مقایسه ایلوستریتور و کورل دراو + مزایا و معایب و ویژگی ها
کورل دراو (CorelDRAW) و ایلوستریتور (illustrator)، دو نرم افزار مشهور در بین علاقه مندان به گرافیک هستند. اگر هم اکنون آماده شروع یک پروژه جدید گرافیکی هستید و به این میاندیشید که کدام یک از این دو نرم افزار برای پروژه شما مناسب تر است، همراه ما باشید.
به دلیل شباهتهای بسیاری که میان دو نرم افزار کورل دراو و ایلوستریتور وجود دارد و از آنجایی که بسیاری از طراحیها را با هر دو نرم افزار میتوان به راحتی انجام داد، احتمالش زیاد است که یک طراح گرافیک، به سختی بتواند میان آنها یکی را انتخاب کند. قبل تر نیز در مقاله بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو هر دو این نرم افزارها به عنوان بهترین گزینه ها معرفی شد و همین مساله کمی انتخاب را سخت تر می کند.
ایلوستریتور یکی از نرم افزارهای شرکت Adobe است که برای طراحیهای گرافیکی وکتور از آن استفاده میشود. این برنامه برای طراحان گرافیک که به دنبال طراحی لوگو، پوستر، بروشور و… هستند و بدون تغییر کیفیت میخواهند اندازه پروژهها تغییر کند، مناسب است.
کورل دراو نیز یکی از برنامههای شرکت Corel است که برای تصویرسازیهای گرافیکی وکتور تولید شده است. این نرمافزار به چاپ تمرکز دارد و فایلهای خروجی چاپی زیبایی را ایجاد میکند.
در ابتدای این مقاله به معرفی هر دو نرم افزار CorelDraw و illustrator به صورت مجزا پرداختهایم و درنهایت نیز با مقایسه کورل دراو و ایلوستریتور به تفاوتها و شباهتهای هر یک از آنها با یکدیگر اشاره کردهایم.
معرفی نرم افزار کورل دراو
کورل دراو یک نرم افزار طراحی مبتنی بر وکتور است که برای طراحی لوگو، بروشور، کارت دعوت و… استفاده میشود. این نرم افزار در 16 ژانویه 1989 منتشر شد و شرکت Corel Corporation آن را توسعه داد. از این برنامه برای ویرایش تصاویر دو بعدی استفاده میشود.
کورل دراو یک نرم افزار طراحی گرافیکی حرفهای است که در دسته نرم افزارهای تخصصی حوزه طراحی گرافیک جای میگیرد. این نرم افزار سرعت بالایی دارد و دقت عمل آن نیز در میان طراحان گرافیت مشهور است. اغلب طراحان حرفهای، بازاریابان و مهندسین، در پروژههای مختلف خود از نرم افزار کورل دراو استفاده میکنند.
به طور کلی طراحان حرفه ای، صنایع، بازاریابان و مهندسین، در پروژه های مختلف خود از نرم افزار کورل، استفاده های زیادی می کنند. در واقع این افراد هرکدام به نوبه خود از دو نوع مختلف این نرم افزار یعنی مجموعه گرافیکی کورل و مجموعه فنی کورل استفاده می کنند.
ویژگی های نرم افزار CorelDraw
نرم افزار کورل دراو در دو نوع مختلف گرافیکی و فنی موجود است. مجموعه کورل دراو گرافیکی شامل موارد زیر است:
1- مدیریت فونت : این مورد به کاربر کمک میکند که به راحتی بتواند از فونتهای مختلف موجود در سیستم خود یا اینترنت در پروژههایش استفاده کند.
2- نقاشی تصاویر : قابلیت نقاشی تصاویر برای کاربران امکان یک ویرایش دلخواه را در سریع ترین زمان ممکن فراهم میکند.
3- تغییر کیفیت : با استفاده از نرم افزار کورل دراو به راحتی میتوانید تصاویر مبتنی بر بیت مپ یا پیکسل را به تصاویر وکتوری قابل ویرایش تبدیل کنید.
4- بهینه سازی تصاویر : با استفاده از CorelDraw میتوانید تصاویر عکاسی شده را به بهترین رزولوشن رسانده و بهینه سازیهایی بر روی آنها انجام دهید.
5- اپلیکیشن CorelDraw : امکان ورود به وب اپلیکیشن کورل دراو، آپلود طراحیها و دسترسی به آنها از هر نقطه مکانی و زمانی یکی دیگر از قابلیتهای این نرم افزار است.
علاوه بر اینها :
- کورل دارای دو نسخه قابل اجرا و دسترس برای سیستم عامل های ویندوزی و مک OS می باشد.
- ابزارهایی برای حاشیه نویسی در کورل موجود است که کار تیمی را در پروژه های گروهی بسیار آسان تر می کند.
- قابلیت نمونه برداری از تصاویر در کورل بدون مواجه شدن با افت کیفیت می باشد.
- افکت های مختلفی در برنامه کورل برای ایجاد تغییراتی بر روی تصاویر موجود است.
- کورل قابلیت ایجاد بولت بندی پاراگراف ها و شماره گذاری آنها در متون و نوشته ها را داراست.
معرفی نرم افزار ایلوستریتور
نرم افزار ایلوستریتور یا Adobe Illustrator که ساخت کمپانی ادوبی است، مانند کورل دراو یک نرم افزار مبتنی بر وکتور است که برای طراحی پروژههای گرافیکی مختلف از آن استفاده میشود.
ایلوستریتور از معادلات ریاضی در ساختار خود استفاده میکند و طراحیهای گرافیکی را به انجام میرساند. به همین خاطر از ایلوستریتور برای ساخت ایلوستریشنها، نمودارها، لوگوها، گرافها، جداول و… استفاده میشود. نرم افزار ادوبی ایلوستریتور در هر دو نسخه دسکتاپ و اپلیکیشن موبایل موجود و قابل دسترس است.
ایلوستریتور در هر دو نسخه نرم افزار دسکتاپی و اپلیکیشن موبایلی موجود و قابل دسترس است بنابراین افراد در هر شرایطی که مایل باشند می توانند از این برنامه استفاه نمایند.
ویژگی های نرم افزار Illustrator
- ایلوستریتور امکان بریدن، کپی و پیست کردن امکانات مختلف و همچنین ایجاد تعداد زیادی artboard را برای کاربر فراهم می کند تا به این ترتیب بتواند بر روی document های مختلف در قالب یک پروژه کار کند.
- ایلوستریتور قابلیت اصلاح ایرادات احتمالی موجود در document ها را دارد.
- ایستایی و ساختار بی عیب و نقص این برنامه نسبت به سایر نرم افزارهای مشابه موجود در بازار بسیار بیشتر است.
- در زمینه نوشتن متون، اگر ایراد تایپی یا غلط املایی در نوشته شما مشاهده شود، ایلوستریتور به صورت اتوماتیک آن قسمت از نوشته را برای شما هایلایت می کند.
- زمان استفاده از افکت هایی مانند drop shadow، blur، Inner یا outer glow، سرعت عملکرد نرم افزار بسیار بالاتر از سایر نرم افزارهای مشابه است. همچنین خروجی گرفتن از تصاویر حاوی این افکت ها نیز با سرعت بیشتری انجام می پذیرد.
- در زمینه کار کردن با ابزارهای Shape، امکانات بی نظیری در زمینه ادغام آن ها با یکدیگر یا کم کردنشان از یکدیگر برای کاربر فراهم است.
- از آنجایی که ایلوستریتور یکی از نرم افزارهای ارائه شده توسط کمپانی ادوبی است، کاربران آن قادر به استفاده از فروشگاه آنلاین Adobe Stock هستند.
- با استفاده از ادوبی ایلوستریتور می توانید براش ها، تصاویر گرافیکی و رنگ های مدنظر خود را ساخته و ذخیره نمایید.
- همانطور که پیش تر اشاره شد، ایلوستریتور برای هر دو سیستم عامل مک و ویندوز موجود است.
- پلاگین هایی برای ایلوستریتور وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانیم رابط کاربری صفحات وبسایت یا هر طراحی دیگری را در پروژه های خود به زیباترین صفحات ممکن تبدیل نماییم.
چه زمانی باید استفاده از کورل را انتخاب نماییم؟
کورل دراو یک نرم افزار مناسب برای زمانی است که میخواهید یک ایلوستریشن وکتوری حرفهای طراحی کنید و یا یک عکس را ویرایش کنید. همچنین افرادی که علاقه مند به ادیت و ویرایش تصاویر هستند یا میخواهند یک لوگو یا بروشور طراحی کنند میتوانند از نرم افزار CorelDraw استفاده کنند. البته لازم است بدانید که در صنعت چاپ نیز از کورل دراو استفادههای بسیاری میشود.
اغلب از این نرم افزار برای موارد زیر استفاده میشود:
- صنعت نساجی و پوشاک
- برندینگ و مارکتینگ یا زمینههای مختلف بازاریابی
- ساخت نقشههای مختلف، جداول و تصاویر شماتیک
- طراحی بروشور، کاتولوگ و لوگو
- طراحی الگوهای چاپی
چه زمانی باید از ایلوستریتور استفاده کنیم؟
از ادوبی ایلوستریتور برای زمانهایی که قصد دارید بر روی تصاویر کارتونی و دیجیتالی کار کنید و با نمودارها و جداول سروکار دارید، میتوان استفاده کرد. این برنامه برای زمانی که میخواهید از روی یک عکس، یک تصویر گرافیکی خلق کنید نیز مناسب است.
به علاوه، زمانی که میخواهید رنگهای یک تصویر دیجیتالی را تغییر دهید هم میتوانید از Adobe Illustrator استفاده کنید.
از این برنامه اغلب در حوزه طراحی وب و آی تی استفاده میشود. بنابراین ایلوستریتور در مواقع زیر توسط افراد مورد استفاده قرار میگیرد:
- طراحی آبجکتهای 3
- طراحی بازیهای ویدئویی پیچیده
- طراحی لوگو
- طراحی ایموجی
- صنعت مد و فشن
- طراحی بسته بندی محصولات
جدول مقایسه کورل و ایلستریتور
نام نرم افزار | کورل CorelDraw | ایلوستریتور Illustrator |
زمان انتشار | 1989 توسط کمپانی کورل | 1987 توسط کمپانی ادوبی |
نوع گرافیک | وکتور | وکتور |
هدف اولیه | خلق تصاویر | خلق تصاویر و ایلوستریشن |
پشتیبانی از پلاگین ها | بله، از سال 1997 | بله |
رزولوشن | در حالت بزرگ نمایی یا کوچک نمایی تصاویر با افت کیفیت مواجه نمی شود. | در حالت بزرگ نمایی یا کوچک نمایی تصاویر با افت کیفیت مواجه نمی شود. |
بیشترین استفاده در | نقشه ها و شماتیک ها | لوگو، تصاویر وکتوری، کامیک ها و … |
تاریخچه کورل
- کمپانی کورل، یک کمپانی کانادایی است. دفتر مرکزی آن در اتاوا، انتاریو است.
- کورل، در سال 1989 برای اولین بار منتشر و روانه بازار شد.
- کورل برای ویندوز مایکروسافت نسخه 3 طراحی شده بود. اما در حال حاضر بر روی تمام نسخه های ویندوز قابل استفاده است.
- برای طراحی پوسترها و لوگوهای دو بعدی، یکی از بهترین نرم افزارهای ممکن در بازار کورل است.
تاریخچه ایلوستریتور
- ادوبی ایلوستریتور، تولید شده توسط کمپانی ادوبی است.
- در سال 1987 برای اولین بار و مناسب نسخه مکینتاش اپل طراحی، منتشر و روانه بازار شد.
- ایلوستریتور cc 2020، در اکتبر سال 2019 به عنوان آخرین نسخه موجود در حال حاضر در بازار است.
- در سال 2018، ادوبی ایلوستریتور، به عنوان بهترین نرم افزار طراحی مبتنی بر وکتور، توس مجله PC انتخاب و معرفی شد.
معایب و محدودیت های کورل دراو
- در طرح های پیش فرض خود، نمونه رایگانی ندارد.
- کورل دراو برنامه سنگینی از نظر حجم دیتا محسوب میشود.
- برای طراحی تصاویر رئال، ممکن است نیاز به آموزش مهارت های کار کردن با کورل داشته باشید.
- برای برخی از افراد ممکن است درک نحوه کار کردن با این نرم افزار اندکی چالش بر انگیز باشد.
- کورل دراو برنامه سنگینی از نظر حجم دیتا محسوب میشود.
- طراحی با این نرم افزار نیاز به گذراندن دوره های آموزش کورل دارد.
- رابط کاربری این نرم افزار برای افراد مبتدی کمی پیچیده است.
معایب و محدودیت های ایلوستریتور
- کار کردن با این نرم افزار و حصول خروجی های ناب و ایده آل توسط آن، نیازمند یادگیری و کسب مهارت های لازم در زمینه طراحی با ایلوستریتور است و بهتر است از دوره های آموزش ایلوستریتور برای یادگیری این نرم افزار استفاده نمایید.
- اگر قصد ایجاد تغییرات بر روی تصویر یا پروژه ای تمام شده که فاقد فایل اصلی لایه باز است را داشته باشید، ممکن است ایلوستریتور قادر نباشد کمک زیادی در این زمینه به شما ارائه دهد.
- فیلترهای موجود برای ایجاد تغییرات بر روی عکس ها در ایلوستریتور اندک و محدود هستند.
نتیجه گیری : کورل دراو بهتر است یا ایلوستریتور؟
با توجه به طیف وسیعی از امکانات و تفاوت های ساختاری و کاربردی مطرح شده درباره ایلوستریتور و کورل و همچنین شناخت تمام نرم افزارها و ابزارهای طراحی گرافیکی موجود در بازار، می توان گفت که پاسخ به این سوال غیر ممکن است چرا که هر کاربری بنا به نوع پروژه خود، مهارت هایش و هدفی که به دنبال تحقق آن است، می تواند از هر یک از این نرم افزارها در شرایط مختلف بهره گیرد و استفاده نماید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.