مقایسه React و Angular – بررسی تمامی مزایا و معایب
انتخاب بهترین فریم ورک برای توسعه برنامه ها و وبسایت ها اهمیت بسیار زیادی دارد. این انتخاب تا جایی مهم است که می تواند منجر به دوام هر چه بیشتر پروژه، بالا رفتن سرعت توسعه پروژه و همچنین نگهداری بهتر کدها شود. تعداد ابزارهای JavaScript به طور پیوسته در حال گسترش است و انتخاب تکنولوژی مناسب به یک چالش بزرگ و دشوار تبدیل شده است.
با این وجود این دو فریم ورک محبوب یعنی AngularJS و ReactJS برای توسعه اپلیکیشن های تحت وب تقریبا پر استفاده ترین ابزارهای این روزها هستند که ما قصد داریم در این مقاله به توضیح و مقایسه تمامی مزایا و معایب این دو فریم ورک بپردازیم تا انتخاب را برای شما هرچه ساده تر کند.
در ابتدا می خواهیم معرفی کوتاهی از دو فریم ورک انگولار جی اس و ری اکت جی اس داشته باشیم :
معرفی فریم ورک AngularJs :
AngularJS یک فریم ورک جاوا اسکریپت به شکل متن باز (Open source) است که در سال 2009 توسط گوگل طراحی و ساخته شده است. این فریم ورک به شما کمک می کند تا اپلیکیشن های تک صفحه ای (single-page-applications = SPA) ایجاد کنید. اپلیکیشن های تک صفحه ای که فقط از طرف مشتری به HTML، CSS و جاوا اسکریپت نیاز دارند.
همانطور که می دانید، در اپلیکیشن های تک صفحه ای نیازی به بارگذاری مجدد صفحه نیست به این معنی که اگر بخواهید از یک صفحه به صفحه دیگر بروید، این عمل بدون بارگذاری مجدد مرورگر (به صورت Ajax) انجام می شود و اگر بر روی دکمه های بازگشت به صفحه قبل یا بعد کلیک کنید، این عمل بدون مکث و با سرعت انجام می شود و همین موضوع در بهبود سرعت و تجربه کاربری سایت شما بسیار موثر است.
به طور کلی Angularjs راه را برای توسعه وب تغییر داده است. اکنون می توانید با استفاده از قدرتمندترین و سازگارترین فریم ورکJavaScript Framework AngularJS، وب سایت خود را توسعه دهید. بدون شک، فریم ورک های جاوا اسکریپت مانند AngularJs، Ember و غیره آینده توسعه وب هستند.
معرفی فریم ورک ReactJS :
React JS یکی از سریع ترین و محبوب ترین کتابخانه های Javascript است که توسط فیسبوک، اینستاگرام و یک جامعه مستقل از توسعه دهندگان وب مدیریت و نگهداری میشود.
React یک کتابخانه Open source و البته رایگان جاوا اسکریپت برای طراحی رابط کاربری (UI) است. این کتابخانه جاوا اسکریپت در ماه مه سال ۲۰۱۳ به صورت عمومی منتشر شد. جالب است بدانید که این فریم ورک در ابتدا توسط یکی از مهندسین فعال در فیسبوک به وجود آمد.
نکته مهم در مورد ری انت جی اس این است که این Library صرفا در الگوی طراحی MVC، عهده دار بخش View است. ویو یا اینترفیس در واقع مرتبط با نمایش اجزا هستند و طبعا ReactJS به جای پرداختن به الگوی MVC به وظایفی می پردازد که مربوط به نمایش اجزا می پردازد. از دیگر کاربردهای ReactJS استفاده در طراحی و ایجاد وبسایت های تک صفحه ای است.
مزایا و معایت Reactjs :
ReactJS دارای لیستی از مزایای مشخص است که در نهایت باعث می شود آن را به یکی از محبوب ترین کتابخانه ها میان توسعه دهندگان تبدیل کند. اما سوال اصلی اینجاست که مزایای اصلی ReactJS چه چیزهایی هستند که باعث شده تا این حد میان توسعه دهندگان محبوب و معروف شود؟
مزایا
یکی از مشکلات عمومی اکثر فریمورک هایی که براساس جاوا اسکریپت ساخته شده اند این است که توسعه بنیادی اپلیکیشن ها در قسمت بک اند افت پیدا می کند، این مشکل در حقیقت به رابط کاربری و اجزای آن باز میگردد به این دلیل که اجزای مختلف رابط کاربری با یکسری از کنش های کاربر به کلی بازیابی و نوسازی می شوند. همین موضوع باعث ایجاد مشکل در قسمت توسعه بک اند می شود.
این موضوع در فریمورک React به طور کامل متفاوت است. توسعه دهندگان در این فریمورک می توانند به جای نوسازی کلی رابط کاربری، تنها یک صفحه یا بخشی از آن را نوسازی کنند. این کار باعث صرفه جویی در مصرف اینترنت و موجودی های سخت افزاری می شود.
هدف اصلی اینکار استفاده بهینه و سبک از یک DOM مجازی به جای استفاده از DOM در حالت درختی و کلاسیک است. این حالت حتی اپلیکیشن های پیچیده ای را که از حالت های منطقی زیادی استفاده می کنند را قادر می سازد تا بر روی دستگاه هایی با مشخصات ضعیف تر هم اجرا شوند. با استفاده از این حالت ما به اپلیکیشن هایی دست یافته ایم که از نظر کارایی نسبت به فریمورک های دیگر دارای نرخ بسیار بالایی هستند.
مزیت اول – سهولت در یادگیری :
یکی از ویژگی های مهم و اساسی فریم ورک ReactJS یادگیری ساده و آسان آن می باشد. ری اکت در مقایسه با انگولار مخصوصا نسخه ۲ آن توانسته در این زمینه توانایی های خوبی را از خود نشان دهد. برای یادگیری این فریم ورک کاربران به توانایی های عجیب و پیچیده ای نیاز ندارند.
می توان گفت برای یادگیری ReactJs در ابتدای کار دانشی نسبی در مورد JSX تقریبا کفایت می کند. JSX مانند HTML برای اظهار استایل (Style) کدنویسی کاربرد دارد. البته باید در نظر داشت این توانایی صرفا برای شروع کار با این فریم ورک مناسب است. در صورتی که بخواهید بیشتر در مورد مفاهیم ReactJS اطلاعات کسب کنید، مطالعه صرفا JSX نمی تواند کمک چندانی به شما کند. برخی از توسعه دهندگان معتقدند که این فریم ورک برای یادگیری بسیار ساده است و برخی دیگر نیز کاملا مخالف با این نظر هستند.
سهولت در یادگیری فریم ورک ReactJS تا زمانی صحت دارد که مفاهیمی اساسی مانند Data Binding مطرح می شود که در آن صورت نیاز به مطالعات بیشتر و گسترده تری است. اما در کل می توان در مورد سهولت در یادگیری React را نسبت به Angular برتر میدان دانست.
مزیت دوم – توانایی توسعه منعطف :
یکی از مهمترین ویژگی های فریم ورک ReactJS، توانایی توسعه دادن منعطف کدها می باشد. فرصت داشتن برای برقراری ارتباط بین بخش های مختلف توسعه یک وبسایت، توسعه دهندگان را قادر می سازد تا طراحی فرانت-اند آن وبسایت را با دیگر بخش های آن به طور کاملا سازگار انجام دهند.
ReactJS براساس مدل نمایش یا view ساخته شده است و این در حالی است که angular براساس MVVM است. همین دلیل باعث می شود که ReactJS نسبت به angularjs سازگاری بیشتری داشته باشد.
در توسعه اپلیکیشن ها نیز توسعه دهنده ها می توانند کامپوننت های اضافی مربوط به اپلیکیشن را در فریم ورک ReactJS اضافه یا حذف کنند. علاوه بر این موضوع، با داشتن رابطی استاندارد در React Native می توان فضای میان جاوا اسکریپت و اپلیکیشن های محلی را پر کرد.
معایب
یکی از مشکلات اصلی استفاده از ReactJS این است که برای توسعه یک وبسایت باید در کنار خودش از کتابخانه ها و کامپوننت های دیگر نیز استفاده کند و همین موضوع باعث می شود که سرعت توسعه یک اپلیکیشن به مراتب کاهش یابد. بنابراین می توان گفت که استفاده از ReactJS برای پروژه هایی که محدودیت زمانی دارند مناسب نمی باشد.
ReactJS تنها یک لایه View است و برای اتصال و ارتباط برقرار کردن با فریم ورک های قدیمی مبتنی بر MVC مشکلات و محدودیت هایی دارد.
آخرین مورد از معایب ReactJS این است که برای یادگیری مبتدیانه فریم ورک ساده ای است اما برای یادگیری مباحث و مفاهیم پیشرفته تر در آن به دانش تخصصی در حوزه وب و برنامه نویسی نیاز است.
مزایا و معایب AngularJS :
AngularJS یکی از ابزارهای متن باز (Open source) کامل برای توسعه وب محسوب می شود. همانطور که در بخش معرفی این فریم ورک گفته شد، این فریم ورک بیش از هر چیز دیگری در اپلیکیشن های تک صفحه ای مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این فریمورک یکی از بهترین گزینه ها برای ساختن چنین اپلیکیشن هایی است.
مزایا
در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که این فریم ورک کاملا براساس مدل MVC طراحی شده است. مدل MVC در واقع یک معماری نرم افزاری است که ساختار نرم افزار را به سه قسمت مدل، نما و کنترلر تقسیم می کند. MVC این قابلیت را به توسعه دهنده می دهد تا بخش های مختلف نرم افزار را از هم جدا کند و کنترل کامل تری را به صورت مجزا روی هر کدام از این بخش ها داشته باشد.
در حال حاضر معماری AngularJS از MVC به MVVM تبدیل شده است که در این حالت ما می توانیم بخش منطقی اپلیکیشن را از بخش رابط کاربری آن تفکیک کنیم. در واقع در این حالت دو راه برای Data Binding وجود دارد که باعث می شود بر اساس منابع، اپلیکیشن بتواند جوابگویی بهتری به عملیات کاربران داشته باشد.
مزیت دیگری که انگولار دارد، وجود مستندات بسیار زیاد آن برای یادگیری و پاسخگویی به سوالات است.
معایب
همانطور که گفته شد در این فریم ورک دو راه برای Data Binding وجود دارد که براساس منابع سخت افزاری می تواند عملکرد خوبی در پاسخ به عملیات کاربران داشته باشد. اما استفاده بیش از اندازه از منابع سخت افزاری در یک دستگاه می تواند باعث کاهش کارایی آن شود. پس باید نتیجه گرفت که در این زمینه AngularJS کارایی پایین تری نسبت به ReactJS از خود نشان می دهد.
یادگیری AngularJS به دلیل وجود سینتکس تقریبا پیچیده ای که دارد می تواند برای توسعه دهندگان تازه کار دشواری باشد.
نتیجه گیری
به عنوان یک نتیجه گیری کوتاه و در عین حال کلی باید گفت که اگر به دنبال توسعه یک اپلیکیشن منعطف با بیشترین میزان سازگاری هستید، استفاده از ReactJS می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد و اگر به دنبال توسعه یک اپلیکیشن قدرتمند با مصرف منابع بیشتر هستید، استفاده از فریم ورک AngularJS می تواند گزینه مناسب تری برای شما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.