17 روش بهبود سئو داخلی – راهنمای جامع
وقتی صحبت از سئو داخلی یا همان سئو on-page به میان می آید مطمئنا اولین چیزی که به ذهن شما خطور می کند، متا تگ ها و کلمات کلیدی هستند که مدت هاست راجع به آنها شنیده ایم.
در ابتدا اجازه دهید توضیح کوتاهی درباره سئو داخلی On-page داشته باشیم :
به تمام فعالیت هایی که در جهت بهبود سئو انجام می شود و محدود به داخل وبسایت هستند، سئو داخلی یا On-page seo گفته می شود.
حال که با تعریف سئو داخلی آشنا شده اید به سراغ تکنیک های پیاده سازی و بهبود این نوع از سئو خواهیم رفت. در ادامه با ما همراه باشید :
1. از URL های کوتاه استفاده کنید.
گوگل اعلام کرده است که بیشترین اهمیت را به 3 الی 5 کلمه ابتدایی هر URL می دهد و همچنین تحقیقات نشان داده است که URLهای کوتاه نسبت به URLهای طولانی از برتری بیشتری در نتایج گوگل برخوردارند. برای درک بیشتر این ارتباط به نمودار زیر توجه کنید :
بنابراین اولین توصیه ما این است که url های خود را کوتاه و مختصر انتخاب کنید و همیشه از کلمات کلیدی اصلی خود در url استفاده کنید. برای مثال اگر شما آدرس همین مقاله را در نظر بگیرید که بسیار کوتاه انتخاب شده و در آن از کلمه کلیدی استفاده شده است : Danup.ir/on-page-seo
2. عناوین خود را با کلمات کلیدی شروع کنید.
برچسب عنوان شما مهمترین عامل جستجو در صفحه است.
به طور کلی، کلمه کلیدی که در ابتدای عنوان خود از آن استفاده می کنید، بیشترین اهمیت را دارد و هرچه به انتهای عنوان نزدیک تر می شویم اهمیت کلمات کمتر و کمتر می شود. به عنوان مثال :
همانطور که مشاهده می کنید کلمه کلیدی اصلی یعنی “بوم مدل کسب و کار” در ابتدای عنوان آمده و هرچه جلوتر می رویم ارتباط کلمات با کلمه کلیدی کم رنگ تر و کم رنگ تر می شود.
3. از کلمات جذاب در عنوان خود استفاده کنید.
از کلماتی مانند “بهترین”، “راهنمای”، “چک لیست”، “سریع” و “بررسی”، “کامل ترین”، “جامع ترین” و… برای افزایش رتبه در کلمات کلیدی بلند استفاده کنید.
4. عنوان پست وبلاگ خود را در یک تگ H1 قرار دهید.
تگ H1 تگ “عنوان” شماست. اکثر CMS ها (مانند وردپرس) به طور خودکار از تگ H1 برای عنوان پست های وبلاگ استفاده می کنند. اما برخی از تم ها این امکان را ندارند. کدهای سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید از تگ H1 برای عناوین پست ها استفاده می شود :
5. به کمک تصاویر و ویدئوها ایجاد جذابیت کنید.
متن ها فقط می توانند محتوا و پیام اصلی شما را به مخاطبان منتقل کنند. حتما تا به حال با مقالاتی که فقط شامل متن هستند مواجه شده اید. اکثر کاربران با دیدن چنین مقالاتی به سرعت از وبسایت خارج می شوند چرا که احساس می کنند با یک محتوای کسل کننده و روتین رو به رو هستند.
این در حالی است که استفاده از تصاویر، ویدئوها و نمودارها می تواند محتوای شما را به شدت جذاب تر کند و همین عامل باعث کاهش نرخ پرش (Bounce rate) وبسایت می شود.
6. قرار دادن زیر عنوان در تگ های H2
کلمات کلیدی مورد نظر خود را حداقل یکبار در زیر عنوان ها (عنوان های داخل محتوا) و در تگ H2 قرار دهید.
7. استفاده از کلمه کلیدی در 100 کلمه اول محتوا
کلمه کلیدی شما باید در 100 الی 150 کلمه ابتدایی مقاله شما وجود داشته باشد.
8. استفاده از طراحی ریسپانسیو
گوگل در سال 2015 وبسایت هایی را که به خوبی در تلفن های همراه نمایش داده نمی شدند (ریسپانسیو نبودند) را جریمه کرد و در حال حاضر با گذاشتن شرط “اولویت ایندکس با موبایل” استفاده از طراحی ریسپانسیو را بسیار پر اهمیت دانسته است. بنابراین مطمئن شوید که وبسایت شما بر روی تلفن های همراه و تبلت ها به درستی بارگذاری و نمایش داده می شود.
9. استفاده از لینک های خروجی
می توان گفت عدم استفاده از لینک های خروجی در یک محتوا یکی از رایج ترین اشتباهاتی است که وبمسترها مرتکب می شوند. استفاده از لینک های خروجی یک استراتژی کلاه سفید و بسیار ساده برای کسب ترافیک بیشتر به شمار می آید. لینک های خروجی به خزنده های گوگل کمک می کند تا موضوع صفحه شما را بهتر درک کنند. همچنین استفاده از لینک های خروجی به گوگل نشان می دهد که محتوای شما یک منبع معتبر در آن موضوع است.
10. استفاده از لینک های داخلی
یکی از مهم ترین نکات در بهینه سازی سئو داخلی یا همان سئو on-page، استفاده از لینک های داخلی است. سعی کنید در هر محتوا حداقل بین 2 الی 4 لینک داخلی را به کمک آنکر تکست ها قرار دهید.
11. سرعت وبسایت خود را افزایش دهید.
گوگل در گز اعلام کرده است که سرعت بارگذاری صفحات یک سیگنال رتبه بندی بسیار مهم می باشد (اخیرا این موضوع را حتی بیشتر مورد توجه قرار می دهد). شما می توانید سرعت سایت خود را با استفاده از CDN، فشرده سازی تصاویر و یا تغییر هاست به یک هاست سریع تر افزایش دهید.
اطمینان حاصل کنید که بارگیری سایت شما از 4 ثانیه بیشتر طول نمی کشد. MunchWeb دریافت که 75 درصد از کاربران مجددا به یک سایت بازدید نمی کنند که بارگیری بیش از 4 ثانیه طول بکشد.
شما می توانید با استفاده از ابزار فوق العاده GTMetrix سرعت بارگذاری وبسایت خود را بررسی کنید :
12. استفاده از کلمات کلیدی هم خانواده (LSI)
استفاده از کلمات کلیدی هم خانواده (latent semantic indexing) در یک محتوا به ربات های گوگل کمک می کند تا موضوع محتوای شما را بهتر درک کند (حتی شاید نشان دهنده میزان کیفیت محتوای شما باشد). بنابراین حتما از کلمات کلیدی هم خانواده در محتوای خود استفاده کنید.
برای یافتن کلمات کلیدی هم خانواده می توانید از بخش موضوعات مرتبط گوگل استفاده کنید :
13. تصاویر خود را بهینه سازی کنید.
مطمئن شوید که حداقل نام یکی از تصاویر (فایل تصویر) شامل کلمه کلیدی مورد نظر شماست (برای مثال on_page_seo.png) و همچنین در تگ Alt تصاویر از کلمه کلیدی مورد نظر استفاده نمایید. این دو کار نیز باعث می شود ربات های گوگل موضوع محتوای شما بهتر درک کنند و همین عامل باعث پیشرفت شما در نتایج خواهد شد.
14. از دکمه های اشتراک در شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
سیگنال های اجتماعی (Social signals) ممکن است نقش مستقیمی در رتبه بندی سایت شما نداشته باشند. اما اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی باعث می شود محتوای شما در معرض دید افراد بیشتری قرار گیرد و هرچه محتوای شما را افراد بیشتری مطالعه کنند، احتمال گرفتن بک لینک های بیشتری نیز برای محتوای شما وجود دارد.
بنابراین سعی کنید دکمه های اشتراک گذاری را در مکانی قرار دهید که به راحتی توسط مخاطب قابل مشاهده باشد و همچنین استفاده از آن به سهولت یک کلیک باشد.
یک مطالعه توسط BrightEdge نشان داد که دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی می تواند تا 700٪ اشتراک در شبکه های اجتماعی را افزایش دهد.
15. محتوای طولانی منتشر کنید.
مطالعات نشان داده است که هرچه محتوای منتشر شده طولانی تر باشد، احتمال اینکه رتبه های بالاتری را در نتایج گوگل ازان خود کند بیشتر است. سعی کنید طول 1900 کلمه را به عنوان یک حداقل برای انتشار محتوا در نظر بگیرید.
در نمودار زیر می توانید ارتباط طول محتوا را با رتبه در نتایج گوگل مشاهده نمایید :
16. زمان توقف (Dwell time) را افزایش دهید.
اگر فردی بلافاصله پس از ورود به یک صفحه، بر روی دکمه بازگشت مرورگر کلیک کند، یک سیگنال منفی درباره کیفیت آن محتوا برای گوگل ارسال خواهد شد و این عکس العمل به گوگل نشان می دهد که محتوای مربوطه از کیفیت پایینی برخوردار است.
به همین دلیل است که گوگل از “زمان توقف” برای تخمین میزان کیفیت یک محتوا استفاده می کند. بنابراین سعی کنید با نوشتن محتواهایی طولانی و جذاب میانگین مدت زمان توقف (Dwell time) خود را افزایش دهید.
17. محتوای با کیفیت تولید کنید.
با وجود اینکه همه ما از شنیدن عبارت “محتوا پادشاه وبسایت است” خسته شده ایم، اما خالی از لطف نیست که بار دیگر به آن اشاره کنیم چرا که تولید محتوای با کیفیت می تواند به طور غیر مستقیم تاثیر فوق العاده زیادی بر روی سئو داخلی یا همان سئو on-page وبسایت شما داشته باشد.
17-1. قصد و هدف کاربر بسیار مهم است.
الگوریتم رنک برین گوگل می تواند نحوه برقراری ارتباط کاربران با محتوای شما را متوجه شود.
هدف نهایی RankBrain این است که تعیین کند آیا کاربران از محتوای شما راضی هستند یا خیر…
به عبارت دیگر، محتوای شما با قصد و هدف کاربر منطبق است؟ اگر نه، محتوای شما به شدت در نتایج سقوط خواهد کرد (حتی اگر صفحه شما بهینه سازی شده با کلمات کلیدی و رعایت نکات تولید محتوا باشد).
این در حالی است که اگر شما محتوایی تولید کنید که کاربران را خوشحال کند، گوگل به سرعت شما را در نتایج آن کلمه کلیدی به رتبه های بالا منتقل خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.