15 بهترین پلاگین های اندروید استودیو Android Studio
اندروید استودیو (Android Studio) یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) رسمی برای توسعه پلتفرم و برنامه نویسی اندروید است. این نرم افزار در سال 2013 در کنفرانس گوگل معرفی شد و دارای پلاگین های متنوعی برای ساده سازی فرآید توسعه می باشد.
پلاگین های اندروید استودیو با زبانهای کاتلین یا Java و یا ترکیبی از هر دو توسعه داده شده اند. پلاگین های اندروید استودیو ابزارهایی هستند که به این IDE اضافه میشوند تا برای برنامه نویسان اندروید امکانات متنوعی را ایجاد کنند. در ادامه این مقاله 15 مورد از بهترین پلاگین های اندروید استودیو را باهم بررسی خواهیم کرد. هرکدام از این پلاگینها روند برنامه نویسی را برای شما سادهتر کرده و همچنین کمک میکنند تا در زمان نیز صرفهجویی کنید.
بهترین پلاگین های اندروید استودیو
ابزارها و پلاگینهای معرفی شده در این لیست، توسط بسیاری از برنامه نویسان اندروید مورد استفاده قرار میگیرند. شما هم بسته به نیازها، علایق و مشکلات خود میتوانید هر یک از این پلاگین های اندروید استودیو را انتخاب کرده و در پروژههای خود از آن ها استفاده کنید.
1- پلاگین Vector Drawable Thumbnails
برنامه نویسان در هنگام طراحی اپلیکیشن های موبایل، از تصاویر وکتور زیادی استفاده میکنند. انتخاب وکتورهای مناسب طراحی نرم افزار، کار کلافه کننده و زمان بری است. حتی در برخی پروژهها، انتخاب وکتورهای مناسب پروژه را به انتهای کار موکول میکنند!
با بهرهمندی از پلاگین Vector Drawable Thumbnails که یکی از کاربردیترین پلاگین های اندروید استودیو است، دیگر لازم نیست تا پایان کار طراحی اپلیکیشن منتظر بمانید. به واسطه نصب این پلاگین به راحتی میتوانید در هر مرحله از کار با یک کلیک پیشنمایش تصاویر را ببینید. با استفاده از این پلاگین، علاوه بر مدیریت تصاویر وکتور خود، زمان زیادی را در طراحی اپلیکیشن صرفه جویی خواهید کرد.
2- پلاگین Android Input
در طی فرآیند برنامه نویسی برای اندروید لازم است تا برخی متنها را در دستگاه یا شبیهساز اندروید خود وارد کنید. این کار برای آزمایش برخی از قابلیتها و عملکردهای اپلیکیشن لازم است.
در همین راستا، یکی از بهترین پلاگین های اندروید استودیو به شما امکان وارد کردن سریع و آسان متنها را در اختیار شما قرار میدهد. این پلاگین همچنین میتواند آخرین دستگاه و متن وارد شده را به خاطر بسپارد. با این قابلیت دیگر نیازی به انتخاب مجدد دستگاه ندارید. علاوه بر این ها، می توانید به راحتی از متنهای قبلی استفاده کنید.
3-پلاگین CPU Usage Indicator
بررسی میزان استفاده CPU در برنامهنویسی بسیار مهم است. شما با انجام این کار متوجه کیفیت پردازش برنامه خود خواهید شد. به زبان سادهتر، این کار به شما نشان میدهد که برای اجرای برنامه شما، چه مقدار از قدرت CPU درگیر میشود.
شما با انجام این کار میتوانید مشکلات پردازشی اپلیکیشن را پیدا کرده و آنها را برطرف کنید. یکی از پلاگین های اندروید استودیو به نام CPU Usage Indicator شما را در این امر یاری میکند. این پلاگین یک نشانگر را در نوار وضعیت نرم افزار قرار میدهد. به کمک آن میتوانید مقدار مصرف CPU و مشکلات پردازش برنامه را شناسایی کنید.
4- پلاگین QAPlug
کیفیت کدها در خواندن و فهمیدن کدها اهمیت زیادی دارد. در Java ابزارهای بسیاری برای بالا بردن کیفیت خوانایی کدها وجود دارند. از جمله این ابزارها میتوان به Checkstyle و Findbug اشاره کرد. با کمک Checkstyle میتوانید مطمئن شوید که کدهای شما استاندارد هستند. همچنین با کمک Findbug میتوانید باگهای کدهای Java را پیدا کنید.
اکنون با کمک پلاگین QAPlug از سری پلاگین های اندروید استودیو، میتوانید کدهای خود را بهبود بخشید. این پلاگین ابزارهایی مانند Checkstyle, PMD, Findbugs و ابزارهایی مشابه را با IDE شما ادغام میکند. پس از ادغام این ابزارها مدیریت و ارتقای کیفیت کدها برای شما راحتتر میشود.
5- پلاگین Android Drawable Importer
اگر به دنبال ارتقای برنامه نویسی خود در اندروید هستید پلاگین Android Drawable Importer را از دست ندهید. این پلاگین با قابلیت های خود، وارد کردن تصاویر، آیکونها و موارد دیگر را راحت تر میکند. به کمک این افزونه و با استفاده از امکانات آیکون های اندروید و قابلیت Material Icons drawable import میتوانید شرایط مناسبی را در طراحی اپلیکیشن ایجاد کنید. شما میتوانید ویژگیهایی مانند رنگ، نام منبع و کیفیت و رزولوشن مدنظر خود را انتخاب کنید. پس از انتخاب تمامی ویژگیها، موارد به همراه پوشههایشان به پروژه شما اضافه میشوند.
با قابلیت batch drawable import میتوانید تمامی موارد بالا را بهصورت یکجا انجام دهید. قابلیت سوم نیز Multisource-Drawable import است. با کمک این قابلیت میتوانید از فایلهای ZIP ویژگیهای مختلف را اضافه کنید.
6- پلاگین Android Drawable Preview
همان طور که پیشتر اشاره شد، شما هنگام برنامه نویسی اندروید از طرحهای زیادی استفاده خواهید کرد. ممکن است یادآوری اینکه از کدام طرحها در کجا استفاده کردهاید مشکل باشد؛ به ویژه اگر روی پروژه بزرگی کار میکنید. در این صورت احتمال اینکه چند بار از یک طرح استفاده کنید بالا میرود.
پلاگین Android Drawable Preview این مشکل را برای شما حل میکند. این پلاگین آیکون فایلهای پیشفرض پروژه شما را با پیشنمایش طرحها یا Drawableها عوض میکند و با استفاده از آن به راحتی میتوانید طرحهای استفاده شده را در فولدر پروژه خود مشاهده کنید.
7- پلاگین Name That Color
برای استفاده از یک رنگ در برنامه نویسی اندروید، باید کد HEX آن رنگ را بلد باشید. متاسفانه ممکن نیست شما اسم دقیق تمام طیفهای رنگی را بدانید. به همین دلیل برای پیدا کردن نام آن رنگ باید از یک ابزار یا وبسایت خارجی کمک بگیرید. شاید جابهجایی بین صفحات و جستجوی رنگ در حین کدنویسی برای شما هم کار سختی باشد.
اینجاست که پلاگین های اندروید استودیو به کمک شما میآیند. با کمک پلاگین Name That Color دیگر لازم نیست از فضای برنامهنویسی خارج شوید. این پلاگین به شما قابلیت اضافه کردن مستقیم آن رنگ را به کدهای اندروید استودیو میدهد. به همین ترتیب میتوانید بهراحتی از این رنگهای اضافه شده در برنامه نویسی استفاده کنید.
8- پلاگین Code Iris
در طراحی یک اپلیکیشن هرچقدر بیشتر پیش میروید نیاز به کلاسها، ماژولها و پکیجها بیشتر میشود. این امر در کار با اپلیکیشنهای پیچیدهتر ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند. اما میتوانید کار خود را با یکی از بهترین پلاگین های اندروید استودیو راحتتر کنید.
پلاگین Code Iris به شما امکان ترسیم کلاسها، ماژولها، پکیجها و انواع روابط برنامه نویسی را میدهد. با استفاده از این پلاگین میتوانید کلاسها و پکیجها را هایلایت کرده و مدیریت اپلیکیشن آسانتر کنید. همچنین از این پلاگین میتوانید به عنوان یک نقشه برای کدهای منبع خود استفاده کنید.
9- پلاگین EduTools
برای یک برنامهنویس تازهکار پیدا کردن منابع آموزشی مناسب ممکن است چالش برانگیز باشد. در واقع برای یک شخص تازه کار، اطلاعات زیادی برای یادگیری وجود دارد که ممکن است بسیار گیج کننده باشد. این مشکل را بهتر است به یکی از پرکاربردترین پلاگین های اندروید استودیو بسپارید.
پلاگین EduTools به شما امکان یادگیری زبان های برنامه نویسی مختلفی مانند Kotlin, Java, Python, JavaScript, Go و C++ را میدهد. EduTools در IntelliJ IDE به شما تسکهای کدنویسی مختلفی میدهد. علاوه بر این ها به کمک تستهای درستیسنجی، کدهای شما را بازبینی میکند.
به کمک این افزونه میتوانید بهسرعت اطلاعات زیادی درباره زبانهای برنامهنویسی کسب کنید. همچنین با استفاده از بازخوردهای این پلاگین، برنامه نویسی را به شکل دقیقتری یاد میگیرید. این پلاگین فقط برای دانشجویان نیست. در واقع هرکسی که قصد یادگیری زبان برنامه نویسی دارد میتوانند با استفاده از این پلاگین به اهداف آموزشی خود برسد.
10- پلاگین Duckly Pair Programming Tool
شروع پاندمی کرونا باعث شد تا بیشتر کسبوکارها به دورکاری روی آورند و در آن دوران کندی و یا قطعی اینترنت مشکلات زیادی را برای کسانی که به صورت مشترک با هم کار می کردند ایجاد کرد و به همین دلیل ضرورت وجود یک ابزار مناسب برای بهبود عملکرد کارگروهی به شدت احساس میشد. یکی از پلاگین های اندروید استودیو که برای ساده کردن Pair Programming ساخته شده، پلاگین Duckly است.
با استفاده از پلاگین Duckly میتوانید با همکاران خود صحبت کنید، اطلاعات را آپدیت کنید و در کل ارتباط آنلاین سادهتری داشته باشد. Duckly برای افراد دورکار بسیار مناسب است. با این پلاگین برنامهنویسان میتوانند به نوعی کار کنند که گویا در محل کار خود هستند. به کمک Duckly میتوانید در هنگام کدنویسی تعامل بسیار بهتری با همکاران خود داشته باشید. این پلاگین برای دیباگ کردن، کدنویسی و بسیاری از کارهای دیگر مناسب است.
11- پلاگین Add to gitignore
در هر پروژهای فایلهایی وجود دارد که شما قصد تغییر دادن آنها را ندارید. اعمال تغییرات زیاد در مخزن گیتهاب باعث کند شدن سرعت برنامه نویسی و اشغال فضای کاربری آن میشود. برای جلوگیری از این موضوع باید یک فایل با پسوند .gitignore درست کنید. کدهایی که در این فایل قرار میگیرند، در هنگام ایجاد تغییرات نادیده گرفته میشوند.
برای انجام این عملیات باید فرآیند را به صورت دستی انجام دهید. یکی از پلاگین های اندروید استودیو به نام Add to gitignore این کار را برای شما ساده میکند. اگر فایل .gitignore خود را از قبل ساختهاید، هم اکنون میتوانید با یکبار راست کلیک کردن، هر فایلی را به آن اضافه کنید. اگر هم تابه حال فایل .gitignore را نساختهاید این پلاگین برای شما این فایل را ایجاد میکند.
12- پلاگین Rainbow Brackets
در برنامه نویسی، با پرانتز و علائم بسیار زیادی سروکار خواهید داشت. وجود حتی یکی اشتباه کوچک در جایگذاری این علامتها میتواند کل کدهای شما را تحت تاثیر قرار دهد. برنامهنویسان حرفهای برای پیداکردن اشتباهی که در این علائم پیشآمده ممکن است ساعتها وقت صرف کنند. اما با استفاده از پلاگین های اندروید استودیو حل این مشکل بسیار آسان خواهد شد.
پلاگین Rainbow Brackets همانطور که از نامش پیداست به شما در رنگی کردن علامتها کمک میکند. به کمک رنگهای اضافه شده به کدنویسی بهراحتی میتوانید علامتهایی که دنبالش هستید را پیدا کنید. اگر تازه شروع به کدنویسی کردهاید این پلاگین مثل چرخهای کمکی دوچرخه کار شما را راحت تر میکند. وقتی هر علامت رنگ مخصوص خود را داشته باشد، شما میتوانید به راحتی شروع و پایان یک رشته کد را پیدا کنید.
13- پلاگین ADB Idea
پلاگین بعدی از سری پلاگین های اندروید استودیو، گزینهای عالی برای دیباگ کردن اپلیکیشن اندروید شماست. با استفاده از میانبرهای ایجاد شده توسط این پلاگین به راحتی و در همان فضای IDE قادر به دیباگینگ اپلیکیشن خود خواهید بود.
این پلاگین دستورهایی مانند ADB Uninstall App, ADB Kill App, ADB Start App With و ADB Enable/Disable Wi-Fi را وارد IDE میکند. البته اینها تنها تعدادی از میانبرهایی هستند که این پلاگین در اختیار شما قرار میدهد. با استفاده از تمامی میانبرهای این پلاگین میتوانید در وقت و انرژی در برنامه نویسی صرفهجویی کنید.
14- پلاگین ADB Wifi
همانطور که در بخش قبلی خواندید، ADB یک ابزار بسیار عالی برای ایجاد میانبر و دستورات است. با کمک این پلاگین میتوانید خیلی از دستورات مانند install و یا دیباگ برنامهها را انجام دهید. یکی دیگر از پلاگین های اندروید استودیو که از همین خانواده است، ADB Wifi نام دارد. این پلاگین به شما اجازه میدهد تا دستگاه اندروید خود را بدون استفاده از USB و تنها به کمک وایفای به محیط برنامهنویسی متصل کنید.
بدین ترتیب با کمک این افزونه میتوانید تمامی دستورات ADB و دیباگ را به صورت وایرلس انجام دهید. برای انجام این کار تنها باید مطمئن شوید که دستگاه اندروید و کامپیوتر میزبان ADB، هر دو به یک وایفای متصل هستند.
15- پلاگین Tabnine AI Code Completion
این پلاگین بر پایه AI طراحی شده و یکی از باهوشترین پلاگین های اندروید استودیو است. با کمک هوش مصنوعی این پلاگین میتوانید در کمترین زمان ممکن کدنویسی را انجام دهید. Tabnine کدهایی که قرار است بنویسید را پیشبینی میکند.
کافی است تا ابتدای کد را بنویسید و این پلاگین برای شما کار را تمام میکند. این پلاگین، با هوش مصنوعی در IDEهای مختلفی کار میکند. همچنین قابل ذکر است که این پلاگین با بسیاری از زبانهای برنامهنویسی مانند JavaScript, Python, Java, TypeScript, Rust, Swift و غیره آشنا است و می تواند کدهای این زبان ها برای شما پیش بینی کند.
سخن پایانی
ما در این مطلب 15 مورد از بهترین پلاگین های اندروید استودیو را به شما معرفی کردیم. در اندروید استودیو تعداد بسیار زیادی پلاگین وجود دارد که شما میتوانید با نصب آنها به فرآیند کدنویسی خود سرعت دهید. این مورد را نظر داشته باشید که هر چقدر تعداد پلاگینهای نصب شده شما بیشتر باشد IDE شما کندتر خواهد بود. بنابراین قبل از نصب هر افزونه، کارایی و قدرت عمل آن را در نظر بگیرید.
درباره مهدی یحیائی
مهدی یحیایی هستم، مدیر ارشد سئو، مسلط به امور CRM و MBA دنیای دیجیتال با خلاقیت ما، زیباتر میشه.
نوشته های بیشتر از مهدی یحیائی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.