چایلد تم چیست؟ + مزایا و معایب Child Theme وردپرس
اگر وب سایت خود را با وردپرس راه اندازی کرده باشید، حتما واژه چایلد تم (Child Theme) به گوشتان خورده است. در این مطلب میخواهیم با چایلد تم بیشتر آشنا شویم و ببینیم که هدف از استفاده از آن در وردپرس چیست. همچنین برخی مزایا و معایب کار با چایلد تم در وردپرس را بررسی خواهیم کرد.
چایلد تم چیست؟
Child Theme همان طور که از نامش مشخص است، نوعی تم زیرشاخه است که از تم اصلی یا والد خود ساخته میشود. تم چایلد تمام ویژگیها و طراحیهای مربوط به تم والد خود را دارا بوده و اصطلاحا از تم والد خود ارث میبرد. در عین حال، Child Theme قابلیت این را دارد که مستقل از تم اصلی کار کند و شخصی سازی شود. به عبارتی، هنگامی که تم چایلد شخصی سازی میشود، تم والد کاملا دست نخورده باقی میماند.
حال ممکن است چنین به نظر بیاید که چایلد تم نسخه کپی تم والد است. شاید این فرضیه کمی درست باشد اما یک نسخه کپی معمولی از آن نیست. به عبارتی، نکته اصلی در مورد این کپی، ارتباط داشتن نسخههای چایلد و اصلی است. به این معنی که هر زمان تم والد بروزرسانی میشود، ویژگیهای به روز شده در تم چایلد نیز اعمال میشوند و در عین حال تمام ویژگیهایی که خودمان روی چایلد تم شخصی سازی کرده بودیم، حفظ میشوند.
در واقع، میتوان گفت که Child Theme یک پوشه در داخل پوشه تم اصلی است. پوشه Child Theme همیشه حداقل یک فایل به نام style.css دارد. در واقع، این فایل به برقراری و حفظ ارتباط بین تم چایلد و تم اصلی کمک میکند. پوشه چایلد تم غیر از فایل style.css، ممکن است حاوی چندین فایل دیگر نیز باشد. به طور کلی، یک چایلد تم معمولا دارای ویژگیهای زیر است:
- Child Theme تمام دادههای تم اصلی را دریافت میکند تا آنها را به عنوان زیرساختی برای خود بسازد.
- چایلد تم تمام ویژگیهای تم والد را به ارث میبرد. بنابراین، میتواند فایلهایی مانند Style، Image، JavaScript، CSS، Template و … را به عنوان تم اصلی ذخیره کند.
- کاربران میتوانند همه چیز را در Child Theme بدون ایجاد هیچ تأثیر یا تغییری روی تم والد شخصی سازی نمایند.
- کاربران میتوانند چایلد تم را به خارج از تم اصلی منتقل کنند تا تم شخصی خود را داشته باشند و به راحتی آن را شبیه سازی کنند.
چرا باید از Child Theme استفاده کنیم؟
حال سؤالی که پیش میآید این است که با وجود تم اصلی وردپرس روی سایت خود، چرا باید از تم چایلد استفاده کنیم؟ پاسخ این است که چایلد تم با هدف حل نوعی مشکلات ارائه شده است. برای درک بهتر، فرض کنیم که در طراحی سایت خود از تم اصلی وردپرس استفاده میکنیم و تغییرات شخصی زیادی را روی آن اعمال کردهایم و حالا تصمیم گرفته ایم تا تم وردپرس خود را آپدیت کنیم. در صورتی که ما از Child Theme استفاده نکرده باشیم، تمامی تنظیمات سفارشی که روی تم اصلی از قبل اعمال کرده بودیم، ناپدید میشوند.
در این شرایط، از ابتدا باید تنظیمات مورد نظر خود را روی تم اصلی پیاده سازی نماییم. در نتیجه، زمان زیادی را صرف دوباره کاری میکنیم و حتی در نهایت ممکن است وب سایتمان آن طور که میخواهیم، در اختیار کاربران قرار نگیرد. از این رو، چایلد تم انتخاب خوبی برای چنین شرایطی است. در ادامه با برخی از مهمترین مزایای چایلد تم آشنا میشویم.
مزایای Child Theme چیست؟
1. شخصی سازی آسان
به طور معمول، هنگامی که از قالب وردپرس روی سایت خود استفاده میکنیم، به طور مستقیم تمایل داریم که تغییراتی را در قالب خود با اعمال برخی ویرایشها در فایلهای CSS پیاده سازی کنیم. همین کار را میتوانیم روی Child Theme هم انجام دهیم، با این تفاوت که تغییرات مورد نظر تأثیری روی تم اصلی نمی گذارند.
2. امنیت هنگام به روز رسانی
ویرایش مستقیم فایلهای تم اصلی موجب میشود تا هنگام به روز رسانی تم اصلی مشکلاتی در تم به وجود بیاید. به عبارتی، تمام تنظیمات تم اصلی حذف شده و فایل جدید نسخه به روز شده جایگزین آن میشود. در حالی که استفاده از چایلد تم کمک میکند تا تمام تنظیمات سفارشی اعمال شده روی چایلد تم حفظ شده و به عنوان فایلهای معتبر برای سایت شناخته شوند. در همان زمان، تم اصلی همچنان به روز رسانی میشود و تم چایلد نیز تمام به روز رسانیهای تم اصلی را به ارث میبرد. در نتیجه وب سایتمان بدون ایجاد تغییری در ظاهر آن آپدیت میشود.
3. بازیابی و رفع اشکال آسان
در صورتی که هنگام استفاده از Child Theme به طور تصادفی خطایی مرتکب شدیم یا ظاهر سایتمان آن طور که میخواستیم، پیش نرفت، به راحتی میتوانیم چایلد تم خود را حذف کرده و از تم والد سایت استفاده کنیم و یا حتی یک Child Theme دیگر برای شروع دوباره بسازیم.
4. آگاهی از محل دقیق اعمال تغییرات
قالبهای وردپرس معمولا حاوی دهها فایل هستند. فایلهایی مثل PHP، HTML، JavaScript، CSS، Image و گاهی اوقات jQuery در آن وجود دارند. با این تعداد فایلهای زیاد آگاهی از همه تغییراتی که روی سایت اعمال میشوند، دشوار است؛ به خصوص هنگامی که خودمان مسئول پیاده سازی این تغییرات نباشیم. در حالی که چایلد تم امکانی را برایمان فراهم میکند تا همه تغییرات را به راحتی در پوشه مربوط به آن پیدا کنیم. این امر نه تنها برای خودمان راحت تر است، بلکه برای افراد دیگری که در آینده قرار است بر روی سایت کار کنند نیز راحتتر خواهند بود.
5. عدم نیاز به FTP
پروتکل انتقال فایل یا File Transfer Protocol و به اختصار FTP روشی رایج است که توسعه دهندگان وب سایت به کمک آن فایل های مورد نیاز خود را به وبسایت انتقال میدهند. همچنین استفاده از ابزارهایی مانند FileZilla امکانی را برایمان فراهم میکند تا بتوانیم فایلهای سایت را مدیریت کنیم.
با این حال، هنگام تغییر Child Theme، نیازی به صرف زمان زیاد برای کار با FTP نخواهیم داشت. در حقیقت، تنها کاری که باید انجام دهیم این است که فایل را از طریق کنترل پنل هاست یا سرور خود بسازیم و بقیه کارها را به طور مستقیم میتوانیم در وردپرس انجام دهیم.
معایب چایلد تم چیست؟
چایلد تم در کنار مزایای زیاد خود، معایبی نیز دارد که در ادامه با آنها آشنا میشویم:
- در برخی شرایط ممکن است برای شناسایی فریمها و فیلترهای وردپرس زمان زیادی را صرف کنیم و در نتیجه زمان توسعه وب سایتمان تا حدودی طولانی شود.
- هنگام استفاده از Child Theme، قالب وردپرس باید به دو پوشه چایلدتم و تم والد برای بارگذاری سایت دسترسی پیدا کرده و آنها را بخواند. این امر ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای دسترسی به دادهها و نمایش آنها در رابط کاربری داشته باشد. بنابراین سرعت بارگذاری وب سایت نیز کمی تحت تأثیر قرار میگیرد.
- هنگام استفاده از چایلد تم باید دانش کافی درباره نحوه عملکرد تم اصلی وردپرس داشته باشیم. به این معنی که باید بدانیم چه فایلهایی جنبههای مختلف سایت را کنترل میکنند.
جمع بندی
استفاده از چایلد تم مزایای زیادی را برای صاحبان وب سایت به همراه دارد. با این تفاسیر، اگر میتوانید زمان توسعه و بارگذاری وبسایت را بهینه کنید، استفاده از چایلد تم انتخاب مناسبی برای وب سایتتان محسوب میشود. به هر حال استفاده از Child Theme تنها زمانی معنی دارد که بخواهید تم سایت خود را شخصی سازی کنید و در آن تغییراتی را بوجود آورید. در غیر این صورت، تم اصلی وردپرس برای سایتتان کافی و کارآمد میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.