8 بهترین ابزارهای رایگان تست سرعت سایت
تست سرعت سایت در سئو و توسعه وب اهمیت بسیار زیادی دارد. متاسفانه برخی از توسعه دهندگان وب، سرعت بارگذاری وب سایت را در اولویت قرار نمیدهند.
امروزه موتورهای جستجو سرعت بارگذاری وب سایت را به عنوان یکی از عوامل مهم برای سئو در نظر گرفتهاند. سرعت بارگذاری وب سایت در رتبه بندی سئو اهمیت بسیار بالایی دارد. اگر وب سایت شما به زمان زیادی برای بارگذاری نیاز داشته باشد، گوگل رقیب سریعتر را انتخاب خواهد کرد.
با توجه به تاثیر زیاد سرعت بارگذاری وب سایت در رتبه بندی سئو، استفاده از ابزارهای تست سرعت سایت به موضوعی مهم تبدیل شده است. ما ابزارهای معرفی شده در فهرست بهترین ابزارهای رایگان تست سرعت سایت را از نظر سادگی رابط کاربری، کیفیت تحلیل وب سایت و عملکرد کلی بررسی کردهایم. برای آشنایی با بهترین ابزارهای تست سرعت سایت با ما همراه باشید.
ابزار تست سرعت چیست؟
ابزارهای تست سرعت سایت به شما کمک میکنند تا جنبههای مختلف یک وب سایت را بررسی کنید. در گزارش ارائه شده توسط ابزارهای تست سرعت اطلاعات کاملی از مدت زمان بارگذاری، بهینه بودن کدهای جاوا و CSS، هدرهای HTTP و تصاویر در نظر گرفته میشود که می توانید از سرورهای مختلف در کشورهای متفاوت این تست ها را بگیرید.
سرعت بارگذاری یک وب سایت چه از نظر کاربران و چه از نظر سئو اهمیت بسیار بالایی دارد. هرچه سرعت وب سایت شما بیشتر باشد، ترافیک وب سایت افزایش پیدا خواهد کرد. بازدیدکنندگان در دنیای امروز وب، یک وب سایت کند را تحمل نمیکنند.
ابزار تست سرعت کدام بخشهای وب سایت شما را بررسی میکند؟
- تعیین دقیق عامل کند شدن وب سایت
- تایید بهینه سازی تمام اسکریپتهای وب سایت
- بررسی تصاویر و تایید بهینه بودن حجم و فرمت آنها
- شناسایی اسکریپتهای جاوا و کدهای CSS مشکل ساز
- بررسی زمان بارگذاری اولین بایت (TTFB)
- تجزیه و تحلیل مدت زمان بارگذاری، ابعاد صفحه وب و تعداد درخواست
- بررسی سرعت بارگذاری وب سایت از طریق سرورهای مختلف
- بررسی بارگذاری وب سایت در مرورگرهای مختلف
- بررسی تجربه کاربری از طریق بارگذاری وب سایت در مرورگرهای مختلف
- تجزیه و تحلیل هدرهای HTTP
- اندازه گیری و بررسی عملکرد CDN وب سایت
چطور بهترین ابزار تست سرعت وب را انتخاب کنیم؟
در قدم اول باید بدانید که خرید نسخه پریمیوم ابزارها از ایران بسیار دشوار است. در نتیجه باید نسخه رایگان ابزارهای تست سرعت را مورد بررسی قرار دهیم. از طرفی باید بدانید که نسخه رایگان ابزارها، تمام امکانات برای تجزیه و تحلیل وب سایت را در دسترس شما قرار نمیدهند.
در بررسی یک ابزار تست سرعت باید عمق تجزیه و تحلیل را در نظر داشته باشیم. در گزارشات یک ابزار تست سرعت برتر، مدت زمان مورد نیاز برای بارگذاری اولین متن و تصویر بررسی میشود. ابزارهای پیشرفته، نکات لازم برای بهبود سرعت بارگذاری وب سایت را در اختیار شما قرار میدهند.
پس از بررسی امکانات اصلی این گروه از ابزارها، باید امکانات اضافی را در نظر بگیریم. آیا ابزار مورد نظر قابلیتهای دیگری مانند نظارت بر وب سایت را در اختیار شما قرار میدهد؟ بررسی پینگ و سرورهای متنوع در سراسر جهان یکی از ویژگیهای مهم در انتخاب یک ابزار تست سرعت است.
بهترین ابزارهای رایگان تست سرعت سایت
1- بهترین ابزار تست سرعت: PageSpeed Insights
ابزار PageSpeed Insights توسط گوگل توسعه یافته و عرضه شده است. این ابزار توسط Lighthouse پشتیبانی میشود. شما میتوانید از طریق وب سایت اصلی این ابزار و مرورگر گوگل کروم و حتی گوگل آنالیتیکس به آن دسترسی داشته باشید.
برای تست سرعت وب سایت، تنها کافی است تا آدرس URL آن را در کادر مشخص شده بنویسید. پس از تجزیه و تحلیل وب سایت، مشکلات مهم آن نمایش داده شده و پیشنهاداتی برای بهبود مشکلات به شما ارائه میشود.
نکته: ممکن است نتیجه بررسی وب سایت با صفحه اصلی PageSpeed Insights و مرورگر کروم یا گوگل آنالیتیکس با یکدیگر تفاوت داشته باشند.
در نتیجه بررسی وب سایت توسط PageSpeed Insights، شاخصهای زیادی مانند سرعت نمایش اولین متن، تصاویر و مدت زمان مورد نیاز برای قابل تعامل شدن وب سایت نمایش داده میشود. گوگل برای کمک به کاربران در جهت بهبود وب سایت خود دو بخش اصلی را در نظر گرفته است:
در بخش فرصتها (Opportunities) راههایی برای افزایش سرعت بارگذاری وب سایت به شما نمایش داده میشود. در بخش عیب یابی (Diagnostics) جزئیات بیشتری برای بهبود وب سایت در اختیار شما قرار میگیرد.
PageSpeed Insights به عنوان بهترین ابزار تست سرعت وب سایت رایگان است و توسط گوگل پشتیبانی میشود. هدف این ابزار توسعه دهندگان وب است، به همین دلیل در بررسی وب سایت از کلمات و عبارات تخصصی استفاده میشود.
اگر وبسایت شما وردپرسی است، در اکثر موارد فقط با نصب بهترین افزونه های کش و یا استفاده از بهترین افزونه های افزایش سرعت وردپرس می توانید نمرات خود را در PageSpeed Insights بهبود دهید.
نکات مثبت
- رایگان است.
- رابط کاربری ساده و کارکرد آسان
- تشخیص تمام مشکلات وب سایت
- معرفی و پیشنهاد راهکارهای مختلف برای حل مشکلات وب سایت
نکات منفی
- در زمان بررسی یک وب سایت از مسیرهای مختلف، ممکن است نتایج به شکل متفاوت نمایش داده شود.
2- ابزار GTmetrix
ابزار GTmetrix میتواند بهترین انتخاب شما برای تست سرعت وب سایت باشد. این ابزار با رابط کاربری ساده خود مورد توجه کاربران قرار گرفته است. پس از وارد کردن آدرس URL، نتیجه تست سرعت به زبان ساده نمایش داده میشود. وب سایت شما به طور کلی رتبه بندی شده و بر اساس عملکرد آن امتیاز داده میشود. (باید برای استفاده از سایت VPN استفاده کنید در غیر این صورت زمان وارد کردن آدرس سایت با خطا مواجه می شوید.)
نکته: ابزار GTmetrix وب سایت شما را از سرور خود در کشور کانادا بررسی میکند. بررسی وب سایت از سرورهای اختصاصی این سایت ممکن است با تجربه واقعی کاربران در کشور هدف سایت شما متفاوت باشد.
نسخه پایه وب سایت رایگان است اما برای استفاده از تمام امکانات GTmetrix باید نسخه پریمیوم را خریداری کنید. در نسخه پریمیوم امکان شبیه سازی دستگاههای مختلف، در نظر گرفتن کیفیت صفحه کاربران و نسبت پیکسل، نادیده گرفتن User-agent و نادیده گرفتن DNS وجود دارد. همچنین در نسخه پریمیوم به راحتی میتوانید چندین آدرس URL را همزمان بررسی کنید.
نسخه پریمیوم GTmetrix میتواند یک ابزار فوق العاده در جعبه ابزار توسعه دهندگان وب باشد. از طرفی نسخه رایگان این ابزار نیز امکانات زیادی را برای اصلاح وب سایت در اختیار شما قرار میدهد. به کمک یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت میتوانید برخی از مشکلات وب سایت خود را بدون نیاز به برنامه نویسی برطرف کنید.
نکات مثبت
- رابط کاربری ساده و حرفهای
- بسیاری از امکانات GTmetrix در نسخه رایگان فعال است.
- راهکارهای ارائه شده برای حل مشکلات وب سایت قابل اعتماد و موثر است.
نکات منفی
- سرورهای این ابزار در کشورهای محدودی قرار دارند.
3- ابزار Dareboost
ابزار سوم در این فهرست Dareboost نام دارد. این ابزار رایگان است و گزارش کاملی از عملکرد وب سایت را در اختیار شما قرار میدهد. گزارش Dareboost در کنار مشکلات وب سایت، نکات کلیدی برطرف کردن آن مشکلات را شامل میشود. رابط کاربری این ابزار برای کاربران مبتدی مناسب است و کاربران حرفهای میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را بدست بیاورند.
اطلاعات مهم در تجزیه و تحلیل وب سایت به شکل نمودار نمایش داده میشوند. این نمودارها یک نمای کامل از عملکرد وب سایت شما است. در کنار نمودارها، اطلاعات کاملی از بهترین روشهای بهینه سازی وب سایت وجود دارد. اطلاعات مربوط به بهینه سازی وب سایت در سه بخش سئو، امنیت و دسترسی قابل دسته بندی است. در بخش وبلاگ ابزار Dareboost توضیحات کاملی برای هر بخش وجود دارد.
نسخه پریمیوم Dareboost امکانات بیشتری را برای نظارت گسترده ارائه میدهد. در نسخه پریمیوم میتوانید بررسی وب سایت را زمان بندی کرده و همزمان چند آدرس URL را تجزیه و تحلیل کنید. برای خرید نسخه پریمیوم میتوانید ترکیبی از امکانات مورد نیاز خود را در یک بسته قرار دهید یا از بستههای پیش فرض استفاده کنید. امکانات متفاوت هر بسته، قیمت آن را تعیین میکند.
به طور کلی، این ابزار در نسخه رایگان امکانات زیادی را در دسترس شما قرار میدهد. استفاده از ابزار Dareboost برای کاربران مبتدی ساده بوده و اطلاعات مفیدی را در دسترس توسعه دهندگان قرار میدهد.
نکات مثبت
- امکان بررسی وب سایت از طریق سرورهای Dareboost در کشورهای مختلف جهان
- گزارش کامل از شرایط وب سایت
نکات منفی
- پراکندگی سرورهای Dareboost به نسبت رقبای خود محدود است.
4- ابزار Pingdom
Pingdom یک ابزار تست سرعت رایگان است. این ابزار اطلاعات مفیدی را در دسترس کاربران مبتدی و حرفهای قرار میدهد. اطلاعات ارائه شده در ابزار Pingdom به شما کمک میکند تا وب سایت خود را بهینه سازی کنید. نتایج تجزیه و تحلیل وب سایت توسط این ابزار کاملا شفاف بوده و توضیحات مختصری از روش تست سرعت را در اختیار شما قرار میدهد.
گاهی اوقات یک فایل خاص وب سایت شما را کند کرده است. ابزار Pingdom نوع فایل (CSS، تصاویر یا کدهای جاوا) را با جزئیات مشخص میکند. به کمک این ابزار میتوانید تست سرعت را از موقعیتهای مختلف جغرافیایی اجرا کنید. با این کار عملکرد وب سایت خود را از نظر کاربران در کشورهای مختلف بررسی خواهید کرد.
در نسخه رایگان ابزار Pingdom تنها اطلاعات پایه در دسترس شما قرار میگیرد. عملکرد نسخه رایگان این ابزار به نسبت رقبا بسیار ضعیفتر است. اطلاعات ارائه شده توسط این ابزار برای کاربران متبدی میتواند مفید باشد اما برای توسعه دهندگان تنها یک نمای کلی از عملکرد وب سایت است.
نکات مثبت
- برای کاربران مبتدی یک گزینه قابل اعتماد است.
- نمای کلی از سرعت وب سایت را به سرعت نمایش میدهد.
نکات منفی
- رابط کاربری آن در بررسی عمیقتر وب سایت، پیچیده است.
5- ابزار Alertra
Alertra یک سرویس پینگ ساده است که برای نظارت بر Uptime وب سایت به کار گرفته میشود. از نظر فنی با سرویسهای تست سرعت تفاوت دارد اما به عنوان محبوبترین سرویس پینگ جهان شناخته میشود. استفاده از این وب سایت کاملا رایگان است. بعد از وارد کردن آدرس URL در ابزار Alertra در دسترس بودن وب سایت از نقاط مختلف دنیا بررسی خواهد شد.
در گزارش ابزار Alertra گلوگاههای کاهش سرعت معرفی میشوند. توانایی واقعی این ابزار در نسخه پریمیوم آن نمایان خواهد شد. نسخه پریمیوم Alertra به شما اجازه میدهد تا یک وب سایت را از نظر HTTP، PING، TCP، SMTP، POP3، IMAP4، TELENT، SSH، DNS، MySQL و FTP بررسی کنید.
بسیاری از رقبای Alertra یک وب سایت را تنها از نظر سرعت بررسی میکنند. این ابزار تمام سرویسهای کلیدی وب سایت را زیر ذره بین قرار میدهد تا ریشه مشکل را پیدا کنید. چراکه اگر یکی از سرویسهای اصلی وب سایت شما از کار افتاده باشد، بهینه سازی کدهای CSS یا جاوا اسکریپت در افزایش سرعت وب سایت تاثیری نخواهد داشت.
نکات مثبت
- نظارت بر وب سایت
- تست پینگ از سراسر جهان
- بررسی سرویسهای فعال در یک وب سایت
نکات منفی
- اطلاعات مربوط به Uptime وب سایت تنها برای سه سال ذخیره میشوند.
6- ابزار WebPageTest
ابزار تست سرعت WebPageTest شباهت زیادی به رقبای خود دارد. اما پشتیبانی از 40 سرور مختلف در سراسر جهان و بررسی وب سایت در بیش از 25 مرورگر مختلف نقطه قوت این ابزار است. ابزار WebPageTest با تست بخشهای مختلف وب سایت مانند FTTB، فشرده سازی، ذخیره سازی و CDN رتبه بندی را انجام میدهد.
گزارش این ابزار به 6 بخش شامل خلاصه، جزئیات، بررسی عملکرد، تفکیک محتوا و اسکرین شات از وب سایت تقسیم میشود. بعد از بررسیهای متداول، به روش خاص WebPageTest میرسیم. در این روش عملکرد وب سایت در بارگذاری اول و تکرار بارگذاری آن بررسی میشود. این روش به شما کمک میکند تا ایرادات موجود در DNS را پیدا کرده و برطرف کنید.
در نسخه پریمیوم ابزار WebPageTest امکان ضبط ویدئو، غیر فعال کردن جاوا اسکریپت و نادیده گرفتن گواهی SSL وجود دارد. گزارشات ارائه شده در نسخه پریمیوم موارد شامل جزئیات بیشتری از عملکرد وب سایت است. همچنین راههای بهتری در زمینه بهبود سرعت وب سایت پیش پای شما گذاشته خواهد شد.
نکات مثبت
- بررسی عملکرد یک وب سایت در 25 مرورگر مختلف
- 40 سرور مختلف در سراسر دنیا
- رتبه بندی کاملا شفاف
- رویکرد متفاوت در بررسی وب سایتها
نکات منفی
- رابط کاربری آن کمی پیچیده است.
7- ابزار Yellow Lab Tools
Yellow Lab Tools یکی از جدیدترین ابزارهای تست سرعت وب در فهرست مجله داناپ است. این ابزار اطلاعات بسیار زیادی را از یک وب سایت در اختیار شما قرار میدهد. برخی از اطلاعات ارائه شده در نسخه رایگان این ابزار تنها در نسخه پریمیوم رقبا دیده میشود.
به کمک این ابزار میتوانید وزن صفحه، درخواستها، DOM، اسکریپتهای جاوا، کدهای CSS و پیکربندی سرور را مورد بررسی قرار دهید. پس از فشرده سازی کدهای وب سایت یا بهینه سازی هر بخش با افزونههای مختلف، پیشنهاد میکنیم از این ابزار برای بررسی بیشتر استفاده کنید. چراکه در صورت مشکل دار شدن هر بخش از سرویسهای وب سایت، سرعت آن کاهش یافته و رتبه شما در موتورهای جستجو کاهش پیدا میکند.
نکات مثبت
- رابط کاربری ساده
- مناسب برای کاربران مبتدی
- بررسی کامل وب سایت و ارائه گزارش در نسخه رایگان
نکات منفی
- دقت کم در گزارشات
8- ابزار Google Chrome Devtools
ابزار Google Chrome Devtools را یک گزینه مناسب برای توسعه دهندگان وب میدانیم. این ابزار بسیار ساده است، اما امکانات پیشرفتهای را در دسترس کاربران قرار میدهد. شما میتوانید با استفاده از کلید میانبر F12 در ویندوز یا میانبر cmd + opt + l در سیستم عامل مک به آن دسترسی داشته باشید.
با استفاده از این ابزار شما میتوانید بخشهایی از وب سایت که بیشترین تاثیر در سرعت بارگذاری دارند را پیدا کنید. به کمک این ابزار جزئیات عملکرد وب سایت به راحتی قابل استخراج است. یکی از مهمترین ویژگیهای ابزار Google Chrome Devtools اجرا شدن آن روی مرورگر است. به عبارتی سرعت وب سایت شما از طریق اتصال به اینترنت در ایران سنجیده میشود. در نتیجه گزارشات این ابزار به تجربه واقعی کاربران ایرانی نزدیکتر خواهد بود.
نکات مثبت
- بررسی سرعت بارگذاری وب سایت از ایران
- این ابزار با امکانات گسترده آن توسط گوگل توسعه یافته است.
- کاملا رایگان
نکات منفی
- رابط کاربری آن برای کاربران مبتدی پیچیده است و به دانش زمینهای نیاز دارد.
جمع بندی
برای تست سرعت وب سایت ابزارهای زیادی وجود دارد. هر کدام از آن ابزارها ویژگیهای منحصر به فردی دارند، ویژگیهایی که یک ابزار در مورد آنها عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد، میتوانید بهترین گزینه را برای بررسی وب سایت خود انتخاب کنید.
بهترین ابزارهای تست سرعت در تشخیص مشکلات وب سایت به شما کمک میکنند. با تشخیص مشکلات و رفع آنها میتوانیم یک وب سایت سریع داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.