صفحه سفید مرگ وردپرس چیست؟ + 6 روش برطرف کردن آن
بهعنوان یک وبمستر بدون تردید هرگز دوست ندارید با صفحه سفید مرگ وردپرس روبرو شوید! اما اگر این اتفاق رخ داد، جای نگرانی نیست. در واقع خطای صفحه سفید وردپرس را زمانی تجربه خواهید کرد که با باز کردن سایت خود یک صفحه سفید و بدون محتوا را ببینید.
با آنکه با توجه به نام این خطا شاید فکر کنید امیدی دیگر وجود ندارد اما به چند روش میتوانید آن را به راحتی برطرف کنید. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا به شما کمک کنیم این خطا را رفع کنید و مجددا وبسایت وردپرسی خود را به حالت عادی برگردانید.
صفحه سفید مرگ وردپرس چیست؟
این صفحه معروف، نتیجه یک خطا در فایلهای PHP یا دیتابیس سایت شما است. زمانی که این خطا رخ میدهد، یک صفحه سفید ساده را به جای محتویات سایت خود مشاهده میکنید. بسته به دلیل این اتفاق، خطای مورد نظر میتواند روی تمام قسمتهای سایت شما یا فقط بخشهایی از آن تاثیر بگذارد.
به عنوان مثال، این صفحه سفید ممکن است در داشبورد ادمین وردپرس ظاهر شود، در حالی که عملکرد سایر بخشهای سایت شما مانند همیشه است. در بعضی از موارد دیگر، شما نمیتوانید وارد داشبورد شوید و صفحه سفید مرگ وردپرس را در چندین صفحه سایت خود میبینید.
همچنین در مرورگر گوگل کروم، ظاهر این خطا به شکل زیر است:
در مرورگر فایرفاکس هم تصویر زیر را خواهید دید:
دلیل بروز صفحه سفید مرگ وردپرس چیست؟
ارورهای دیتابیس و PHP معمولا عامل اصلی بروز این خطا هستند. در اکثر موارد، صفحه سفید مرگ به علت اسکریپتی که پاسخی از آن دریافت نمیشود و تایم اوت شده یا سرور میزبانی وردپرسی شما اجرای آن را قطع کرده است، رخ میدهد.
بهعنوان مثال، یک پلاگین ممکن است با افزونه دیگری تداخل داشته باشد یا تم یا پوسته ای که اخیرا نصب کردید مشکل داشته است و تنظیمات آن را برای سایت خود اشتباه انجام داده اید. مشکلات حافظه نیز میتواند از جمله دلایل رخ دادن این مشکل باشند.
چطور خطای صفحه سفید وردپرس را رفع کنید؟
بدون توجه به علت این مشکل، راهکارهای زیر را برای برطرف کردن آن امتحان کنید.
1- کش وردپرس را خالی کنید.
بعضی از سایتها برای کاهش زمان بارگذاری، به مرورگرها اجازه میدهند فایلها را بهصورت لوکال ذخیره کنند. به این کار کش مرورگر میگویند. متاسفانه در کش کردن، اگر فایلهای ذخیره شده قدیمی باشند، میتواند خطاهایی را بهوجود آورد.
اگر به داشبورد ادمین سایت خود دسترسی دارید و از یک افزونه وردپرس برای کش کردن استفاده میکنید، سعی کنید کش را از داخل افزونه پاک کنید. بدون تردید گزینهای برای انجام این کار در افزونه انتخابی شما وجود دارد.
پس از پاک کردن کش، ببینید صفحه مرگ وردپرس رفع شده است یا نه؟ اگر پاسخ منفی بود، راهحل بعدی را تست کنید.
2- افزونههای سایت خود را غیرفعال کنید.
این امکان وجود دارد که یکی از پلاگینهای سایت شما مشکل سازگاری دارد. یک راهکار ساده برای آن غیرفعال کردن پلاگینها است. پس به نوبت تک تک آنها را غیرفعال کنید و اگر مشکل برطرف نشد مجدد فعال کنید تا بالاخره افزونه مشکل دار را پیدا کنید. اگر میتوانید به حساب ادمین سایت خود دسترسی داشته باشید، مراحل زیر را طی کنید:
1) از داشبورد ادمین وردپرس گزینه افزونهها و سپس افزونههای نصب شده را انتخاب کنید.
2) چک باکس کنار عبارت افزونه را تیک بزنید تا تمام پلاگینها انتخاب شوند.
3) گزینه غیرفعال کردن را از منوی کشویی کارهای دسته جمعی انتخاب کرده و سپس روی دکمه اجرا کلیک کنید.
4) صفحه اصلی سایت خود را باز کنید. اگر صفحه سفید مرگ وردپرس برطرف شده بود، هر افزونه را تکتک فعال کنید و پس از انجام آن سایت خود را مجددا بارگذاری کرده تا پلاگین مشکل دار را شناسایی کنید.
اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی نداشتیم چطور افزونه ها را غیرفعال کنیم؟
اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید، باید از طریق کنترل پنل هاست خود مراحل زیر را طی کنید تا افزونه ای که منجر به صفحه سفید مرگ وردپرس شده است را پیدا کنید:
1) ابتدا پوشه public_html و سپس wp-content را باز کنید.
2) حالا پوشه افزونههای خود را به «plugins_old» تغییر نام دهید.
3) حالا بررسی کنید آیا هنوز صفحه سفید مرگ وردپرس وجود دارد یا نه. اگر سایت مشکلی نداشت، پوشه plugins_old را مجددا به «plugins» تغییر نام دهید.
4) در این مرحله باید وارد پوشه Plugins شوید و هر افزونه را به نوبت تغییر نام دهید تا متوجه شوید کدام افزونه در بروز این باگ نقش داشته است. در واقع با تغییر نام دادن هر افزونه، آن افزونه غیرفعال می شود و شما می توانید از این طریق افزونه مشکل دار را پیدا کنید.
3- تم فعال سایت خود را غیرفعال کنید.
مشابه با افزونهها، تم یا پوسته وردپرس شما نیز میتواند قدیمی شود و با یک پلاگین تداخل ایجاد کند. از طرفی گاهی تمها میتوانند به علت فایلهای خراب، نادرست نصب شوند. برای عیبیابی این موضوع، موقتا تم فعال سایت خود را به تم پیشفرض وردپرس تغییر دهید. برای انجام این کار مراحل زیر را در صورتی که با پیشخوان وردپرس خود دسترسی دارید انجام دهید:
1) از داشبورد وردپرس گزینه “نمایش” و سپس “پوسته” را انتخاب کنید.
2) از این بخش ابتدا تم Twenty Nineteen که یک تم پیش فرض است را غیرفعال کنید و ببینید مشکل برطرف شده است یا خیر. اگر مشکل همچنان وجود داشت باید تم فعال سایت خود را غیرفعال کنید تا ببینید مشکل از تم اصلی سایتتان است یا خیر. اگر مشکل برطرف شد، بنابراین مشکلی در تم شما وجود دارد که باید توسط یک برنامه نویس بررسی شود.
اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی نداشتیم چطور تم ها را غیرفعال کنیم؟
اگر نمیتوانید وارد پیشخوان وردپرس سایت خود شوید، باید از طریق هاست خود این کار را انجام دهید. برای انجام این کار مراحل زیر را طی نمایید:
1) پوشه public_html و سپس wp-content را باز کنید.
2) پوشه Themes را باز کنید.
3) حالا ابتدا پوشه تم Twenty Nineteen را پیدا کنید و عبارت «_old» را به انتهای آن اضافه کنید تا غیرفعال شود. اگر مشکل صفحه سفید وردپرس برطرف نشد اینبار عبارت «_old» را به انتهای پوشه تم فعال سایت خود اضافه کنید تا غیرفعال شود.
4) حالا سایت خود را بررسی کنید. اگر صفحه سفید مرگ وردپرس ناپدید شده است مشکل را پیدا کرده اید. با توسعهدهنده تم خود تماس بگیرید و مشکل را توضیح دهید تا به رفع مشکل به شما کمک کند.
4- محدودیت حافظه را تغییر دهید.
زمانی که یک افزونه را نصب میکنید، تعدادی اسکریپت روی سایت وردپرسی شما اجرا می شود و هر زمان که افزونه مورد نظر اجرا میشود، اندکی از حافظه سرور شما را اشغال خواهد کرد.
برای اینکه وردپرس بتواند جلو کاهش سرعت سایت شما در برابر اجرای اسکریپت ها را بگیرد، برای هر افزونه یک محدودیت حافظه مشخص کرده است. اگرچه، زمانی که یک اسکریپت به حافظه بیشتری نیاز دارد، میتواند باعث بروز صفحه سفید مرگ وردپرس شود.
خوشبختانه شما میتوانید برای وردپرس مشخص کنید که پلاگینهای شما به حافظه بیشتری نیاز دارند. برای انجام اینکار به شکل زیر عمل کنید:
1) وارد کنترل پنل هاست خود شوید.
2) پوشه public_html را باز کرده و به دنبال فایل wp-config.php بگردید.
3) روی فایل مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه View/Edit را انتخاب کنید.
4) به پایین فایل اسکرول کرده و کد زیر را در انتهای این فایل کپی و پیست کنید:
define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’ );
با استفاده از این کد به وردپرس دستور میدهید که برای اسکریپتهای شما فقط 64 مگابایت حافظه را اختصاص دهد.
5) حالا وارد سایت خود شوید و ببینید مشکل صفحه سفید مرگ وردپرس رفع شده است یا خیر.
5- گزارش خطاهای وردپرس را بررسی کنید.
اگر یکی از کدهای سایت وردپرس خود را تغییر داده باشید و خطایی در آن رخ داده باشد، می تواند باعث بروز صفحه سفید مرگ وردپرس شود. برای یافتن اینگونه خطاها باید گزارش خطاهای وردپرس را بررسی کنید.
وردپرس قابلیتی برای دیباگ کردن یا عیب یابی دارد که برای پیدا کردن خطاها به کمک شما میآید. زمانی که خطایی در یکی از فایل ها رخ دهد، لاگ خطاها مشخصات آن خطا را گزارش خواهد داد. این ابزار عیبیابی بهصورت پیشفرض غیرفعال است، بنابراین طی مراحل زیر می توانید آن را فعال کنید:
1) وارد کنترل پنل هاست خود شوید.
2) پوشه public_html را باز کنید.
3) فایل wp-config.php پیدا کنید و سپس روی آن کلیک راست کرده و گزینه View/Edit را انتخاب کنید.
4) به پایین فایل اسکرول کرده و کد زیر را در آن کپی و پیست کنید:
define( ‘WP_DEBUG’, true );
این کد به وردپرس اجازه میدهد یک گزارش از خطاهای سایت شما ایجاد کند.
5) تغییرات اعمال شده روی فایل را ذخیره کنید و مجددا به سایت خود سر بزنید. صفحه سفید مرگ وردپرس را مشاهده خواهید کرد، اما این مرتبه وردپرس علت این خطا را نیز در همین صفحه برای شما نوشته است.
زمان فعال بودن ابزار دیباگ وردپرس، با انجام مراحل زیر میتوانید به گزارش خطاها دسترسی داشته باشید:
1) پوشه public_html و سپس wp-content را باز کنید.
2) دنبال فایل debug.log بگردید و آن را با استفاده از گزینه View/Edit باز کنید.
3) در انتهای این فایل، آخرین خطاهای گزارش شده را میبینید. این خطا ممکن است شبیه به تصویر زیر باشد:
اگر بتوانید بفهمید کدام فایل عامل این مشکل بوده است، می توانید به راحتی آن مشکل را برطرف کنید. اگر دانش فنی ندارید و فکر میکنید ممکن است خرابکاری کنید، از یک برنامه نویس کمک بگیرید.
6- نسخه پشتیبان سایت خود را برگردانید.
اگر تمام روشهای رفع صفحه سفید مرگ وردپرس را که در بالا گفتیم امتحان کردید و جواب نگرفتید، یک راهکار دیگر بازگردانی کامل فایلهای سایت شما است. برای انجام این کار به آخرین نسخه پشتیبان (بکاپ) سایت خود نیاز دارید.
توصیه میکنیم قبل از بازگردانی بکاپ قبلی خود، یک نسخه پشتیبان از فایلهای فعلی سایت خود بگیرید. چون اگر زمان ریاستور کردن مشکلی رخ داد، میتوانید سایتتان را به حالت قبلی آن برگردانید. بدون تردید، صفحه سفید مرگ وردپرس همچنان باقی خواهد ماند اما حداقل دادههای خود را از دست نمیدهید و میتوانید به تشخیص علت این خطا ادامه دهید.
اگر هیچ راه حلی این مشکل را حل نکرد چه کار کنیم؟
اگر هیچکدام از راهکارهای بالا جواب نداد، برای راهنمایی بیشتر با سرویسدهنده هاست سایت خود تماس بگیرید. آنها مراحلی را برای رفع این مشکل پیشنهاد خواهند کرد. اگر این مشکل باز هم وجود داشت، شاید بهتر باشد هاست خود را عوض کرده و از یک هاست دیگر استفاده کنید و یا اینکه کار را به یک برنامه نویس بسپارید تا مشکل صفحه سفید مرگ وردپرس شما را برطرف کند.
چطور جلوی ایجاد صفحه سفید مرگ وردپرس را بگیرید؟
برای جلوگیری از بروز این مشکل ناخوشایند، توصیه میکنیم نکات زیر را جدی بگیرید:
1- همیشه از سایت خود بکاپ بگیرید
بکاپهای روزانه این اطمینان را به شما میدهند که اگر مشکلی پیش آید، سریعا سایت خود را به حالت طبیعی آن برگردانید.
2- فقط از تمها و افزونههای معتبر و آپدیت شده استفاده کنید.
افزونه ها و تم های بسیار زیادی برای وردپرس وجود دارند. اما فقط تعدادی از آنها به طور منظم بروز رسانی می شوند و باگ های آنها برطرف می شود. این افزونه ها معمولا دارای تعداد نصب بالا و نظرات مثبت زیادی هستند. بنابراین سعی کنید برای رفع هر نیاز خود در سایت از افزونه هایی استفاده کنید که بیشترین نصب و میزان رضایت را دارند و همیشه بروزرسانی می شوند.
3- تم ها و افزونه های خود را به طور مرتب بروزرسانی کنید.
افزونه ها و تم های معتبر به طور مرتب بروزرسانی می شوند و باگ هایی که در نسخه های قبلی خود داشته اند را برطرف می کنند. بنابراین اگر شما افزونه ها و تم های خود را بروز رسانی نکنید احتمال وقوع اختلال در سایت شما و در نهایت پدیدار شدن صفحه سفید مرگ وردپرس بسیار زیاد می شود. بنابراین بروز رسانی هفتگی افزونه ها و تم های خود را جدی بگیرید و به محض منتشر شدن نسخه های جدید آنها را ارتقا دهید.
4- اعلانات نرمافزاری را جدی بگیرید.
اعلاناتی را که داخل داشبورد وردپرس خود مشاهده میکنید، جدی بگیرید. آنها حاوی اطلاعات مهمی در مورد بهروزرسانی پلاگینها و تمهای شما هستند.
5- دسترسی کاربران دیگر را کنترل کنید.
زمانی که چندین کاربر به سایت شما دسترسی دارند، باید تغییراتی را که روی سایتتان اعمال میکنند در نظر بگیرید. مجوزهای هر کاربر را براساس وظیفه او محدود کنید تا خرابکاری از سوی هیچ فردی صورت نگیرد.
جمع بندی
صفحه سفید مرگ وردپرس ممکن است ترسناک به نظر برسد اما واقعا اینطور نیست. شما بهراحتی به کمک راهکارهایی که در بالا معرفی کردیم، مجددا میتوانید سایت خود را به حالت عادی برگردانید. فقط فراموش نکنید برای انجام تغییرات آینده روی سایت خود، محتاطانه عمل کنید و حتما دستورالعمل هایی که در بالا ذکر شد را برای جلوگیری از وقوع دوباره این مشکل انجام دهید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
خدا خیرتون بده بالاخره از شر این صفحه سفید منحوس خلاص شدم!