آموزش ریدایرکت لینک ها در وردپرس (با افزونه و بدون افزونه)
به طور کلی به فرآیند انتقال یک آدرس یا لینک به یک آدرس دیگر ریدایرکت گفته می شود. ریدایرکت لینک ها در وردپرس نیز امکان پذیر است و می توانید به چند روش ساده آن را انجام دهید.
ریدایرکت می تواند علت های مختلف داشته باشد. این ریدایرکت میتواند به دلیل حذف یک مطلب از وبلاگ و یا یک محصول از فروشگاه باشد. شما پس از حذف یک آدرس می توانید آن را به یک آدرس دیگر از سایت ریدایرکت کنید تا بازدیدکنندگان به آن صفحه منتقل شوند.
در واقع برای جلوگیری از نمایش خطای 404 به کاربران یک خطای نه چندان خوشایند محسوب می شود، از ریدایرکت استفاده می کنیم. اگر به دنبال آموزش ریدایرکت لینک ها در وردپرس هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
انواع ریدایرکت ها
به طور کلی 3 نوع ریدارکت 301، 302 و 307 وجود دارند که در ادامه به طور مختصر هر کدام را به شما معرفی خواهیم کرد:
ریدایرکت 301: ریدایرکت 301 به معنی انتقال دائمی یک آدرس یا URL است و چیزی در حدود 90 الی 99 درصد از اعتبار صفحه مبدا را به صفحه مقصد منتقل می کند. در اکثر مواقع از ریدایرکت 301 استفاده می شود و بهترین راه برای ریدایرکت یک صفحه در وبسایت است.
ریدایرکت 302: از ریدایرکت های 302 زمانی استفاده می شود که بخواهیم به طور موقتی یک آدرس URL را به آدرس دیگری ریدایرکت کنیم. برخی از کارکنان گوگل ادعا کرده اند که ریدایرکت های 301 و 302 در برخی موارد عملکرد و نتیجه مشابهی دارند اما شواهد نشان می دهند که بهترین روش برای انتقال اعتبار دامنه و امتیاز یک آدرس به آدرس دیگر استفاده از ریدایرکت 301 است.
ریدایرکت 307: ریدایرکت 307 در حقیقت نسخه ارتقا یافته ریدایرکت 302 است. با اینکه بسیاری از موتورهای جستجو با این ریدایرکت همانند ریدایرکت 302 برخورد می کنند، اما باز هم بهترین راه استفاده از ریدایرکت 301 می باشد. استفاده از ریدایرکت 307 فقط در مواقعی مناسب است که شما به صورت موقت می خواهید وبسایت را منتقل کرده و سرور شما نیز از HTTP نسخه 1.1 پشتیبانی می کندو چون نمی توان از سازگار بودن موتورهای جستجو با صفحه جدید مطمئن بود، بنابراین برای انجام ریدایرکت های موقت استفاده از ریدایرکت های 302 گزینه مناسب تر و بهتری است.
آموزش ریدایرکت لینک ها در وردپرس
روش اول: استفاده از افزونه
افزونه Redirection یکی از گزینههای محبوب در میان کاربران وردپرس برای ریدایرکت صفحات است. به کمک این افزونه میتوانیم انواع ریدایرکت 301 را انجام دهیم و خطاهای 404 را برطرف کنیم.
برای شروع به مخزن وردپرس رفته و نام افزونه Redirection را سرچ کنید و پس از آن بر روی دکمه نصب کلیک کنید.
پس از نصب افزونه و فعال کردن آن یک صفحه مانند تصویر زیر به شما نمایش داده میشود.
برای انجام ریدایرکت کافیست تا آدرس URL صفحه مبدا را در بخش (Source URL) و آدرس URL صفحه مقصد را در بخش (Target URL) بنویسید. سپس بر روی شروع نصب کلیک کنید.
پس از تیک زدن 2 گزینه اول بر روی دکمه ادامه نصب کلیک کنید. اگر می خواهید کارکرد گزینه ها را بدانید در ادامه هر کدام توضیح داده شده اند:
Monitor permalink change in wordpress posts and pages: اگر شما پیوند یکتا نوشته ها و یا برگه های سایت را تغییر دهید افزونه ریدایرکشن به طور خودکار آنها را برای شما ریدایرکت می کند.
Keep a log of all redirect and 404 errors: به کمک این گزینه گزارشی از تمام ریدایرکت ها و خطاهای 404 دریافت خواهید کرد. با فعالسازی این گزینه به شما تمامی خطاهای 404 و تمامی ریدایرکت های انجام شده در سایت گزارش داده می شود.
Store IP information for redirect and 404 errors: این گزینه با فعال کردن گزینه قبل به شما نمایش داده می شود. به کمک این گزینه اطلاعات ipها برای خطاهای 404 و ریدایرکت ها برای شما ذخیره می شود.
افزونه Redirection برای ارتباط با وردپرس از WordPress REST API استفاده می کند که به صورت پیش فرض فعال است. گاهی اوقات REST API به دلایل مختلف مثل فعال بودن افزونه های امنیتی وردپرس یا فایروال سرور و یا حتی یک نرم افزار کش مثل Litespeed cache مسدود می شود که در این مرحله اگر مشکلی در ارتباط با Rest API وجود داشته باشید به شما اطلاع می دهد.
در صورتی که وضعیت REST API خوب بود می توانید بر روی دکمه اتمام نصب کلیک کنید.
حالا یک صفحه با عنوان تنظیم مجدد بازگردانی را می بینید که پس از تکمیل باید بر روی دکمه تمام کلیک کنید. کار ریدایرکت در اینجا به پایان رسیده و تغییر مسیر مورد نظر انجام شده است.
روش دوم: استفاده از رابط کاربری سرور cPanel
بسیاری از کاربران به دلایل امنیتی و دیگر مسائل علاقهای به نصب افزونه های اضافی ندارند. یک گزینه مناسب برای انجام ریدایرکت استفاده از سی پنل (cPanel) است. این ابزار امکان ایجاد ریدایرکت را در اختیار شما قرار میدهد که در ادامه در چند گام استفاده از این روش را آموزش خواهیم داد:
گام اول: وارد cPanel هاست خود شوید و از بخش آدرس دامین (Domains) روی گزینه ریدایرکشن “Redirection” کلیک کنید.
حالا یک صفحه مانند تصویر زیر به شما نمایش داده میشود. به کمک منو کشویی موجود نوع ریدایرکشن مورد نظر خود را انتخاب کنید. انواع ریدایرکشن از این منو در دو حالت دائمی (301) و موقت (302) قابل انتخاب هستند. انتخاب بین دو حالت گفته شده به لینک مورد نظر شما بستگی دارد.
گام سوم: حالا به کمک منو دوم، آدرس صفحه مبدا را که می خواهید ریدایرکت کنید انتخاب کنید.
گام چهارم: پس از انجام موارد گفته شده، حالا در فیلد Redirects to آدرس صفحه مقصد خود را وارد کنید و در نهایت بر روی دکمه “Add” کلیک کنید تا ریدایرکت شما ایجاد شود.
روش سوم: استفاده از htaccess
اکثر سرویسهای میزبانی وب این ویژگی را به شما ارائه می کنند. این روش از قلب وب سایت شما کار ریدایرکت را انجام میدهد. ذکر این نکته نیز لازم و ضروری است که تغییر فایل های htaccess یک کار حساس است و ایجاد تغییرات اشتباه در آن می تواند عملکرد سایت را مختل کند. پیش از آغاز به کار از فایل htaccess موجود در ریشه هاست خود یک بک آپ بگیرید و پس از آن مراحل زیر را دنبال کنید.
گام اول: وارد cPanel هاست خود و سپس File Manager شوید.
گام دوم: ابتدا از منو بالای cPanel بر روی دکمه Setting کلیک کنید.
حالا بر روی گزینه Show hidden files کلیک کنید تا فایل های hidden نیز به شما نمایش داده شوند.
گام سوم: حالا باید فایل htaccess را پیدا کرده و بر روی آن کلیک راست کنید و گزینه “Edit” را انتخاب کنید.
نکته: ممکن است در میان فایلهای شما فایل htaccess وجود نداشته باشد، در این حالت از بالای صفحه سمت چپ گزینه “New File” را انتخاب کرده و یک فایل با نام “.htaccess” ایجاد کنید.
گام چهارم: پس از باز شدن صفحه ویرایشگر فایل برای ریدایرکشن دائمی (301) می توانید از عبارت زیر استفاده کنید:
Redirect 301 /oldpage /newpage
دقت داشته باشید که در عبارت بالا باید به جای “OldPage” آدرس صفحه مبدا و به جای “Newpage” آدرس صفحه مقصد را جایگزین کنید. به عنوان مثال اگر ما بخواهیم صفحه ارتباط با ما (Contact) را به صفحه وبلاگ (Blog) خودمان ریدایرکت کنیم، با این به صورت زیر عبارت را تغییر دهیم:
Redirect 301 /contact /blog
نکته: زمانی که هر دو صفحه مورد نظر شما از یک دامنه هستند مثل مثال بالا نیازی نیست آدرس دامنه را به طور کامل وارد کنید. اما اگر قصد ریدایرکت یک صفحه از سایت خود را به یک سایت دیگر دارید باید مانند مثال زیر برای آدرس مقصد از آدرس کامل استفاده کنید.
Redirect 301 /contact https://example.com/blog
پس از اتمام کار و اعمال تغییرات مورد نظر، روی گزینه ذخیره “Save” کلیک کنید. حالا آدرس قدیمی وب سایت شما به آدرس جدید ریدایرکت شده است.
جمع بندی
ما در این مقاله 3 روش اصلی برای ریدایرکت لینک ها در وردپرس را به شما عزیزان آموزش دادیم. ساده ترین روش استفاده از افزونه Redirection است. استفاده از این افزونه در وبسایت های بزرگ بسیار مرسوم است. اما اگر به هر دلیلی نمی خواهید از این افزونه استفاده کنید، می توانید به کمک 2 روش دیگر یعنی مستقیما از طریق cPanel و ویرایش فایل htaccess ریدایرکت های خود را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.