مقایسه هاست سی پنل و دایرکت ادمین + مزایا و معایب آنها
اگرچه Cpanel و Directadmin از شباهت های بسیاری برخوردار هستند اما تفاوت های اساسی زیادی نیز با یکدیگر دارند. هر دو آنها برای آنچه از طرف سرور اتفاق می افتد، یک پیکربندی به شکل فریم ورک (Framework) یا رابط کاربری UI فراهم می آورند.
دایرکت ادمین برخی از کارها را در همان پوسته روت انجام می دهد. در حالی که سی پنل، تمام اتفاقات و عملکردها را در رابط کاربری نمایش می دهد. از این رو Cpanel ابزاری است که به دلیل داشتن رابط کاربری ساده تر، استفاه از آن برای تمام کاربران در سطوح مختلف امری آسان تر است.
دلیل ارائه رایگان Cpanel بر روی هاست
زمانی که شما برای داشتن یک حساب کاربری در یک هاستینگ ثبت نام می کنید، تمایل بیشتری به دریافت Cpanel به عنوان یک پنل مدیریت و کنترل امور دارید. بنابراین امکان دسترسی به Cpanel به عنوان یک آپشن اضافه بر روی پکیج خریداری شده توسط شما از شرکت هاستینگ قرار دارد.
به طور کلی بیشتر شرکت های معتبری که در زمینه ارائه هاست و دامین فعالیت می کنند، به خوبی می دانند که داشتن یک Cpanel نسبت به Directadmin از چه مزایایی برخوردار است و چرا برای مردم مهم و محبوب واقع شده است.
تعداد کمی از کاربران هستند که تمایل به استفاده از Directadmin دارند. این درحالی که بیشتر افراد فعال در این حوزه علاقه مند و مایل به استفاده از Cpanel هستند.
از طرف دیگر، پدید آوردن و در اختیار گذاشتن Cpanel برای کاربران، امری مقرون به صرفه و تا حدودی ارزان قیمت است. چرا که محبوبیت زیاد این پنل مدیریت، سبب شده است تا کمپانی ها نیازی به اختصاص بودجه تبلیغاتی و معرفی این پنل نداشته باشند و از این رو بتوانند آن را با ارزان ترین قیمت ممکن برای همه فراهم آورند.
نکته دیگر درباره Cpanel اینکه، به دلیل محبوبیت زیاد و سابقه فعالیتش در بین کاربران، دارای ویدیوهای آموزشی، مقالات و انجمن های اختصاصی مباحثه در سراسر اینترنت است. از این رو شما به عنوان یک کاربر در هر ساعت از شبانه روز و در هر شرایطی که سوالی درباره cpanel داشته باشید، برای یافتن پاسخ آن به راحتی در اینترنت جستجو کنید.
مقایسه قابلیت گسترش Cpanel و Directadmin
درست است که دایرکت ادمین قابلیت ارتقا و گسترش دارد اما اضافه کردن کوچکترین امکاناتی به آن هزینه سنگینی را برای کاربر در پی دارد. این در حالی است که شما می توانید، گاهی به صورت رایگان و گاهی با پرداخت هزینه نه چندان زیادی، پلاگین ها و ماژول های اضافی و جدیدی را به Cpanel افزوده و آن را گسترش و توسعه دهید. حتی کاربران حرفه ای قادر به افزودن پلاگین ها و ماژول هایی به Cpanel هستند که کد آنها را خودشان نوشته اند.
مقایسه دسترسی و نحوه استفاد از Cpanle و Directadmin
اگر بخواهیم از نظر ظاهری و نمای بصری این دو ابزار مدیریت پنل را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که Directadmin در وهله اول شما را شگفت زده می کند. چرا که فضایی خلوت و به نظر چارچوب بندی شده ای دارد.
این درحالی است که Cpanel، قابلیت دسترسی به هر گزینه، آیتم و آپشنی را که مایل باشید در همان صفحه اول برای شما فراهم کرده است. از این رو برای یک کاربر تازه وارد ممکن است اندکی سردرگمی و آشفتگی را در پی داشته باشد اما پس از گذشت اندکی زمان همه چیز شفاف و خوانا می شود.
به طور کلی آنچه در Cpanel دسته بندی شده و فراهم آمده است به شرح زیر است:
- Logs
- Files
- Domains
- Security
- Preferences
- و موارد دیگر
این دسته بندی ها قابل توسعه و بسط دادن هستند. همچنین قابلیت جا به جایی چیدمان برای پدید آوردن نمای مطلوب نظر کاربر را دارند. همچنین قابلیت جستجوی گزینه یا دسته بندی ها در سرچ بار Cpanel فراهم است.
این درد حالی است که Directadmin تنها سه دسته بندی اصلی دارد:
- Email Engagement
- Advanced Features
- Your Account
دقیقا به همین دلیل است که در وهله اول ممکن است احساس کنید که پنلی تمیز و شسته رفته در اختیار دارید اما بعد از آنکه این گزینه ها را باز کنید و شروع به کار کردن با پنل نمایید متوجه بی نظمی و سردرگمی موجود در پنل می شوید.
مقایسه سیستم عامل های پشتیبان کننده
سیستم عامل هایی که از Cpanel پشتیبانی می کنند:
- CentOS
- Read Hat Enterprise
- FreeBSD
- CloudLinux
سیستم عامل هایی که از Directadmin پشتیبانی می کنند:
- Ubuntu
- Debian
- FreeBSD
- CentOS
- Read Hat (Enterprise)
- Fedora
مقایسه Cpanel و Directadmin از منظر توسعه
دایرکت ادمین کاملا توسعه پذیر و قابل ارتقاست اما مشکلی که در آن وجود دارد این است که برای ارتقا قابلیت ها باید هزینه های مختلف بسیاری پرداخت شود. این در حالی است که در سی پنل بدون نیاز به پرداخت هزینه های اضافی می توان به امکانات پنل اضافه کرد و آن را به سادگی توسعه داد. در سی پنل ماژول ها و قالب های اختصاصی بسیاری وجود دارند که توسعه را بسیار ساده تر می کنند.
مقایسه هزینه سی پنل و دایرکت ادمین
به عنوان یک اصل قیمت Cpanel همیشه از دایرکت ادمین بیشتر بوده و در واقع Cpanel برای شرکت های خدمات هاستینگ هزینه ساز است. سی پنل به دلیل مجهز بودن به امکانات بیشتر و رابط کاربری بهتر از Directadmin گران قیمت تر است و به همین خاطر هاست ها و سرورهای مجازی مجهز به سی پنل همیشه گران تر از هاست ها و سرورهای مجازی مجهز به دایرکت ادمین است. قیمت ماهانه لایسنس سی پنل برای هر سرور اختصاصی در حدود 50 دلار و قیمت ماهانه لایسنس دایرکت ادمین برای هر سرور در حدود 30 دلار است.
نتیجه گیری
در مقایسه Cpanel و Directadmin برنده و بازنده ای وجود ندارد چرا که هر کدام از این پنل های مدیریتی کاربران خاص خود را دارند و در شرایط خاصی قابل استفاده هستند. اینکه عده بیشتری استفاده از Cpanel را به Directadmin ترجیج می دهند نمی تواند دلیل محکم و قانع کننده ای برای برتری سی پنل نسبت به دایرکت ادمین باشد.
به هرحال یادگیری کار کردن با Cpanel بسیار ساده تر و سریع تر از یادگیری کارکردن با Directadmin می باشد و همین امر سبب جذب مخاطبین بیشتری به سمت آن شده است. اما این موضوعی است که برای کاربران تازه کار می تواند مهم و تاثیرگذار باشد. از نظر یک کاربر حرفه ای، امکانات و ویژگی های Directadmin از نظر پنهان نمی ماند و آن را از دایره ابزارهای مورد استفاده اش حذف نمی کند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.