Revit Structure چیست؟ + مزایا و کاربردهای آن
نرم افزار Revit Structure یک نرم افزار نقشه کشی است که در زمینه مدل سازی داده های ساختمانی به مهندسان رشته معماری و عمران کمک می کند. نرم افزار رویت استراکچرز در حوزه ترسیم مدل های 3 بعدی ساختمانی حرف اول را در شرکت های مهندسی سازه می زند.
شرکت آمریکایی AutoDesk که در زمینه توسعه نرم افزارهای شبیه سازی و 3 بعدی فعالیت می کند، بسته های نرم افزاری BIM (مدل سازی اطلاعات ساختمان) متعددی طراحی و روانه بازار کرده است. نرم افزار Revit Structure یکی از قدرتمندترین محصولات این شرکت به شمار می رود که مهندسان را در زمینه پیش طراحی، طراحی، مدل سازی ساختمانها و دیگر سازه ها همراهی می کند. امروز در داناپ قصد داریم نرم افزار Structure Revit را مورد بررسی قرار داده و مزیت های آن را با یکدیگر مرور کنیم، پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
نرم افزار Revit Structures چیست؟
نرم افزار رویت استراکچرز یکی از بهترین ابزارهای موجود در حوزه طراحی و پروژه های مدل سازی ساختمانی است که به دلیل امکانات و قابلیت های بی نظیر خود، همواره به عنوان انتخاب اول مهندسان عمران از آن یاد می شود. ابزارهای موجود در نرم افزار Revit Structures امکان طراحی در محیط BIM و دیگر محصولات Autodesk را در اختیار مهندسان قرار میدهد.
علاوه بر این، نرم افزار Revit Structure قابلیت مستندسازی و شناسایی ارورها را در اختیار کاربران قرار میدهد. علاوه بر این، مهندسان از طریق این نرم افزار می توانند با دیگر اعضای پروژه نظیر آرشیتکت ها، مهندسین برق و مکانیک و صاحبان اصلی پروژه به راحتی ارتباط برقرار کنند.
مهندسان با کمک نرم افزار Revit Structures می توانند تمام بخش های طراحی سازه از قبیل تهیه نقشه های کارگاهی و فرآیندهای برآورد پروژه را مدیریت کنند. علاوه بر این، رویت استراکچرز مثل نرم افزارهای دیگر نظیر Tekla Structures عمل می کند. به گونه ای که مهندسان پس از اتمام مرحل طراحی و مدل سازی می توانند کل پروژه را به منظور انجام محاسبات تحلیلی به پلتفرم های دیگر مثل ETABS و Robot Structural Analysis منتقل کنند.
اگر می خواهید ویژگی های Revit را با نرم افزارهای دیگر طراحی معماری مقایسه کنید، می توانید دو مقاله مقایسه رویت و اسکچاپ و همچنین مقایسه رویت و تری دی مکس را مطالعه کنید.
قابلیت های رویت استراکچرز
ابزارهای تعبیه شده در Revit Structures به کاربران این امکان را می دهند تا به صورت چند کاربره به کل اجزای پروژه دسترسی داشته باشند. در نسخه های قبلی، نرم افزار Revit Structure به صورت یک بسته نرم افزاری جداگانه در دسترس کاربران قرار داشت اما با توسعه و بروزرسانی های نرم افزار اصلی رویت، رویت استراکچرز نیز به یکی از تب های نرم افزار اصلی تبدیل شده و قابلیت های هماهنگ سازی و تعاملی آن را ارتقا داده است.
به طور کلی ویژگی های مثبت Revit Structures که مهندسان سازه را برای استفاده از آن ترغیب می کند به شرح زیر است:
- ادغام ابعاد فیزیکی و تحلیلی مدل سازی سازه های ساختمانی
- قابلیت برقراری ارتباط دو طرفه بین مدل ها و نماها (View)
- امکان استفاده از عناصر مدل سازی مولتی متریال (Multi Material)
- شبیه سازی آرماتور بندی
- قابلیت آسان سازی فرآیندهای ستون سازی
- قابلیت ساخت سازه های جزئی برگرفته شده از مدل های 3 بعدی
- انجام دقیق محاسبات متره و برآورد
- قابلیت همکاری با نرم افزارهای کاربردی نظیر Revit Architecture و Revit MEP
- تجزیه و تحلیل انرژی
- قابلیت لینک شدن با اپلیکیشن های تحلیل داده های ساختمانی
- مدل سازی پارامتریک سازه های ساختمانی
- ایجاد جداول لیتوسفر
- تسهیل مدل سازی سازه های ساختمانی که به مهندسان این امکان را می دهد تا بهترین ایده های سازه ای را از مدل های طراحی (Design Models) بگیرند.
- پشتیبانی از مدل سازی اطلاعات ساختمانی (Building Structure Modeling)
- قابلیت طراحی تمام اجزای سازه های ساختمانی
- اتوماسیون
- ارائه رندر نمایشی (Render Presentation)
کاربردهای نرم افزار Revit Structure
1- همکاری بین مهندسان و سایر اعضای پروژه
یکی از مهم ترین بخش های پروژه های ساختمانی فرآیند برقراری ارتباط و تعامل بین مهندسین طراحی و اجرایی به شمار می رود. به لطف نرم افزار Revit Structure مهندسان عمران و اعضای بخش های دیگر نظیر تاسیسات و معماری می توانند کل پروژه زیر نظر داشته و برای پیشبرد تمام مراحل آن با یکدیگر تعامل داشته باشند.
2- برآورد هزینه یا همان متره و برآورد
یکی دیگر از مهم ترین مراحل توسعه پروژه های ساختمانی، محاسبه میزان هزینه های مربوط به مصالح ساختمانی و توسعه سازه قبل از استارت پروژه است. نرم افزار رویت استراکچر این امکان را در اختیار مهندسین عمران قرار می دهد تا هزینه های مربوط به تمام بخش های پروژه را به صورت دقیق و با جزییات محاسبه کرده و آن را به کارفرمایان اصلی ارائه دهند.
3- ارائه یک پیش طرح کامل از سازه
مهندسانی که از نرم افزار Revit Structure استفاده می کنند می توانند با تکیه بر ابزارهای کاربرپسند آن، در کمترین زمان ممکن یک پیش طرح اولیه آماده کرده و آن را به مدیران اصلی پروژه تحویل دهند. این قابلیت باعث می شود که اگر پروژه ای در مرحله پیش طرح دچار مشکل باشد، ناظرین بتوانند در همان اوایل کار به راحتی مشکل را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنند.
4- شناسایی و رفع خطاها
یکی از ویژگی های بسیار کاربردی نرم افزار رویت استراکچر، سرعت بخشیدن به فرآیند مدلسازی و طراحی سازه به شمار می رود. در واقع، مهندسین با استفاده از این ابزار می توانند مراحل فندانسیون و ستون سازی را در کمترین زمان ممکن طراحی و شبیه سازی کنند.علاوه بر این، اگر در هر مرحله مشکلی در هرکدام از بخش های پروژه شناسایی شود، سیستم اتوماسیون به صورت خودکار مشکل را برطرف خواهد کرد. این قابلیت باعث می شود که سرعت و دقت پروژه با هم ارتقا پیدا کنند.
5- ارتقای استانداردها
فرآیند طراحی سازه مهمترین بخش رشته های مهندسی عمران به شمار می رود. در حقیقت، طراحی اولیه سازه باید بی عیب و نقص باشد و برای این کار مهندسان باید تمام استانداردها و نکات اصولی را رعایت کنند. نرم افزار رویت استراکچر قابلیت های بسیار پیشرفته ای در زمینه رعایت استانداردهای ساختمان سازی دارد و به کاربران این امکان را می دهد تا سازه ای با کیفیت و بدون نقص طراحی کنند.
نتیجه گیری
نرم افزار Revit یکی از محصولات کمپانی Autodesk است که مهندسان عمران و معماری از آن در زمینه مدل سازی اطلاعات ساختمانی (BIM) استفاده می کنند. یکی از افزونه های این نرم افزار، Revit Structure است که ابزارهای بسیار پیشرفته ای در زمینه طراحی فندانسیون و ستون سازی را در اختیار کاربران قرار می دهد. مهندسان عمران با استفاده از رویت استراکچرز می توانند در کمترین زمان ممکن با رعایت استانداردهای مربوطه یک پیش طراحی از تمام اجزای پروژه ساختمانی طراحی کرده و آن را در اختیار کارفرمایان قرار دهند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.