آموزش تغییر ورژن php در سی پنل cPanel
امروزه بیشتر ارائه دهندگان هاست و سرور، از نرم افزار cPanel برای مدیریت بخشهای مختلف یک هاست استفاده میکنند. به طور پیش فرض نسخه PHP هاست بر روی آخرین نسخه رسمی تنظیم شده است. ممکن است بخواهید برای ارتقا سرعت سایت و یا بهینه سازی آن نسخه PHP سایت خود را ارتقا دهید که این کار به سادگی از طریق سی پنل قابل انجام است.
در این مطلب، دو راه اصلی برای تغییر ورژن php در سی پنل را به شما آموزش میدهیم. به کمک این آموزشها میتوانید به سادگی نسخه PHP هاست خود را به نسخه دلخواه تغییر دهید.
چه نسخه ای به صورت پیش فرض در سایت نصب شده است؟
به صورت پیش فرض، معمولا نسخه PHP که به صورت خودکار بر روی هاست شما تنظیم میشود، آخرین نسخه PHP نیست و معمولا یک الی دو نسخه قبلتر از آخرین ورژن PHP است.
برای ایجاد تغییر در نسخه پی اچ پی، نیاز است تا به صورت دستی این کار را انجام دهید. به کمک امکاناتی که در نرم افزار cPanel وجود دارد، به راحتی میتوانید هر نسخه از پی اچ پی را بر روی هاست خود، تنظیم کنید. برای تغییر ورژن PHP اگر نمی خواهید از پشتیبانی هاست خود کمک بگیرید، میتوانید از دو روش آموزش داده شده در ادامه استفاده کنید.
لازم به ذکر است که در برخی VPS یا هاستهای اختصاصی نیاز است تا آخرین نسخه PHP را خودتان به صورت دستی دانلود و نصب کنید که برای این کار میتوانید از آموزشهای موجود در اینترنت استفاده کنید.
همچنین برای جلوگیری از ایجاد مشکلات احتمالی حاصل از تغییر نسخه PHP، حتما قبل از شروع عملیات از وبسایت خود یک بک آپ تهیه کنید.
آموزش گام به گام تغییر ورژن php در سی پنل به کمک MultiPHP Manager
تا همین چند سال پیش، تغییر نسخه PHP کار بسیار دشواری بود. مشکلات زیادی در تغییر ورژن php در هاست سی پنل وجود داشت. این مشکلات در برخی مواقع باعث قطع شدن دسترسی به وبسایتها و یا ایجاد خرابی در اجرای کدها میشد. خوشبختانه ابزار cPanel در این زمینه فعالیتهای مثبت زیادی انجام داده است.
گام اول: ورود به ابزار MultiPHP Manager
این کنترل پنل مدیریت هاست، دو نرم افزار اصلی برای مدیریت و تغییر نسخه PHP در اختیار کاربران قرار داده است. در واقع آخرین نسخه سی پنل مجهز به ابزار جدیدی به نام MultiPHP Manager شده است. به کمک این ابزار، مدیریت نسخههای مختلف PHP به سادگی قابل انجام است. برای استفاده از این نرم افزار کافی است تا بر روی نام این ابزار از قسمت SOFTWARE در سی پنل کلیک کنید.
لطفا توجه داشته باشید که حتما بر روی نرم افزار MultiPHP Manager کلیک کنید. در کنار این نرم افزار، ابزار MultiPHP INI Editor وجود دارد. این ابزار یک ویرایشگر INI است که به شما کمک میکند تا تنظیمات PHP خود را در سایتهای جداگانه تنظیم کنید.
گام دوم: انتخاب نسخه PHP
پس از ورود به نرم افزار MultiPHP Manager، می توانید لیست سایت های خود را مشاهده کنید. برای تغییر ورژن PHP باید ابتدا بر روی چک باکس کنار نام سایت خود کلیک کنید.
سپس از قسمت PHP Version مطابق تصویر زیر می توانید نسخه PHP موردنظر خود را از منوی کشویی انتخاب کنید.
سپس بر روی دکمه Apply کلیک کنید تا تغییرات اعمال شوند.
به همین سادگی تغییر ورژن php در هاست سی پنل شما انجام شد. در هر گام در صورتی که با مشکل جدی روبه رو شدید، حتما موضوع را با پشتیبان هاست خود مطرح کنید. در ادامه با یکی دیگر از روشهای تغییر ورژن php در سی پنل آشنا خواهید شد.
تغییر ورژن php در هاست سی پنل به کمک Select PHP Version
Select PHP Version یا نرم افزار انتخابگر PHP به هر کاربر در هاست و سرور این امکان را می دهد تا نسخه دلخواه PHP را برای هاست و سرور خود انتخاب کند.
به کمک این نرم افزار، امکان انتخاب نسخه های مختلف PHP وجود خواهد داشت. علاوه بر آن، قابلیت فعالسازی و استفاده از بیش از 120 افزونه و ماژول PHP مانند APC، MySQLi، GD، PDO، SOAP وجود دارد. به همین ترتیب میتوانید تنظیمات بیشتری برای تغییر ورژن php در سی پنل خود داشته باشید. برای تغییر نسخه PHP به کمک ابزار Select PHP Version طبق مراحل زیر پیش میرویم:
گام اول: ورود به سی پنل
در ابتدا به سی پنل هاست خود وارد شوید.
گام دوم: انتخاب Select PHP Version
حالا از قسمت Software بر روی ابزار Select PHP Version کلیک کنید.
گام سوم: انتخاب ورژن PHP
حالا در این صفحه به راحتی می توانید نسخه PHP مورد نظر خود را از لیست کشویی انتخاب کنید. پس از انتخاب روی Set as current کلیک کرده و تغییرات موردنظر را به کمک گزینه Save ذخیره کنید.
به همین ترتیب عملیات تغییر ورژن php در هاست سی پنل به سادگی انجام شد. علاوه بر این اگر میخواهید یک ماژول PHP را فعال یا غیرفعال کنید، کافی است آن را انتخاب کرده یا تیک انتخابی آن را از داخل لیست بردارید و سپس بر روی Save کلیک کنید.
جمع بندی
همانطور که در این مطلب آموزش داده شد، برای تغییر ورژن php در سی پنل دو راه اصلی وجود دارد. راه اول استفاده از ابزار MultiPHP Manager و راه دوم استفاده از ابزار Select PHP Version می باشد. حتما توجه داشته باشید که پیش از شروع عملیات، از وبسایت و دیتابیس خود پشتیبان تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.