معرفی ارز تتر Tether + هر آنچه باید درباره آن بدانید!
تتر Tether یا همان USDT یک ارز دیجیتال با قیمت ثابت (Stable coin) است که از سرمایه افراد در برابر نوسانات بازار ارز محافظت می کند. در این مطلب قصد داریم ارز تتر را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم، پس تا انتهای آن با ما همراه باشید.
تتر چیست؟
نوسانات قیمتی روزانه ارزهای دیجیتال در برخی از مواقع آنقدر زیاد می شود که دیگر نمی توان از آنها برای مصارف عادی استفاده کرد. اگرچه نوسانات قیمتی ممکن است موجب سوددهی برخی تریدرها شود اما کارآیی ارزهای دیجتال در معاملات ارزی را محدود می کند.
ارزهای دیجیتالی که قبلا در دارک وب (Dark web) مورد استفاده قرار می گرفتند به تدریج به بازار اصلی راه پیدا کردند. البته در آن زمان سرمایه داران کوچک علاقه ای برای سرمایه گذاری بر روی آن نشان نمی دادند اما به خاطر نوسانات قیمتی موجود در بازار ارزهای دیجیتال رفته رفته به آن علاقه مند شدند.
موسسات بانکی و مالی سراسر جهان نیز نسبت به ارزهای دیجیتال واکنش نشان دادند و تمام مردم درباره آن با یکدیگر بحث می کردند. در حقیقت نوسانات قیمتی زیاد باعث شد ارزهای دیجیتال به عنوان یک دارایی بالقوه شناخته شود. البته نوسان قیمتی در حوزه کریپتوکارنسی ممکن است مانند یک شمشیر دولبه عمل کند.
برای مثال در سال 2017 که قیمت ارزهای دیجیتال در بالاترین حد ممکن قرار داشت، سرمایه گذاران زیادی به سمت بازار کریپتوکارنسی جذب شدند. علاوه بر این، نوسانات قیمتی ممکن است باعث خروج سرمایه گذاران از بازار شود. افت قیمت ارزهای دیجیتال در بازار نیز کاملاً احساس می شود زیرا این امر در واقع بر حجم معاملات و نرخ بهره در بازار تاثیر می گذارد.
برای این که بتوان از ارزهای دیجیتال در معاملات روزانه استفاده کرد، نوسانات قیمتی موجود در آن باید برطرف شود و اینجاست که ارزTether وارد میدان می شود. تتر یک استیبل کوین (Stable Coin) محسوب می شود که با قدرت خرید پایدار و تورم بسیار جزئی به سرمایه داران انگیزه می دهد تا به جای نگهداری توکن ها و کوین ها، با تبدیل آنها، تتر را نگهداری کنند. به عبارت دیگر می توان گفت که Tether یک رمز ارز با قیمت ثابت است که ارز آن توسط یک ارز فیات (مثل دلار آمریکا) تعیین می شود.
استیبل کوین هایی نظیر تتر برای انجام معاملات روزانه بسیار مهم هستند؛ در حقیقت اگر ثبات و پایداری قیمت در بازار وجود نداشته باشد، فروشنده به خاطر ترس از دست دادن ارزش دارایی خود از خرید و فروش کالا امتناع می کند. این موضوع یکی از دلایل اصلی عدم سازگاری و پذیرش ارزهای دیجیتال در جامعه به شمار می رود. البته رمز ارزهای پر طرفدار نظیر بیت کوین، اتریوم و لایت کوین نیز در برخی مواقع برای انجام پرداخت های آنلاین مورد استفاده قرار می گیرند اما هنوز به دلیل نوسانات قیمتی بیش از حد برای انجام معاملات و انتقال وجوه روزانه مورد اطمینان نیستند.
تتر مزایایی دارد که هیچ کدام از پروژه های قبلی نتوانسته اند آن را به کاربران ارائه کنند؛ در حقیقت Tether امکان تبدیل ارزهای فیات به کوین های رمزنگاری شده را در اختیار کاربران قرار می دهد، بنابراین آنها می توانند به راحتی از تتر در معاملات روزانه خود استفاده کنند.
تتر در ابتدا بر روی بلاک چین بیت کوین عرضه شد و سپس از طریق پروتکل Omni Layer به بلاکچین لایت کوین انتقال پیدا کرد. این ارز در زمان نگارش این مقاله با حجم بازار حدود 9.98 میلیارد دلار در رده سوم بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد.
رمز ارز تتر چیست؟
رمز ارز Tether ترکیبی از ارز فیات و استیبل کوین به شمار می رود که ارزش آن از طریق نرخ دلار آمریکا و دیگر ارزهای فیات تعیین می شود. در حقیقت می توان گفت تتر یک دارایی دیجیتال محسوب می شود که توسط Tether Limited صادر شده و بر روی پروتکل Omni فعالیت می کند. به عبارت دیگر هر تراکنش Omni که شامل تتر باشد با هش Hash یکسان در تراکنش های بیت کوین ضبط می شود.
تتر محبوب ترین استیبل کوین در جهان است به گونه ای که در صرافی های پرطرفدار نظیر Bitfinex و Poloniex به عنوان جایگزین دلار آمریکا عمل می کند. در واقع وقتی می گوییم Tether از طریق دلار آمریکا پشتیبانی می شود به این معنی است که به ازای هر واحد تتر جدید که تولید می شود 1 دلار آمریکا در خزانه بانکی ذخیره شده است؛ البته به خاطر داشته باشید که دلار آمریکا نیز از تغییرات الگوی بازار جهانی ارز و تورم در امان نیست.
در حقیقت ارز تتر برای کمک به کاهش نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال تولید شده است. تتر همچنین امکان استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان پول فیات را در اختیار کاربران قرار می دهد، بنابراین ارزش آن در معرض نوسان قرار ندارد و باید همواره برابر با 1 دلار باشد. یورو نیز با توجه به اینکه بر بازار اتحادیه اروپا کنترل دارد، یکی دیگر از ارزهایی است که Tether قیمت توکن خود را از طریق آن مشخص می کند.
به طور کلی استفاده از ارز تتر فواید بسیاری برای کاربران به ارمغان می آورد که در ادامه برخی از مهم ترین آنها را توضیح خواهیم داد:
-
انتقال کریپتوکارنسی :
تتر امکان انتقال پول نقد واقعی به ارز دیجیتال را تسهیل می کند و تبدیل آن به ارزهای دیجیتال دیگر با توجه به پرداخت امن بر روی بلاکچین با سرعت بسیار بالایی در مقایسه با پول های فیات انجام می پذیرد.
-
پذیرش :
پلتفرم هایی که با ارزهای دیجیتال کار می کنند پس از پذیرش تتر با پیشرفت قابل توجهی مواجه شده اند. علاوه بر این پلتفرم هایی که در ابتدا امکان استفاده از دلار امریکا را نداشتند با پذیرش تتر فرصت ورود به بازارهای جدید را پیدا کردند.
-
پشتیبانی عالی :
سرمایه گذاری شما در بازار ارزهای دیجیتال از طریق پشتوانه مالی تتر تامین می شود. در حقیقت میزان Tether در گردش همواره متناسب با پشتوانه مالی در نظر گرفته شده برای آن است.
قیمت تتر چگونه 1 دلار باقی می ماند؟
کمپانی Tether Limited واقع در هنگ کنگ در ازای هر یک واحد تتر در گردش، یک دلار آمریکا به عنوان پشتوانه مالی آن در نظر گرفته است. به عبارت دیگر این کمپانی به عنوان یک واسطه مورد اعتماد برای تتر شناخته می شود. سختی های موجود در جمع آوری ارز فیات به همراه کریپتوکارنسی از طریق روش های ساده بر طرف می شود به گونه ای که بر امنیت و شفافیت حسابرسی های مالی تاثیر نمی گذارد.
تتر بر روی پروتکل Omni فعالیت دارد، این پروتکل در واقع یک پلتفرم چند کاره است که در چند ارز دیجیتال مرتبط با بلاکچین بیت کوین نیز استفاده می شود. هر یک واحد USDT برابر با 1 دلار امریکاست یعنی در هر زمان می توان آن را در ازای پرداخت 1 دلار باز خرید کرد.
در همین راستا، مشتری که حساب بانکی Kraken را با دلار آمریکا شارژ کند در ازای هر تتر یک USDT با نرخ 1 دلار آمریکا دریافت می کند. علاوه بر این کاربران می توانند در پلتفرم های مبادله ارز، ارزهای دیجتال خود را با تتر مبادله کنند. اگر کاربران حساب های بانکی خود را با ارزهای فیات شارژ کنند، کمپانی Tether Limited مبلغی معادل با همان ارزش، توکن تتر به کیف پول آنها واریز می کند در نتیجه کاربران می توانند در هر کجا که مایل هستند از تتر استفاده کنند.
سوالات بسیاری درباره امنیت و غیرمتمرکز بودن شبکه تتر وجود دارد. با بررسی اجمالی بر عملکرد مکانیزم تتر متوجه خواهید شد که عملکرد سیستم به شکلی واضح به ثبات نرخ ارزهای فیات وابسته است. برای مثال فرض کنید یک صرافی نتواند به مشتریانی که USDT خود را به فروش رسانده اند، ارز فیات یا همان دلار را پرداخت کند. در این حالت کمپانی تتر باید در یک چهارچوب زمانی مشخص وجوهات نقدی دلار را برای این صرافی آماده کند. در حقیقت با بررسی این موضوع متوجه می شویم که تتر یک سیستم کاملاً متمرکز است و با آنچه که ادعا می کند در تضاد می باشد.
کاربردهای تتر
هدف اصلی تتر تامین نقدینگی و محافظت از سرمایه افراد در برابر نوسانات بازار است. ارزش توکن های USDT بر اساس نرخ ارزهای فیات مشخص می شود بنابراین همانند دیگر ارزهای دیجیتال دچار نوسان یا کاهش قیمت نمی شوند. تتر همچنین باعث می شود که استیبل کوین ها در مقایسه با رمزارزهای دیگر از ریسک کمتری برخوردار باشند.
یکی دیگر از مزایای تتر این است که قابلیت جایگزینی با ارزهای فیات را دارد و به همین دلیل تریدرها و سرمایه داران بازار ارزهای دیجیتال علاقه شدیدی به آن دارند. در حقیقت هنگامی که بازار در حالت نزولی قرار دارد، به خصوص در کشورهایی که تبدیل کریپتوکارنسی به پول فیات بسیار مشکل است، تتر بهترین گزینه برای حفظ دارایی سرمایه داران به شمار می رود.
رابطه تتر با صرافی Bitfinex
اتهاماتی در مورد رابطه پنهانی تتر با صرافی بیتفنیکس در رسانه ها منتشر شده است. در حقیقت مدیر ارشد مالی و مدیر ارشد استراتژی در هر دو سازمان مشترک است. حساب های جدید تتر اغلب به بیتفنیکس منتقل می شوند بنابراین به راحتی می توان درک کرد که چرا هر دو سازمان پس از قطع همکاری US Bank و ولز فارگو به صورت همزمان دچار مشکلات تامین نقدینگی شدند. در نتیجه صرافی بیتفنیکس هم اکنون به مشتریان اهل ایالات متحده آمریکا سرویس نمی دهد چرا که بازار آن دیگر فقط منوط به دلار آمریکا نیست و در عوض به صورت انحصاری از USDT استفاده می کند.
تحقیقات دیگری در زمینه همکاری پشت پرده بیتفنیکس و تتر منتشر شده است و محققان معتقدند که بیتفنیکس صرف نظر از میزان تقاضا اقدام به صدور تتر در بازار کرده است. در حقیقت به عقیده پژوهشگران، بیتفنیکس تقاضای مصنوعی برای بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال ایجاد کرده و از این طریق موجب افزایش قیمت آنها در بازار شده است.
در واقع زمانی که قیمت کاهش می یابد آنها می توانند تتر را به بیت کوین تبدیل کنند و پس از افزایش قیمت بیت کوین را فروخته و از این طریق ذخایر تتر را دوباره افزایش دهند. هنگامی که قیمت دوباره کاهش یابد، آنها گزینه فروش اختیاری (Put Option) را به صورت پیش فرض برای بازخرید تتر قرار می دهند یا اینکه ادعا می کنند که حمله هکرها موجب ناپدید شدن تتر یا دلارهای مربوطه شده است!
انواع USDT
ارز تتر روی 3 بلاک چین مختلف موجود است که می توانید از هر کدام از آنها استفاده کنید.
1- بلاک چین بیت کوین : این نوع از تتر بر روی بلاک چین Bitcoin Omnilayer قرار دارد که البته به دلیل سرعت پایین این شبکه خیلی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
2- بلاک چین اتریوم : این نوع از ارز تتر بر روی بلاک چین اتریوم قرار دارد که با الگوریتم ERC20 شناخته می شود. سرعت این شبکه بالا بوده و طرفداران این نوع از تتر با علامت ERC20 USDT بسیار زیاد هستند.
3- بلاک چین ترون : این نوع از tether نیز روی بلاک چین ترون قرار دارد که با الگوریتم TRC20 شناخته می شود. این شبکه نیز در رقابت با اترویم قرار دارد و از سرعت بالایی برخوردار است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.