مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر در 8 فاکتور مهم
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که با توجه به ویژگیهای بسیار خوبی که ارائه کرده محبوب همگان شده است. قابلیت سفارشی سازی وب سایتها یکی از امکانات بسیار مهم و مورد نیازی است که وردپرس در اختیار کاربران خود قرار می دهد. قابلیت سفارشی سازی صفحات وب سایت با استفاده از افزونههای مختلفی انجام میشود که دو افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر به دلیل داشتن امکانات، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
شاید شما هم به دنبال یک صفحه ساز خوب برای سایت وردپرسی خود باشید و در انتخاب المنتور و ویژوال کامپوزر تردید داشته باشید. ما در ادامه این مطلب ضمن معرفی هریک از این دو افزونه به مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر میپردازیم تا بتوانید بر اساس نیاز خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
معرفی افزونه المنتور (Elementor)
افزونه صفحه ساز المنتور در سال 2016 معرفی شد و جزء افزونههای جدید به حساب میآید. افزونه المنتور دو نسخه رایگان و پرو دارد که نسخه Pro امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد. پلاگین المنتور یک صفحه ساز پیشرفته است که در سایتهای وردپرسی زیادی از آن استفاده میشود.
شما با استفاده از افزونه المنتور میتوانید بخشهای مختلف یک سایت وردپرسی را تغییر دهید و بدون نیاز به کدنویسی امکان تغییر طراحی وب سایت خود را خواهید داشت. المنتور طراحی سایت را به صورت بصری و کاملاً ساده و بدون نیاز به کدنویسی در اختیار شما قرار میدهد. این صفحه ساز هم اکنون 5 میلیون کاربر حرفهای دارد و به یکی از قوی ترین صفحه سازها تبدیل شده است. کار با المنتور بسیار آسان است و شما میتوانید با استفاده از آن وب سایت خود را سفارشی سازی نمایید. اگر نیاز به آشنایی بیشتر با این افزونه دارید می توانید مقاله “المنتور وردپرس چیست؟” را مطالعه نمایید.
معرفی افزونه ویژوال کامپوزر (Visual Composer)
افزونه ویژوال کامپوزر در سال 2011 عرضه شده است و یکی از قدیمی ترین صفحه سازهای وردپرس میباشد. شما میتوانید با استفاده از ویژوال کامپوزر تغییرات بصری در وب سایت خود انجام دهید. این تغییرات بدون نیاز به کد نویسی انجام میشود و همین موضوع باعث شده است افراد زیادی از آن در وب سایت خود استفاده کنند.
افزونه صفحه ساز ویژوال کامپوزر امکاناتی برای شما فراهم میکند تا شما بدون داشتن هیچ دانش برنامه نویسی بتوانید صفحه سایت وردپرسی خود را طراحی کنید. جالب است بدانید که این افزونه در بیش از 80 هزار سایت مختلف وردپرسی استفاده میشود. سایتهای معروفی مثل کوکاکولا بلومبرگ، ایسوس و DHL از این صفحه ساز قدرتمند استفاده میکنند.
مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر
تاکنون افزونههای مختلفی برای طراحی گرافیکی صفحات وب سایتهای وردپرسی تولید شده است اما هیچ کدام از آنها به اندازه المنتور و ویژوال کامپوزر معروف نشدهاند. دلیل این معروفیت نیز داشتن امکانات زیاد و جامع بودن آنهاست. این باعث شده است تا هر فردی که یک وب سایت وردپرسی ایجاد کند به دنبال نصب یکی از این دو افزونه باشد. هر دو این افزونه ها برای استفاده به زبان فارسی بدون مشکل هستند و می توانید پس از فارسی کردن وردپرس خود از آنها استفاده نمایید.
مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر باعث میشود تا ویژگیهای هر دو افزونه به خوبی مشخص شود و افراد بتوانند بسته به نیازی که دارند و نوع سایت خود یکی از آنها را انتخاب کنند. در واقع مقایسه ویژوال کامپوزر و المنتور کار سخت انتخاب یک افزونه از بین دو افزونه پر امکانات را ساده میکند. در ادامه به بررسی تفاوت های المنتور و ویژوال کامپوزر میپردازیم و سعی میکنیم تا با شرح امکانات هر کدام از این افزونهها مقایسه جامعی بین این دو افزونه قدرتمند وردپرسی داشته باشیم.
1- مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از نظر سیستم مورد نیاز برای اجرا
هر افزونهای برای نصب بر روی وردپرس ممکن است دسترسیهایی از شما بخواهد و یا نیاز داشته باشد که زبان خاصی از برنامه نویسی را یاد داشته باشید. در مقایسه بین المنتور و ویژوال کامپوزر متوجه میشویم که افزونه المنتور به جز گزینههای عمومی وردپرس، نیاز به هیچ موردی ندارد و به راحتی میتوانید آن را نصب و اجرا کنید. در صورتی که برای کار با افزونه ویژوال کامپوزر باید تجربه کار با زبانهای برنامه نویسی Webpack 4.0 or higher و Node 8.0 را داشته باشید.
برنده در این فاکتور : المنتور
2- مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از نظر المانها
المانها نقش بسیار مهمی در ساخت یک وب سایت جذاب و کاربر پسند دارند. در واقع هر افزونهای که المانهای بیشتر و کاربردی تری داشته باشد میتواند گزینه بهتری برای انتخاب باشد. المنتور پرو حدود 53 المان دارد که هر کدام ویژگی خاصی را به سایت شما اضافه میکند. ویژوال کامپوزر نیز بیش از 50 المان دارد. علاوه بر آن ویژوال کامپوزر المانهای کمکی و پیشرفته دیگری نیز دارد که امکانات بسیار جالبی در اختیار کاربران میگذارد.
اگر بخواهیم یکی از آنها را از لحاظ المانها انتخاب کنیم مجبور به مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر هستیم. از نظر المان هر دو افزونه برنده هستند اما اگر در طراحی وب سایت خود به دنبال المانهای بیشتر هستید قطعاً انتخاب ویژوال کامپوزر مناسب تر خواهد بود. در واقع هر دو افزونه امکانات بسیار خوبی در اختیار شما میگذارند ولی ویژوال کامپوزر تعداد المانهای بیشتری دارد.
برنده در این فاکتور : ویژوال کامپوزر
3- مقایسه ویژوال کامپوزر و المنتور از نظر رابط کاربری
همیشه در انتخاب افزونههای وردپرس، سادگی کار با آنها یکی از دغدغههای اصلی کاربران بوده است. بنابراین کاربران تمایل دارند تا افزونهای را انتخاب کنند که بتوانند به راحتی نیازهای خود را رفع کنند و در هنگام استفاده از آن گیج نشوند. با مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر متوجه میشویم که هر دو افزونه رابط کاربری خوبی دارند، اما المنتور در این مورد برنده خواهد بود.
المنتور قابلیتی را فراهم کرده است تا کاربران به راحتی بتوانند عناصر برگه را با کشیدن و رها کردن به صفحه خود اضافه کنند. در عین حال کاربران میتوانند پیش نمایش زنده فعالیتهای خود را ببینند و این برای کاربر بسیار جذاب خواهد بود. در واقع این امکان، دوباره کاریهای کاربر را تا حد امکان کاهش میدهد و کاری میکند که کاربر بتواند بهترین صفحه که با سلیقه او همخوانی دارد را در کمترین زمان ممکن بسازد. افزونه ویژوال کامپوزر نیز در حالت بک اند میتواند امکان ویرایش صفحات را در اختیار کاربران قرار دهد. البته افزونه ویژوال کامپوزر امکان کار در حالت فرانت اند را نیز دارد ولی کار کردن با آن به سادگی کار با المنتور نمیباشد.
برنده در این فاکتور : المنتور
4- مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از نظر هزینه استفاده
المنتور در مخزن افزونههای سایت وردپرس در دسترس است. بنابراین شما نیاز به دانلود بسته نصبی ندارید و به راحتی میتوانید آن را نصب و اجرا کنید. حال آنکه ویژوال کامپوزر در سایت وردپرس موجود نمیباشد و شما برای داشتن نسخه رایگان آن باید افزونه آن را بارگیری کنید و در بستههای نصبی قالب مورد نظر خود قرار دهید.
اگر بخواهیم مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر را از لحاظ هزینه استفاده داشته باشیم، باید بگوییم که هر دو افزونه نسخه رایگان دارند و کاربران میتوانند بدون پرداخت هزینهای آن را بر روی وردپرس خود نصب کنند. البته امکانات خوب این افزونهها بر روی نسخه پرمیوم وجود دارد که شما برای خریداری هر دو این افزونهها با نسخه پرمیوم باید هزینه مشخصی بپردازید. (می توانید نسخه Pro را از مارکت های وردپرس ایرانی خریداری کنید.)
برنده در این فاکتور : المنتور و ویژوال کامپوزر
5- مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از نظر تعداد و تنوع قالب
قالبهای از پیش تعریف شده نقش بسیار مهمی در افزایش سرعت طراحی سایت و زیباتر کردن صفحه وب سایت دارد. تنوع قالبهای از پیش تعریف شده برای استفاده کنندگان بسیار مهم است. چرا که ممکن است استفاده کنندگان سلیقههای متفاوتی داشته باشند و هر افزونهای که بتواند قالبهای زیبا و متنوع در اختیار کاربران قرار دهد مطمئناً میتواند محبوب تر باشد.
در بحث مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از نظر تعداد و تنوع قالب هر دو افزونه تقریباً در یک سطح هستند ولی افزونه المنتور چون تعداد بیشتری از قالبها را در اختیار کاربران میگذارد برای افراد مناسب تر خواهد بود. جالب است بدانید که افزونه المنتور بیش از 120 الگوی از پیش تعریف شده دارد که تقریباً میتواند هر سلیقهای را مجاب کند تا آن را انتخاب کند. افزونه ویژوال کامپوزر نیز 85 طرح از پیش آماده دارد که برخی از آنها بخشی از یک صفحه هستند و بخشی از آنها الگوی یک صفحه به صورت مجزا میباشند.
برنده در این فاکتور : المنتور
6- مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از نظر ویژگی های انحصاری
مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از لحاظ ویژگیهای انحصاری میتواند اطلاعات بسیار خوبی به ما بدهد. المنتور حالت تعمیر و نگهداری دارد که شما میتوانید زمانی که قصد ایجاد تغییرات در وب سایت خود دارید از آن استفاده کنید تا کاربر با یک پیغام کوتاه سریعاً متوجه این موضوع شود. از طرفی شما در هنگام استفاده از المنتور میتوانید هر یک از تمپلیت های ذخیره شده را به عنوان شورت کد در فوتر، سایدبار و یا هر جای دیگر استفاده کنید. هر تغییر در آنها باعث بروزرسانی آن در مکانهای جدید میشود.
ویژگیهایی که ذکر شد ویژگیهای انحصاری صفحه ساز المنتور بود که صفحه ساز ویژوال کامپوزر فاقد این ویژگیها هستند. اما صفحه ساز ویژوال کامپوزر ویژگیهای انحصاری دیگری دارد که باعث شده است افراد زیادی آن را انتخاب کنند. امکان محدود کردن دسترسی بخشهای خاصی از صفحه، داشتن لیست متنوعی از افزودنیها و قدرتمند بودن آن از جمله ویژگیهای انحصاری این افزونه است.
بنابراین با مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر متوجه خواهیم شد که اکثر ویژگیهای مورد نیاز کاربران برای داشتن یک وب سایت کاربردی و زیبا در هر دو افزونه موجود است. اما هر کدام از این افزونهها ویژگیهای کاربردی و منحصر به فردی دارند که کاربران بسته به سلیقه خود میتوانند آن را انتخاب کنند.
برنده در این فاکتور : المنتور و ویژوال کامپوزر
7- مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از نظر آپشن های استایل
آپشن های استایل در بر گیرنده تنظیماتی هستند که جهت تغییر ظاهر عناصر محتوایی در یک وب سایت مورد استفاده قرار میگیرند. در المنتور کلیه ردیفها، ستونها و ابزارک ها دارای استایل آپشن های جداگانهای هستند که به دو تب Style و Advanced تقسیم میشوند. تب Style مخصوص تنظیمات رنگ، تراز و تایپوگرافی میباشد و تب Advanced مربوط به رنگ حاشیه، پدینگ، انیمیشن و طراحی ریسپانسیو میباشد.
در ویژوال کامپوزر شما دسته بندی برای تقسیم کردن آپشن های استایل ندارید و این آپشن ها را به صورت پشت سر هم در یک ستون مشاهده میکنید. در مورد آپشن ها در ویژوال کامپوزر شما امکانات کمتری ندارید بلکه نحوه نمایش آنها به صورتی است که ممکن است سرعت کار شما را کمتر کند. بنابراین با مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر متوجه خواهیم شد که آپشن های استایل در المنتور دسته بندی مشخصی دارند که باعث راحت تر شدن کار کاربران میشود. حال آنکه این دسته بندی در افزونه ویژوال کامپوزر موجود نیست.
برنده در این فاکتور : المنتور و ویژوال کامپوزر
8- مقایسه ویژوال کامپوزر و المنتور از نظر ویجت ها یا ماژولهای محتوا
ویجت ها مجموعهای از بلوکهای منحصر به فرد و کاربردی برای ساخت صفحات هر نوع وب سایتی میباشند. بنابراین به منظور طراحی یک وب سایت به صورت سفارشی حتماً به ماژولهای محتوایی نیاز دارید. اما اگر بخواهیم ببینیم از لحاظ ویجت ها یا ماژولهای محتوا چه افزونهای برای انتخاب بهتر است باید با مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر آن را متوجه شویم.
در افزونه المنتور و در نسخه رایگان آن شما میتوانید به 40 ویجت دسترسی داشته باشید که اگر نسخه پرمیوم آن را داشته باشید دسترسی شما به 50 ویجت فعال خواهد شد. البته باید توجه داشته باشید که ویجت هایی که در نسخه رایگان المنتور موجود است به خوبی میتواند نیاز شما را رفع کند و شما با استفاده از آن میتوانید وب سایت خود را طراحی کنید.
ویجت های تصاویر، ویدیوها، جداکننده ها، استار ریتینگ، پیشخوانها، تبها، باکس آیکون و پروگرس بار فقط چندین نمونه از ویجت های متنوع صفحه ساز المنتور است. البته به جز ویجت هایی که در نسخههای رایگان و پرمیوم این افزونه وجود دارد، کتابخانه بزرگی تحت عنوان third-part add-onsوجود دارد که شما با استفاده از آن میتوانید به صدها ویجت متنوع دسترسی داشته باشید.
افزونه ویژوال کامپوزر نیز بیش از 350 ویجت دارد که شما میتوانید از طریق کتابخانه ویژوال کامپوزر از آن استفاده کنید. البته فراموش نکنید که بیشتر این ویجت ها در نسخه پرمیوم موجود است و افراد برای استفاده حتماً باید این نسخه را خریداری کنند. بنابراین در نسخه رایگان ویژوال کامپوزر دسترسی به لوک متن، دکمههای بیسیک و شورت کدها محدود میباشد. به غیر از ویجت های تعریف شده موارد third-party add-ons بیشتری برای شما وجود ندارد.
بنابراین در مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر از لحاظ ویجت ها یا ماژولهای محتوا متوجه میشویم که تنوع و تعداد ویجت های ویژوال کامپوزر از افزونه المنتور بیشتر است و از این لحاظ برتری با ویژوال کامپوزر است. اما دقت داشته باشید که شما در هنگام استفاده از هر دو افزونه امکان استفاده از ویجت ها در کتابخانههای مختلف را نیز دارید.
برنده در این فاکتور : ویژوال کامپوزر
نتیجه گیری
همانطور که دیدید دو صفحه ساز المنتور و ویژوال کامپوزر بسیار به یکدیگر نزدیک هستند. اما در مجموع می توان گفت المنتور امکانات و ویژگی ها و ابزارهای بیشتر و بهتری را در اختیار شما قرار می دهند و اغلب قالب های وردپرس پرطرفدار و محبوب با صفحه ساز المنتور ساخته شده اند. بنابراین اگر بخواهیم یکی از این دو پلاگین را برنده این مقایسه اعلام کنیم، به دلیل کاربرد بیشتر و داشتن قالب های موفق بیشتر، المنتور را باید برنده بدانیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام عالی بود