20 بهترین ابزارهای فشرده سازی عکس (بدون افت کیفیت)
فشرده سازی عکس یا همان کاهش حجم عکس یکی از دغدغه های اصلی وبسایت ها و عکاسان و بلاگرهاست. امروزه عکاسی با دوریین های حرفه ای باعث تولید عکس هایی با کیفیت و حجم بالا شده است به طوری که آپلود کردن آنها در صفحات وب باعث کندی و تاخیر در بارگذاری وبسایت می شود و در نتیجه عدم رضایت کاربران را در پی دارد.
بنابراین به منظور ایجاد تجربه کاربری بهتر و افزایش سرعت صفحات وب باید عکس های مورد نظر را ابتدا فشرده و سپس آنها را بارگذاری نمایید. برای اینکار نیازمند ابزار و برنامه های فشرده سازی عکس می باشید چرا که استفاده از ابزار هایی مانند Adobe Photoshop کمی دشوار و زمان بر است. به همین منظور در این مقاله ابتدا با نحوه کار ابزارهای فشرده سازی عکس آشنا خواهید شد و سپس 20 ابزار آنلاین و رایگان فشرده سازی عکس را به شما معرفی خواهیم کرد.
بهترین ابزارهای فشرده سازی عکس
فشرده سازی عکس در واقع روشی است که در آن تصاویر با حذف فراداده ها، فشرده (Compress) می شوند. این کار در واقع با هدف افزایش سرعت بارگذاری تصاویر و صرفه جویی در فضای هاست وبسایت ها انجام می شود. همانطور که می دانید سرعت بارگذاری سایت یک فاکتور مهم در رتبه بندی گوگل به حساب می آید و وبسایت هایی که به این موضوع توجهی نمی کنند علاوه بر از دست دادن کاربران خود رتبه آنها نیز در کلمات کلیدی مختلف کاهش می یابد. در ادامه 20 ابزار آنلاین فشرده سازی تصویر را به شما معرفی خواهیم کرد که می توانید به کمک آنها هرگونه نیازی در اینباره دارید برطرف کنید :
1- TinyPNG :
TinyPNG یک ابزار فشرده سازی تصویر در بستر وب می باشد که پس از کشیدن و رها کردن (Drag&Drop) تصاویر در این صفحه، لینک دانلودی برای دسترسی به تصویر فشرده شده در اختیار شما قرار می دهد. در کنار رابط کاربری زیبا و ساده، فشرده سازی همزمان حداکثر 20 عکس با حداکثر حجم 5 مگابایت در این ابزار ممکن می باشد. البته با ثبت نام در این برنامه و پرداخت هزینه ماهیانه قادر خواهید بود تصاویری با حجم 25 مگابایت را نیز در آن آپلود و سپس فشرده سازی کنید.
مزایا :
- قابلیت آپلود 20 عکس
- ارتباط خوب با Dropbox
معایب :
- عدم وجود تنظیمات برای تعیین کیفیت تصاویر پس از فشرده سازی
- نیاز به خرید اکانت ماهانه برای فشرده سازی عکس های بالای 5 مگابایت
2- Compressor.io :
یکی دیگر از ابزارهای آنلاین فشرده سازی Compressor.io می باشد که به 2 صورت تصاویر را فشرده سازی می کند. در دسته اول یا همان Lossy، فشرده سازی تصاویر با افت کیفیت همراه خواهد بود ولی از فرمت های JPEG، GIF،PNG و SVG پشتیبانی می کند. در دسته دوم با همان Lossless افت کیفیت محسوسی مشاهده نمی شود اما تنها قادر به فشرده سازی تصاویر PNG و JPEG خواهید بود. این ابزار از قابلیت آپلود دسته ای تصاویر پشتیبانی نمی کند بنابراین باید تمامی تصاویر، با حداکثر حجم 10 مگابایت را به صورت تکی در محیط آن آپلود نمایید.
مزایا :
- ایجاد ارتباط مستقیم با Google Drive یا Dropbox
- دانلود تصاویر فشرده شده با لینک مستقیم
- وضوح بالای تصاویر
معایب :
- آپلود تصاویر به صورت تکی
- عدم وجود قابلیت تنظیمات دستی برای کیفیت تصاویر
3- kraken.io :
ابزار Kraken قابلیت های متنوعی دارد اما مهمترین ویژگی آن ایجاد فضای ابری برای کاربران است. شما پس از ثبت نام در این وبسایت می توانید عکس های خود را در فضای ابری آن آپلود کنید تا در هر زمان و از هرکجا قابلیت دسترسی به فایل های ذخیره شده را داشته باشید. به علاوه قابلیت آپلود و فشرده سازی دسته ای تصاویر نیز برای شما مهیا شده و نتیجه آن در یک فایل Zip در اختیار شما قرار خواهد گرفت. با خرید اکانت ماهانه و دسترسی به نسخه Pro قابلیت های دیگری مانند آپلود تصاویر با حجم بسیار بالاتر در دسترس شما قرار خواهد گرفت.
مزایا :
- آپلود همزمان 20تصویر
- ساده و کاربردی
معایب :
- در نسخه معمولی هر تصویر باید حداکثر 1 مگابایت حجم داشته باشد.
- در کل نسخه Free از امکانات کمی برخوردار است و برای دسترسی به قابلیت های دیگر باید نسخه Pro را خریداری کنید.
4- JPEG Optimizer :
JPEG Optimizer ابزار برای فشرده سازی و تغییر سایز تصاویر بسیار کاربردی می باشد. کار با رابط کاربری آن فوق العاده ساده است و تجربه لذتبخشی را برای شما به ارمغان می آورد. البته پس از فرآیند فشرده سازی، تصاویر با کمی افت کیفیت مواجه خواهند شد.
از مزایای این ابزار می توان به ساده و کاربردی بودن آن اشاره کرد و در طرف دیگر تنها عیب آن افت کیفیت تصاویر پس از فشرده سازی است.
5- Optimizilla :
ابزار Optimizilla یکی دیگر از برنامه های کاربردی در زمینه فشرده سازی و کاهش حجم تصاویر می باشد که به کمک آن قادر به فشرده سازی تصاویر JPEG و PNG می باشید به علاوه دانلود تصاویر فشرده شده به صورت تکی و یکجا (Zip) برای شما امکان پذیر است.
مزایا :
- قابلیت فشرده سازی یکجای 20 تصویر
- امکان مقایسه تصاویر اصلی و فشرده شده
- انتخاب کیفیت تصاویر به صورت دستی
- رابط کاربری ساده
معایب :
- بدون عیب!
6- Resize Photos :
Resize Photos به شما کمک می کند تا تصاویر PNG، JPG، GIF،BMP و PSD را برای استفاده در ایمیل یا صفحات وب فشرده کنید.
مزایا :
- وجود Effect های بسیار برای ویرایش عکس
- قابلیت اضافه کردن متن به تصاویر فشرده شده
- رابط کاربری ساده
معایب :
- بدون عیب
7- Smush Plugin
افزونه Smush یک پلاگین وردپرسی رایگان و بسیار محبوب است که به شما اجازه می دهد تصاویر را بدون افت کیفیت کیفیت بهینه سازی کنید. این برنامه به صورت رایگان در دسترس است و کاربران وردپرسی می توانند پلاگین را به راحتی نصب و از آن استفاده کنند.
مزایا :
- فشرده سازی تصاویر بدون کوچکترین افت کیفیت
- بهینه سازی ۵۰ عکس با یک کلیک در حالت رایگان افزونه
- قابلیت شناسایی تصاویر با اندازه نادرست که در عملکرد وبسایت مشکل ایجاد کرده اند
- به کمک آن می توانید به راحتی عرض، طول و ارتفاع تصاویر را تعیین کنید.
- حتی تصاویری که در رسانه سایت شما آپلود نشده باشند نیز قابل بهینه سازی هستند.
- پشتیبانی از فرمت های JPEG ,PNG و GIF
معایب :
- در حالت رایگان این افزونه باید 50تا 50تا تصاویر خود را فشرده کنید. (محدودیتی در کل تعداد تصاویر وجود ندارد)
8- Compress Now :
Compress Now یکی از محبوب ترین برنامه های فشرده سازی عکس در حوزه وب می باشد. شما با استفاده از آن می توانید به صورت دستی میزان فشرده سازی تصاویر (JPG، JPEG،GIF وPNG) را تعیین کنید.
مزایا :
- فشرده سازی همزمان 10 عکس با کیفیت بالا
- رابط کاربری آسان
- فشرده سازی عکس هایی با حجم 11 مگابایت
معایب :
- بدون عیب
9- Puny PNG :
Puny PNG یک ابزار با تکنیک های کاربردی است که فشرده سازی تصاویر PNG، JPG و GIF را به صورت حرفه ای انجام می دهد. البته در نسخه معمولی و رایگان حداکثر حجم قابل فشرده سازی 500 کیلوبایت می باشد، بنابراین فشرده سازی در نسخه معمولی عملاً امکان پذیر نمی باشد.
مزایا :
- قابلیت آپلود 20 تصویر با حجم 500 کیلوبایت
- مناسب برای برنامه نویسان حرفه ای
- بدون افت کیفیت
- سریع و روان
معایب :
- نسخه رایگان ضعیف
- قابلیت های اصلی در نسخه Pro
10- Compress Photos :
یکی از بهترین ابزارهای آنلاین برای فشرده سازی عکس Compress Photos می باشد که در دو سایت مجزای Compressjpeg و Compresspng به راحتی می توانید دو فرمت jpeg و png را در آن فشرده سازی کنید. رابط کاربری دوست داشتنی دارد و وبسایت های بسیاری از آن استفاده می کنند.
مزایا :
- فشرده سازی بدون افت کیفیت
- کاهش حجم قابل توجه تصاویر PNG
- فشرده سازی تصاویر با هر حجمی !
معایب :
- آپلود یکجای نهایت 20 تصویر
10 موردی که در بالا معرفی شد در واقع ابزار های 100% آنلاین برای فشرده سازی تصاویر هستند، البته برخی ابزارهای دیگر وجود دارند که هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین کار می کنند. در ادامه به معرفی 10 مورد از آنها خواهیم پرداخت :
11- ImageOptim :
ImageOptim یک ابزار بسیار مفید در زمینه فشرده سازی تصاویر است که هیچ افت کیفیتی را برای تصویر ایجاد نمی کند. رابط کاربری آن بسیار ساده بوده و کار با آن مثل آب خوردن است، به محض دانلود فقط نیاز است با استفاده از روش Drag and Drop تصاویر را وارد کنید و به مقدار دلخواه آنها را فشرده سازی کنید. البته تمامی این کارها فقط در سیستم عمل های Mac قابل اجرا می باشد !
مزایا :
- بهینه سازی SVG از طریق SVGO
- پشتیبانی از فرمت های JPEG، PNG و انمیشن های GIF
- رایگان و در دسترس بودن آن
معایب :
- سازگاری با سیستم عامل Mac و عدم پشتیبانی از سیستم عامل های دیگر
- حذف فراداده (Metadata) ها مانند اطلاعات جغرافیایی از عکس
12- OptiPNG :
OptiPNG یک ابزار کوچک Command-Line ،مجهز به بهینه سازهای فرمت PNG می باشد که عملیات فشرده سازی عکس را بدون کاهش کیفیت انجام می دهد به علاوه از فرمت های بسیاری مانند BMP،GIF، PNM و TIFF نیز پشتیبانی می کند.
مزایا :
- استفاده از پارامترهای مختلف برای رسیدن به بیشترین میزان فشرده سازی
- کارآیی بالا به عنوان یک ابزار فشرده سازی
معایب :
- پیچیدگی بیش از حد برای کاربران تازه کار (به دلیل Command-Line بودن)
- تعریف عکسهای چندتایی (Multiple) در یک Command Line
- قیر قابل پیش بینی بودن عملکرد آن (برخی اوقات عکس ها را 20% فشرده سازی میکند)
13- jStrip :
از jStrip برای کاهش حجم تصاویر به مقدار دلخواه استفاده میشود. برنامه jStrip اطلاعات تصاویر را طبقه بندی نمی کند بنابراین مصرف پهنای باند وبمستر ها نیز کاهش می یابد.
مزایا :
- عدم وجود اطلاعات طبقه بندی شده برای تصاویر
- نوتیفیکشن(Notification)های کاربردی
معایب :
- رونویسی (Overwrites) از فایل اصلی با نسخه Stripped
14- Caesium :
برنامه Caesium بسیار کاربردی است و در محیط ویندوز قابل اجرا می باشد به علاوه اینکه از فرمت های JPG ،PNG ،JPEG و BMP پشتیبانی می کند. یکی دیگر از ویژگی های این ابزار تعیین میزان فشرده سازی به صورت بسیار دقیق و دستی است.
مزایا :
- انتخاب دستی میزان فشرده سازی
- قابلیت مقایسه تصویر اصلی با تصویر فشرده شده
- نشان دادن میزان صرفه جویی در فضای حافظه
معایب :
- بدون عیب
15- PNG Gauntlet :
PNG Gauntlet به صورت اختصاصی برای فشرده سازی تصاویر PNG در محیط ویندوز طراحی شده است و به کمک آن می توان تصاویر با فرمت هایی از قبیل GIF یا JPG را به PNG تبدیل کرده و سپس آنها را فشرده سازی کرد که برای این کار از تکنیک های PNGOUT ،OptiPNG یا DeflOpt استفاده می کند.
مزایا :
- سهولت استفاده از آن
- زمان کوتاه فرآیند فشرده سازی
معایب :
- بدون عیب
PNG Optimizer -16 :
PNG Optimizer فقط از فایل های PNG پشتیبانی می کند به همین دلیل قابلیت تبدیل فرمت های مختلف به PNG را دارد. به علاوه این ابزار برای کار در محیط ویندوز طراحی شده است و با دو نسخه 64 و 32 بیت ویندوز قابلیت سازگاری دارد.
مزایا :
- کاهش حجم تصاویر برای دانلود سریع تر
- پردازش سریع در CPUهای چند هسته ای
- بهینه سازی انیمشین های PNG
معایب :
- بدون عیب
17- Radical Image Optimization Tool :
ابزار RIOT از فرمت های GIF، PNG و JPEG پشتیبانی می کند. با استفاده از این ابزار میتوانید عکس ها را به صورت دسته ای آپلود کرده و همچنین تنظیمات مربوط به رنگ، Contrast، نور و گاما را نیز بر روی تصاویر اعمال کنید. افزونه ها و ابزار های ساده ای مانند Zoom، Rotate و Pan نیز در رابط کاربری آن موجود می باشد اما استفاده کلی از آن برای کاربران تازه وارد کمی دشوار است.
مزایا :
- تغییر سایز عکس به مقدار دلخواه
- دارای فیتلرهای مختلف مانند Lanczos3، Catmull Rom و Bicubic
معایب :
- پیچیدگی برخی افزونه های آن برای کاربران تازه وارد
18- File Optimizer :
File Optimizer تقریبا از تمامی فرمت ها پشتیبانی می کند و دارای رابط کاربری بسیار ساده ای است و شما از طریق Drag & Drop کردن تصاویر قادر به فشرده سازی آنها می باشید. این برنامه سایز عکس اصلی و عکس فشرده شده را به شکل درصدی به شما نشان می دهد. علاوه بر این بخاطر کاهش حجم، فراداده ها (مانند GeoLocation) از روی تصاویر حذف می شوند.
مزایا :
- رابط کاربری شکیل و ساده
- قدرت فشرده سازی بسیار بالا
معایب :
- جابجایی عکس فشرده با نسخه اصلی عکس
- ارتباط مسقیم با بخش Recycle Bin
- عدم پشتیبانی از زبان های دیگر
19- Guetzli :
Guetzli توسط شرکت گوگل برای فشرده سازی فایل های JPEG طراحی شده است و با استفاده از الگوریتم های خاص، تصاویر دیجیتال را برای بارگذاری در صفحات وب بهینه سازی می کند. گوگل ادعا می کند که تصاویر فشرده شده توسط Guetzli حدود 35% از تصاویر فشرده شده در ابزارهای دیگر، کوچکتر می باشند.
مزایا :
- نگاه تخصصی و حرفه ای به فشرده سازی عکس ها
- پشتیبانی روزانه گوگل
- مناسب برای سایت های سنگین
معایب :
- زمان بر بودن فشرده سازی
- کندی و تاخیر در کارکرد برنامه
20- Trimage :
Trimage با استفاده از روش های OptiPNG ،AdvPNG ،JPEGoptim و PNGcrush تصاویر مربوط را فشرده سازی می کند، اگرچه فراداده های تصاویر را حذف می کند اما هیچ افت کیفیتی در تصاویر بوجود نخواهد آمد.
مزایا :
- رابط کاربری ساده
- بدون افت کیفیت
- سازگاری با تمامی سیستم عامل ها
معایب :
- بدون عیب
کلام آخر
در دنیای وب امروز هر چه سرعت باز شدن صفحات یک سایت بهتر باشد باعث افزایش میزان رضایت کاربر و در نتیجه علاقه بیشتر گوگل به آن سایت می شود. اولین قدم برای رسیدن به این هدف، بهینه سازی تصاویر موجود در سایت می باشد که در واقع به معنی فشرده سازی و کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت است. ابزارهای رایگان بسیاری برای فشرده سازی تصاویر در بستر وب موجود میباشند که ما 20 مورد از آنها را در این مقاله به طور مفصل معرفی و بررسی کردیم. حالا می توانید با توجه به نوع سیستم عامل و نیازهای خود یکی از آنها را انتخاب و به سادگی تصاویر خود را فشرده کنید.
سوالات متداول
چرا باید از ابزارهای فشرده سازی تصاویر استفاده کنیم؟
اگر می خواهید از تصاویر در وبسایت خود استفاده کنید، یکی از مهم ترین فاکتورها برای داشتن یک تجربه کاربری مناسب و بارگذاری سریع صفحات سایت، کم حجم بودن تصاویر است. اگر تصاویر پر حجم را در صفحات خود قرار دهید باعث افزایش زمان لود صفحه و در نتیجه آسیب به سئو و تجربه کاربری سایت می شود.
بهترین ابزار فشرده سازی عکس کدام است؟
از میان تمامی ابزارها می توان 2 ابزار Compressor.io و TinyPNG را بهترین دانست.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.