتری (سایز فریمورک و کاربرد) در بازار وجود دارد. بنابراین، برای نیازهای توسعه خود بهتر است تصمیم بگیرید که به یک رابط ساده احتیاج دارید یا یک رابط قدرتمندتر.
5. فریم ورک Blueprint UI
Blueprint UI در درجه اول برای برنامه های دسکتاپ طراحی شده است. همچنین یک رابط کاربری پیچیده است که میتواند رابطهای وب با داده زیاد را با چندین کامپوننت و ماژول بسازد.
به طور کلی، Blueprint دارای کتابخانه ای از بیش از 30 کامپوننت استاندارد است. شما می توانید هر یک را با CSS سفارشی کنید تا style آن را تغییر دهید. علاوه بر این، رابط دارای ابزارهای یکپارچه برای تنظیم بیشتر این کامپوننتها و برنامهها با حداقل کدنویسی مورد نیاز است.
Blueprint تقریباً برای هر جنبه ای از عملکرد خود دارای مستندات کامل است. این آموزش ها شامل مراحل نوشتاری و تصویری است که به شما در تسلط بر UI کمک می کند. بنابراین، Blueprint نسبت به MUI یک گزینه نسبتا کاربر پسند و قابل دسترستر است.
با این وجود، Blueprint بهترین رابط کاربری برای برنامه های موبایلی نیست. اگرچه از تعاملات موبایلی پشتیبانی می کند، اما فاقد بسیاری از کامپوننتهای موبایل است که این ویژگی ها در رابطی مانند MUI پیدا میشود.
6. فریم ورک Fluent UI
Fluent UI یک رابط کاربری مبتنی بر مایکروسافت است که میتوانید برای توسعه برنامههای چند سکویی (cross-platform) از آن استفاده کنید. اگرچه بسیاری از توسعه دهندگان از این رابط برای برنامه های مایکروسافت استفاده می کنند، اما می توانید از Fluent با React برای پروژه های دیگر خود نیز استفاده کنید.
این فریم ورک دارای کتابخانه وسیعی از کامپوننتها، از جمله ورودیهای پایه ای (basic inputs)، اعلانها و منوها است. این عناصر به راحتی insert می شوند و دارای گزینه های استایل پیش فرض هستند که با اکثر نیازها مطابقت دارند. علاوه بر این، می توانید این کامپوننتها را به راحتی برای پروژه مد تظرتان سفارشی سازی کنید.
Fluent UI از یک سیستم بصری استفاده می کند که CSS را برای هر کامپوننت اعمال می کند. به این ترتیب، ایجاد تغییرات در یک عنصر بر استایل گلوبال شما تأثیر نمی گذارد که بسته به نیاز برنامه شما، این ویژگی می تواند یک مزیت یا عیب محسوب شود.
علاوه بر این Fluent فاقد مستندات دقیق است. اگرچه آموزش ها اصول اولیه را پوشش می دهند، اما اغلب در مورد سطح تجربه توسعه دهندگان حدس و گمان ایجاد می کنند. بنابراین، اگر در توسعه دادن تازه کار هستید، ممکن است استفاده از این فریمورک برایتان دشوار باشد.
7. فریم ورک React Bootstrap
اگر می خواهید یک فریم ورک فرانت اند React UI برای توسعه وب داشته باشید، باید React Bootstrap را در مد نظر داشته باشد. این فریم ورک یکی از محبوب ترین گزینه ها است و دلیل خوبی هم دارد.
React Bootstrap یک تجربه صرفا React را ارائه می دهد که وابستگی به iQuery ندارد. همچنین React Bootstrap یکی از کتابخانه های اصلی React است، به این معنی که شامل تعداد زیادی کامپوننت است. علاوه بر این، این عناصر برای به حداکثر رساندن دسترسی طراحی شده اند. بنابراین هنگام در دسترس قرار دادن تم، افزونه یا برنامه خود برای کاربران، نیازی به تنظیم آنها نخواهید داشت.
این فریمورک UI شما را قادر می سازد تا پروژه های خود را در قسمت بکاند طراحی کرده و در قسمت فرانتاند آن ها را نمونه سازی (prototype ) کنید. بنابراین، React Bootstrap می تواند یک انتخاب عالی برای تیم های توسعه دهنده ای باشد که بر روی جنبه های مختلف برنامه های خود کار می کنند.
با این حال، توسعهدهندگان بکاند ممکن است لیاوت رابط را دوست نداشته باشند. بنابراین، ممکن است لازم باشد کدنویسی خود را متناسب با این فریمورک تغییر دهید یا به مستندات UI مراجعه کنید تا با آن آشنا شوید.
نتیجه گیری
انتخاب درست فریمورک UI ری اکت یکی از مهمترین مراحل در مسیر توسعه شما است. با داشتن یک رابط بصری که ریسپانسیو هم هست (واکنش گرا)، می توانید به کار طراحی و ایجاد برنامه ها و وب سایت های مختلف بپردازید.
به طور کلی، MUI به عنوان یکی از بهترین فریمورکهای React UI برای توسعه وب است. این فریمورک دارای کتابخانه وسیعی از کامپوننت ها و قالب ها است که همگی بر اساس نیازهای شما قابل تنظیم هستند. اگرچه رابط کاربری این فریمورک مبتدیپسند نیست، اما MUI ویژگیهای قابل دسترس، و کنترل تقریبا کاملی بر توسعه برنامه شما ارائه میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.