آموزش پایتون و کاربرد آن در علم داده
آموزش طراحی سایت چند زبانه با جنگو
آموزش ساخت باج افزار با پایتون
پکیج آموزش جامع علم داده با پایتون
آموزش جامع فلسک Flask
آموزش جامع پایتون برای هکرهای کلاه خاکستری
آموزش ساخت ربات اینستاگرام با پایتون
آموزش پردازش تصویر با پایتون – کتابخانه OpenCV
آموزش مقدماتی برنامه نویسی با پایتون Python
آموزش عبارات با قاعده Regex در پایتون
آموزش جامع مبانی پایتون Python
پایتون چیست؟
زبان برنامه نویسی پایتون (Python) یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی در دنیاست که در سال 1991 معرفی شد. زبان پایتون به دلیل سینتکس ساده و قابل فهم و نداشتن پیچیدگی های دیگر زبان ها یکی از زبان های مناسب برای شروع یادگیری برنامه نویسی نیز می باشد.
پایتون یک زبان شی گرا، تفسیری، سطح بالا و حرفه ای است که به طور مرتب در حال توسعه و پیشرفت می باشد. بعد از معرفی Python تغییرات بزرگی در دنیای برنامه نویسی ایجاد شد و امروزه بسیاری از برنامه نویسان از این زبان در توسعه بک اند و اپلیکیشن های مورد نظر خود استفاده می کنند.
مزایای زبان Python
زبان پایتون دارای مزایای بسیار متعددی است که این زبان را تبدیل به یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در دنیا کرده است. از میان این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- متن باز بودن
پایتون یک زبان اوپن سورس یا متن باز است بنابراین شما می توانید به طور رایگان از آن استفاده کنید. علاوه بر این شما می توانید کدهای منبع پایتون را دانلود کنید و در آن تغییرات مورد نظر خودر را ایجاد کنید و به این صورت از نوشتن مجدد کدها جلوگیری کرده و در زمان خود صرفه جویی کنید.
2- تفسیری بودن
همانطور که قبل تر اشاره کردیم پایتون یک زبان تفسیری است. منظور از تفسیری بودن این است که این زبان می تواند کدها را بخواند و تک به تک خطوط کدها را پشت سر هم اجرا کند. علاوه بر این اگر توسعه دهنده در بخشی از کدهای خود خطایی کرده باشد، به او خطا را نشان می دهد و همین باعث می شود رفع خطاها زمان بر نبوده و به سادگی قابل انجام باشد.
3- قابلیت حمل
به طور عادی در کدنویسی با زبان های برنامه نویسی مختلف شما اگر بخواهید کدهای خود را در سیستم عامل دیگری اجرا کنید، باید کدها را تغییر دهید. اما نکته جالب در مورد زبان پایتون این است که شما کدهای خود را می توانید بدون هیچ گونه تغییری در سیستم عامل های مختلف اجرا کنید. بنابراین شما با پایتون فقط لازم است یکبار کدنویسی کنید!
4- شی گرایی
پایتون یک زبان شی گراست. شی گرایی یا Object Orient Programming که به صورت مخفف به آن OOP نیز گفته می شود، قابلیتی است که موجودیت های نرم افزار را به صورت شی یا Object می بیند. قبل از اینکه شی گرایی بوجود بیاید اغلب نرم افزارها به صورت رویه ای (Procedural) نوشته می شدند. شی گرایی از نوشتن چندباره کدها جلوگیری می کند و در زمان و انرژی توسعه دهندگان صرفه جویی می کند.
5- مجهز به کتابخانه های متعدد
یکی از دلایل قدرتمند و محبوب بودن زبان پایتون این است که دارای کتابخانه های متعددی است که کار را برای توسعه دهندگان بسیار ساده تر می کنند. برای مثال در پایتون برای استفاده از ابزارهای وب سرویس، رابط های سیستم عامل و پروتکل ها، عملیات روی رشته ها و… کتابخانه های مختلفی دارد که باعث صرفه جویی در زمان می شود.
کاربردهای زبان پایتون
از پایتون در حوزه های بسیار متعددی می توان استفاده کرد و بهترین نتیجه را گرفت. در ادامه مهم ترین حوزه هایی که در آنها از پایتون استفاده می شود را به شما معرفی خواهیم کرد:
1- توسعه وب
پایتون به دلیل مجهز بودن به فریم ورک های جنگو (Django) و فلسک (Flask)، یکی از گزینه های مناسب در توسعه وب محسوب می شود. پایتون به شما کمک می کند تا با کمترین دردسر اپلیکیشن و وبسایت های مورد نظر خود را توسعه دهید. علاوه بر این قابلیت مقیاس پذیری بالا در پایتون باعث شده تا پایتون به یکی از بهترین گزینه ها در توسعه بک اند تبدیل شود.
2- علم داده
یکی از مهم ترین کاربردهای پایتون امکان استفاده از آن در علم داده است. از آنجایی که قدرت تجزیه و تحلیل پایتون بالاست، در این حوزه به گزینه اول تبدیل شده است. در واقع اگر قصد ورود به حوزه علم داده را دارید، یادگیری پایتون را باید در راس برنامه های خود قرار دهید. همچنین کتابخانه هایی که در این مسیر باید یاد بگیرید Pandas و Numpy هستند.
3- هوش مصنوعی
پایتون برای حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین یکی از بهترین گزینه هاست. پایتون دارای ابزارهای متعددی برای هوش مصنوعی است و به شما کمک می کند با یک دید مناسب از 0 تا 100 الگوریتم های هوش مصنوعی را طراحی و پیاده سازی کنید. در مورد کتابخانه های حوزه هوش مصنوعی نیز Keras و PyTorch از مهم ترین کتابخانه ها هستند.
هوش مصنوعی یکسری پیش نیازهای مهم دارد که از میان آنها می توان به تشخیص صدا، آنالیز دقیق داده، تشخیص متن و گفتار و تحلیل تصاویر اشاره کرد.
4- بازی سازی
شاید نتوان پایتون را بهترین گزینه برای بازی سازی دانست. اما تاکنون بازی های موفق و جذابی از جمله Battlefield 2 و Sims 4 با پایتون طراحی شده اند.
از مهم ترین کتابخانه های پایتون در حوزه برنامه نویسی، می توان به Pygame و Kivy و Panda3D اشاره کرد.
بازار کار پایتون چطور است؟
پایتون یکی از پرمتقاضی ترین بازارهای کاری را در دنیا و ایران دارد. به واسطه طیف وسیع کاربردهای این زبان، موقعیت های شغلی فراوانی برای متخصصین پایتون وجود دارد. مخصوصا افرادی که فریم ورک های پایتون را به خوبی می شناسند شانس بیشتری نسبت به دیگران برای استخدام دارند. از نظر درآمدی هم درآمدها در این حوزه از میانگین درآمدی حوزه برنامه نویسی بالاتر می باشد.
مسیر آموزش برنامه نویسی پایتون
به طور کلی شما برای شروع آموزش برنامه نویسی، باید مسیر مشخص داشته باشید و برای اینکه مسیر آموزش زبان پایتون را به خوبی پیش بگیرید باید یکسری از پیش نیازها را داشته باشید. بنابراین اگر با مواردی که در ادامه گفته می شود آشنایی ندارید بهتر است قبل از گذراندن یک دوره python به سراغ یادگیری این موارد بروید. البته ناگفته نماند که تمرکز برخی از دوره ها بر روی آموزش پایتون از صفر است و برای گذراندن چنین دوره هایی نیاز به یادگیری پیش نیاز وجود ندارد.
1- یادگیری سینتکس و مبانی
2- مفاهیم OOP، ساختار داده های داخلی
3- یادگیری فریم ورک های python مثل جنگو و فلسک برای برنامه نویسی وب
4- یادگیری کتابخانه های Tkinter ،PyQT ،Kivy ،WxPython یا PyGUI برای برنامه نویسی دسکتاپ
5- یادگیری کتابخانه های Numpy ،Pandas ،Seaborn ،Bokeh ،SciPy ،Matplotlib برای تحلیل داده
6- یادگیری کتابخانه های TensorFlow، Scikit-Learn و PyTorch برای یادگیری ماشین