10 بهترین فریم ورک های نود جی اس Nodejs
فریم ورک های Node.js به علت ماهیت ناهمزمان (Asynchronous) و سازگاری با موتور V8 کروم از محبوبیت بالایی در بین برنامه نویسان برخوردار هستند. نود جی اس به عنوان بهترین فریم ورک زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت برای توسعه اپلیکیشن های Full-Stack به شمار می رود و اگر از آن برای پروژه های خود استفاده می کنید، فریم ورک ها و پلاگین هایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد برای توسعه بک اند Back-End و سرویس های API به شما کمک خواهند کرد.
1- ExpressJS
اکسپرس جی اس محبوب ترین چهارچوب توسعه API و وب برای فریم ورک Node.js محسوب می شود. استفاده از این فریم ورک به قدری زیاد است که تقریباً اکثر پروژه های توسعه وب به کمک آن شروع می شوند. دلایل بسیاری برای انتخاب ExpressJS به عنوان اولویت اول وجود دارد که عبارتند از:
- دارای مجموعه ای کامل از ویژگی های مورد نیاز شما برای توسعه پروژه های برنامه نویسی
- امکان روتینگ آسان (مسیریابی ریکوئست های وب توسط توابع)
- فراهم سازی یک پلتفرم سازمان یافته برای کدنویسی API
- پشتیبانی از بیشتر کتابخانه ها و پلاگین های دیگر
- نظارت مداوم توسعه دهندگان آن به ایمنی و پایداری به منظور تطابق با استانداردها
- پشتیبانی مطلوب از کاربران
توسعه دهندگان ExpressJS علاوه بر ویژگی های ذکرشده یک مولد پروژه (Project Gnewrator) کاربردی نیز برای آن در نظر گرفته اند. این ژنراتور با ایجاد یک نمونه پروژه سرعت فرآیند توسعه را بهبود می بخشد.
2- SocketIO
کتابخانه SocketIO یک فریم ورک Web-Socket است که با بیشتر زبان های برنامه نویسی سازگاری دارد. این فریم ورک امکان ساخت اپلیکیشن های WebSocket نظیر chatbots، score tickers و داشبورد API را در اختیار کاربران Node.js قرار می دهد. چهارچوب SocketIO در مقایسه با کتابخانه WebSocket معمولی فریم ورک Node.js مزیت های قابل توجهی دارد که عبارتند از :
- پشتیبانی سفارشی از روتینگ URL برای وب سوکت ها
- دارای شناسه های خودکار برای هر کدام از اتصال های سوکت
- مدیریت ساده سوکت روم ها به منظور پخش دیتا
- تبادل آسان با چهارچوب ExpressJS
- پشتیبانی از خوشه بندی (Clustering) با استفاده از دیتابیس Redis
- احراز هویت سوکت ها با استفاده از پلاگین جانبی socketio-auth
- مجهز به مکانیزم fallback؛ پروتکلی HTTP محور برای سرورهای که از 1 پشتیبانی نمی کنند.
3- BodyParser
این چهارچوب در حقیقت یک میان افزار ExpressJS محسوب می شود که فرآیند تجزیه و تحلیل Object ها را آسان می کند و کدهای بیهوده را نیز از طریق تجزیه ریوکئست ها حذف می کند. این فریم ورک از پارسرهای (Parser) زیر پشتیبانی می کند:
- JSON
- Raw body
- URL-Encoded
- Text body
- body/co-body
4- sails.js
پلتفرم Sails.js یک فریم ورک تمام عیار مبتنی بر معماری MVC است که از چهارچوب های ExpressJS و SocketIO در هسته خود استفاده می کند. دلیل محبوبیت این پلتفرم به خاطر معماری سازمان یافته آن است که با استفاده از مدل شی گرایی فرآیند ادغام با دیتابیس را با سرعت زیادی انجام می دهد. برخی از مزایای این پلتفرم عبارتند از :
- قابلیت ایجاد یک نمونه پروژه (Project Template) را دارد.
- ساختار فولدرهای این پلتفرم بسیار منظم است.
- توسعه مدل شی گرایی و قرار دادن آن ها در معرض فرانت اند Front-End با سرعت بالایی صورت می پذیرد.
- ادغام میان افزار برای صدور مجوز (authorization)، احراز هویت (authentication) و پیش پردازش (pre-processing) به راحتی انجام می شود.
- به صورت داخلی از سرویس های ذخیره سازی AWS S3 و GridFS پشتیبانی می کند.
5- Hapi.js
این فریم ورک در ابتدا با هدف رفع نقاط ضعف پلتفرم ExpressJS طراحی شد چون که کمپانی Walmart معتقد بود که پلتفرم ExpressJS در رخدادهای پرترافیک به مشکل بر می خورد. فریم ورک Hapi.JS در حقیقت یک چهارچوب محکم برای توسعه سرویس های مختلف و API است. این فریم ورک به ویژگی پایداری و مورد اعتماد بودن در بین برنامه نویسان معروف است.
6- Total.js
توتال جی اس در واقع یک پلتفرم سمت سرور (Server-Side) است که یک بستر آماده برای توسعه اپلیکیشن های chatbot، Iot، eCommerce و REST در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد. علاوه بر این توسعه دهندگان می توانند اپلیکیشن های خود را در نسخه پریمیوم با برنامه نویسان دیگر به اشتراک بگذارند. از مزیت های بارز این پلتفرم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- قابلیت نمونه سازی سریع (Rapid prototyping) در این پلتفرم موجود است.
- دارای کامپوننت های از پیش ساخته برای افزایش سرعت فرآیند توسعه اپلیکیشن است.
- دارای یک کتابخانه مملو از اپلیکیشن های کاربردی است که هر کدام به راحتی با پروژه ادغام می شوند.
- مجهز به چهارچوبی ماژولار است که انجام پروژه های بزرگ را ساده می کند.
- امکان گفتگوی آنلاین را در اختیار کاربران قرار می دهد.
- دارای یک فروشگاه نرم افزاری است که به طور مداوم بروزرسانی می شود.
7- LoopBack
فریم ورک LoopBack در واقع یک پلتفرم توسعه API به شمار می رود که با یک جستجوگر API Explorer ترکیب شده است. این جستجوگر API از طریق کیت های نرم افزاری (SDK) موجود در فریم ورک LoopBack به راحتی با اپلیکیشن های سمت کاربر (Client-Side) ارتباط برقرار می کنند. کیت های نرم افزاری این فریم ورک برای اپلیکیشن های انگولار، اندروید و iOS در دسترس هستند.
بسیاری از کمپانی های بزرگ نظیر GoDaddy، سیمنتک و بانک آمریکا از فریم ورک LoopBack در پروژه های نرم افزاری خود استفاده می کنند. برای مثال وبسایت کمپانی های معتبر از این فریم ورک در بخش های توسعه Back-End API، امنیت REST API و دیتای پایا (Persist Data) استفاده کرده اند.
8- Meteor
پلتفرم Meteor به علت طراحی داخلی منحصربفرد، بهترین گزینه برای توسعه وب و API محسوب می شود. این فریم ورک قابلیت توسعه پرسرعت اپلیکیشن را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد؛ در حقیقت معماری این فریم ورک به گونه ای طراحی شده است که برای اجرای کدها در بک اند (Back-End) یا فرانت اند (Front-End) نیازی به دوباره نویسی کدها نخواهید داشت. مزایای دیگر پلتفرم Meteor عبارتند از :
- قابلیت توسعه اپلیکیشن های هیبریدی
- قابلیت ساخت اپلیکیشن های وب، دسکتاپ و موبایل در یک پایگاه کد
- خصوصیت های فرانت اند (Front-End) برای کاهش فوت پرینت کدها (Code Footprint)
- سازگاری با اکثر پلاگین ها
- پشتیبانی از فریم ورک های قالب ساز فرانت اند (Front-End Templating)
- قابلیت Hot Code Push برای از بین بردن بروزرسانی های اپلیکیشن موبایل
9- Restify
برنامه نویسان از طریق این فریم ورک می توانند یک وب سرویس RESTfull آماده تولید که از لحاظ معنایی نیز ساختار صحیحی دارد، توسعه دهند. این پلتفرم فقط از ماژول های ExpressJS پشتیبانی می کند برای همین پایگاه کد (Codebase) آن در مقایسه با دیگر فریم ورک ها سبک تر خواهد بود. کمپانی های معتبری نظیر نتفلیکس، پینترست و Joyent از این پلتفرم در پروژه های برنامه نویسی خود استفاده کرده اند.
10- KoaJS
تیم توسعه دهنده ExpressJS بخش تولید این فریم ورک را بر عهده دارد. فریم ورک KoaJS در درجه اول مولدهای کد (Code Generators) را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد تا سرعت آنها در فرآیند توسعه اپلیکیشن را افزایش دهد. این فریم ورک مجهز به پلاگین ها و میان افزارهای متنوعی است بنابراین مدیریت ریکوئست، Session، کوکی و تراکنش دیتا از طریق آن کار بسیار آسانی خواهد بود. این فریم ورک با ورژن 7.6+ نود جی اس سازگاری دارد و مثال های بسیاری را برای شروع در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.