زس XaaS چیست؟ + مزایای استفاده از سرویس ابری XaaS
زس یا Xaas که به آن Everything as a service نیز گفته می شود یک سرویس ابری است که می تواند هر چیزی را به عنوان یک خدمت به شما ارائه کند. زس با پردازنده های قدرتمند و دیتابیس های متنوع قادر است هر سرویس ابری که شما درخواست داشته باشید را در اختیارتان قرار داده و تمام نیازهای پردازش ابری سازمان یا کسب و کار شما را برطرف نماید.
فلسفه پشت حرف X در نام ابر زس این است که تقریباً هر سرویسی را می توان در یک شبکه امن و پایدار به صورت ابری دریافت کرد و با پشتیبانی شبانه روزی تمام مشکلات احتمالی را به سرعت برطرف نمود. در سرویس ابری Xaas، یک زیرساخت مستقل ابری در اختیار شما قرار می گیرد که دربردارنده تمام امکانات یک دیتاسنتر فیزیکی است. علاوه بر این، ابر زس یک داشبورد اختصاصی را در اختیار شما قرار می دهد که از طریق آن می توانید به صورت آنلاین منابع خود را مدیریت کرده و بهینه سازی های لازم را به صورت آنی بر روی دیتاسنتر اعمال کنید. اگر می خواهید بیشتر با سرویس ابری Xaas و مزایای متعدد آن آشنا شوید بهتر است تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
سرویس ابری Xaas چیست؟
ابر Xaas یک تکنولوژی ابری است که می تواند همه چیز را در قالب یک سرویس به کاربران ارائه دهد. زس می تواند شامل طیف وسیعی از محصولات، ابزارها و فناوری هایی باشد که صاحبان کسب و کار میخواهند آنها را در بستر یک شبکه (اینترنت) در اختیار مشتریان خود قرار دهند. در حقیقت، به لطف Xaas شما می توانید در جایی به جز وبسایت شخصی، سرویس های خود را به مشتریان تحویل دهید.
دیتاسنتر ابری Xaas این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا بدون نیاز به نصب، مراجعه حضوری و نگهداری شخصی به صورت کاملاً آنلاین و مجازی از منابع محاسباتی مورد نیاز خود استفاده کنید. علاوه بر این، اگر شما دیتاسنتر مجازی خود را با استفاده از معماری اطلاعات فوق مدرن ابر Xass بسازید، قادر خواهید بود تا شیوه پرداخت را نیز به روش دلخواه خود مدیریت کنید.
ابر Xaas در اشکال مختلفی وجود دارد اما به طور کلی در حوزه رایانش ابری به سه گروه اصلی تقسیم بندی می شود. نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)، پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) و زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) انواع مختلف ابر زس را تشکیل می دهند.
نرم افزار به عنوان سرویس یا همان SaaS به گروهی از نرم افزارهای کاربر محور نظیر Microsoft Office 365، Google Apps و Salesforce گفته می شود که سازمان ها از آن به برای ارائه انواع امکانات زیرساختی نظیر سرور و هاستینگ اطلاعات استفاده می کنند.
پلتفرم به عنوان سرویس یا PaaS نیز یکی دیگر از گونه های Xass محسوب می شود. تکنولوژی ابری PaaS یک سرویس ابری است و به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا بدون نیاز به مدیریت سرور و زیرساخت های دیگر دیتاسنتر، مشکلات مربوط به هاستینگ پروژه های نرم افزاری را برطرف سازند. این فناوری نیازی به کانفیگ و نصب سیستم عامل ندارد و شرکت ارائه دهنده سرویس از قبل تمام موارد مربوط به مدیریت سرور را بر روی آن اعمال کرده است.
برای مثال پلتفرم های Google App Engine، Heroku و Amazon Web Services ماشین های مجازی هستند که از قبل توسط ارائه دهندگان سرویس پیکربندی شده و منابع را در اختیار توسعه دهندگان نرم افزار قرار می دهد.
زیر ساخت به عنوان سرویس یا IaaS نیز این امکان را در اختیار صاحبان کسب و کار می گذارد تا ماشین های مجازی را در دیتاسنتر سازمان پیکربندی و مستقر کنند. علاوه بر این، امکان مدیریت ماشین های مجازی از راه دور نیز در اختیار صاحبان کسب و کار قرار می گیرد. در حقیقت، IaaS به شما کمک می کند تا از شر هزینه های بالای مدیریت سرور و دیتاسنتر خلاص شوید. فناوری های Google Compute Engine و Microsoft Azure دو نمونه قدرتمند از رایانش ابری به شمار می روند که در زمینه ارائه سرویس های IaaS فعالیت دارند.
ابر زس XaaS در حوزه های دیگر نیز مورد استفاده کارآفرینان قرار می کیرد. برای مثال، فناوری ابری Storage As a Service یکی از تکنولوژی هایی است که برای ذخیره سازی داده های نرم افزاری از پلتفرم های ذخیره سازی ابری استفاده می کند. علاوه بر این، فناوری Database As a Service نیز امکان استفاده از یک دیتاسنتر مبتنی بر سرویس های ابری را در اختیار سازمان ها قرار می دهد.
یکی دیگر از قابلیت های Xaas مربوط به بدافزار به عنوان سرویس (Malware As a Service) یا همان MaaS است. این سرویس برای محافظت از سازمان ها در برابر نفوذ باج افزارها و مقابله با حملات DDoS طراحی شده است. برای مثال، VMware App Defence یکی از نمونه های محبوب MaaS محسوب می شود که امکان مجازی سازی پروژه به صورت کاملاً امن را در اختیار سازمان ها قرار می دهد.
مزایای استفاده از سرویس ابری Xaas
بیشتر کمپانی ها به دلیل کم هزینه بودن Xaas این سرویس ابری را انتخاب می کنند. صاحبان کسب و کار با استفاده از Xaas می تواند زیرساخت های غیرضروری خود نظیر سرورها، هارد دیسک ها، سوئیچ های شبکه و فرایند استقرار نرم افزارها را از پروژه حذف کنند. در واقع، هر چقدر حجم زیرساخت ها کمتر شود، نیاز به فضای فیزیکی برای استقرار تجهیزات، دستگاه های سرمایشی و انرژی به طور خود به خود از پروژه حذف می شوند. به این ترتیب، بخش بزرگی از بودجه سازمان به جای این که در بخش سرمایه مصرف شوند به بخش عملیاتی انتقال خواهد یافت و در راستای فعالیت های کاری و تجاری مصرف خواهد شد.
البته، سرویس ابری Xaas امکان دسترسی به اینترنت ندارد بنابراین ممکن است مشکلاتی در زمینه انعطاف پذیری داشته باشند. به همین دلیل Xaas در برخی از پروژه ها غیر قابل اطمینان است و توسعه دهندگان نمی توانند محیط و زیرساخت پروژه را به به صورت دقیق کنترل کنند. به طور کلی، مهاجرت از سرورهای سنتی به سرویس ابری Xaas مزایای زیادی برای توسعه دهندگان به همراه دارد.
-
سطح دسترسی بالا
سرویس Xass این امکان را در اختیار شما قرار می دهد که هر زمان خواستید به وبسایت خود دسترسی داشته باشید. در حقیقت، اگر یک سرور از کار بیفتد یا به اصطلاح دان شود، فوراً سرور دیگری جایگزین می شود.
-
پرداخت به میزان استفاده ساعتی
یکی از ویژگی هایی که سرویس ابری Xaas را از بقیه پلتفرم های دیگر متمایز می کند قابلیت پرداخت به میزان ساعت استفاده است. در حقیقت، هر چقدر که از منابع استفاده کنید به همان میزان پول از داشبورد مالی شما کسر خواهد شد. برای مثال، اگر سیستم شما یک سیستم 4 هسته با 4 گیگابایت رم باشد.
-
ارتقای سیستم لحظه ای و تهیه نسخه Backup
شما با استفاده از سرویس ابری Xaas می توانید تمامی منابع در اختیارتان نظیر cpu، ram و hard را به صورت لحظه ای و در کوتاه ترین زمان ممکن ارتقا دهید. علاوه بر این، در سرویس های ابری قدیمی امکان بک آپ گرفتن از کل سرور وجود ندارد اما سرویس ابری Xaas این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا بک آپ را هم از طریق سیستم به صورت اتوماتیک و هم به صورت دستی با مدیریت خودتان انجام دهید.
-
انجام عملیات اصلی توسط خود کاربر
شما در سرورهای قدیمی نیز می توانستید عملیات اصلی نظیر روشن و خاموش کردن و ریستارت کردن را انجام دهید. البته برای این کار باید مدام با واحد پشتیبانی ارائه دهنده سرویس در تماس باشید تا این کار را برای شما انجام دهند. شما همچنین می توانید عملیات بازگشت به تنظیمات کارخانه یا همان ریستارت کردن را نیز در بستر سرویس ابری به راحتی انجام دهید. در حقیقت،این کار از طریق پنل اختصاصی یا واسط برنامه نویسی کاربردی (API) توسط خود کاربر انجام می شود.
-
مدیریت Firewall
سرورهای قدیمی قابلیت مدیریت فایروال داخلی سرور را در اختیار شما قرار می دهند اما در سرویس ابری Xaas شما علاوه بر مدیریت فایروال داخلی، امکان نظارت و کنترل بر فایروال خارجی را در اختیار داشته و می توانید پورت های متعلق به خود را به راحتی باز و بسته کنید.
-
سرورهای چندگانه
سرورهای قدیمی بر روی یک سرور اختصاصی (Dedicate) استقرار یافته اند، در حالی که سرویس ابری Xaas از چند سرور اختصاصی استفاده میکند. در واقع، شما می توانید در صورت نیاز به بهبود عملکرد و UPTIME کردن سرورها، به راحتی عملیات مهاجرت بین سرورها را به صورت خودکار انجام دهند.
-
تحویل سرور فوری
پروسه ساخت سرور و زیرساخت ها در سرورهای سنتی به صورت دستی انجام می شود. به همین دلیل زمان تحویل سرور به مشتریان ممکن است بین چند دقیقه تا چند روز طول بکشد که کمی طولانی و به نظر می رسد. در طرف مقابل، تمامی مراحل در سرویس ابری Xaas به صورت اتوماتیک و در لحظه انجام می شود، بنابراین سرور در کمتر از یک دقیقه به مشتری تحویل داده می شود.
نتیجه گیری
سرویس Xaas یک تکنولوژی مدرن در زمینه مدیریت سرورها در زمینه رایانش ابری است که امکانات فوق العاده ای را را در اختیار صاحبان کسب و کار و توسعه دهندگان نرم افزار قرار می دهد. زس مزایای زیادی نظیر تحویل فوری سرور، مدیریت فایروال خارجی سرور، امکان مهاجرت بین چند سرور اختصاصی و بروزرسانی لحظه ای دارد که آن را به یکی از بهترین گزینه های سرویس ابری در دنیا تبدیل کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.