آموزش SignalR در Asp.Net Core
آموزش Hangfire در ASP.NET Core
پکیج آموزش Asp.net Core (برای ورود به بازار کار)
آموزش کار با Entity Framework
آموزش ASP.NET Webform (پروژه محور)
پکیج آموزش جامع ASP.NET MVC (پروژه محور)
آموزش طراحی وبسایت مشابه دیوار با Asp core 3 – بخش دوم
آموزش طراحی وبسایت مشابه دیوار با Asp core 3 – بخش اول
آموزش جامع Asp.Net MVC – کاملا پروژه محور
ASP.NET چیست؟
زبان برنامه نویسی asp.net از محصولات شرکت مایکروسافت است و در واقع جایگزین نسخه پیشرفته ASP است که مدت هاست منسوخ شده است. ASP.NET در سال 2002 به همراه نسخه شماره 1 NET Framework. منتشر شد و تا به امروز طرفداران بسیاری داشته است.
ASP.NET در واقع یک پلتفرم توسعه وب می باشد که به شما این امکان را می دهد تا صفحات وب پویا و کاملا تعاملی را طراحی کنید. بنابر تعریف مایکروسافت صفحات و اپلیکیشن های ایجاد شده به کمک ASP.NET به صورت کاملا پویا، منبع باز و رایگانی هستند که در آنها میتوانیم کدهای HTML، اسکریپت ها و اجزای سرور ActiveX را با هم ترکیب کرده و راه حل های پویا و قدرتمندی را تولید کنیم.
مدل های برنامه نویسی ASP.NET
ASP.NET از چند مدل مختلف برای توسعه اپلیکیشن های تحت وب پشتیبانی می کند:
- Classic ASP
- ASP.NET Web Pages
- ASP.NET Web Forms
- ASP.NET MVC
- ASP.NET API
- ASP.NET Core
مدل Classic ASP
ASP یا همان Active Server Pages در سال 1998 به عنوان اولین زبان برنامه نویسی سمت سرور شرکت مایکروسافت معرفی و عرضه شد. در این مدل کدها با VBScript نوشته می شوند و فرمت آنها .asp است.
ASP.NET Web Pages
یکی از ساده ترین مدل ها برای طراحی سایت با ASP.NET همین Web pageها هستند. این تکنولوژی یک روش عالی را برای ترکیب کردن جاوا اسکریپت، CSS و HTML به همراه کدهای سرور پیشنهاد می کند. این مدل شباهت زیادی به زبان PHP و Classic ASP دارد.
ASP.NET Web Form
به کمک این مدل می توان سایت و اپلیکیشن های تحت وب تولید کرد. وب فرم یک مدل برنامه ای رویداد محور است که از قدیمی ترین مدل های برنامه نویسی ASP.NET محسوب می شود. توسعه دهندگان برای استفاده از این مدل معمولا در محیط Visual Studio کدنویسی می کنند.
ASP.NET MVC
MVC در واقع فریم ورکی برای ایجاد اپلیکیشن های تحت وب با استفاده از معماری MVC یا همان Model View Controller است که اغلب برنامه نویسان ASP.NET از این مدل برای برنامه نویسی استفاده می کنند.
ASP.NET API
مدل API چارچوبی است که به توسعه دهندگان کمک می کند تا به سادگی به طیف گسترده ای از سرویس ها و ابزارها از جمله مرورگرها، موبایل ها، تبلت ها و… دسترسی داشته باشند.
ASP.NET Core
این مدل جدیدترین مدل معرفی شده از سوی ASP.NET است که در سال 2016 معرفی شد. این مدل در واقع تمامی مدل های ASP را با یکدیگر ترکیب کرده و امکانات و ویژگی های تمامی آنها را در خود جای داده است. به همین دلیل بسیاری از علاقمندان به برنامه نویسی با این زبان به سراغ یادگیری همین مدل از ASP.NET می روند.
مزایای ASP.NET
ای اس پی دات نت دارای مزیت های فراوانی است که شما را ترغیب به استفاده از آن می کند. اما از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- معماری MVC
ASP.NET از معماری MVC پشتیبانی می کند که به شما امکان ورود، پردازش و خروجی جداگانه را می دهد. این معماری به شما کمک می کند تا توسعه اپلیکیشن و یا وبسایت خود را از جنبه های مختلف مدیریت کنید.
2- عملکرد و مقیاس پذیری بالا
این زبان برنامه نویسی به دلیل ویژگی هایی که در خود جای داده مانند تلفیق به موقع، اتصال سریع، بهینه سازی بومی و… عملکرد و مقیاس پذیری قابل توجهی را به شما ارائه می کند.
3- پیکربندی آسان
از آنجایی که ASP.NET در محیط سرور ویندوز تعبیه شده و مانند دیگر پلتفرم های توسعه وب نیاز به نصب و پیکربندی جداگانه ندارد، از شما زمان کمتری برای راه اندازی و شروع به کار کردن می گیرد و این یک مزیت برای صرفه جویی در زمان است.
4- امنیت بالا
ASP.NET به دلیل استفاده از احراز هویت درونی ویندوز (built-in Windows authentication) و قابلیت پیکربندی هر برنامه (per-application configuration) سطح امنیتی بالایی را می تواند برای برنامه های شما فراهم کند.
5- مجهز به جعبه ابزار فوق العاده
فریم ورک ASP.NET به یک جعبه ابزار (ToolBox) فوق العاده غنی مجهز است که کار را برای توسعه دهنده بسیار ساده تر می کند. از میان این ویژگی ها می توان به ویرایشگر WYSIWYG، کنترل های کشیدن و رها کردن (drag-and-drop) و automatic deployment اشاره کرد که تماما در محیط ویژوال استودیو به شما ارائه می شود.
6- انعطاف پذیری بالا
نگهداری و نوشتن کدها در ASP.NET بسیار ساده است چرا که در این فریم ورک کدهای منبع و HTML همیشه باهم هستند و همین باعث می شود تا کار شما بسیار ساده تر شود.
7- سادگی
به دلیل ویژگی های ارائه شده در این فریم ورک نظیر ارسال فرم ساده و یا تایید اعتبار مشتری، استقرار و پیکربندی سایت بسیار ساده تر شده است و می توان گفت نسبت به دیگر فریم ورک ها آسودگی بیشتری را فراهم می کند.
8- پشتیبانی از توسعه ابری
هاست های ابری ASP.NET CORE به شما کمک می کنند تا فرآیند طراحی و توسعه وبسایت خود را به سادگی انجام دهید.
9- متن باز بودن
با توجه به اینکه این فریم ورک کاملا متن باز می باشد، برنامه نویسان می تونند کدها را مطابق نیاز خود تغییر داده و از آن استفاده کنند که این یکی از مهم ترین فاکتورها در انتخاب یک زبان یا فریم ورک برنامه نویسی است.
10- همیشه بالا بودن سرور
از آنجایی که در ASP.NET تمامی پردازش ها توسط ASP.NET runtime کنترل و مدیریت می شوند، اگر فرآیندی از بین برود می توان فرآیند جدیدی را با آن جایگزین کرد تا سایت شما بتواند همیشه در دسترس باشد و به Requestهایی که از سمت کاربر به سرور می آیند پاسخ دهد.
11- هماهنگی با ADO.NET
امکان جالبی که فریم ورک ASP.NET ارائه می کند این است که می تواند با استفاده از قابلیت اتصال به داده و قالب بندی صفحه با ADO.NET که یک اپلیکیشن فوق العاده سریع است کار کند و به مدیریت بهتر کاربران و حفظ عملکرد سایت کمک کند.
آیا یادگیری ASP.NET دشوار است؟
یادگیری و گذراندن دوره های آموزش برنامه نویسی همیشه نیازمند صبر و حوصله و تمرین است. شما برای یادگیری فریم ورک asp.net نیز باید مثل زبان ها و فریم ورک های برنامه نویسی دیگر زمان مناسبی را صرف یادگیری کنید. اما با توجه به قابلیت ها و ویژگی های فوق العاده ای که این فریم ورک محبوب ارائه می کند، قطعا یادگیری آن مفید و به صرفه خواهد بود.