مقایسه Opencart و WordPress به طور کامل
سیستم مدیریت محتوای Opencart در طراحی سایت فروشگاهی
OpenCart یک پلتفرم رایگان برای تجارت الکترونیک است که به صورت متن باز با قابلیت تنظیم بالا، در اختیار کاربران قرار گرفته است. آیتم های مهمی از قبیل فروشگاه، قسمت مشتری ها، فروش، پروسه سفارش محصول و غیره در آن تعبیه شده است.
همچنین OpenCart دارای قابلیت پشتیبانی از چند فروشگاه اینترنتی به صورت همزمان است. این قابلیت، امکان مدیریت چندین فروشگاه را از یک داشبورد به کاربر می دهد. علاوه بر آن، امکان انتخاب محصولات برای فروشگاه های مختلف، استفاده از تم های خاص برای هر فروشگاه آنلاین و بومی سازی وبسایت های فروشگاهی، از دیگر قابلیت های این پلتفرم است.
از آنجایی که این پلتفرم متن باز است، می توانید سایت خود را به صورت رایگان، هرطور که می خواهید، مدیریت کنید. همچنین تا زمانی که نرم افزار آن نصب باشد، به پشتیبانی فنی و نسخه های بروز رسانی نیز دسترسی خواهید داشت. برای سفارشی سازی این پلتفرم نیز به دانش کدنویسی متوسطی نیاز دارید و با کدنویسی قادر خواهید بود وبسایت فروشگاهی خود را راه اندازی کرده و از طریق امکانات هاستینگ، برخی از کدها را تغییر دهید.
OpenCart به صورت ماژولار طراحی شده است. پس براحتی می توانید با نسخه ابتدایی و پیش فرض آن کار خود را شروع کرده و سپس با اضافه کردن بیش از 13000 افزونه (ماژول)، قابلیت های آن را ارتقاء دهید. برخی از ویژگی های اصلی این پلتفرم بدون نیاز به اضافه کردن افزونه، به شرح زیر است :
- تعداد محصولات پیشنهادی محدودیتی ندارد.
- تعداد دسته های محصول و زیر مجموعه هایی که ایجاد می کنید نیز بدون محدودیت است.
- امکان مدیریت چندین فروشگاه (با موضوعات مختلف) از یک داشبورد ادمین فراهم است. همچنین می توانید اطلاعات محصول را در همان مکان به روز رسانی کرده و در صورت تمایل در فروشگاه ها منتشر کنید.
- یک سیستم امتیاز-پاداش برای تشویق مشتریان و افزایش امتیاز آنها در وبسایت فروشگاهی طراحی شده است.
- امکان تنظیم دسترسی چندین ادمین سایت
- امکان ساخت سیستم بازاریابی داخلی
- امکان ارائه تخفیف به محصولات و یا کوپن فروش
- گزینه هایی برای امکان امتیاز دهی به محصولات، بررسی مشخصات محصول و درج کامنت روی محصولات توسط مشتری
- امکان ارائه محصولات دیجیتالی و فروش آنها به صورت دانلود محتوا از سایت
- پشتیبانی از 40 زبان رسمی در دنیا و ارزهای بین المللی متعدد
- پشتیبانی از 36 درگاه پرداخت
- امکان پرداخت هم به صورت مهمان یا guest (بدون ثبت نام در سایت) و هم به صورت کاربر ثبت نام شده در سایت
- امکان پرداخت های مکرر برای محصولاتی مانند حق اشتراک
- امکان همکاری با اکثر شرکت های حمل و نقل
- گزارش فروش داخلی، گزارش «محصولات مشاهده شده» و «محصولات خریداری شده»
- امکان پیگیری اهداف و نتایج بازاریابی
امکانات اضافی که با افزودن ماژول ها ایجاد می گردد عبارت اند از:
- امکان تأییدیه آدرس ایمیل
- نمایش خودکار لیست محصولات مرتبط، محصولات جدید، سایر محصولات تولید شده توسط همان تولید کننده و موارد دیگر
- امکان فروش حضوری از طریق Square (این گزینه برای نمایشگاه ها، کنفرانس ها و سایر موارد مشابه مناسب است)
- افزونه ای که به مشتریان امکان مقایسه قیمت و محصولات را در کنار یکدیگر می دهد.
- افزونه ای که به مشتریان امکان آپلود عکس محصولات خود را می دهد (مانند سایت آمازون با آدرس com)
- مجموعه ای از افزونه ها و ماژول های مخصوص بازاریابی
سیستم مدیریت محتوای WordPress در طراحی سایت فروشگاهی
سیستم مدیریت محتوای WordPress یک پلتفرم قوی است، اما برای هر کاری مناسب نیست. به عنوان مثال اگر یک سایت ساده برای فروش چند محصول ابتدایی لازم دارید، بهتر است از سایر پلتفرم های فروشگاهی استفاده کنید، زیرا امکانات WordPress زیاد است و همانند این است که برای رفتن به یک خیابان نزدیک، به جای تاکسی، یک اتوبوس را اجاره کنید.
این کار زمان بر، پر هزینه و غیرضروری است. اما در مقابل، اگر می خواهید یک سایت فروشگاهی حرفه ای با امکانات پیشرفته طراحی کنید، WordPress می تواند انتخاب مناسبی باشد. اگر قبلاً وردپرس را نصب کرده اید، برای طراحی یک سایت فروشگاهی، اولین قدم، استفاده از افزونه WooCommerce است.
این افزونه، محبوب ترین افزونه وردپرس برای اضافه کردن قابلیت های تجارت الکترونیک به سایت شما است. طبق نظرسنجی از 3000 کاربر، ووکامرس امتیاز 4.5 از 5 را دریافت کرده است و تاکنون بیش از 4 میلیون بار نصب موفق داشته است. برای شروع، این افزونه رایگان بوده و به عنوان یک پلتفرم متن باز توسط سازندگان وردپرس طراحی شده است.
اما برای افزودن برخی قابلیت های اضافی شاید لازم باشد هزینه هایی را بپردازید (مانند قابلیت رزرو قراردادها توسط مشتریان). اما در حالت عادی بدون پرداخت کوچک ترین هزینه ای، می توانید سایت وردپرس خود را به یک سایت فروشگاهی تبدیل کنید. امکانات فروشگاهی افزونه WooCommerce به شرح زیر است :
- افزون صفحات محصولات
- امکانات پرداخت با کارت و تسویه
- پرداخت امن
- امکانات باربری و چاپ لیبل باربری
- محاسبات خودکار مالیات
- سازگاری با Google Analytics برای پایش آمار بازدید از سایت، همچنین سازگاری با MailChimp برای بازاریابی از طریق ارسال ایمیل
- و امکانات دیگر
مقایسه سئوی وردپرس و اپن کارت در طراحی سایت فروشگاهی
بهینه سازی در موتورهای جستجو، از مهمترین موضوعات در فضای کسب و کار آنلاین است. همه وبلاگ ها و سایت های فروشگاهی، برای موفقیت به بازدید کننده نیاز دارند. در واقع، بهینه سازی موتورهای جستجو مجموعه ای از تکنیک های مختلف برای جذب موتورهای جستجو بوده تا بازدیدکنندگان را به سایت شما هدایت کنند. اگر بخواهیم از دیدگاه سئو، مقایسه ای میان وردپرس و اپن کارت انجام دهیم، ذکر دو مورد، کمک کننده خواهد بود:
- وردپرس از طریق افزونه WooCommerce امکان اضافه کردن افزونه های مختلف جهت جذب موتورهای جستجو را برای شما فراهم می کند. این موضوع با افزایش سطح مهارت کاربر در وردپرس، روز به روز افزایش خواهد یافت. به عقیده بسیاری از متخصصان این حوزه، وردپرس از نظر سئو، حرف اول را می زند چرا که با یک افزونه سئو قدرتمند به نام Yoast SEO پشتیبانی می شود.
- اگر از دیدگاه سئو به بررسی اپن کارت بپردازیم، باید بدون تعارف بگوییم که اپن کارت چندان راضی کننده نیست. اگرچه این پلتفرم از ویژگی های مناسبی برای جذب ترافیک بهره می برد، اما برای بهینه سازی سئو، بیشتر باید به مهارت خودتان در طراحی و تولید محتوا متکی باشید. بنابراین به سطح دانش بیشتری برای بهبود سئو نیاز خواهید داشت.
از دیدگاه سئو به صورت دقیق تر باید گفت که اپن کارت، امکانات زیادی را برای کاربران عادی فراهم نمی کند. به صورت پیش فرض، گزینه هایی برای ویرایش متا دیسکریپشن ها و متا تگ ها در اپن کارت وجود دارد. در صورتی که کاربر به کدنویسی مسلط باشد، می تواند ویژگی های بیشتری را به روش های کدنویسی، به اپن کارت اضافه کند. اما برای کاربران معمولی، امکانات جداگانه در نظر گرفته نشده است.
در مقابل افزونه WooCommerce در وردپرس، شالوده محکمی از دیدگاه سئو دارد. با کمک افزونه های دیگری نظیر Yoast SEO در وردپرس قادر هستید به راحتی صفحات محصول و سایر محتوای سایت خود را بهینه سازی کنید.
بنابراین باید گفت که در رقابت میان اپن کارت و وردپرس از دیدگاه سئو، وردپرس قطعا برنده است. وردپرس به واسطه افزونه WooCommerce، گزینه های مختلفی را برای سئو در اختیار شما قرار می دهد.
مقایسه فریم ورک وردپرس و اپن کارت
از دیدگاه فریم ورک، برای مقایسه وردپرس و اپن کارت ذکر دو مسئله حائز اهمیت است:
- اگر می خواهید یک فروشگاه اینترنتی به کمک وردپرس برای خود راه اندازی کنید، تنها کافی است افزونه WooCommerce را دانلود کرده و آماده کار شوید. این افزونه به راحتی با وبسایت وردپرس شما سازگار است و طراحی سایت را برای شما لذت بخش خواهد کرد.
- اما اپن کارت یک نرم افزار منبع باز بوده و با دستورات PHP و MySQL کار می کند. برخلاف وردپرس، این نرم افزار تنها دو ابزار برای طراحی دارد که برای ایجاد و مدیریت فروشگاه های الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند.
از دیدگاه دیگر، اپن کارت یک سیستم مستقل است که به صورت ویژه برای ساخت سایت های فروشگاهی با فریم ورک کامل طراحی شده است و به صورت کامل متکی به ویژگی های خود است. برای طراحی سایت با اپن کارت، تنها به یک نام دامنه و هاست نیاز دارید و پس از آن می توانید با هزاران افزونه و تم مختلف که ظاهر منحصر به فردی به فروشگاه شما می دهند، کار را شروع کنید. در حالی که برای کار با وردپرس، باید افزونه WooCommerce را نصب کنید تا قابلیت طراحی سایت فروشگاهی را به آن اضافه کند.
برنده این مقایسه کدام است؟
با توجه به دیدگاه های فوق، اعلام برنده رقابت میان اپن کارت و وردپرس از دیدگاه فریم ورک، کار دشواری است. اگر سادگی کار و عدم نیاز به دانش کدنویسی مد نظر باشد، مسلماً وردپرس برنده رقابت است. اما اگر ایجاد سایت فروشگاهی بدون نیاز به واسطه و افزونه جداگانه مورد نیاز شماست، اپن کارت پیروز میدان خواهد بود.
نتیجه گیری
هر دو پلتفرم وردپرس و اپن کارت، برای طراحی سایت فروشگاهی قابل استفاده هستند و هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند. اگر دانش و مهارت کافی در زمینه کدنویسی وب ندارید، راه اندازی سایت با کمک اپن کارت می تواند مشکل ساز باشد و هزینه زیادی را بر شما تحمیل کند.
افزونه ها و ماژول های اپن کارت همیشه با هم سازگار نیستند و دست شما در طراحی باز نیست، چون ابزارهای قابل توجهی توسط این پلتفرم برای طراحی سایت در نظر گرفته نشده است.
برای کاربران عادی با دانش کم، قطعاً وردپرس و افزونه WooCommerce انتخاب بهتری است زیرا به کمک آن براحتی میتوانند هر نوع وبسایتی را طراحی کنند. اگر قبلاً وردپرس را نصب کرده اید، برای ایجاد سایت فروشگاهی تنها کافی است افزونه WooCommerce را نصب کنید.
در مجموع می توان گفت که در رقابت میان وردپرس و اپن کارت، از دیدگاه های تعداد افزونه ها، انعطاف پذیری، پشتیبانی کاربر، کاربرپسند بودن، قابلیت شخصی سازی، بهینه سازی سئو و طراحی، وردپرس در رتبه بالاتری نسبت به اپن کارت قرار داد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.