رقص گوگل یا Google Dance چیست؟ + نقش گوگل دنس در سئو
یکی از هیجان انگیزترین بخش های سئو مربوط به مقوله رقص گوگل یا همان گوگل دنس (Google Dance) است که البته در برخی اوقات مشکلاتی را نیز برای صاحبان وبسایت ایجاد می کند. امروز قصد داریم نقش گوگل دنس در سئو را همراه با چند مثال کاربردی مورد بررسی قرار دهیم، پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. همچنین می توانید بهترین دوره های آموزش سئو را از طریق داناپ مشاهده نمایید.
رقص گوگل چیست؟
گوگل دنس به سطح بالایی از نوسانات صفحات وبسایت اشاره دارد؛ در حقیقت کمپانی گوگل با استفاده از این الگوریتم در تلاش است که جایگاه اصلی صفحات را در فهرست رتبه بندی (Index) خود تعیین کند. به عبارت دیگر گوگل دنس زمانی اتفاق می افتد که گوگل صفحات وبسایت شما را مورد بررسی قرار داده و شانس دیده شدن و قرارگیری در صفحات نتایج را به شما می دهد.
فرض کنید که یک صفجه جدید در وبسایت خود ایجاد کرده اید. این صفحه که در ابتدا حدوداً در رتبه 100 گوگل قرار دارد، ناگهان و در عرض یک شبانه روز به رتبه بالاتری دست می یابد تا گوگل نیز بتواند واکنش کاربران خود را در قبال صفحه شما مشاهده کند. اگر الگوریتم های گوگل متوجه شوند که کاربران اینترنتی بر روی صفحات شما کلیک کرده و از مشاهده آنها لذت می برند، آنگاه امتیازی را برای صفحه شما در نظر می گیرد که نقش مهمی در رتبه بندی نهایی آن صفحه خواهد داشت.
البته تعابیر دیگری نیز برای گوگل دنس وجود دارد، برای مثال می توان گفت گوگل فقط برای مشاهده اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد رتبه صفحه شما را تغییر می دهد؛ به خاطر داشته باشید که در اینصورت هیچ ظدام از فاکتورهای دیگر رتبه بندی تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت. این فرآیند به این شکل صورت می پذیرد که رتبه صفحه وبسایت در یک روز بالا آمده و در روز دیگر افت می کند و این روند تا مدت کوتاهی ادامه خواهد داشت.
در حقیقت رتبه صفحات وبسایت شما با نوسان بسیار زیاد بالا و پایین خواهند شد تا جایی که گوگل بتواند جایگاهی منصفانه و عادلانه ای برای آن پیدا کند. سپس صفحه وبسایت در این رتبه باقی می مانند و یا با توجه به عملکرد صفحات رقبا روند صعودی یا نزولی کندی را تجربه خواهند کرد. در عکس زیر وبسایتی را مشاهده می کنید که قبل از تثبیت صفحات، گوگل دنس دیوانه واری را تجربه کرده است!
گوگل دنس به ما نشان می دهد که نوسان رتبه در شروع کار صفحات وب یا کمپین های ایجاد لینک امری کاملا منطقی و طبیعی خواهد بود. در حقیقت نوسان نه تنها عادی و نرمال است بلکه نشانه خوبی برای صفحات یک وبسایت محسوب می شود به گونه ای که شما از طریق آن خواهید فهمید که توجه گوگل به صفحات شما جلب شده است.
همانطور که مشاهده کردید گوگل دنس یک مقوله بسیار ساده است، با این حال در ادامه این مقاله تاریخچه و استراتژی های مربوط به آن را با ذکر مثال توضیح خواهیم داد.
گوگل دنس قدیمی
بروز رسانی الگوریتم های گوگل قبلاً به صورت دوره ای (Periodically) انجام می گرفت اما امروزه گوگل آپدیت های مربوط به الگوریتم را به صورت زنده (Real-Time) انجام می دهد. بنابراین مفهوم Old Google Dance به دوره زمانی 3 تا 5 روزه پس از بروزرسانی الگوریتم گفته می شود که در آن گوگل آپدیت اصلی الگوریتم جدید خود را به صفحات نتایج منتقل کرده و سپس نوسان رتبه (Index Dance) صفحه مربوطه را مشاهده خواهد کرد.
چرا رقص گوگل اتفاق می افتد؟
تحقیقات و تجارب گذشته ما نشان می دهد که گوگل دنس به طور کلی بر اثر موارد زیر رخ می دهد:
- سن : اگر وبسایت یا صفحات جدید باشند، میزان رقص گوگل در آنها بیشتر خواهد بود.
- رقابت : اگر رقابت در کسب و کار، کلمه کلیدی یا حوزه مربوط به آن بیشتر باشد، رقص گوگل نیز افزایش خواهد یافت.
- ساخت لینک : هر چقدر که لینکسازی وبسایت شما بیشتر باشد، گوگل دنس نیز در آن بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، قدرتمند بودن لینک ها نیز موجب افزایش رقص گوگل می شود.
- تغییرات : در صورتی که تغییرات عمده ای را بر روی صفحات وبسایت اعمال کرده باشید، رقص گوگل افزایش خواهد یافت.
رقص گوگل چه قدر طول می کشد؟
مدت زمان گوگل دنس بر روی صفحات وبسایت به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد. همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، مباحثی که رقابت بالاتری در صفحات رتبه بندی دارند دارای رقص گوگل بیشتری هستند. علاوه بر این اگر صفحه وبسایت شما مدتی دچار رقص گوگل باشد و سپس جایگاهی در صفحه دوم نتایج گوگل به دست آورد، آنگاه صفحات شما در هنگام ساخت لینک های جدید دوباره دچار رقص گوگل می شوند تا در نهایت به جایگاه بهتری در صفحه اول نتایج دست پیدا کنند. البته به خاطر داشته باشید که شما به هیچ وجه نمی توانید از بروز گوگل دنس جلوگیری کنید.
فرآیند گوگل دنس به روایت تصویر
در تصویر زیر نوسانات جایگاه یک پست از یک وبسایت را مشاهده می کنید که در طول زمان بارها دست خوش تغییر شده است :
زمان انتشار این مطلب در تاریخ جولای 2018 بوده است و به محض ورود به نتایج گوگل در رتبه 100 نتایج قرار می گیرد:
این مطلب در طی دو هفته بین رتبه های 80 الی 120 مرتبا در حال نوسان بوده است :
سپس به رتبه های بالاتر راه پیدا می کند و رقص گوگل بیشتری برای آن اتفاق می افتد:
بعد از حدود 2 ماه این مطلب به شرایط تقریبا ساکن در صفحه دوم نتایج می رسد و مدتی در همین جایگاه می ماند :
کمی برای این مطلب لینکسازی انجام می شود و همین موضوع باعث می شود مجددا رقص گوگل برای این مطلب نوسانات زیادی ایجاد کند :
به مدت 6 ماه پس از لینکسازی برای این مطلب و نوسانات شدید در نهایت به اوایل صفحه دوم بازمی گردد :
در نهایت بعد از حدود 8 ماه این مطلب به صفحه ابتدایی گوگل می رسد. باید توجه داشته باشید که این مثال در مورد یک کلمه کلیدی بسیار پر رقابت در گوگل است که به هیچ عنوان نمی توان در آن به راحتی به صفحه اول رسید.
مثال های مربوط به گوگل دنس
برای تاکید بر این نکته که رقص گوگل امر کاملاً طبیعی و منطقی است، مثال های بیشتری را در ادامه با یکدیگر مرور خواهیم کرد. در حقیقت زمانی که صفحات وبسایت شما دچار گوگل دنس می شوند، آرامش خود را حفظ کرده و مثال هایی که در این مقاله مشاهده کردید را در ذهن خود مرور کنید. البته به خاطر داشته باشید که مثال های زیر مربوط به وبسایت هایی می شود که پس از رقص بسیار زیاد به جایگاه خوبی در صفحات نتایج گوگل دست پیدا کرده اند.
مثال اول
- پروژه : Ecommerce Auto Parts client
- کلیدواژه : ford f150 headlights
مثال دوم
- پروژه : Agency website(SERP Co)
- کلیدواژه : pasadena seo
مثال سوم
- پروژه : Ecommerce/affiliate natural health website
- کلیدواژه : helo watch
مثال چهارم
- پروژه : Lawyer client
- کلیدواژه : divorce in pa
مثال پنجم
- پروژه : Agency site
- کلیدواژه : chattanooga seo
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.