Addon domain چیست؟ + آموزش حذف و اضافه کردن آن روی هاست
Addon domain یکی از امکانات مدرن و کارآمد در زمینه خدمات میزبانی وب است. این ویژگی به شما اجازه میدهد تا در یک سرویس هاست، بیش از یک دامنه را مدیریت کنید. در نتیجه هزینههای شما کاهش یافته و مدیریت وب سایتها سادهتر از گذشته انجام میشود. در مقاله Addon domain چیست با تمام نکات مهم و نحوه کار با آن آشنا خواهیم شد.
تمام امکانات موجود برای دامنه اصلی، برای دامنههای اضافه شده در حالت Addon domain نیز فعال خواهد بود. به عبارتی با استفاده از ویژگی Addon domain تمام خدمات میزبانی وب در حالت متداول را دریافت میکنیم. فراموش نکنید در زمان خرید سرویس هاستیگ این ویژگی برای شما فعال باشد.
Addon domain چیست؟
بسیاری از کاربران تصور میکنند که روی یک هاست تنها امکان نصب یک دامنه وجود دارد. اما پنل مدیریت هاست به شما اجازه میدهد تا همزمان چند دامنه را نصب کرده و مدیریت کنید. به این ترتیب زمانی که از Addon domain استفاده میکنید، پنل مدیریت هاست (سی پنل یا دایرکت ادمین) یکی بوده و مدیریت یک یا چند وب سایت همزمان و بدون اختلال ممکن میشود.
در زمان خرید یک سرویس هاست از شما آدرس دامنه خواسته میشود، آن آدرس که اولین دامنه هاست به حساب میآید، دامنه اصلی نام دارد و هر دامنه اضافه شده پس از آن، Addon domain محسوب می شود.
تفاوت ساب دامین و Addon domain چیست؟
همانطور که از نام ساب دامین قابل تشخیص است، ساب دامین زیر مجموعهای از دامنه اصلی وب سایت شما به حساب میآید. برای استفاده از این ویژگی به دامنه جدید نیاز ندارید. تنها کافی است تا ابتدای دامنه اصلی، یک کلمه یا چند حرف را اضافه کنید.
به عنوان مثال اگر آدرس وب سایت شما Danup.ir باشد، ساب دامین آن میتواند به شکلهای زیر ساخته شود:
- Help.danup.ir
- Blog.danup.ir
- Store.danup.ir
از طرفی Addon domain زمانی به کار میآید که میخواهیم یک وب سایت مستقل با هویت مستقل ایجاد کنیم. این وب سایت مستقل به دامنه جدید نیاز داشته و شما باید یک دامنه جدید برای آن خریداری کنید. به عبارتی دو وب سایت روی یک هاست ساخته میشود.
آموزش ایجاد Addon domain در cPanel
گام اول: وارد حساب کاربری خود در cPanel شوید.
گام دوم: از بخش “Domains” روی دکمه “Addon domain” کلیک کنید.
گام سوم: در بخش “Create an Addon domain” آدرس دامنه جدید را بدون WWW در کادر “New Domain Name” وارد کنید.
گام چهارم: کادرهای دیگر را خالی رها کنید. سی پنل آن موارد را به شکل خودکار پر میکند.
گام پنجم: اگر به FTP برای دامنه جدید خود نیاز دارید، کادر “FTP account associated with this Addon Domain” را تیک بزنید.
گام ششم: cPanel کادر FTP Username را به شکل خودکار تکمیل میکند. البته که میتوانید نام کاربری مورد نظر خود را به شکل دستی نیز وارد کنید. بخش رمز عبور نیز به شکل خودکار پر شده است اما میتوانید از رمز عبور مورد نظر خود استفاده کنید.
گام هفتم: در نهایت و پس از وارد کردن تمام اطلاعات خواسته شده روی گزینه Add Domain کلیک کنید.
حالا دامنه جدید شما به پنل مدیریت هاست اضافه شده است.
آموزش ایجاد Addon Domain در دایرکت ادمین
اضافه کردن یک دامنه جدید به دایرکت ادمین ساده بوده و در ادامه این کار را در چند گام ساده به شما آموزش میدهیم.
گام اول: وارد حساب کاربری خود در دایرکت ادمین شوید.
گام دوم: ابتدا وارد بخش “Account Manager” شده و روی دکمه “Domain Setup” کلیک کنید.
گام سوم: روی گزینه “Add Another Domain” کلیک کرده و آدرس دامنه مورد نظر را در کادر “Domain” اضافه کنید.
گام چهارم: پس از نوشتن آدرس دامنه روی دکمه “Create” کلیک کنید.
چطور Addon Domain را حذف کنیم؟
گام اول: وارد حساب کاربری cPanel شده و از بخش “Domains” روی دکمه “Addon domain” کلیک کنید.
گام دوم: فهرست دامنههای موجود در این بخش نمایش داده میشود، دامنه مورد نظر خود را پیدا کرده و روی دکمه “Delete” کلیک کنید.
اضافه کردن فایل به دامنه جدید
زمانی که در cPanel یک Addon domain ایجاد میکنید، سیستم به شکل پیش فرض دایرکتوری public_html/AddonDomain را ایجاد میکند. شما میتوانید فایلهای مربوط به دامنه جدید را در این دایرکتوری بارگذاری کنید. پس از اضافه کردن یک دامنه جدید، هرگز آدرس دایرکتوری مربوط به آن را تغییر ندهید. این کار در نمایش وب سایت و استفاده از دامنه جدید اختلال ایجاد میکند.
مزایا و معایب استفاده از Addon domain
مزایا
- استفاده از یک سرویس هاست برای وب سایتهای مختلف.
- مدیریت وب سایتهای مختلف از طریق یک پنل مدیریت.
- ارسال و دریافت ایمیل با دامنه جدید.
معایب
منابع سرور در هاست اشتراکی محدود است. زمانی که شما دامنه جدیدی را در هاست خود اضافه میکنید، منابع بین دامنههای مختلف تقسیم میشوند. در نتیجه وب سایت شما کند شده و سرعت آن کاهش پیدا میکند و اگر تعداد کاربران از مقدار مشخصی بیشتر شود، تمام وب سایتهای موجود در یک هاست از دسترس خارج میشوند.
قبل از اضافه کردن دامین و وب سایت جدید در یک هاست، حجم کاربران، مقدار آپلود و دانلود را در نظر داشته باشید. برای وب سایتهای پر مخاطب خرید یک سرویس جداگانه انتخاب بهتری است.
سوالات متداول
آیا امکان تعریف ساب دامین روی Addon domain وجود دارد؟
بله امکان این کار وجود دارد. شما میتوانید ساب دامینهای مختلفی را برای دامنه اصلی تعریف کنید. همانطور که گفته شد تمام ویژگیهای دامنه اصلی برای Addon domain نیز در دسترس خواهد بود.
آیا امکان تنظیم DNS برای Addon domain وجود دارد؟
درست مانند دامنه اصلی، میتوانید تنظیمات مربوط به DNS را انجام داده و آن را پیکربندی کنید. در Addon domain محدودیتی برای ایجاد DNS وجود ندارد.
آیا میتوانیم از Addon domain برای ریدایرکت به آدرس دامنه اصلی استفاده کنیم؟
بله، شما میتوانید دامنههای مختلف را به دامنه اصلی وب سایت ریدایرکت کنید. فرض کنید آدرس اصلی دامنه وب سایت با .com تمام میشود. شما میتوانید همان آدرس را با پسوند .ir خریداری کرده و با این روش به وب سایت اصلی ریدایرکت کنید.
برای کدام وب سایتها میتوانیم از خدمات Addon domain استفاده کنیم؟
ابتدا باید به شما بگوییم که در کدام موارد از Addon domain استفاده نکنید. اگر بازدید وب سایت شما بالا بوده و کاربران فایلهایی را در وب سایت بارگذاری کرده یا از آن دانلود میکنند، استفاده از Addon domain گزینه خوبی نیست. از طرفی حجم هاست یا سرور بین دو وب سایت تقسیم شده و ممکن است با محدودیت فضا و منابع رو به رو شوید.
در نتیجه استفاده از Addon domain برای وب سایتهایی مناسب است که مانند وبلاگهای شخصی و سایت شرکتها بازدید کمی داشته باشند.
استفاده از Addon domain با چه محدودیتهایی رو به رو است؟
شما میتوانید تعداد بی شماری دامنه را به سرویس هاست خود اضافه کنید. محدودیتهای مربوط به خدمات Addon domain به شرایط ارائه کننده خدمات هاست بستگی دارد. برخی از شرکتها تعداد دامنه را محدود کرده یا در قالب طرحهای خاص به فروش میرسانند.
جمع بندی
کاربران ایرانی میتوانند از خدمات Addon domain در هر دو نوع هاست دایرکت ادمین و cPanel استفاده کنند. استفاده از یک هاست برای مدیریت چند وب سایت سادهتر بوده و به زمان کمتری نیاز دارد. مدیریت تمام دامنههای شما با یک سیستم مدیریت فایل و یا دسترسی FTP قابل انجام خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.