مونگو دی بی MongoDB چیست + ویژگی ها و کاربردها
پایگاه داده MongoDB چیست و چه امکاناتی دارد؟
تکنولوژی امکانات زیادی را در اختیار کاربران آن قرار داده است که با توجه به ظرفیتهای مختلف میتوان از آن بهره برد. دادهها در بستر تکنولوژی نقش کلیدی را ایفا میکنند، در نتیجه هرآنچه بتواند به ایفای بهتر این نقش کمک کند، اهمیت زیادی دارد. یکی از این ابزارها mongodb يا مانگودی بی است که یک پایگاه داده بسیار قدرتمند به شمار میرود. در این مقاله علاوه بر معرفی mongodb به امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد، میپردازیم.
مانگو دی بی MongoDB یک پایگاه داده یا ( data base) قدرتمند است که به صورت سند محور طراحی شده است و منبع باز به شمار میرود. تفاوت مانگو دی بی با سایر دیتابیسها در ذخیره داده است. سایر دیتابیسها، دادهها را به صورت جدولی ذخیره میکنند در حالیکه مانگو دی بی به صورت سند دادهها را ذخیره میکند، با نگاهی کوتاه به ویژگیهای بانک اطلاعاتی مانگودی بی میتوان دریافت که چه امکانات گستردهای را در اختیار شما قرار میدهد.
ویژگیهای دیتابیس مانگودی بی
اولین ویژگی بانک اطلاعاتی Mongodb همانطور که گفته شد، در ذخیرهسازی داده است که مبتنی بر جمعآوری اسناد است با این توضیح که یک سند واحد را می توان معادل یک ردیف در یک جدول تصور کرد که هر کلید شبیه به یک ستون است و مقدار هر کلید شبیه به مقدار ردیف مربوطه است. تفاوت اصلی این است که یک سند، محدود به یک طرح یا ستون خاص در یک جدول نیست. دو سند میتوانند عناصر مشابه، مانند یک زمینه شناسه و همچنین عناصر کاملا متفاوت را با یکدیگر به اشتراک بگذارد.
به عنوان مثال، در یک سیستم موجودی قیمت، تمام قیمتها وجود دارد اما به صورت اتوماتیک دارای ویژگیهای اضافی هستند که کاملا متفاوت از ویژگیهای اضافی در سایر سیستمها است.
ویژگی های مانگو دی بی اجازه می دهد تا شما بدون پشتیبانی از پایگاه دادههای موجود، به منظور پشتیبانی از زمینههای جدید، مانند اضافه کردن یک محصول، موجودی جدید یا مجموعهای از ویژگی های منحصر به فرد خود، تغییرات پویایی را ایجاد کنید. علاوه بر این، سلسله مراتب اسناد به راحتی نقشهبرداری میکند تا سلسله مراتب موجود در کد برنامه را مورد بازبینی قرار دهند و در نهایت عملیات ایجاد، خواندن، به روزرسانی و حذف برنامهها را ساده میکند.
ویژگیهای MongoDB نه تنها تمام این قابلیتها را ارائه می دهد بلکه بدون تاثیرگذاری بر عملکرد با در دسترس بودن انبوه یا مقیاس پذیری، این کار امکانات را در اختیار شما قرار میدهد. در حقیقت مانگودی بی از بسیاری از RDBMS های سنتی که دارای ویژگیهای عالی برای سنجش و اندازهگیری خودکار هستند، پیشی میگیرد و این امکان را فراهم میکند تا با افزایش زمان، نیازها و تغییر دادهها رشد کند.
کاربردهای دیتابیس MongoDB
کاربردهای MongoDB به لحاظ گستردگی امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد، بسیار زیاد است. در این بخش به برخی از مهمترین کاربردهای MongoDB اشاره میکنیم:
1- مدیریت و تحویل محتوا
با استفاده از دیتابیس مانگودی بی میتوانید، کاتالوگ متنوعی از محتوا را در یک بانک داده واحد مدیریت کنید که امکان تغییر و زمان پاسخ سریع را بدون پیچیدگی بیشتر سیستم های بازیابی محتوا فراهم میکند.
2- زیرساخت های موبایل و اجتماعی
بانک اطلاعاتی MongoDB یک بستر با دسترسی بالا، تاخیر کم، سریع و مقیاسپذیر فراهم میکند که قابلیتهای جغرافیایی، تحلیل در کوتاهترین زمان و در دسترس بودن جهانی را فراهم می کند.
3- مدیریت دادههای مشتری
از قابلیتهای بانک اطلاعاتی مانگودی بی جست و جوی پیشرفته برای تجزیه و تحلیل در کوتاهترین زمان در پایگاههای کاربر گسترده با مدلهای داده پیچیده با استفاده از طرح های پویاست و به صورت خودکار برای مقیاسبندی افقی استفاده میکند. این امر میتواند با افزایش مشتریان نیز امکانپذیر باشد.
امکانات MongoDB برای کابران
1- ایجاد طرحهای پویا
طرح پویا دیتابیس MongoDB روشی ساده برای ترکیب تغییرات با تغییر الزامات برنامه فراهم میکند. این تغییرات بدون تاثیرگذاری بر دادههای موجود یا کد برنامه و بدون تحمل خرابی، میتوانند در پایگاه داده ایجاد شوند.
2- هوش عملیاتی
نقشههای بانک اطلاعاتی مانگودی بی با استفاده از دادههای موجود، امکاناتی را در زمان کوتاه فراهم میکند تا بتوانید بسیار پیشرفتهتر از تکنولوژیهایی مانند Hadoop و ابزارهاس سنتی مانند BI از آن بهرهمند شوید.
3- انعطاف پذیری استقرار
بانک اطلاعاتی مانگو دی بی برای کار با سخت افزار و فضاهای ابری ساخته شده است. دادهها برای نمایش بومی سازی میشوند تا اطمینان حاصل شود که عملکرد آنها بدون توجه به اندازه استقرار، مطمئن و قابل پیشبینی است.
4- مقیاسپذیری ساده
پایگاه داده MongoDB به گونه ای طراحی شده است که در خوشههای سرور اندازه گیری شود. با افزایش حجم دادهها، ساختارها به سادگی می توانند گرههای بیشتری را به خوشه های خود اضافه کنند و بانک اطلاعاتی MongoDB دادهها را یکپارچه و به صورت خودکار در پس زمینه در اختیار کاربر قرار میدهد.
5- جست و جوی پیشرفته
پایگاه داده مانگودی بی از یک زبان جست و جوی پیشرفته و نمایه سازی اولیه و ثانویه و همچنین جستجوی متن پیشرفته، مانند Google پشتیبانی میکند.
کاربرد MongoDB در شرکتهای مشهور
دیتابیس MongoDB در حال حاضر در بسیاری از شرکت های Fortune 500 و Global 500 در صنایع مالی، دولتی، بهداشتی، رسانه ای و سرگرمی، خرده فروشی و ارتباطات از راه دور خدمات رسانی میکند. در اینجا چند نمونه از چگونگی ترکیب برخی شرکتها در پایگاه داده مانگودی بی آورده شده است:
Forbes ( فوربس)
از دیتابیس مانگودی بی برای جمع آوری و ادغام محتوای پویا از پایگاه داده، به منظور به روزرسانی و کنترل محتوا در وب سایت خود استفاده میکنند. از آنجا که MongoDB منبع باز ( open source) است و محتوا محور عمل میکند، آنها توانستند با حداقل بودجه یا کارمندان اضافی این کار را انجام دهند.
MetLife (متلایف)
از پایگاه داده MongoDB به عنوان موتور داده برای The Wall استفاده کرده است، یک سرویس نوآورانه مشتری، شبیه به رابط کاربری فیس بوک که یک نمایش تلفیقی از مشتریان MetLife در تمام خطوط مشاغل فراهم میکند. یک نمونه اولیه در دو هفته ساخته شد و در 90 روز در ایالات متحده وجود داشت.
CERN (سی ای آر ان)
ایجاد یک سیستم جمع آوری دادهها که بر روی بانک اطلاعاتی MongoDB ساخته شده است تا اطلاعات جستجوی و جمع آوری شده از طیف گستردهای از منابع را به یک فرم agnostic سازگار و داده تبدیل کند. این امر به هزاران کاربر امکان میدهد سریعاً جست و جو را در برابر ترابایت دادههای متا به کار ببرند و دهها هزار نتیجه را برگردانند.
Under Armour
استفاده از دیتابیس مانگودی بی در قلب پلتفرم تجارت الکترونیکی برای فعال کردن زیرساخت داده انعطافپذیر به منظور سرعت در حال تغییر تجارت و همچنین رفع نیازهای بازیابی و مقیاس پذیری آنها از طریق تکثیر مرکز و چند منظوره آن.
استفاده از تکنولوژی بر اساس نیاز سازمانی شکل میگیرد، در نتیجه بهتر است بر اساس نیاز خود بهترین ابزار را انتخاب کنید. در این مقاله، بانک اطلاعاتی MongoDB به عنوان یکی از ابزارهایی که میتواند نسبت به سایر موارد مشابه بیشترین تاثیر را در رفع نیازهای شما داشته باشد، معرفی شد اما این بدان معنا نیست که بانک اطلاعاتی مانگودی بی تنها ابزار موجود برای شما باشد بلکه انواع پایگاههای داده NoSQL وجود دارند که با توجه به نیاز میتوانند امکاناتی را در اختیار شما قرار دهند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.