ایلوستریتور چیست؟ + 10 کاربرد مهم illustrator
نرم افزار ادوبی ایلوستریتور (illustrator) یکی از محصولات کمپانی ادوبی (Adobe) محسوب می شود که به طراحان گرافیکی در ساخت تصاویر وکتور (Vector) کمک می کند. در این مقاله به بررسی این نرم افزار و ویژگی های آن می پردازیم پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
ایلوستریتور چیست؟
نرم افزار ادوبی ایلوستریتور برای ساخت لوگو، قالب های متنی، ارائه محتوا (Presentation)، نمودارهای عددی و بنرهای تبلیغاتی مورد استفاده طراحان قرار می گیرد. از آنجایی که ایلاستریتور یک برنامه مبتنی بر تصاویر برداری (Vector-Based) به شمار می رود بنابراین شما می توانید تصاویر را بدون توجه به اندازه آنها طراحی کنید. در حقیقت ایلوستریتور اولین نرم افزاری بود که این ویژگی را به کاربران ارائه کرد برای همین به عنوان یک ابزار بسیار کاربردی در حوزه گرافیک شناخته می شود.
ادوبی ایلوستریتور در سال 1987 به بازار عرضه شد و به نوعی اولین ابزار گرافیکی برای طراحان به شمار می رود. این نرم افزار در ابتدا برای سیستم عامل ویندوز ساخته شده بود که ویژگی تفکیک رنگ در متن و تصاویر را به طراحان ارائه می کرد.
تاریخچه ایلاستریتور
برای اولین بار در سال 1987 نسخه 1 نرم افزار ایلوستریتور برای سیستم عامل مکینتاش اپل منتشر شد. شرکت ادوبی در آن زمان بر روی گسترش فونت ها و ارائه یک زبان مشترک که کامپیوترها بتوانند آن را ببینند و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تمرکز کرده بود که نام آن را PostScript گذاشته بود. در نهایت ایلاستریتور از تلاش های ادوبی برای گسترش فونت ها حمایت کرد و یک محصول جانبی برای فتوشاپ منتشر کرد و آن را به فروش رساند که امروز آن را با نام نرم افزار illustrator می شناسیم.
کاربردهای ایلوستریتور
از نرم افزار ایلوستریتور در زمینه های بسیار وسیعی استفاده می شود. از طراحی لوگو گرفته تا طراحی کاراکترهای یک انیمیشن یا موشن گرافیک می توان از ایلاستریتور استفاده کرد. در ادامه به کاربردهای مهم این نرم افزار خواهیم پرداخت:
1- طراحی لوگو
یکی از کاربردهای اصلی نرم افزار ایلوستریتور طراحی لوگو است. شما به کمک این نرم افزار و ابزارهای فوق العاده ای که در اختیار شما قرار می دهد می توانید لوگوهای حرفه ای و خلاقانه را طراحی کنید.
2- طراحی بنرهای تبلیغاتی
یکی از ویژگی های فوق العاده نرم افزارهای طراحی وکتور این است که می توان از آن خروجی های باکیفیتی گرفت. شما می توانید به کمک ایلوستریتور بیلبورد و بنرهای تبلیغاتی در سایزهای مورد نیاز خود طراحی کنید و بدون کوچکترین افت کیفیت آنها را چاپ کنید.
3- طراحی کاتالوگ و بروشور
یکی دیگر از کاربردهای مهم ایلوستریتور طراحی کاتالوگ و بروشور است. این نرم افزار ابزارهای لازم برای این نوع طرح ها را در اختیار شما قرار می دهد.
4- طراحی جلد کتاب
شما به کمک ایلاستریتور می توانید زیباترین و جذاب ترین جلدهای کتاب را طراحی کنید. با وجود اینکه این کار را با فتوشاپ نیز می توان انجام داد اما کیفیت طرح های طراحی شده با ایلوستریتور به مراتب بالاتر می باشد.
5- نقاشی دیجیتال
شما به کمک این نرم افزار قدرتمند می توانید نقاشی های دیجیتال خارق العاده خلق کنید. نقاشی دیجیتال همانطور که از اسمش پیداست نقاشی است که معمولا توسط موس یا قلم نوری کشیده می شود و به دلیل ابزارهایی که ایلاستریتور در اختیار می گذارد انجام این کار با این نرم افزار بسیار ساده می باشد.
6- طراحی رابط کاربری
شاید طراحی رابط کاربری جزء اصلی ترین کاربردهای ایلوستریتور نباشد چرا که معمولا برای انجام آن از نرم افزارهای نظیر فیگما و Adobe XD استفاده می شود. اما با توجه به امکانات بسیار زیادی که ایلاستریتور در اختیار می گذارد شما حتی می توانید در آن طراحی رابط کاربری سایت یا اپلیکیشن مورد نظر خود را انجام دهید.
7- طراحی آیکون
به کمک این نرم افزار می توانید مجموعه آیکون های وکتور و جذاب طراحی کنید و از آنها در سایت یا اپلیکیشن خود استفاده کنید.
8- طراحی فونت
اگر به دنبال طراحی یک فونت اختصاصی هستید، یکی از نرم افزارهایی که می تواند برای انجام این کار مناسب باشد همین نرم افزار ایلوستریتور است.
9- طراحی پست و استوری اینستاگرام
یکی از کاربردهای رایج این نرم افزار طراحی پست ها و استوری های جذاب برای اینستاگرام است. شما می توانید تمامی کارهای لازم برای تولید محتوا خود را با این نرم افزار انجام دهید.
10- طراحی اینفوگرافیک
اینفوگرافیک ها هر روز محبوب تر می شوند. شاید دلیل آن این باشد که در کمترین زمان ممکن بیشترین اطلاعات ممکن را می توانند منتقل کنند. به کمک ایلاستریتور می توانید زیباترین و چشم نوازترین اینفوگرافیک ها را طراحی و تولید کنید.
آیا یادگیری illustrator دشوار است؟
نرم افزار ایلوستریتور بهترین گزینه برای طراحان تازه کار به شمار می رود چرا که آنها می توانند به سادگی این نرم افزار را یاد بگیرند. یادگیری ایلوستریتور با گذراندن دوره های آموزش ایلوستریتور به سادگی ممکن است. اگرچه شرکت سازنده دستورالعمل ها و یادداشت های آموزشی را همراه با این محصول به کاربران ارائه می کند اما در ادامه چند ترفند بسیار کاربردی برای درک هرچه بهتر آن به شما معرفی می کنیم:
- در ابتدا سعی کنید از قابلیت Scribble Effect استفاده کنید چون یادگیری آن بسیار آسان است و موجب می شود که به خوبی با نرم افزار ایلاستریتور ارتباط برقرار کنید.
- در هنگام ساخت فونت و طرح های اولیه از به کاربردن رنگ خودداری کنید، در عوض سعی کنید سایه های سفید و سیاه را مورد استفاده قرار دهید. در حقیقت این موضوع باعث می شود که شما بیشتر بر روی طرح های گرافیکی خود تمرکز کنید.
- برای استفاده از ابزار Pen و ترسیم اشکال هندسی نظیر دایره، بیضی، مستطیل و غیره باید بر روی استفاده از ماوس تسلط کافی داشته باشید.
- بعد از گذشت زمان می توانید برای تقویت مهارت های خود کار با رنگ ها و قابلیت های جدید را شروع کنید.
کار با ایلوستریتور
نرم افزار ایلوستریتور یک ابزار همه کاره به شمار می رود که قابلیت هایی نظیر Pen، پنل Swatch، ابزار Mesh و طرح تصویر (Image Trace) را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. این امکانات در واقع سرعت طراحی را دو چندان و فرآیند کلی آن را برای شما آسان تر می کنند.
شما می توانید انواع مختلف بنر را در ایلاستریتور طراحی کنید چرا که تصاویر وکتور امکان کنترل پیکسل ها را در اختیار شما قرار می دهند. علاوه بر این شما می توانید تصاویر عددی و الفبایی کوچک که محدود به ابعاد خاصی نیستند را نیز در ادوبی ایلوستریتور طراحی کنید. طراحی کارت های ویزیت، لوگو، بنر و تصاویر استفاده شده در وبسایت های مختلف نیز با استفاده از این نرم افزار امکان پذیر است.
ایلوستریتور یک رابط کاربری بسیار دوستانه را در اختیار شما قرار می دهد بنابراین برای آموزش افراد تازه وارد در یک پروژه تیمی بهترین گزینه محسوب می شود. در حقیقت به محض این که طرز کار با ایلاستریتور را یاد بگیرید، سادگی روال کاری آن را متوجه می شوید.
مزایای ایلوستریتور
- نرم افزار illustrator شامل ابزارهای آماده ای است که امکان ترسیم اشکال هندسی مختلف را در اختیار طراحان قرار می دهد.
- طراحی بنر در سایزهای مختلف (از یک نقطه کوچک تا تصاویر Flex بزرگ) با کمک ایلوستریتور امکان پذیر است.
- تمام فرآیندهای ایمپورت، ویرایش و اصلاح تصاویر در یک محیط انجام می شوند.
- امکان استفاده همزمان این نرم افزار با دیگر محصولات کمپانی ادوبی برای کاربران وجود دارد.
مهارت های مورد نیاز برای کار با ایلوستریتور
به طور کلی شما برای یادگیری تخصصی نرم افزار ایلوستریتور نیاز به مهارت خاصی ندارید چرا که تجربه استفاده از آن در یک بازه زمانی کوتاه مدت، خود به خود شما را به فردی حرفه ای تبدیل می کند. البته آشنایی با برخی از مهارت های عکاسی یک مزیت برای طراحان به شمار می رود که موجب آسان تر شدن فرآیند یادگیری ایلاستریتور می شود. علاوه بر این اگر با طراحی اسکچ (Sketch) آشنا هستید نیز با سرعت چشمگیری کار با ایلوستریتور را فرا خواهید گرفت.
دلایل استفاده از illustrator
نرم افزار illustrator بیش از 30 سال است که حضور پر رنگی در عرصه طراحی گرافیکی دارد و از تمام قابلیت های مورد نیاز طراحان نیز پشتیبانی می کند. علاوه بر این، کمپانی ادوبی در این زمینه تخصص دارد و تقریبا تمام متخصصان این حوزه نیز از ایلاستریتور استفاده می کنند که این موضوع در واقع موجب صرفه جویی در هزینه و آسان شدن فرآیند یادگیری شما نیز می شود.
همان طور که پیش تر به آن اشاره کردیم، این نرم افزار تمام ابزارهای مربوط به طراحی گرافیکی را به کاربران ارائه می دهد بنابراین زمان شما برای استفاده از دیگر محصولات موجود در بازار تلف نمی شود. شما همچنین می توانید تصاویر طراحی شده را به تمام فرمت های دلخواه تبدیل کنید. به طور کلی بیشتر کمپانی ها به دنبال متخصصین نرم افزار ایلوستریتور هستند، بنابراین شما با یادگیری آن آینده شغلی خود را نیز تضمین می کنید.
فرصت های شغلی ایلوستریتور
طراحی گرافیکی یکی از مهم ترین بخش های بازاریابی در هر کمپانی محسوب می شود، بنابراین شرکت ها همواره به افراد متخصص ایلوستریتور نیاز دارند. در حقیقت برندها برای افزایش گیرایی لوگو و شکل ظاهری محصولات خود ملزم به استخدام طراحان گرافیک هستند. برای مثال در پروژه های بزرگی نظیر Flipkart، آمازون و Myntra که محصولات به صورت مستمر به روز رسانی می شود، چند طراح گرافیک باید به صورت روزمره تصاویر گرافیکی از محصولات را طراحی و در وبسایت منتشر کنند.
به طور کلی افرادی که لوگو، بنرهای بزرگ و تصاویر مناسب برای استفاده در وبسایت طراحی می کنند یا افرادی که در زمینه عکاسی فعالیت دارند جزء مخاطبین اصلی نرم افزار ایلاستریتور به شمار می روند. یادگیری این نرم افزار و گذراندن دوره های آموزش ایلوستریتور به رشد شغلی شما می تواند کمک زیادی کند.
البته به خاطر داشته باشید که کار با این نرم افزار یک مقوله مهارتی محسوب می شود، بنابراین کسب درآمد هر چه بیشتر از آن به استعداد و توانایی شما بستگی دارد. در حقیقت می توان گفت که تقویت مهارت و ساخت طرح های گرافیکی جذاب مهم ترین عامل موفقیت شغلی شما محسوب می شود. همچنین لازم به ذکر است که موقعیت های شغلی بسیار زیادی با درآمدهای مناسب در ایران برای متخصصین ایلاستریتور وجود دارد.
سوالات متداول
کاربرد اصلی ایلوستریتور چیست؟
از ایلوستریتور در واقع در طراحی لوگو، کارت ویزیت، کاتالوگ و بروشور استفاده می شود اما کاربردهای آن به این موارد محدود نمی شود و به کمک آن می توان طرح های گرافیکی بسیار متنوعی را تولید کرد.
بازار کار ایلوستریتور در ایران چطور است؟
با توجه به رشد و گسترش کسب و کارها در بستر اینستاگرام و نیاز این کسب و کارها به طراحی لوگو، بنر، پست و استوری و... هر روز می توان گفت به تعداد موقعیت های شغلی این حوزه افزوده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.