سینمافوردی چیست؟ + کاربردها و مزایای Cinema 4D
سینمافوردی CINEMA 4D، یک نرم افزار بسیار قدرتمند سه بعدی ساز است که به واسطه آن، طراحان قادر به تولید آثاری در زمینه های مدل سازی، ساخت انیمیشن، موشن گرافیک و نقاشی هستند. سینما فوردی توسط کمپانی آلمانی MAXON، فعال در زمینه کامپیوتر و دیجیتال، طراحی و تولید شده است.
این نرم افزار، دارای قابلیت ها و ابزارهایی است که امکان طراحی و تولید آثاری خارق العاده را برای طراحان سه بعدی کار، فراهم آورده است. علیرغم امکانات زیادی که سینمافوردی در زمینه ساخت مدل های چند ضلعی و چند بعدی و همچنین نورپردازی و مواردی از این دست دارد، استفاده از این نرم افزار برای طراحان آسان و بی دردسر است.
نرم افزار Cinema 4D، به عنوان پیشتاز طراحی های سه بعدی، شناخته می شود. این نرم افزار یک پلتفرم پیشرفته است که هر دو گروه آماتور و متخصصان حرفه ای قابلیت استفاده از آن را دارند.
سینمافوردی، برای کاربران امکان خلق و تولید بازی های کامپیوتری، موشن گرافیک های سه بعدی، طراحی ها و ساختارهای بصری معماری، ایلاستریشن ها و مواردی از این قبیل را فراهم می کند. در حال حاضر، سینمافوردی در 4 نوع مختلف وجود داشته و قابل دسترس است:
- CINEMA 4D Studio
- نسخه Broadcast
- Visualize solution
- نسخه Prime
این سطح از تنوع در ساختار نرم افزار Cinema 4d، به کاربران این نوید و اطمینان را می دهد که در هر حوزه ای که فعالیت می کنند، قادر به استفاده از این نرم افزار باشند.
فواید و ویژگی های نرم افزار سینمافوردی
سینمافوردی برای آن دسته از طراحان سه بعدی کاری که به دنبال خلق آثاری متفاوت و شگفت انگیز هستند، یک نرم افزار کاربردی قدرتمند محسوب می شود. این نرم افزار دارای طیف گسترده ای از ویژگی ها و ابزارهایی است که خلق آثار خارق العاده را برای کاربران به امری سریع و آسان تبدیل کرده است.
در واقع پدیدار شدن این نرم افزار در 4 نوع مختلفی که پیش تر به آن اشاره کردیم، به جهت فراهم آوردن بستری مناسب برای طراحان سه بعدی کار در عرصه های مختلفی مانند، نقاشی سه بعدی، انیمیشن سازی و معماری بوده است.
در ادامه 4 ماژولی که پیش تر نام بردیم را معرفی می کنیم:
-
Cinema 4D Studio:
مخصوص طراحان سه بعدی است که برای طراحی های خود به سریع ترین و آسان ترین روش ممکن، نیازمند یک ابزار یا پلتفرم هستند.
-
Cinema 4D Broadcast:
یک ابزار ایده آل برای طراحان موشن گرافیک است.
-
Cinema 4D Visualize :
یک ابزار حرفه ای برای دیزاینرها و معماران است.
-
Cinema 4D Prime :
یک پلتفرم عالی برای طراحانی که تمایل دارند در طراحی های خود از ابزارهایی برای افزودن المان های سه بعدی بهره بگیرند.
سینمافوردی، با در نظر گرفتن توانایی و نیازهای افراد در دو سطح آماتور و حرفه ای، طراحی و تولید شده است. استفاده از سینمافوردی، برای کاربرانی که کار کردن با آن را به تازگی آغاز کرده اند، امری ساده، قابل فهم و قابل اجراست. فضای کاری این نرم افزار از نظر بصری بسیار شفاف بوده و با یک نگاه و البته ساعاتی کار کردن با آن، قابل درک و فهم توسط کاربر است.
به علاوه اینکه، کاربران در Cinema 4D قابلیت تغییر چیدمان فضای کاری خود را دارا هستند. به این ترتیب می توانند Work Space هایی مطابق با سلیقه و نیاز خود را به وجود آورند.
در حال حاضر، از نرم افزار سینما فوردی تقدیرها و قدردانی های بسیاری در عرصه طراحی سه بعدی، توسط کارشناسان و کاربران این نرم افزار به عمل آمده است.
هر امکان یا ویژگی جدیدی که قرار است در بروز رسانی ها به این نرم افزار افزوده شود، پیش از انتشار، توسط متخصصین تست و آزمون بتا و QA مورد سنجش و بررسی قرار می گیرد.
این سخت گیری ها و دقت عمل در کنار بسیاری از ویژگی های مثبت دیگر، سبب شده است تا سینمافوردی برای کاربران خود، یک نرم افزار بی عیب و نقص و پاسخگو در برابر ایرادات احتمالی باشد.
همین امر سبب شده است تا سینمافوردی به یک نرم افزار انعطاف پذیر که قابلیت سازگاری با ایده های مختلف کاربرانش را دارد، تبدیل شود. امکانات و ابزارهای فراوان موجود در برنامه سینما فوردی، ضمن آنکه خلاقیت کاربران را افزایش می دهد، به آنها در تصویر سازی و پیاده سازی آنچه در ذهنشان پرورانده اند، کمک شایانی می کند.
استفاده از Cinema 4D چه هزینه هایی دارد؟
در حال حاضر، تهیه یا دانلود نرم افزار سینما فوردی در نسخه آزمایشی آن رایگان است. همچنین بسیاری از افراد حرفه ای نیز در حال استفاده از این نرم افزار به صورت رایگان هستند.
اما برخی از امکانات جانبی و فوق حرفه ای این نرم افزار شامل هزینه می شود و برای آزادسازی دسترسی به آنها نیازمند پرداخت هزینه های اشتراک و مجوزها به کمپانی اصلی هستید.
چه زمانی استفاده از سینمافوردی را آغاز کنیم؟
در حال حاضر نرم افزاهای کاربردی بسیار زیادی در زمینه ساخت طراحی های سه بعدی در بازار موجود هستند. اما سوال اینجاست که شما به عنوان یک کاربر در عرصه طراحی گرافیکی، به چه امکاناتی برای خلق ایده های خود نیاز دارید؟
اگر Cinema 4D نظر شما را به خود جلب کرده است، شاید صرفا به این دلیل باشد که در حال حاضر نرم افزاری قدرتمندتر و پیشرفته تر از آن در بازار جهانی وجود ندارد. اما این به معنای آن نیست که نرم افزارهای دیگر مثل افتر افکت قابلیت کمک رسانی به شما در تحقق پروژه های مدنظرتان را ندارند و شما صرفا باید از سینما فوردی استفاده نمایید.
بنابراین پیش از آنکه نسبت به تهیه این نرم افزار اقدام نمایید، ابتدا ببینید که دقیقا قصد اجرای چه نوع پروژه هایی را دارید. سپس نظرات کاربران و متخصصان درباره تجربه کاربریشان از نرم افزار سینمافوردی را مطالعه نمایید.
همچنین اگر شما صاحب یک کمپانی در زمینه طراحی گرافیکی هستید، پیش از آنکه تمامی کارمندان خود را مجبور به استفاده از Cinema 4D کنید، ببینید که سایز و ابعاد بیزینس شما استفاده از سینمافوردی را می طلبد؟ و اینکه آیا آنچه قرار است به عنوان محصول نهایی کمپانی شما منتشر شود، نیازمند ابزارهایی است که در سینمافوردی وجود دارند؟ آیا استفاده از سینما فوردی کار شما را سهولت و سرعت می بخشد؟
پاسخگویی به این سوالات قبلی و همچنین تحقیق درباره نظرات و تجربیات کاربران سینمافوردی به شما درباره انتخاب این نرم افزار به عنوان ابزاری برای انجام پروژه هایتان کمک شایانی می کند.
ویژگی های منحصر به فرد و خارق العاده سینمافوردی
براساس یک نظر سنجی به عمل آمده از نظرات کاربران حرفه ای و بعضا مشهور دنیای طراحی سه بعدی، 8 مورد از ویژگی های کاربردی بسیار محبوب و شگفت انگیز در نرم افزار سینما فوردی به شرح زیر هستند:
1- Take System
این قابلیت برای کاربر امکان شبیه سازی و نمونه برداری از یک تصویر ویدیویی حقیقی و فیلم برداری شده را فراهم می سازد. سپس کاربر قادر به ایجاد بخش هایی از تصویر فیلم برداری شده و اعمال تغییراتی بر روی مدل های سه بعدی شبیه سازی شده از تصویر حقیقی است.
برای مثال، کاربر می تواند یه فیلم برداری 360 درجه از سر و صورت یک بازیگر را وارد برنامه سینمافوردی کرده و شبیه ساز آن را ایجاد نماید. سپس با اعمال تغییراتی بر روی این شبیه ساز، آن را به سر و صورت یک اژدها تبدیل نماید و مجدد از این تصویر به وجود آمده به جای سر و صورت آن بازیگر استفاده کند.
2- پشتیبانی از موج های ایجاد شده توسط لنز
به وسیله این قابلیت، کاربر می تواند، موج های ایجاد شده در تصویر توسط لنز دوربین فیلم برداری را به صورت مجزا توسط برنامه تشخیص داده و جداسازی نماید. همچنین کاربر می تواند این موج ها را ذخیره کرده و برای تصاویر دیگری مورد استفاده قرار دهد.
3- نمایش نمودار گراف از حرکات و موشن های ضبط شده
توسط این گراف شما قادر به مشاهده نوسانات موشنی ضبط شده ای که به حالت عادی با چشم در تصویر دیده نمی شوند، بوده و به آسانی می توانید آن ها را برطرف سازید.
4- ابزار ساخت شکاف
از این ابزار برای طراحی شکاف ها، آرک ها و خط و خطوط مجعد و پیچ در پیچ به صورت سه بعدی هستید.
5- بهینه سازی جریان انیمیشن
این موضوع، قابلیت هدایت بهتر F-Curves و همچنین امکان مماس کردن دقیق آن با آبجکت های مورد نظر را برای کاربران فراهم آورده است.
6- بهبود فرآیند مجسمه سازی
این قابلیت در سینمافوردی، امکان ساخت مجسمه را به بهترین و سریع ترین شکل ممکن پدید آورده است.
7- ادغام با موتور هودینی
توسط این قابلیت، کاربر می تواند پارامترهای موجود در Houdini Digital Assets را در نرم افزار سینمافوردی بارگذاری نماید.
8- ادغام با SketchUp
توسط این قابلیت، کاربر می تواند اسکچ ها و طراحی های Sketchup را در برنامه سینما فوردی وارد کرده و تغییراتی را بر روی آن ها اعمال نماید.
پروژه های معروف ساخته شده در جهان توسط Cinema 4D
برای آشنایی بهتر و بیشتر با آنچه به عنوان خروجی و محصول نهایی خلق شده توسط Cinema 4D در جهان وجود دارد، می توان به انیمیشن ها و لایو اکشن هایی که در سال های 2019 تا 2021 منتشر شده است، اشاره کرد. Iron man 3 و Lion King 2019 از جمله محصولاتی هستند که در ساخت آنها از سینما فوردی بهره بسیاری گرفته شده است.
ایجاد موج آب برکه ها، رودخانه، نسیم ملایمی که در بین شاخ و برگ درختان و گیاهان جنگل می پیچد، حرکت مواج موهای شخصیت ها و نرمی و ظرافت عملکرد و حرکات تمام آبجکت های موجود در این انیمیشن ها و فیلم ها، همگی از اثرات بهره گیری از سینمافوردی است.
آیا یادگیری سینمافوری دشوار است؟
خیر، یادگیری Cinema 4D نیز مانند هر نرم افزار دیگری با کمی تمرین ممکن است. این نرم افزار دارای رابط کاربری قابل فهم و ساده ای است که با کمی کار با آن می توان بر منوها مسلط شد. به طور کلی شما با گذراندن یک یا چند دوره آموزش سینمافوردی می توانید کار با این نرم افزار را به طور کامل بیاموزید و سپس با تمرین عملی مهارت های خود را افزایش دهید.
سوالات متداول
کاربرد اصلی سینمافوردی چیست؟
از سینمافوردی برای طراحی جلوه های ویژه و انیمیشن های حرفه ای استفاده می شود.
بازار کار سینمافوری چطور است؟
با توجه به کم بودن تعداد متخصصین این حوزه و تقاضای نسبتا مناسب، موقعیت های شغلی با پیشنهادهای درآمدری مناسبی در حوزه کار با این نرم افزار وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.