9 بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022
اگر شما هم یکی از تازه واردان دنیای برنامه نویسی هستید، احتمالا به خوبی می دانید که یکی از سخت ترین قسمت های این مسیر جدید، انتخاب نقطه ای برای آغاز آن است. صدها زبان برنامه نویسی به همراه زیر شاخه های آن ها وجود دارد که هر کدام برای هدفی خاص خلق شده اند و محصولی مختص به خود را به دنیای امروز ارائه می دهند.
البته خبر خوب این است که مسیر برنامه نویسی خود به گونه ای است که همزمان با پیشرفتتان در آن، به شما می گوید که در کدام زبان و در کدام قسمت موفق تر خواهید بود. چرا که به مرور زمان شما با زوایای مختلف آن آشنا می شوید و علایق و سلایق خود را در آن آشکار می سازید، پس به زودی متوجه خواهید شد که کدام زبان برنامه نویسی و کدام قسمت از دنیای کدنویسی، جایی است که شما باید در آن مستقر شوید.
در ادامه بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022 را در فهرستی با توضیحات مربوط به هر گزینه در اختیارتان قرار می دهیم. به این ترتیب با قوی ترین و مناسب ترین زبان های برنامه نویسی در زمینه های مختلفی اعم از تولید نرم افزار، طراحی وبسایت، تولید بازی های کامپیوتری و مواردی از این دست آشنا خواهید شد. از این رو می توانید بهترین تصمیم را در جهت یادگیری زبان های برنامه نویسی، برای خود اتخاذ نمایید.
آشنایی با بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022
فهرست پیش رو، بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022 را در اختیار شما قرار می دهد. این فهرست با توجه به پیشرفت و چشم اندازی که در هر یک از این زبان های برنامه نویسی مشاهده شده است، تهیه شده و پیش بینی می شود یادگیری آنها می تواند به نوعی سرمایه گذاری برای شما تبدیل شود. چرا که دنیای امروز با بیشترین استفاده از این زبان های برنامه نویسی در حال حرکت به سمت آینده است.
1- JavaScript
غیر ممکن است که شخصی دستی در دنیای تولیدات نرم افزار داشته باشد و از جاوا اسکریپت به هر نحوی در کار خود بهره نبرد. بر اساس آمار و نظرسنجی های انجام شده از توسعه دهندگان در سال 2020، JavaScript یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه دهندگان در 8 سال گذشته بوده است.
همچنین بیش از 70 درصد از آن ها اذعان داشتند که سال گذشته برای تولیدات خود از جاوا اسکریپت استفاده کرده اند. JavaScript در کنار HTML و CSS، یکی از پرکاربردترین موارد برای Front-End در طراحی سایت است.
در بسیاری از وبسایت های معروف جهان مانند فیسبوک، توئیتر، جی میل و یوتیوب، از جاوا اسکریپت در طراحی بخش های داینامیک سایت و قسمت های جذاب و پویای آن برای مخاطبین بهره گرفته شده است.
اگر چه به طور کلی JavaScript یک زبان برنامه نویسی طراحی Front-End است اما توسط Node.js می توان از آن برای انجام برخی از کدنویسی های سمت سرور نیز استفاده کرد.
برای اطلاع بیشتر درباره این موضوع نیز بد نیست بدانید، Node.js با سیستم عامل هایی نظیر linux، SunOs، Mac OS X و Windows همخوانی داشته و قابل اجرا بر روی تمامی آن هاست.
از آنجایی که جاوا اسکریپت دارای سینتکس انعطاف پذیر و خود اصلاح کننده می باشد، یک زبان برنامه نویسی بسیار دوست داشتنی و کم دردسر برای تازه کاران حوزه کدنویسی به حساب می آید.
2- Swift
اگر به دنیای اپلیکیشن های موبایلی به خصوص اپلیکیشن های سیستم اپل علاقه مند هستید، swift گزینه مناسبی برای آغاز مسیر یادگیری شما محسوب می شود. این زبان برنامه نویسی اولین بار در سال 2014 توسط شرکت اپل به جهان معرفی شد. از این زبان برنامه نویسی برای طراحی و تولید اپلیکیشن های مختص سیستم عامل IOS و macOS استفاده می شود.
زبان برنامه نویسی Swift برای تطابق با دنیای مدرن و رو به پیشرفت IOS و macOS بهینه سازی می شود و همزمان با مسیر رشد آن ها تکامل می یابد. البته نباید فراموش کرد که IOS تنها بر روی موبایل ها و سیستم های کامپیوتر و لپ تاپ اپل کاربرد ندارد. بلکه از این سیستم عامل بر روی اپل واچ و تلویزیون های اپل نیز استفاده می شود. پس با آموختن swift به کدنویسی برای هر دیوایسی که از سیستم عامل IOS بر روی استفاده شده باشد، دسترسی خواهیم داشت.
3- Scala
اگر با جاوا، همان زبان برنامه نویسی کلاسیک و قدیمی، آشنایی داشته باشید، به راحتی می توانید با ظاهر جدید آن در قالب زبان برنامه نویسی Scala نیز ارتباط برقرار کرده و آشنا شوید.
در واقع Scala بهترین و ارزشمندترین ویژگی های جاوا اعم از ساختار شئی گرایی آن و محیط پرسرعتش را با دنیای مدرن Twist ادغام کرده است. به عنوان یک زبان برنامه نویسی functional، اسکالا این امکان را برای کابران خود فراهم کرده است که بتوانند با استفاده از آن کدهایی را برنامه نویسی کنند که بیشترین شباه را به یک زبان ریاضی کامل داشته باشد.
امکاناتی نظیر برنامه نویسی های موازی و همزمان با استفاده از Scala برای کاربران حوزه برنامه نویسی، فراهم است. همچنین این زبان برنامه نویسی یکی از بهترین ها در زمان کدنویسی و نوشتار اطلاعات محسوب می شود. چرا که به کاربر خود امکان کمترین درصد خطا و بروز باگ را ارائه می دهد.
4- GO
زبان برنامه نویسی GO یکی از زبان های برنامه نویسی مورد علاقه گوگل است. برای آن دسته از افرادی که علاقمند به ورود در دنیای برنامه نویسی سیستمی هستند، GO به عنوان یک زبان برنامه نویسی سطح پایین می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
بسیاری از وجوه این زبان برنامه نویسی از نظر functional شباهت بسیار زیادی به بخش هایی از زبان های C و C++ دارد. با این تفاوت که در GO خبری از سینتکس بسیار دشوار این زبان ها نیست. لذا یادگیری آن نیز بسیار آسان تر خواهد بود.
GO یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022 است چرا که می تواند کاربر خود را در زمینه های بسیاری اعم از ساخت وب سرور، پایپ لاین های اطلاعاتی و حتی پکیج های یادگیری ماشین توانمند سازد.
به عنوان یک زبان برنامه نویسی، Go قابلیت اجرای Close-to-the-metal را داراست و همین موضوع صرفه جویی در زمان و افزایش سرعت را تا حد بسیار زیادی بالا برده است.
Go یک زبان برنامه نویسی open-source است. بنابراین برنامه نویسانی که درباره آینده کاری خود بلند پرواز هستند به راحتی می توانند با استفاده از این زبان برنامه نویسی بسیاری از برنامه های خود را در سطح جهان تولید کرده و به اشتراک بگذارند.
5- Python
بدون شک python در فهرست بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022، یکی کاربر پسند ترین زبان های برنامه نویسی ممکن است. سینتکس python به شفاف بودن، شهودی بودن و بسیار مشابه بودن به زبان انگلیسی مشهور است.
از این رو افراد تازه وارد به دنیای برنامه نویسی به شدت جذب آن می شوند و آن را مانند جاوا در دسته زبان های برنامه نویسی آسان جهت یادگیری قرار می دهند.
همچنین درست مانند جاوا، پایتون نیز یکی از زبان های برنامه نویسی است که طیف وسیعی از اپلیکیشن ها را شامل می شود و همین موضوع آن را به یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی قدرتمند در فهرست بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022 تبدیل کرده است.
اگر از علاقه مندان حوزه Back-end در برنامه نویسی هستید، به راحتی می توانید با استفاده از فریم ورک منبع باز Django، که با استفاده از زبان برنامه نویسی python نوشته شده است، مسیر یادگیری خود را در این رشته آغاز نمایید. یادگیری این فریم ورک بسیار آسان است، به علاوه اینکه آن را در دسته فریم ورک های غنی از ویژگی ها و امکانات قرار می دهند.
Mozilla، Instagram و Spotify همگی از جمله سایت هایی هستند که در برنامه نویسی آن ها از Django استفاده شده است. Python دارای پکیج هایی مانند NumPy و SciPy است که می توان از آن ها برای محاسبات علمی، ریاضیات و شاخه های مهندسی بهره گرفت. کتابخانه های دیگر python مانند TensorFlow، PyTorch، scikit-learn و open-CV برای ساخت برنامه های علمی، یادگیری ماشین، پردازش تصاوير و computer vision مورد استفاده قرار می گیرند. براي كسانی كه علاقه مند به كسب تحصيلات آكادميک در رشته های مختلف برنامه نويسی هستند، python یک گزينه مناسب و كاربردی است.
6- ELM
يكي از زبان هاي برنامه نويسی جوان و تازه تاسيس در فهرست بهترين زبان هاي برنامه نويسي براي يادگيری در سال 2022، زبان برنامه نويسي elm است. اين زبان برنامه نويسی درواقع تز پایان دوره يكي از دانشجويان دانشگاه هاروارد بود كه در شاخه back-end ارائه شد و امروزه در سطح جهان توسط كاربران زيادی مورد استفاده قرار گرفته است.
ELM با کامپايل شدن خود به جاوا اسكريپت، در سرعت بخشيدن به ساخت UI و جلوگيری از بروز هرگونه اخطار يا خطايی در زمان اجرا، بسيار موثر واقع شده است.
ELM يک زبان برنامه نويسی functional است كه به كاربران خود اين امكان را می دهد كه بتوانند ظاهر مورد نظرشان جهت ارائه برای client-side را بدون نياز به دردسر های html و css اجرا نمايند.
7- Ruby
يك زبان اسكريپتی ديگر در فهرست بهترين زبان های برنامه نويسی براي يادگيری در سال 2022، كه بيشتر برای توسعه دهندگان وب مورد استفاده قرار می گيرد، زبان برنامه نويسی ruby است.
اين زبان برنامه نويسی، پايه و اساس كار با فريم ورک وب اپليكيشن ruby on rails است. در واقع ruby يكي از مشهور ترين زبان های برنامه نويسی در زمينه ايجاد يک بستر مناسب براي ارتباط با مخاطيبن محصولاتی است كه با استفاده از اين زبان نوشته شده اند.
سينتكس استفاده شده برای اين زبان برنامه نويسی يک سينتكس بروز و رو به پيشرفت است. همچنين تيم آموزش و پشتيبانی از اين زبان برنامه نويسی بسيار فعال و پويا هستند.
Twitter، Airbnb، bloomberg، shopify و بسياري از استارت آپ های جهانی ديگر از ruby on rails در بسياری از قسمت های وبسايت خود استفاده كرده اند.
8- C#
مانند c++، سی شارپ نيز يكی از زبان های برنامه نويسی همه منظوره و شئی گراست كه بر اساس ساختار به كار رفته در c شكل گرفته است. اگر به تازگی از يک شاخه ديگر برنامه نويسی، وارد مجموعه زبان های C شده ايد، C# گزينه مناسبی برای شروع محسوب می شود. نه تنها كه از C# برای مجموعه اپليكیشن هی go-to در مايكروسافت استفاده می شود، بلكه به طور كلی اين زبان برنامه نويسي يكی از منتخب های توسعه دهندگان در زمينه توليد اپليكيشن های موبايلی کراس پلتفرم است. توسعه دهندگان در اين زمينه از فريم ورک Xamarin استفاده می كنند.
به علاوه هرشخصی كه تمايل به ورود در حوزه توسعه VR را دارد، بايدC# را ياد بگيرد. C# یکی از زبان های برنامه نویسی است که در ساخت بازی های ویدئویی 2D و 3D نیز کاربرد دارد.
9- Rust
نسبت به سایر گزینه های عنوان شده در فهرست بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022، Rust یکی از زبان های تازه کار به حساب می آید. اما این به معنای کاربردی نبودن یا نابالغ بودن آن نیست. در واقع طی نظرسنجی های به عمل آمده از توسعه دهندگان در سال 2020، این نتیجه حاصل شده است که Rust یکی از زبان های برنامه نویسی مورد علاقه این افراد طی 5 سال گذشته بوده است.
86.1% از کابران این حوزه اعلام کرده اند که مایل هستند در ادامه مسیر حرفه ای خود از Rust در پروژه های خود استفاده کنند. Rust توسط شرکت Mozilla طراحی شده است و مانند C و C++ در رده زبان های برنامه نویس سطح پایین قرار دارد. تاکید Rust بر روی سرعت و امنیت کدنویسی است. در زمینه افزایش امنیت کدنویسی، Rust امکان دسترسی کدها به قسمت هایی از مموری را که حساس هستند و نباید به آن ها دسترسی داشت، مسدود می کند. به این ترتیب خطاها و آسیب های احتمالی که ممکن از به واسطه کد به سیست وارد شود، به حداقل میزان کاهش می یابد.
Dropbox و Coursera در حال استفاده از rust را برای بخش هایی از بیزینس خود هستند. آینده درخشانی برای این زبان برنامه نویسی پیش بینی می شود، از این رو یادگیری آن برای افراد تازه کار می تواند به نوع سرمایه گذاری و برداشت سرمایه در آینده محسوب شود.
زمان کدنویسی است!
وقتی به عنوان یک تازه کار وارد حوزه IT و دنیای برنامه نویسی می شویم، آنچه بیش از همه حائز اهمیت است درگیر نشدن ما و پرت نشدن حواسمان با طیف وسیع شاخه های این رشته می باشد. اما برای آنکه بتوانیم در سال 2022 انتخاب بهتری داشته باشیم، شاید بد نباشد بدانید فهرست بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2022، شباهت بسیار زیادی به فهرست بهترین زبان های برنامه نویسی منتشر شده جهت یادگیری در سال های 2017 و 2018 را دارد. از این رو می توان حدس زد که آینده دنیای برنامه نویسی نیز بی ارتباط با این زبان ها نخواهد بود.
بنابراین با یادگیری یک یا چند مورد از این زبان های برنامه نویسی، نه تنها که امسال بهترین فرصت های شغلی را به دست خواهید آورد، بلکه به واسطه کسب تجربه و ماهر شدن در این شاخه ها، در آینده نیز جایگاه شغلی مناسبی را تصاحب خواهید کرد.
به عنوان آخرین راهنمایی باید گفت، بهترین کار این است که در این زمینه به علاقه و سلیقه خود بیش تر از هر مورد دیگری تکیه کنید و ببینید که بیشتر تمایل به سر و کار داشتن با کدام نرم افزارها، اپلیکیشن ها، سایت ها و دیوایس ها را دارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.