12 بهترین افزونه های کش وردپرس + معرفی هر کدام
اگر باز شدن صفحه وب بیش از سه ثانیه طول بکشد، 57 درصد از کاربران سایت شما را ترک خواهند کرد! به همین خاطر واضح است که سرعت وب سایت در تجربه کاربری تاثیر به سزایی دارد. چندین راه آسان برای افزایش سرعت سایت وردپرسی وجود دارد، مانند بهینه سازی تصاویر، خرید سرویس CDN و استفاده از افزونه کش وردپرس.
اگر به دنبال راهی آسان و سریع برای بهینه سازی سرعت وب سایت وردپرسی خود هستید، کش داده ها یکی از اولین گزینه هایی است که باید به آن توجه کنید. در ابتدا به تعریف کش و اهمیت آن می پردازیم و سپس بهترین افزونه های کش وردپرس که میتوانند در سرعت سایت شما تاثیرگذار باشند، را معرفی خواهیم کرد.
کش چیست؟
کش (Cache) فرآیند ذخیره فایل های سایت شما در یک مکان ذخیره سازی موقت است. انجام این کار به یک صفحه وب اجازه می دهد تا مرورگر بخش های مختلف را سریع تر به کاربر نشان دهد.
هنگامی که یک کاربر از صفحه ای در سایت شما بازدید می کند، مرورگر او درخواستی را به سرور میزبان وب سایت شما ارسال می کند و از عناصر مختلف سایت شما از جمله فایل های HTML، شیوه نامه های CSS، جاوا اسکریپت، تصاویر و موارد دیگر درخواست می کند تا نسخه ای را در اختیار بگیرد. سپس سرور شما این منابع را می سازد و آن ها را به مرورگر کاربر می فرستد و در نتیجه یک صفحه وب روی صفحه نمایش او نشان داده می شود.
وقتی وب سایت شما از کش استفاده می کند، برخی از اطلاعات صفحات وب سایت شما به صورت محلی در دستگاه کاربر ذخیره می شود. دفعه بعد که کاربر از صفحهای در وب سایت شما بازدید میکند، برخی از آن اطلاعات به جای وب سرور شما، از حافظه محلی رایانه وی دریافت میشود. همانطور که می توانید حدس بزنید، دریافت داده ها از کش سریع تر از بازیابی آن از یک وب سرور است.
علاوه بر این، با استفاده از افزونه های کش وب سایت، سرور شما از منابع کمتری برای بارگذاری یک صفحه وب استفاده می کند و سرعت بالا آمدن یک صفحه افزایش پیدا می کند. TTFB مدت زمان بین ارسال درخواست از سوی مرورگر به سرور و دریافت اولین بایت داده آن است. این کار عملکرد کلی وب سایت شما را بهبود می بخشد.
پلاگین های کش وردپرس چگونه کار می کنند؟
برای بالا آمدن سایت شما، یک فرآیند پشت صحنه وجود دارد که نیاز به اطلاعات برای ارسال به پایگاه داده دارد. به طور خاص، درخواست هایی به زبان PHP به پایگاه داده سایت ارسال می شود، سپس اطلاعات بازیابی شده و در یک صفحه HTML تولید می شود که سپس برای نمایش به کاربر بازگردانده می شود. این فرآیند چند مرحله ای نیاز به پردازش دارد و بنابراین مدتی طول می کشد تا اطلاعات به درستی در سایت بارگذاری شوند.
پلاگین کش وردپرس فقط به ذخیره سازی داده های مهم در یک مکان قابل دسترس می پردازد تا در صورت نیاز به راحتی و سریع تر به کاربران نشان داده شود. این فرآیند ایجاد یک نسخه ثابت از محتوای شما است و نیاز به بازیابی همه آن اطلاعات را از بین می برد و باعث بهبود عملکرد و بهبود سرعت سایت شما می شود.
برخی فکر می کنند فرآیند کش شدن صفحات در المنتور بهتر از ویژوال کامپوزر است که کاملا تفکر اشتباهی است. می توانید برای آشنایی بیشتر تفاوت های المنتور و ویژوال کامپوزر مقاله مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر را مطالعه نمایید.
چرا باید از افزونه های کش وردپرس استفاده کرد؟
یک افزونه کش تضمین می کند که محتوای صفحه وب شما بر سرعت سایت شما تاثیر نمی گذارد و می توانید به افزودن اطلاعات برای ارائه بهترین محتوا به کاربران خود ادامه دهید.
تعداد زیادی وب سایت مختلف با محتوا و اطلاعات متفاوت در دسترس هستند. برخی، مانند وبسایتهای وبلاگ و مجلات، بر متن، تصاویر و ویدیوها متکی هستند. این عناصر، صفحه وب را به شدت سنگین میکنند و در نتیجه بارگذاری آن زمان بیشتری طول میکشد. در مورد وبسایتهای فروشگاهی نیز همینطور است، چرا که در آنها محتوای پویا زیادی وجود دارد که وبسایت را سنگین میکند.
اهمیت افزایش سرعت سایت وردپرسی
دلایل متعددی وجود دارد که چرا افزایش سرعت بارگذاری برای وب سایت شما خوب است.
1- بهبود سئو
زمان بارگذاری یک صفحه از سایت بر روی سئو سایت شما تاثیر می گذارد، چرا که:
- سرعت سایت یک فاکتور مهم برای رتبه بندی گوگل است.
- کراول ربات های گوگل در سایت هایی با سرعت بالا آسان تر است.
- سایت هایی که سرعت بهتری دارند، نرخ تبدیل بالاتری نیز دارند.
- افزایش سرعت سایت، نرخ پرش را کاهش می دهد.
- بهبود سرعت سایت تجربه کاربری بهتری را رقم می زند.
2- بهبود تجربه کاربری
تجربه کاربری یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که متاسفانه تعداد سایت های بسیار اندکی به آن توجه می کنند. پلاگین کش به افزایش سرعت بارگذاری سایت کمک می کند و سرعت بارگذاری بالای سایت بر تجربه کاربری نیز تاثیر مثبت می گذارد و باعث افزایش رضایت کاربران از وب سایت شما می شود.
3- کاهش نرخ پرش
نرخ پرش نشان دهنده درصد بازدیدکنندگانی است که وارد یک وب سایت می شوند و سپس قبل از مشاهده سایر صفحات وب سایت از آن خارج می شوند.
به گفته گوگل:
- تا 3 ثانیه زمان بارگذاری سایت، نرخ پرش را تا 32 درصد افزایش می دهد.
- تا 5 ثانیه زمان بارگذاری سایت، نرخ پرش را تا 90 درصد افزایش می دهد.
- تا 6 ثانیه زمان بارگذاری، نرخ پرش را تا 106 درصد افزایش می دهد.
- تا 10 ثانیه زمان بارگذاری سایت، نرخ پرش را تا 123 درصد افزایش می دهد.
این مورد نشان میدهد که هر چه زمان بارگذاری وب سایت بیشتر باشد، احتمال کمتری وجود دارد که کاربر به سایر صفحات وبسایت برود.
4- افزایش نرخ تبدیل
اگر همه این عوامل را در نظر بگیریم، متوجه خواهیم شد که سرعت بارگذاری بهتر وب سایت، نرخ تبدیل بهتری را نیز به همراه دارد.
- صفحاتی که در 2.4 ثانیه بارگذاری می شوند، 1.9٪ نرخ تبدیل دارند.
- صفحاتی با 3.3 ثانیه سرعت بارگذاری، 1.5٪ نرخ تبدیل دارند.
- نرخ تبدیل کمتر از 1٪ برای صفحاتی است که در 4.2 ثانیه بارگذاری می شوند.
- صفحاتی که زمان بارگذاری آن ها بیش از 5.7 ثانیه است، دارای نرخ تبدیل 0.6٪ هستند.
واضح است که هر چه زمان بارگذاری وب سایت بیشتر باشد، احتمال خرید کمتری از سوی کاربر وجود دارد. بنابراین اکنون که ثابت کرده ایم یک افزونه کش وردپرس می تواند سرعت بارگذاری را بهبود بخشد و در نتیجه در عملکرد وب سایت، سئو، تجربه کاربری و نرخ تبدیل تاثیر به سزایی داشته باشد.
بهترین افزونه های کش وردپرس
بهترین افزونه های کش وردپرس به شما این امکان را می دهند که صفحات خود را به سرعت و به راحتی ذخیره کنید. در زیر مجموعه ای از پلاگین های کش وردپرس را بررسی کرده ایم، که بر اساس نیاز خود می توانید هر یک از آن ها را انتخاب کنید.
1- افزونه WP Fastest Cache
WP Fastest Cache بهترین افزونه کش وردپرس محسوب می شود و نسخه رایگان آن طیف وسیعی از ویژگی های پیشرفته را ارائه می دهد. با استفاده از این افزونه، مدیران سایت میتوانند تمامی فایلهای کش شده و فایلهای CSS و JS را حذف کنند یا زمانبندی حذف آنها را در یک زمان خاص تعیین کنند. همچنین می توان به وسیله این پلاگین گزینه کش را برای تلفن همراه و کاربرانی که وارد سیستم شده اند فعال یا غیرفعال کرد.
این افزونه برخلاف سایر افزونههای کش وردپرس، نه تنها فایلهای HTML و CSS را کوچک میکند، بلکه آنها را ترکیب میکند تا سرعت بارگذاری صفحات وب را افزایش دهد.
2- پلاگین LiteSpeed Cache
LiteSpeed Cache یکی دیگر از افزونه های کش وردپرس پرطرفدار و محبوب است. این پلاگین کش وردپرس می تواند فایل های CSS و جاوا اسکریپت شما را کوچک و ترکیب کند و تصاویر را به صورت خودکار بهینه سازی کند.
چیزی که LiteSpeed Cache را از سایر افزونه های مشابه متمایز می کند این است که کش در سطح سرور است و سریع تر از کش سطح PHP عمل می کند. بنابراین در حالی که این افزونه رایگان است، باید از وب سرور LiteSpeed برای ویژگی های کش صفحه داخلی آن استفاده کنید. برای خرید مجوز استفاده از این سرور باید به صورت ماهانه هزینه کمی بپردازید.
3- افزونه WP-Optimize
WP-Optimize یکی دیگر از پلاگین های کش وردپرس با بیش از یک میلیون نصب فعال است. میتوانید تنظیمات افزونه را به گونهای پیکربندی کنید که به مرورگرهای سرویس گیرنده دستور دهد تا از منابع ذخیرهسازی شده مجدد استفاده کند، فایلهای HTML، CSS و جاوا اسکریپت را فشرده کند، و CSS و جاوا اسکریپت را کوچک و به تعویق بیاندازد تا اندازه و تعداد درخواستها به سرور شما کاهش یابد.
همچنین میتوانید کادری را برای تولید فایلهای جداگانه برای دستگاههای تلفن همراه علامت بزنید تا مطمئن شوید نسخه بهینهشده وبسایت شما در دستگاههای تلفن همراه نیز به کاربران ارائه میشود.
برخلاف پلاگین های قبلی، WP-Optimize یک راه حل همه کاره برای بهینه سازی وب است. علاوه بر کش کردن صفحات وب، به شما کمک می کند تا تصاویر را فشرده کنید و به افزایش سرعت سایت شما کمک می کند.
4- پلاگین W3 Total Cache
W3 Total Cache یکی از محبوب ترین افزونه های کش وردپرس است. یکی از دلایل محبوبیت آن این است که با اکثر برنامه های میزبانی از جمله میزبانی مشترک، VPS و سرور اختصاصی سازگار است.
با افزونه W3 Total Cache، می توانید فایل های HTML، CSS، و جاوا اسکریپت و همچنین صفحات و فیدهای RSS را کوچک کنید. میتوانید تصاویر را با بهینه سازی کنید، کدهای CSS و جاوا اسکریپت را به تعویق بیندازید و پاکسازی خودکار پایگاه داده را برنامهریزی کنید.
5- افزونه WP Super Cache
WP Super Cache یک افزونه کش رایگان است که توسط Automattic توسعه یافته است. با بیش از دو میلیون نصب فعال، این افزونه کش وردپرس بیشترین دانلود را در این فهرست داشته است.
بخشی از جذابیت این افزونه سه حالت کش آن است. حالت “Expert” سریع ترین حالت است، اما شما را ملزم می کند که فایل htaccess. را تغییر دهید. در حالی که برای توسعه دهندگان و کاربران با تجربه فنی که می خواهند کنترل بیشتری بر فرآیند ذخیره سازی داشته باشند، عالی است، اما برای کاربران مبتدی مناسب نیست، چرا که اشتباه در فایل htaccess می تواند کل وب سایت را از بین ببرد.
به همین دلیل است که WP Super Cache حالت “ساده” را نیز ارائه می دهد. در این حالت، افزونه فایلهای HTML ثابت را تولید میکند تا به اکثر کاربران ارائه شود. یک حالت دیگر به نام “WP-Cache” برای ارائه فایلهای ذخیرهشده سفارشی وجود دارد که کاربرانی که وارد شدهاند، صفحهای محافظت شده با رمز عبور را مشاهده میکنند.
6- پلاگین کش Hummingbird
افزونه Hummingbird طیفی از ویژگی های مشابه پلاگین های کش را ارائه می دهد که این ویژگی ها شامل کش مرورگر، فشرده سازی GZIP، کوچک سازی و تعویق CSS و جاوا اسکریپت و بهینه سازی تصاویر می شود.
چیزی که در مورد پلاگین کش وردپرس Hummingbird منحصر به فرد است این است که سایت شما را اسکن می کند، فایل هایی را پیدا می کند که سرعت آن را کاهش می دهند و نکات و راه حل هایی را برای حل این مشکل ارائه می دهد. در برخی موارد، حتی با یک کلیک تغییرهایی مانند یک مجموعه کش کامل، کوچک سازی اسکریپت ها و تعویق CSS و جاوا اسکریپت را ارائه می دهد. این باعث می شود سرعت سایت شما تا حد امکان افزایش پیدا کند.
نسخه پریمیوم این افزونه ویژگیهای پیشرفته ای نظیر از جمله اسکن خودکار، نظارت بر زمان کار، فشردهسازی پیشرفته و کوچکسازی میزبان CDN را ارائه می دهد.
7- افزونه کش WP Rocket
WP Rocket یک افزونه کش وردپرس است که طیف گسترده ای از ویژگی ها را ارائه می دهد. WP Rocket علاوه بر فشرده سازی GZIP به کاربران این امکان را می دهد فایل های CSS و JS را کوچک و ترکیب کنند، تصاویر را بارگذاری کنند، منابع جاوا اسکریپت مسدودکننده رندر را حذف کنند و پاکسازی خودکار پایگاه داده را برنامه ریزی کنند.
همچنین این افزونه کش وردپرس برای سایتهای فروشگاهی بهینه سازی شده است، بنابراین بهطور خودکار صفحات «سبد خرید»، «تسویهحساب» و… را از حافظه پنهان حذف میکند تا از تداخل در فرآیند خرید جلوگیری شود.
چیزی که WP Rocket را از سایر افزونههای بهینهسازی سرعت متمایز میکند این است که پس از نصب و فعالسازی در سایت شما بلافاصله شروع به کار میکند.
8- پلاگین Cache Enabler
Cache Enabler یک پلاگین عملکردی ساده و سبک وردپرس است. این افزونه کش وردپرس به کاربران اجازه می دهد تا فایل های کش شده را تنظیم کنند تا پس از مدتی منقضی شوند، در صورت تغییر محتوا، کش سایت را پاک کنند، صفحات کش شده را با GZIP از قبل فشرده کنند و HTML در صفحات کش شده را به حداقل برسانند.
با این حال، عملکرد آن در مقایسه با سایر افزونه های موجود در این لیست محدود است. به عنوان مثال، یک کاربر تنها زمانی می تواند کش سایت را پاک کند که نوع پست، نظر یا افزونه منتشر، فعال، به روز شده یا حذف شده باشد. حذف محتوا از کش حتی پیچیده تر است. به جای علامت زدن یک کادر، کاربر باید شناسه پست، مسیر صفحه یا کوکی ها را به صورت دستی تایپ کند تا کنترل کند چه صفحاتی باید کش را دور بزنند.
9- افزونه کش Comet Cache
Comet Cache یک افزونه با کاربری آسان برای ذخیره پست ها، صفحات، برچسب ها، دسته ها، آرشیوها، فیدهای RSS و نقشه XML وردپرس شما است. صفحه تنظیمات حاوی توضیحات مفصلی در مورد ویژگی های آن است و Comet Cache را به گزینه ای مناسب برای کاربران مبتدی تبدیل می کند که با کش آشنایی ندارند.
شما باید Comet Cache Pro را برای برخی از ویژگیهایی که افزونههای ذکر شده در بالا به صورت رایگان ارائه میدهند، مانند فشردهسازی HTML و امکان ذخیره حافظه پنهان کاربرانی که وارد سیستم شدهاند، خریداری کنید.
همچنین، برخلاف سایر پلاگین های کش، Comet Cache به طور مستقیم فشرده سازی GZIP را مدیریت نمی کند. اگر سایت شما بر روی وب سرور آپاچی اجرا می شود، می توانید فشرده سازی GZIP را در داشبورد مدیریت خود با چند کلیک فعال کنید. اما در غیر این صورت، باید یک فایل htaccess را در پوشه نصب وردپرس خود ایجاد کنید یا فایلی را که از قبل در آنجا وجود دارد ویرایش کنید. اگر فشردهسازی GZIP یکی از ویژگیهای ضروری برای وب سایت شماست، ممکن است این افزونه گزینه مناسبی برایتان نباشد.
10- پلاگین کش Borlabs Cache
Borlabs Cache یک افزونه کش مناسب است که به محض فعال شدن، شروع به بهینه سازی وب سایت شما می کند. علاوه بر ویژگیهای استانداردی که سایر پلاگینهای کش وردپرس ارائه میکنند، مانند فشردهسازی و ترکیب فایلهای CSS و جاوا اسکریپت، Borlabs Cache ویژگیهای منحصر به فرد و پیشرفتهای را ارائه می کند. به عنوان مثال، ویژگی ذخیره قطعه آن به شما این امکان را میدهد تا محتوای پویا در فایلهای استاتیک خود داشته باشید تا همچنان بتوانید تبلیغات را در نسخههای کش سایت خود ارائه دهید.
11- Hyper Cache
Hyper Cache شاید یکی از پلاگین های کمتر شناخته شده برای افزایش سرعت وب سایت وردپرسی باشد که ویژگی های فراوانی را ارائه می دهد.
با بررسی نتایج سرعت یک سایت پس از فعال کردن Hyper Cache و تنظیم یک پیکربندی می توان متوجه شد که زمان بارگذاری صفحه 2.8 ثانیه، حجم صفحه 916 کیلوبایت و در مجموع 69 درخواست رسیده است.
Hyper Cache دارای طیف وسیعی از ویژگی ها است و نیازی به تنظیمات پیچیده ندارد. این افزونه کاملا با bbPress سازگار است، به این معنی که می تواند به طور خودکار حافظه پنهان را هنگام ارسال موضوعات و پاسخ های جدید پاک کند.
لین پلاگین کش وردپرس هیچ گزینه ای برای کوچک کردن یا ترکیب فایل های شما مانند اکثر افزونه های کش وردپرس ندارد. اگر از اکثر کارشناسان در مورد سرعت سایت سوال کنید، آنها ترکیب فایل ها را برای افزایش سرعت سایت توصیه می کنند، بنابراین، برای این مورد باید یک افزونه اضافی نصب کنید.
12- افزونه Redis Object Cache
افزونه کش وردپرس Redis Object Cache یکی دیگر از بهترین افزونه های کش وردپرس می باشد. شما به کمک این پلاگین یک پایگاه داده در داخل حافظه سرور ایجاد می کنید و می توانید از آن برای ذخیره اطلاعات یا کش استفاده کنید. استفاده از پایگاه داده Redis روش مناسبی برای کش کردن وردپرس است و می توانید به عنوان یکی از آخرین گزینه های خود آن را مدنظر داشته باشید.
جمع بندی
استفاده از افزونه های کش در وردپرس برای افزایش سرعت سایت و بهبود عملکرد آن بسیار مهم و ضروری است. افزونه های کش به شما کمک می کنند تا محتوا صفحات خود را سریع تر به کاربر نمایش داده و بار سرور را کاهش دهید. در این مقاله 12 مورد از بهترین افزونه های کش وردپرس را به شما معرفی کردیم و مزایای هر یک را نیز بررسی کردیم. با توجه به نوع وبسایت خود و شرایط آن می توانید از هر یک از این موارد استفاده کنید. اما از بین تمامی این موارد افزونه های WP rocket و Litespeed cache بهترین عملکرد را دارند و می توانید با تست آنها هر مورد که نتیجه بهتری داشت را انتخاب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.