نرم افزار لومیون چیست؟ + ویژگی ها و کاربردهای Lumion
اگر شما یک معمار و یا دانشجوی معماری هستید مطمئنا یکی از مهمترین بخشهای کار شما همواره تولید تصاویر باکیفیت و زیبا از طرحها و مدل سازی هایی است که طراحی میکنید. رندرگیری از این طرحها و گرفتن یک خروجی مناسب برای قرار دادن در معرض دید یکی از اصلیترین دغدغههای معماران و شرکتهای ساختمانی است. بسیار مهم است که خروجی مدلهای شما کیفیت لازم را داشته باشند و تا حد ممکن به واقعیت نزدیک باشند. یکی از مناسبترین برنامهها برای رندرگیری مدلسازیهای سه بعدی نرم افزار لومیون (Lumion) است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.
امروزه نرم افزارها و برنامههای زیادی برای رندرگیری و بالا بردن کیفیت مدل سازیهای سه بعدی وجود دارند که یکی از بهترینهای این برنامهها لومیون است. این برنامه که به طور تخصصی برای مدل سازیهای معماری استفاده میشود، کاربردهای فراوانی دارد که طرفداران آن را بیش از پیش افزایش میدهد. با این برنامه میتوانید رندرهای با کیفیت از مدلها و طراحیهایتان تهیه کنید و برای نمایش در معرض دید قرار دهید. در ادامه با ما همراه باشید تا با ویژگیها و کاربردهای این برنامه بیشتر آشنا شوید.
نرم افزار لومیون چیست؟
نرم افزار لومیون یک برنامه رندرگیری و انمیشین سازی به خصوص در زمینه معماری است که امروزه کاربردهای فراوانی دارد. به کمک این نرم افزار میتوانید به آسانی طراحیهایی که در محیط نرم افزارهای دیگر مانند تری دی مکس یا اتوکد داشتهاید را وارد Lumion کنید و از آن عکس و یا فیلمهای انیمیشنی خروجی باکیفیت بگیرید.
همچنین با وجود ابزارهای مختلف مدل سازی در لومیون میتوانید مدل سازیهای نیمه کاره خود در سایر نرم افزارها را وارد این برنامه کرده و آنها را کامل کنید و سپس خروجی بگیرید. از ویژگیهای بسیار مثبت این برنامه این است که کار رندرگیری را با سرعت بسیار بالا و در زمان کم به انجام میرساند و مهم نیست که فیلم و عکس انیمیشنی شما چقدر حجم داشته باشد و چقدر طولانی و پیچیده باشد، این نرم افزار کار خروجی گرفتن را با کیفیت و سرعت بالا به انجام خواهد رساند.
علاوه بر این طبق گفته بسیاری از کاربران این برنامه کار با آن بسیار آسان است و یادگیری آن زمان کمی میگیرد. بنابراین با گذاشتن یک زمان محدود و یادگیری این نرم افزار میتوانید رندرهای با کیفیتی داشته باشید. ابزارهای گوناگون و متنوع موجود در Lumion به کاربران کمک میکند تا علاوه بر رندرگیری آسان بتوانند مدل سازی و طراحی را نیز در همین برنامه انجام دهند و پروژه خود را به آسانی به پایان برسانند.
در برخی برنامههای طراحی سه بعدی و انیمیشن سازی بخش رندر گیری و یا اصطلاحا موتور رندر به صورت یک پلاگین روی برنامه اصلی نصب میشود و پس از پایان کار میتوانید به وسیله این پلاگین از کار خود رندر بگیرید. اما در برخی انواع موتور رندر مانند لومیون این موتور به طور جداگانه یک نرم افزار کامل است که رندرهای بسیار با کیفیتتری ارائه میدهد.
برخی از طراحان معماری ابتدا طرح اصلی خود در دیگر برنامههای طراحی سه بعدی میکشند و سپس برای افزودن برخی جزئیات مانند ساخت متریال و افکت دادن به آنها، پرسوناژ، آبجکت گذاری، نوردهی و قرار دادن درختان و فضای سبز و ابر و باران و غیره، پروژه را وارد Lumion میکنند و سپس از آن رندر میگیرند.
تاریخچه نرم افزار Lumion
نرم افزار لومیون توسط شرکت هلندی Act-3D ساخته شده و از سال ۲۰۱۰ وارد بازار شده و مورد استفاده کاربران و به ویژه طراحان معماری قرار گرفته است. این شرکت در ابتدا توسط دو برنامه نویس هلندی در لیدن هلند شروع به کار کرد. آنها در ابتدا از یک محیط کار بسیار ساده و یک اتاقک زیر شیروانی فعالیت خود را آغاز کردند. سپس با پیشرفت کار به یک دفتر کار نقل مکان کرده و چند برنامه نویس دیگر نیز استخدام نمودند.
این افراد تمایل به مباحث طراحی سه بعدی و ساخت برنامهای کاربردی در این زمینه را داشتند. بنابراین ابتدا برنامه Quest 3D را به بازار عرضه کردند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت و در ساخت انواع شبیه سازی و برنامههای تلویزیونی مورد استفاده قرار میگرفت.
پس از آن در سال ۲۰۰۷ این شرکت گام دیگری در جهت تولید یک برنامه کاربردیتر در زمینه طراحی سه بعدی برداشت و شروع به ساخت برنامهای کرد که برای کار با آن نیازی به پیش زمینه فراوان در زمینه طراحی سه بعدی نباشد. در واقع قصد سازندگان ساده و سریع بودن برنامه و آسان بودن استفاده از آن بود. به این ترتیب در سال ۲۰۱۰ اولین نسخه از نرم افزار لومیون وارد بازار شد و کار خود را آغاز کرد. از آن زمان تا کنون آپدیتهای گوناگونی برای برنامه وارد بازار شده و کیفیت کار را بیش از پیش بالا برده است.
کاربردهای لومیون
همانطور که گفته شد نرم افزار lumion کاربردهای فراوانی در انواع طراحیهای سه بعدی و دیگر انواع انیمیشن سازی و تصویر سازی دارد. این نرم افزار امروزه در اکثر شرکتهای معماری یافت میشود و اغلب معماران و دانشجویان این رشته از این برنامه استفاده میکنند.
از لومیون برای پروژههای معماری از زوایای دید مخاطب به خصوص برای پیش فروش پروژههای در حال ساخت استفاده میشود. همچنین میتوان از پروژه عکس، تصویر ۳۶۰ درجه یا پانوراما و ویدیو تهیه کرد. این تصاویر با کیفیت بالا و زمان بسیار کم تهیه میشوند.
علاوه بر آن به علت آسان بودن کار با لومیون و سرعت بالای کار با آن در اغلب موارد زمانی که معماران فرصت کافی برای مدل سازی و طراحی در برنامههای دیگر را ندارند به سراغ این برنامه میآیند و طراحی خود را با آن انجام داده و سپس در کوتاهترین زمان ممکن از طراحی خود خروجی میگیرند.
ویژگی های نرم افزار لومیون
نرم افزار لومیون ویژگیهای مثبت بسیاری دارد که میتواند نیاز معماران و طراحان را برطرف کند. این نرم افزار در عین سادگی ابزارهای بسیاری دارد و علاوه بر رندرگیری میتوانید طراحیهای خود را نیز با آن انجام دهید. در ادامه به معرفی برخی از ویژگیهای این نرم افزار میپردازیم.
- لومیون نسبت به سایر پلاگینها و برنامههای رندرگیری سرعت بالاتری دارد و با زمان بسیار کم و پایین آمدن هزینه کار میتواند خروجی با کیفیت ارائه دهد.
- نسخههای جدید Lumion که به صورت سالانه ارائه میشوند پیشرفتهای بسیار چشمگیری دارند و این برنامه در هر نسخه بهتر از نسخه قبلی ظاهر میشود. این نرم افزار از زمان ساخت در سال ۲۰۱۰ تا کنون پیشرفتهای بسیاری داشته است.
- در قسمت لایبرری این نرم افزار آبجکتهای کاربردی بسیاری وجود دارند که باعث برطرف شدن نیاز طراحان به انواع آبجکت در طراحی میشود و دیگر نیازی به استفاده از آبجکتهای خارجی نخواهد بود.
- انیمیشن سازی در این نرم افزار به صورت real time انجام میشود و بر اساس نوع سخت افزار و کارت گرافیک افراد هر ۴ ثانیه میتواند یک فریم را رندرگیری کند.
- این برنامه افکتها و ابزارهای بسیاری برای ایجاد حالات مختلف در طرح دارد. به عنوان مثال میتوانید به آسانی هوای ابری و بارانی و آفتابی بسازید و این افکتها را به هم تبدیل کنید. این کار در نرم افزارهای دیگر می تواند بسیار سخت باشد اما به کمک ابزارهای لومیون قرار دادن این افکتها روی مدل سازی بسیار آسان شده است.
- از دیگر ویژگیهای این نرم افزار این است که محدودیتی در زمینه ابعاد اشیا ندارد. شما میتوانید در Lumion بر خلاف برخی دیگر از برنامههای مدل سازی اشیای بسیار بزرگ بسازید و به آنها افکتهای لازم را با کیفیت بالا بدهید.
- کار با این نرم افزار بسیار ساده است. رابط کاربری آن به گونهای طراحی شده که تمامی ابزارها در دسترس باشند و سادگی نرم افزار نیز حفظ شود. به این ترتیب به سرعت میتوانید کار با آن را یاد بگیرید و شروع به فعالیت کنید.
- یکی دیگر از ویژگیهای مثبت این برنامه امکان همکاری با سایر نرم افزارهای طراحی سه بعدی است. بر این اساس میتوانید طرحهای نصفه کاره در این نرم افزارها را وارد لومیون کرده و ادامه کار را در آن انجام دهید.
- این نرم افزار از انواع فرمتهای عکس و انواع فرمتهای سه بعدی پشتیبانی میکند.
- با استفاده از لومیون میتوانید فیلمهای بسیار جذاب و با کیفیت بالا بسازید. این کار با سرعت و کیفیت بالا در این برنامه قابل انجام است.
ابزارهای کاربردی نرم افزار لومیون
نرم افزار lumion ویژگیهای کاربردی و ابزارهای مختلفی دارد که میتوانید تمامی طراحیهای خود را به وسیله آنها انجام دهید. این ابزارها بسیار پیشرفته و کارآمد طراحی شدهاند و مورد رضایت کاربران قرار دارند. در ادامه به معرفی برخی از این ابزارها میپردازیم.
۱-live sync
این ویژگی و ابزار به طور مداوم و بدون قطعی از کارهای شما خروجی میگیرد. به عنوان مثال زمانی که نیاز دارید در یک طرح تغییراتی ایجاد کنید نیازی نیست که کار را متوقف کنید. میتوانید همزمان با ایجاد تغییرات خروجی آن را نیز تماشا کنید.
۲-طراحی فضای شهری و شهرسازی
به کمک ابزارهایی مانند OSM میتوانید فضاهای شهری و روستایی را در طراحیهای خود اعمال کنید و افکتهای لازم را به آن بدهید تا طراحی شما به واقعیت نزدیکتر شود. این برنامه مناسب ساخت پلانهای شهرسازی با کیفیت و سرعت بالاست.
۳-نورپردازی
نورپردازی در این نرم افزار دارای ابزارهای بسیار پیشرفتهای است که کار را بسیار آسان میکنند. شما با کمک این ابزارها به راحتی میتوانید نورهای طبیعی و مصنوعی با شدتهای مختلف و با منبع نور مختلف را ایجاد کنید. به عنوان مثال میتوانید نور یک لامپ کم سو و یا نور ملایم خورشید در هنگام صبح را با این ابزارها به زیبایی بسازید.
۴-نمای خیابان
برای چک کردن وضعیت مدل ساخته شده در فضای واقعی میتوان یک نمای خیابان با نور پردازی و محیط واقعی از لومیون گرفت. در واقع اگر میخواهید بدانید که طراحی شما از دید مخاطب چگونه دیده میشود میتوانید با این ابزار ساختمانی که طراحی کردهاید را در یک خیابان تماشا کنید.
۵-بافت و مواد
Lumion دارای بافتها و تکسچرهای فراوانی در بخش لایبرری است که به آسانی میتوانید با کمک آنها بافتهای مختلف بخشهای یک سازه را ایجاد کنید. همچنین متریال سازی بسیار پیشرفتهای برای نمایش مصالح مختلف در این برنامه وجود دارد که شما را شگفت زده خواهد کرد.
۶-طبیعت دیجیتالی
لومیون به شما امکان ساخت و رندرگیری یک طبیعت دیجیتالی با کیفیت بالا و بسیار نزدیک به واقعیت را میدهد. این تصاویر برای ساخت فضای سبز و یا بکگراند طراحیها میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
۷-تحقیقات طراحی
اگر قصد دارید که بخشهایی از یک پروژه را برای زمان ساخت آن بررسی کنید لومیون به کمک شما میآید. به عنوان مثال با این برنامه میتوانید نمایی که از داخل ساختمان دیده میشود را بررسی کنید و یا میزان ورود نور فضای واقعی به داخل خانه را شبیه سازی کنید و در صورت نیاز به تغییر پیش از شروع به ساخت بنا آن را اعمال نمایید.
۸-استایلهای مختلف
زمانی که در مراحل مختلف طراحی یک پروژه هستید و نمیخواهید که طرح را به صورت کامل به کارفرما نمایش دهید میتوانید با استفاده از استایلهای موجود در برنامه تنها یک نمای خاص از ساختمان را در معرض دید قرار دهید.
۹-پانوراما و وی آر
این دو ابزار به شما کمک میکنند تا یک دید ۳۶۰ درجه و کامل از پروژه داشته باشید. همچنین به کمک لومیون میتوانید از تکنولوژی وی آر نیز استفاده نمایید.
بهترین نسخه لومیون
Lumion هم اکنون نسخههای مختلفی در بازار دارد که هر کدام نیازهای کاربر را به خوبی برطرف میکنند و مناسب کار در شرکتهای معماری هستند. اما برای انتخاب بهترین نسخه برای استفاده در محیطهای حرفهای میتوانید لومیون پرو را انتخاب نمایید.
این برنامه به شما امکان کار با بیش از ۲۰۰۰ ابزار برای مدل سازی و ایجاد جلوههای ویژه را میدهد. همچنین تمام نیازهای دیگر شما در جهت رندرگیری و مدل سازی با سرعت بالا را برطرف میکند.
بازار کار نرم افزار لومیون در ایران
از آنجایی که امروزه این برنامه برای ارائه یک پروژه معماری با کیفیت ضروری است، بنابراین تمامی شرکتهای ساختمانی و مشغول در حوزه معماری نیاز به فردی متخصص در زمینه کار با لومیون دارند. متاسفانه تعداد افرادی که کار با این برنامه را به طور کامل بلد باشند در حال حاضر زیاد نیست و افراد بسیاری میتوانند کار با این نرم افزار را به طور کامل یاد گرفته و در شرکتهای مختلف به کار مشغول شوند. با یادگیری این برنامه میتوانید علاوه بر کار در انواع شرکتهای معماری و ساختمانی، به صورت دورکاری و فریلنسری نیز به کسب درآمد مشغول شوید.
سخت افزار مورد نیاز برای کار با لومیون
از آنجایی که Lumion یک نرم افزار گرافیکی است و با کارت گرافیک سیستم سر و کار دارد بهتر است که کارت گرافیک سیستم خود را تقویت کنید. کارت گرافیک سری 20 و 30 nvidia با تکنولوژی RTXبرای کار با لومیون مناسب است. با این حال نیاز نیست که سی پی یو و رم چندان قوی برای کار با آن داشته باشید.
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد نرم افزار لومیون یک نرم افزار بسیار کاربردی و مناسب است که برای طراحیهای معماری و دیگر طراحیهای سه بعدی دست شما را باز میگذارد و امکانات بسیاری به شما میدهد.
یادگیری این نرم افزار بسیار ساده بوده و میتوانید در مدت کم کار با این نرم افزار را یاد گرفته و مشغول به کار شوید. همچنین سرعت آن بسیار بالا بوده و کار شما را آسان میکند. این نرم افزار همچنین دارای رابط کاربری بسیار ساده و ابزارهای فراوان و مفید است.
به کمک لومیون میتوانید رندرگیری را با سرعت و کیفیت بالا انجام دهید و علاوه بر طراحی در محیط برنامه میتوانید طراحیهایتان در محیط برنامههای دیگر را به این نرم افزار منتقل کرده و از آنها خروجی بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.